Nejlepší rychlochytací hotovky?

S jakýma hotovkama máte nejlepší zkušenosti na krátkodobých vycházkách?(značky,příchutě)když to pude posílejte i fotky a doby lovu.
Autor diskuse: MOndo - Profil , 6.2.2009 kaprařina - nástrahy, návnady

Walkman - Profil | Ne 22.3.2009 9:31:29

nejlepší jsou foukačky s příchutí česneku

sidneyv - Profil | Čt 12.2.2009 22:33:27

4042 >> lumo >> :D zas aj tu reklamuješ? Ser na to, bo ti to naozaj už nikto nekúpi :) lol

Dannys - Profil | St 11.2.2009 8:07:37

super věc je od Richworthu jahůdka, pak Pelzerův oříšek, M1 od SBS taky dobrý
Lumo: tuhle značku jsem koupil na zkoušku minulý rok, je to klasická sojovka jako všechny rychlochytačky, to boilí štípalo, smrdělo kyselotinou,hnus, hnusů, stejně jsem ho máčel týden a ani pípanec od plotice, když porovnám ceny, tak raději u rychlovek sáhnu po osvědčeném Richwortu nebo za podobný peníz teď ty nové Expresky.

lumo - Profil | Út 10.2.2009 23:31:08

Výborné rychlochytí hotovky které mám vyzkoušené je Boilies Carp Inferno. jaro, podzim, zima: česnek, jahoda, ořech, citrus, tropické ovoce. Léto: chobotnice-jatra, uzený platýz, smrtící krakatice, banan-ančovička. Třeba kobrou nakrmit a chytací boilies dipovat v amono dipech Carp Inferno. Podrobné informace o chytací době najdeš v detailu produktů na www.boilies-carpinferno.cz

pific - Profil | Po 9.2.2009 20:58:42

Dříve jsem teké používal Ritchword, jahoda,ostružina ale hlavně mušle kterou jsem ještě pokapal
stejným smradem.Celkem fungoval.

Portos - Profil | Po 9.2.2009 17:47:33

Dřive jsem používal hotovky od Richworth (nebo jak se to píše) a úspěchy na to byly. Jako příchutě byly dobré GLM, Tuttina, jahoda a nějaká rybina. Někdy bylo záběrů méně, někdy více. Šlo spíš o to najít mísko, kde ta ryba byla. Pokud by se do hotovek daly zařadit (což jdou) i pop-upy, tak mě hodně chytalo M3 od SBS, brusinka s kaviárem a squid/octopus od Visionbaits a ananas a 3xl od Nikla. Ať se daří.

Fish Hunter - Profil | Po 9.2.2009 16:48:14

Směs TOP vanilka do toho kousky rohlíků a možná kukuřice,chleba,bojlí(vanilka,anýz,....) tomu řikám směs HOTOVKA HAMKY MňAMKY

Walkman - Profil | Po 9.2.2009 15:30:04

chyta tady nekdo na foukacky me se nejvice osvedcily cesnekove foukacky site to musite casto prehazovat ale ryby na to docela berou ..?? dekuji za odpoved

Fery - Profil | Po 9.2.2009 10:38:53

HarryMurago >> nevím kdy jsi začínal,ale před deseti lety bych tě chápal..já když jsem začínal,tak jsem taky začal patlat svoje směsi..a taky mi to chytalo,ale pak jsem si našel časem oblíbené směsi,které fungovali líp a už jsem se k patlání nevrátil..člověk stejně zjistí,že má spoustu ingrediencí,které použije jednou a pak mu leží ve sklepě a nebo spoustu poloprázdných lahviček od čehokoliv a nakonec,když to spočítáš,tak jsi na tom kolikrát finančně hůř,než když koupíš hotovou směs..jediný plus vidím v radostio z úlovku na vlastní směs..dneska je ovšem nabídka tak široká a ceny zdaleka nejsou tak vysoký,jako před X lety,takže se ke skládání směsí určitě brzo nevrátím..

HarryMurago - Profil | Po 9.2.2009 10:28:59

Fery >> já to ve svých začátcích často zažil opačně s komerčákama a to že jsem vlastně nevěděl na co chytám mě donutilo si stavět vlastní boilii. potom jsem si mohl nadávat sám sobě , ale určitě jsem na tom byl lépe . Ten čas si vždycky uděláš tady jde spíše nebýt pohodlný. Ale nikomu nevnucuji svůj názor , každý jsme strůjcem svého štěstí. Jinak tě zdravím . A naše dohoda pořád platí !!! Pěkné úlovky !!!

HarryMurago - Profil | Po 9.2.2009 10:23:51

Cerebro >> to už je jiná řeč. Je to hlavně o čase a možná ho jednou mít budeš . Potom si na mě vzpomeň a prubni je to krasný když ty tvý koule lapou (né ty v trenkách- tam je to od přírody). Když si přečteš třeba Towleyho výbornou knihu návnad a nástrah hodně věcem porozumíš a dáš si do souvislostí. Čti pomalu a pozorně a najdeš skoro vše potřebné aby si nešahal zase příliš vedle .Ono i z komerčkou šáhneš často vedle. A nikdy nevíš jestli se ti zrovna nepovedl ten zázrak , který ti bude lapat a budeš spokojený. A že se něco nepovede- Kdo ni nedělá nic nepokazí ale taky na nic nepříjde. Ahoj a někdy se možná potkáme u vody Harry - a zlom klacky

Fery - Profil | Po 9.2.2009 9:59:05

Cerebro >> určitě to děláš dobře..ono je hezký zkoušet a patlat se v tom,ale pokud máš čas,jako běžný smrtelník,tak se ti to zkoušení zatraceně prodraží a taky se ti krásně může stát,že i když by ryby byly při chuti,tak si zrovna netrefil směs a budeš na břehu tejden drahocenýho času jak trubka..určitě neděláš nic špatně..

Cerebro - Profil | Po 9.2.2009 9:56:10

HarryMurago >> Neříkám, že bych třeba nechtěl jít tvoji cestou ale jde o to, že já na to prostě nemám momentálně čas, loni jsem těch výprav za kaprama měl hrozně málo. Proto je momentálně pro mě levnější a rychlejší koupit si nějakou směs k tomu mnou vybrané AK a případně když mám potřebu to ještě něčím dochutit. Kdybych každý víkend měl možnost jet na kapry asi bych neváhal a zkoušel dělat svoje recepty ale takhle jsem rád, že jsem rád. Tak přeju taky GL a třeba se ještě potkáme.

Radek Fox - Profil | Po 9.2.2009 8:21:33

MOndo >> Pokud bych měl na výběr do kterých z hotovek půjdu, byly by to koule od firmy Pelzer, které mi přinesly opravdu pěkné úlovky.
Viz. foto kapr 13,5kg z Rozkoše.

HarryMurago - Profil | Ne 8.2.2009 23:38:43

Cerebro >> věř že to byla krásná léta a vložil bych je znova. Ani nevíš o co vše přicházíš, když tvoje patláma chytá . Pokud se domníváš , že ušetříš tak nevím , ale asi to nechápeš o co jde a né vždy je to tak složité a drahé. Ale ty jsi si vybral , tvá volba a možná mi za těch pár roků dáš zapravdu. Protože v mých sumářich ta tvá cesta stála dost a byla s minimalním efektem, ve srovnání s cestou kterou jdu nyní, A dodnes lituji každé výpravy strávené na té tvé cestě.Navíc si hodnotím vše vědění, poznání,zklamání a další hodnoty spojené kolem toho kulatého nesmyslu.A dalších věcí jako je výbava,montáže a spousta těch prkotin kolem. Změna kdy se dnes k rybám chovám úplně jinak než dřív. Miluji vyhledávání těch dědků a jejich lov, jeho různorodost s přípravou - co jim pojede,jakou příchuť a potravu zvolit. Taky bych mohl a ze začátku jsem to i dělal skočit pro pytlík koulí , ale dnes vím o co vše jsem přišel. Začátky, kdy musíš věřit v to co jsi pověsil pod háček a jak . To je asi to co zbožňuji na kaprařině .
Jak jsem ti již jednou psal přeji ti šťastnou ruku při výběru a hodně krásných chvil u vody a pokud si myslíš , že jsi chytřejší tak za za pár roků naschle ...................................

itep - Profil | Ne 8.2.2009 20:26:06

Mně fungovalo nejlépe DB mussel&oyster 10mm a to na přehradě i rybníku.Je to sice dražší značka ale ve velikosti 10mm je jich tam dost:-).Když jsem chytal na červy a nešly záběry, tak DB fungoval:-).Prut fídr-montáž košíček 1-2bobule vedle háčku+5 na PVA,doba vycházky 1/2dne.Kapříci samozřejmně menší.Hodně stěstí a ryb.

MOndo - Profil | Ne 8.2.2009 18:40:14

Lauri >> díky

Lauri - Profil | Ne 8.2.2009 18:38:56

MOndo >> na revír kam jezdíme je dobré krmit jen na PVA šňůrce tak pět rozpůlených koulí,to se nám osvědčilo asi nejvíc. Když jsme krmili ve větším množství,tak jsme nezaznamenali větší úspěšnost.

MOndo - Profil | Ne 8.2.2009 18:29:48

Lauri >> já tak nejčastěji na dva dny jezdím :) a stačí když si zachytám a u boilie je vždycky šance na něco většího ,,no a krmili ste tím moc nebo míň? jestli se ještě můžu zeptat

Lauri - Profil | Ne 8.2.2009 18:26:44

MOndo >> myslím,že to je tandem baits Impact,ale monster krab používal můj kolega gigs, a docela dobré. Když mi pár koulí dal,tak jsem ryby nachytal,ale jen kolem padesáti cm,pravda je že jsme tu výpravu ani moc větších ryb nechytli. Jak říkám,ryby boilie od TB za pár dnů omrzí,tak je dobré změnit příchuť a pak to funguje.

Fery - Profil | Ne 8.2.2009 18:23:53

Stratovarius. >> podle jména tě každej nepozná ne:-)

Stratovarius. - Profil | Ne 8.2.2009 18:21:02

Fery: nechci, aby mě každý u vody poznal... třeba se to změní ...?

Fery - Profil | Ne 8.2.2009 18:17:16

Stratovarius. >> ..když jsi tak úspěšný,tak proč se stydíš za svoje jméno???

MOndo - Profil | Ne 8.2.2009 18:10:20

Lauri >> a na jakou řadu chytáš? a jaké máš zkušenosti s příchutí monster crab?

Lauri - Profil | Ne 8.2.2009 18:07:28

MOndo >> .

Lauri - Profil | Ne 8.2.2009 18:07:12

MOndo >> mně se osvědčilo boilie od Tandem Baits. Ryby na ně reagují rychle ale né moc dlouho(cca tak 3-4dny),takže na krátké výpravy je dobré,ale na dlouhé byh ho nedoporučoval. A pokud jo tak,třeba po dvou dnech změnit příchuť,to potom zase funguje.
Má oblíbená příchuť je japonská oliheň.

macin - Profil | Ne 8.2.2009 17:56:34

MOndo >> povrch boilí zaschne, zatáhne se. Když kuličku okrájíš, lépe se zní uvolňují esence, tek. potravy, rozpustný srandy atd...
liborcarp: nevkládej Pítrsovi slova do úst:)