Domácí výroba sýrů

Pozoruji tady zvětšený zájem o výrobu domácích sýrů, také začínám, tak si zde můžeme předávat poznatky o výrobě sýrů a vše kolem toho.
Autor diskuse: PYTLAKS - Profil , 9.1.2019 všeobecné - ostatní

jaké máte nejraději sýry

A) s bílou plísní8%

B) s modrou plísní24%

C) pařené0%

D) s mazem na povrchu0%

E) tvrdé bez ok4%

F) tvrdé s oky12%

G) všechny52%

Od 7.1.2021 hlasovalo 25 čtenářů.

PYTLAKS - Profil | Čt 16.5.2024 6:57:59

Snídaně

PYTLAKS - Profil | Čt 25.4.2024 11:48:28

Jedno z posledních mazání před zabalením limburger tomme reblo st Paulin

PYTLAKS - Profil | Čt 25.4.2024 8:55:13

Zapomenuté Nalžovské

PYTLAKS - Profil | Út 19.3.2024 18:17:50

Farmář

medvěd - Profil | St 13.3.2024 16:44:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

už se koupou

medvěd - Profil | Út 12.3.2024 18:42:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnes troška dohřívaných sýrů z Alp.

medvěd - Profil | Ne 10.3.2024 17:12:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tročka haloumi na gril

medvěd - Profil | So 9.3.2024 8:52:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jeden macek ze včerejška

Sazava10 - Profil | Út 19.12.2023 14:29:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

PYTLAKS >> taky už jsem se pomalu rozjel!😂

PYTLAKS - Profil | Út 19.12.2023 13:37:28

Skoro rok starý st Paulin

PYTLAKS - Profil | Ne 2.4.2023 16:09:49

Reblochon

PYTLAKS - Profil | Út 21.3.2023 11:47:51

Ideální stav

PYTLAKS - Profil | Út 7.3.2023 17:12:40

Paprikový,čili,směs koření farmář

PYTLAKS - Profil | Út 7.3.2023 16:49:38

Pořád jsem se nemohl rozhodnůt jaký sýr udělat,tak jsem koštnul z ledna st Paulin,je rozhodnuté,fakt dobrý

PYTLAKS - Profil | Ne 5.3.2023 12:10:16

Sazava10 >> 3kila rikoty,to budů pomazánky 😁

Sazava10 - Profil | Ne 5.3.2023 11:50:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

PYTLAKS >> supr mně taky zrajou.

PYTLAKS - Profil | Ne 5.3.2023 11:48:37

Zraje to a žere se postupně 😁během týdna udělané další druhy že 140l

medvěd - Profil | Pá 3.3.2023 8:17:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Poslední dortík -sýr typu Tomme. Teď už jen měkké sýry na terasové papání. Ve zrání je od poloviny ledna 14 bochníčků,což je cca 25 kilo. Některé půjdou pod nůž až na vánoce, možná i za rok. Ten samostatný bochník má 2,5 kila

medvěd - Profil | Čt 23.2.2023 23:12:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Chillouš

medvěd - Profil | Čt 16.2.2023 23:28:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

trošku jsem si zasýrařil

PYTLAKS - Profil | Ne 12.2.2023 17:30:19

Kamadet se zeleným pepřem se krásně ochlupatil

PYTLAKS - Profil | Pá 27.1.2023 17:23:24

Když je ten sněh

PYTLAKS - Profil | Čt 12.1.2023 11:09:19

Dnes doplněny docházející kultury a i nějaké novinky

medvěd - Profil | Ne 25.12.2022 11:30:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kanaďan s ořechy

medvěd - Profil | So 17.12.2022 18:50:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jeden z loňska

medvěd - Profil | Čt 15.12.2022 13:34:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Silvestrovské

medvěd - Profil | Út 13.12.2022 11:53:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

troška toho sýraření

medvěd - Profil | So 19.11.2022 10:48:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Včera jsem ohřál trošku mléka

medvěd - Profil | St 16.11.2022 17:48:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Appenzeller a Chilli

PYTLAKS - Profil | Pá 3.6.2022 15:32:42

Tři roky starý ementál

PYTLAKS - Profil | Út 10.5.2022 11:45:39

Po oškrábnutí

medvěd - Profil | Út 26.4.2022 17:31:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

troška halloumi na gril

PYTLAKS - Profil | Pá 15.4.2022 12:59:15

Čili Jack