- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Domácí výroba CSL
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
11x v oblíbených a 2x v ignorovaných.
vag - Profil | St 9.3.2022 10:45:58
Ujko - Profil | Čt 18.10.2018 16:31:38
Ja som nechal sfermentovať kuku šrot, ktorý chcem teraz zredukovať varením.
Kvôli škrobu sa to pravdepodobne bude pripaľovať, nemá niekto nejaký tip?
Janyy - Profil | Čt 27.11.2014 18:09:28
Smrtak - Profil | Út 19.8.2014 19:58:50
btw, dnes som zalial kilo kukuricneho srotu s polkou kocky drozdia, uz to pekne prebublalo, mam to vedla postele.
venasvit - Profil | Pá 18.7.2014 12:37:13
FOUSATEJ HAT - Profil | Čt 17.7.2014 21:48:48
Smrtak - Profil | Čt 17.7.2014 9:56:58
unudle - Profil | Čt 17.7.2014 8:53:37
jurasoft - Profil | Čt 17.7.2014 8:09:29
Rybatorstr - Profil | Čt 17.7.2014 4:23:15
PYTLAKS - Profil | Čt 17.7.2014 0:16:53
Smrtak - Profil | Čt 17.7.2014 0:12:25
jop, to som cital. nejka sa mi to prieci v zmysle, ze tatepelna uprava ponici nejake organicke vazby. v jednom videu chlapik na nejakom aklickom veltrhu rozpraval, ze kapra pritahuju prave latky, ktore sa tvoria pocas fermentacie. Vraj je specificke v zmysle, ze atraktivnejsie su latky ktore vznikaju prave pocas fermentacie, nei po jej skonceni. Vysvetlujem si to tak, ze na to moze kapor reagovat, lebo mu to pomaha najst vo vode potravu - nieco tam spadne a casom to zacne na dne prirodzene fermentovat, kedze je kapor prasiatko, tak si to najde a zje. No a prave taky rozbehnuty fermentacny proces v domacom CSL-ku ho moze osidit a povie si, ze je tam nieco co tam lezi dlho, az to zacalo fermentovat, tak by sa tam mal ist pozriet a zjest to. Holt rad hladam vo veciach nejaku mechaniku ucinku a toto mi celkom sedi. No uvidime.
Vyrabate si niekto doma nieco podobne? (ak odhliadneme od roznych sposobov fermentovania kukurice/partikla)?
Rybatorstr - Profil | St 16.7.2014 23:18:11
PYTLAKS - Profil | St 16.7.2014 23:17:19
Rybatorstr - Profil | St 16.7.2014 23:16:25
Rybatorstr - Profil | St 16.7.2014 23:12:40
PYTLAKS - Profil | St 16.7.2014 23:12:02
Rybatorstr - Profil | St 16.7.2014 23:07:29
Něco z Wikipedie :
Bourbon je typ americké whiskey vyráběný z minimálně 51% kukuřice. Zbytek může připadnout na žito nebo pšenici. Destilát obsahuje minimálně 80 proof (40 % alkoholu). Jméno je odvozeno od okresu Bourbon County ve státě Kentucky, kde se tato whiskey vyrábí od 18. století. Ačkoli její výroba není teritoriálně omezena, je silně spjatá s americkým jihem a především se státem Kentucky.
PYTLAKS - Profil | St 16.7.2014 22:55:39
FOUSATEJ HAT - Profil | St 16.7.2014 22:42:40
Smrtak - Profil | St 16.7.2014 22:29:58
Add 2 small packets of live or "Active" yeast to the mixture and give a quick stir, be careful not to heat your water past 140 degrees Fahrenheit as this will kill your yeast. Your yeast is now activated, let the mix cool to 68 degrees Fahrenheit (you must keep the mixture at this temperature until you press it).
Place the lid on tight and stir twice a day for 3 days. On the 4th day press the mixture through a sieve keeping the pulp for either making pack baits or for using in boilies. Pour the liquid into freezable containers and you have made your very own CSL."
v skratke, tretinu vedierka kukuricneho srotu zalejes vodou o teplote cca 60 stupnov celzia (teplota by nemala prekrocit pasterizacnu teplotu, co je tusim nieco okolo 73, opravte ma ak sa mylim), pridas drozdie (dal by som prednost kocke, tie susene srandy mi nefungovali nikde kde som potreboval aby to kvasilo), premiesas, nechat vyhcladnut na 20 stupnov celzia, zavries a dva krat denne premiesasvas pocas troch dni. 4. den to scedis a voala, mas Corn Step Liquer, resp nieco velmi podobne, aktivne, zive nekonzerovavane. osobne by som to uskladnvoal v chladnicke, ak to nechas v nejakej flaske v normalnej teplote, tak budu kvasinky dalej pracovat, produkovat CO2 a flasa exploduje, co nemusi byt nic prijemne, dokonca by to mohlo byt dost nebezpecne.
zajtra to idem robit, snad sem poslem nejake fotky vysledneho produktu, popripade aj vysledkov.
cus
pewa - Profil | Čt 31.3.2011 17:53:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Kde to žije - všechna témata
17:33Ryby se mi po chvilce vypnou, co dělám špatně? 67
17:31Bleskovky: Černé stavby u novomlýnské nádrže mají lidé zbourat 1
17:14Pruty pro lehkou kaprařinu 44
16:44Rybáři a vinařství 195
15:18Úhyn kaprů v rybníku 1,5ha 40
14:35Pruty Hearty Rise 269
14:32Výběr prutů značky Century 593
14:10Rybolov v Rumunsku 0
12:06Lepší prut na těžší přívlač 705
10:13🚷 zabezpečení výbavy a místa k lovu🚷 125
3:38Nohejbalové jádro rybářů 414
StJak poznám dopad krmítka na dno ? 17
StOrient Rods pruty 196
StKoupě matchového prutu 11
StFeeder vs. picker 14
Co je nového - všeobecné
17:31Bleskovka: Černé stavby u novomlýnské nádrže mají lidé zbourat
PoBleskovka: V JAR proběhl 45. kongres C.I.P.S.
NeBleskovka: Děti a rybáři společně oživili řeku Bílinu novými obyvateli
. . . Video: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
26.4.Benátský Blinkr 2024
27.4.OBSAZENO !!!! Jarní rybářské...
27.4.Jarní rybářské závody Víceměřice...
27.4.Přísnotické jarní závody
27.4.Rybářské závody DOMAŽLICE 2024
27.4.rybářské závody Trojice Jaroměř
27.4.Rybářské závody na rybních pod...
27.4.Rybářské závody v Horním...
28.4.O putovní pohár MO ČRS Příbram -...
28.4.Rybářské závody Čelákovy -...
Doporučujeme e-shop
www.chytil.cz
Firma Chytil byla založena v roce 2000 a od té doby vyrábí nejrůznější návnady a nástrahy pro lov nejen kaprovitých ryb....