IX. sjezd MRS 5.10. Blansko

Jaký je Váš názor na změny přijaté výše zmíněným sjezdem MRS?
Autor diskuse: Laďa K - Profil , 29.10.2019 všeobecné - RŘ, MO, svazy
1 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NMrKos - Profil | So 2.11.2019 12:58:50

kakr >> porovnáváš neporovnatelné, protože můj plat v kolbence není vyplácen z příspěvků členů. Zveřejnit ho by bylo porušením pracovní smlouvy.

Ale můžeme zde porovnávat například moje odměny, které dostávám od společenství vlastníků bytů. Nejen, že všichni vlastníci přesně vědí, jak jsou tyto odměny vysoké, čím jsou tvořeny a z čeho vznikají. Všichni nájemníci vědí i to, jaká je moje role, jaké mám úkoly a zda je plním. Jednou za dva roky se vždy opakovaně hlasuje o výši odměn. Kromě toho se hlasuje o členech samosprávy. Nově jsme zavedli i to, že přímo v předpisu plateb má každý vlastník nemovitosti přesně částku, která jde na moji odměnu a jmenuje se "odměny výboru".

Něco podobného by se vám asi moc nehodilo do krámu, protože by člen najednou viděl, kolik prostředků ho stojíte. A jak jsem napsal již několikrát, ať mají čilimníci klidně pětinásobek, ale ať to má jasná pravidla. Ber to jako námět na zlepšení a dělám to pro vás zadarmo.

Ntatyk - Profil | Pá 20.12.2019 14:27:06

O.W >> No když už jsi mne vzal do pusy tak ti to řeknu tak jak to vidím já. Kakr i hraji jsou v této diskuzi jediní z kompetentních "čilimníků", kteří se k problému v této diskuzi na MRKu vyjádřili a mám za to, že v podstatě rozumně . Nehodnotím formu,ale sdělení. Za to, pro ně, ode mne "palec nahoru".
.Spousta z diskutujících se zde do nich pustili jako by oni byli strůjci kritizovaného rozhodnutí a to tihle dva rozhodně nebyli. Ti tu dělali nevděčnou práci na "férovku". Toť můj názor
Přeji všem klidné prožití svátků vánočních a do nového roku 2020 hodně pěkných zážitků a úlovků u vody.

NPedro1 - Profil | Čt 7.11.2019 17:06:35

kakr >> Jak někdo psal.I to blbé baráčnické družstvo s celkovou hotovostí 700 000 Kč na účtu si musí na schůzi odhlasovat,zda majitelé psů budou platit nadále o 50 Kč více na úklid než ostatní,nebo jestli se částka zvedne na 60 Kč měsíčně.Jsou na to jasně daná pravidla.
MRS/PS si úplně na pohodu schválí změnu výběru peněz (víceméně tak,aby šlo co nejméně zjistit kam vlastně peníze potečou),k tomu navýšení celkové částky,k tomu se bavíme celkem o desítkách milionů řočně a sjezd se opouštěl s heslem "Polibte si prdel členi,hlavně plaťte".

A korunu tomu všemu nasazuješ Ty s hrajim,neboť to tady zuby nehty bráníte,jak je to takto správné a pro dobro všech.Nemáte ani ždibec sebereflexe,aby jste napsali "proběhlo to sice dle stanov a demokraticky,i právník u toho byl,tohle je v kompetenci sněmu,ale celkově to je ojeb na členi a je jasné,že hromada těch peněz odteče neznámo kam.Je to jasné Tobě,je to jasné Hrajimu,je to jasné mě,ale dva z nás tří to nepřiznají.

S MRS na věčné časy a nikdy jinak,buďte zdrávi soudruzi!

NSoulfish - Profil | St 18.12.2019 0:55:19

hraji >> Zde v těchto řádcích byl uhozen hřebíček na hlavičku :

"Brigádnickou povinnost měli podle Stanov také všichni členové od 16 let výš bez rozdílu. Ale Stanovy dávaly výboru pobočného spolku možnost rozhodnout o zproštění. U členství žádná taková možnost prostě není."

Na první pohled to vypadá, jako by se někdo nezamyslel nad reálným stavem věcí, než ten přesun z kolonky "brigáda" do kolonky "členství" udělal.
Na druhý pohled to vypadá ještě hůř, protože jestli se nad tím někdo zamyslel a vytvořil to tímto způsobem schválně, tak se snažil jen vytáhnout víc peněz z důchodců. To mi připadá z morálního hlediska obrat o 180 stupňů, protože to osvobození od brigád bylo takovým projevem úcty ke stáří (díky kterému starší členové nemuseli ohýbat ráno v zimě hřbet).
Inu škoda.

NO.W - Profil | Ne 10.11.2019 15:11:31

kakr >> Kolego,není možné si nevšimnout ,tvého neustálého děkování diskutujícím z jiných svazů a určité jízlivostí ,která s toho smrdí.My nejsme na diskuzním fóru?MRS je ten ,jehož jméno se nesmí ani vyslovit?Bylo ,by od tebe velice hezké (jako od osobnosti velmi známé) kdyby jsi někdy také poděkovali ,všem členům MRS ,,kteří se desítky let podíleli na tom ,aby dnešní čilimníci mohli nosit frňákovník hodně nahoru a mohli dusit právě ty co jim na ten frňák zadělali.

NMrKos - Profil | So 9.11.2019 17:47:40

Mrknato >> nevěděl to nikdo a 99% členů dodneška netuší, o čem za ně cilimnici rozhodnuli. Ta údajná demokracie má zde značné trhliny. Zajímavé je, ze když chtějí členové dvojnásobek kapra, tak jej od cilimniků dostanou. Zato projednat s členy méně populární opatření, na to už je potřeba mít i koule...

Nkakr - Profil | So 9.11.2019 14:07:42

computerfish >>
Myslel jsem, že jsi moudřejší,asi jsem se mýlil.
Návrhy projednávané na Sjezdu napřed projednala Rada MRS a pak Svazový výbor a dal k nim stanovisko. Výbory jednotlivých P.S. pak měly dostatek prostoru, aby se na výborových schůzích k návrhům vyjádřily a rozhodly, jak bude spolek na Sjezdu hlasovat.

Existují různé komise do kterých jsou navrženi a voleni delegáti sjezdu. Pak také existují "lidské potřeby", třeba se jít vyčůrat. Tak proto jsou voleni delegáti dva, aby byl jednání a hlasování vždy alespoň jeden přítomen.
Žgryndy o sežrání řízku jsou tvé osoby fakt nedůstojné.

Ncechura09 - Profil | Čt 7.11.2019 13:16:43

Fishky >> Odvolat výbor PS musí 2/3 členi na schůzi.
S tím, jak většina členi jeví zájem o dění v organizaci a mj i docházku na schůze se těžce zakalkulovalo a vsadilo na praktickou neodvolatelnost výborů PS MRSu.
Pro čilimníky a jimi vybrané členi jsou " za činnost pro MRS" povolenky grátis,a jiné brebendy.... A to jsou právě ti lidi, co na shůze chodí... Povolenka, kapr grátis, oběd, kafe, pár chlebíčků.

Tito čilimníci ani spřízněné vybrané duše na žádné schůzi ani jinde pro nějakou změnu v tomto směru hlasovat nebudou, tvými slovy - prostě nikdo z nich si svůj rybníček / rybník/ vypouštět nebude.
Atˇ se ti co se měli dobře, mají ještě líp. Toto rozhodli námi volení výboři.
Vím to, náš místostarosta má od Hrazdila povolenky grátis rovnou 2, ten na schůze chodí....
Prý za práci....
Fishki, bohužel pro nás, není žádná internetová anketa ani jiná možnost se těmto lidem jako je Kakr a Hraji postavit na schůzi. MRS na členi kašle, jde jen o pupíky čilimníků a spol.
Chybí mi jedna možnost - s platným RL mít možnost si zakoupit MRS povolenku elektronicky přímo na " ústředí" MRSu, bez nutnosti býti členem některého proklatého spolku a krmit pofidérní výbor který " hospodaří" pro sebe na revíru, kam stejně ani já ani ty v životě nepáchnem.
Tento nově zavedený poplatek je jen podstatně víc krmení pro vepře ve výborech PS, zejména těch velkých kde já, kde ty.
Rád věnuji tento sprostý "poplatek" přímo MRSu, nikoli prostřednictím nějakého zasraného PS, pokud je tam někdo dokáže proměnit na peníze určené pro zarybnění popř na nákup revíru...
V PS z toho nebude nic, jen se to rozebere, přerozdělí, prostě jsou to love pro výbor a kámoše.

NPetr64 - Profil | Pá 1.11.2019 15:57:11

To je zase síla. Nečekal bych,že tohle někdy vyvěsím,ale nechcete se s těma hádavejma kydama přesunout do lasskounovi boxovárny? Sedá tam prach,zatím co napříč Mrkem je X diskusí zajebaných jedním tématem několika křiklounů,co nejsou schopní nic ,než pindat furt dokola jednu věc. Běžte už do řiti ( k vodě raději ne).

Ndun - Profil | Pá 20.12.2019 19:34:43

Dědek >> Kdyby byli čilimníci zalezlí a monitorovali ještě skousnu ale že dostávají hlášení a zvou si lidi kteří zde píšou jako soukromý osoby a mají smůlu že mají vyplněnou kartu "podávat vysvětlení" a vyhrožovat kk se mi zdá i na MRS hodně bizarní.

Nkakr - Profil | Út 19.11.2019 13:04:46

Ještě se vrátím k hlasování na Sjezdu.

Pro členství 1250kč které inicioval p.s. Zlín z brněnských spolků hlasovalo Brno 2 a Brno 5, dále z větších spolků Jihlava,Třebíč, Vyškov, Uherské Hradiště, Blansko, Boskovice, Adamov a mnoho dalších. Celkem pro bylo 67 p.s. Spolků, proti 26 a 5 se hlasování zdrželo.

Tak bude dobré se "doma" zeptat, jak a proč vaši delegáti hlasovali, jistě vám to rádi vysvětlí.

NFishky - Profil | Čt 14.11.2019 16:20:16

MrKos >> Chápu tedy správně, že členská schůze je jen taková demagogická šaškárna, kde se o vůbec ničem nerozhoduje. Rozhoduje sjezd a tam si jednotliví delegáti mohou hlasovat jak chtějí bez ohledu na VČS?
edit: boha jeho, schůze, sjezd, svaz, delegáti, demokracie co dostává těžce na frak... tohle neskutečně smrdí bývalým režimem :o)

NO.W - Profil | Po 11.11.2019 13:01:49

kakr >> Vy jim na to půjčíte?Už jsem se jednou ptal.
Můj příspěvek slizký ,nevím ,ale určitě mám dobré vzory.Kolego vy žijete v jiném světě ,světě velkého města ,kde práce pro organizaci smrdí a je s ní potřeba vyjebat.U menších organizací byla ještě nedávno práce pro svoji organizaci čest .V malých městečcích či vesnicích je normální pracovat ,aby mně támhle Pavel nepomlouval ,že jsem nic neudělal.Není tomu dávno mělo Brno 5h brig.povinnosti ,některé malé org. 15-20 i 25h.Nejste schopni myslet jinak než Brněnsky ,ale jsou jiné ,kde každý ,každého zná a myslí zcela jinak.Většina členů těchto organizací ani zbla neví o stanovách ,sjezdech ,usneseních attp..a vůbec netuší jak velké mají možnosti.Proto píši ,tak jak píši.

NFishky - Profil | Po 11.11.2019 11:50:20

MrKos >> Členové chtěli dvojnásobek kapra na úkor úbytku štiky, lína, candáta, okouna... asi jako když členové chtěli zrušit brigády.

NO.W - Profil | Ne 10.11.2019 14:39:30

Já ,bych to tak tvrdě ,jak MRKnato nenapsal ,nicméně nedá se upřít ,že má ve svém příspěvku hodně pravdy.Nicméně tyhle diskuze s křížkem po funuse ,už nic nevyřeší.Je velká škoda ,že členové p.s. buď na VČS nechodí vůbec,nebo si nedovolí ani pípnout.Tohle ,ale bude pro většinu členů,velký šok .Platit dvakrát ...podvod ,podraz a další daleko hrubší slova budou u okýnek padat.Přitom ,by bylo pro členy velice jednoduché ,obrátit tyhle demokraticky ,svazově upravené pravidla proti tomuhle molochu.Jak už jsem psal jinde ,odvolávat výbory ,plná ,nebo částečná refundace ,usnesením VČS nařídit výboru ,na co lze peníze použít ,určit výši částky ,kterou může výbor vyplatit bez vědomí členů ,sestavit tzv..duplicitní KRČ (KRK není funkční) z členů ,mimo výbor p.s.Nařídit výborům zveřejňování častek vyplacených členům výborů atp...Už teď je jasné (podle mého) ,že tenhle podlý krok sjezdu ,bude mít dosti silný dopad na členskou základnu a vyjasnění názoru členů na celý MRS.Bůh ochraňuj členi.

NMrknato - Profil | So 9.11.2019 17:06:09

kakr >> Kolik % členi MRS vědělo, co se v Blansku chystá a jaký názor by na to měla drtivá většina členi? Jo máme zastupitelskou domogracyji a proto se členi nemusíme vůbec ptát. My je vůbec nepotřebujeme, potřebujeme jen aby platili jako mourovatí s drželi krok a hub......

Nrybomil - Profil | Út 5.11.2019 12:54:28

FRANK71 >> jestli myslíš ty " lepší podmínky" hlavně to, že nasypou kvanta kapře do každý louže, na polovině revírů po nasypání těchto prasat není ani den hájení a sjedou se tam masa chtiví z okolí cca 50 km, do P potoka co vpoho přeplivneš nasypou 1x za 3 - 5 let kolowraty 30 + by místní neřvali že je míra potočáka 30 a celý roky tam žádnej takovej není, tak to potom joo.

Ncechura09 - Profil | So 2.11.2019 17:32:38

kakr >> Místo toho, vnést do něčeho trochu světla, uchýlíš se vždy k podobným výrazum...:)
Je nám všem jasné, že je ve vašem zájmu, aby zůstalo hospodaření s prostředky od cca 4.000 členů na revíru 25ha o který se ti stará v celé své délce PM raději neveřejné a nejlépe utajeno...:)
Slova jako "žgryndáš" od tebe, nebo titulování výrazem "sráči" od Hrazdila, mě dokážou už jen rozesmát.....:)))
Znamená to jen a pouze, že někde je to pověstné kuří oko.

NMrKos - Profil | Pá 1.11.2019 19:41:00

Jedním z principů fungujících celá léta ve svazu byla naprostá nevědomost členů a jen velmi omezená informovanost. To se čilimníkům hodilo do krámu. V podstatě členi mlčky platili povolenku + členství, masili vesele kapry a jen ta malá skupinka, která chodila na výroční schůze se něco dozvěděla. A to jen v okleštěném měřítku "má dáti/dal" přeneseně vysadili jsme/zmasili. Jinak v podstatě nic a 9 z 10 členů dodneška vůbec netuší, kam tečou které peníze, z čeho se zarybňuje, co se projednávalo na sjezdu a dále zapisují kapry doma u televize, aby se více vysadilo. A čilimníkům se to do krámu hodí i dnes, což můžeme sledovat v diskuzích, které alespoň částečně odkrývají podivné svazové principy. A vlastně jsem za to rád, on ten MRK otevírá oči těm, kteří je otevřít chtějí.

A k otázce: sjezd MRS přinesl přesně to, co se čekalo, takže nic dobrého. Dokonce se tam někteří účastníci z řad čilimníků předvedli natolik profesionálně, že přizvaný pan ministr předčasně sbalil saky paky a odjel. A jsem i tomu rád, aspoň si udělal obrázek.

Ani o tom čilimníci raději nehovoří, nehodí se to do krámu. Taková jakási základní informovanost, budující zároveň vzájemnou důvěru, zde poněkud chybí. No co už naděláme. Chytíme si kapra a bude dobře :-))

Nj.c. - Profil | Čt 31.10.2019 15:17:06

Fishky >> u nás bylo za brigády 1500,- a lidi si to platili, 300 asi nebylo nikde, když minimum bylo 10 hodin a 50kč hodina a maximum 15 hodin a 100kč hodina, aspoň tak to bylo ve stanovách, následek byl takový, že někteří kvůli tomu přecházeli do MO kde se platilo to minimum 500kč, a chytali na revírech v místě bydliště, teď bude aspoň pokoj když se to sjednotilo, vždyť za ty hodiny co by jsi strávil na brigádě u vody můžeš zůstat v práci přesčas, nebo si najít jinou brigádu a finančně budeš na svých

NDědek - Profil | Pá 20.12.2019 14:35:30

tatyk >> souhlas. Nevymysleli to a hájili mírnější formu. Bijí tady do nich, jako by to byla jejich práce jen pro to, že tady komunikují. Na čilimníky zalezlé doma a tady to jen monitorují, se nikdo neobrátí.

Nkakr - Profil | Čt 19.12.2019 9:05:22

Zrušení pracovní povinnosti a zvýšení ceny členského příspěvku nezasáhne úplně všechny.
Existuje spolek(ky), kde se cena za nesplněnou pracovní povinnost vyhoupla na 800kč, podotýkám, že zcela legálně v souladu ze Stanovami.
Proto bylo nutné navrhnout na Sjezdu zvýšení původně dohodnuté částku 600kč na 800kč. Jinak by v onom spolku(cích) muži v produktivním věku platili od roku 2020 o 200kč méně. Tato kategorie ekonomicky činných členů nezaplatí za členství a povolenku při zrušení pracovní povinnosti ani o korunu více.
Nejvíce dotčeni zůstávají důchodci a ZTP. Těm se zvyšuje cena za možnost lovit ryby o 800kč. Rozhodl tak Sjezd a to zcela demokraticky, je potřeba ustanovení respektovat. O ženách se záměrně nezmiňuji, máme přece rovnoprávnost.
Ale úroveň každé společnosti se pozná jak se chová ke starým a nemocným lidem. Náš stát se dle mého názoru chová k těmto lidem celkem vstřícně, existuje celá škála slev pro důchodce, nebudu je vyjmenovávat.
Nejsem si ovšem jist, zda MRS kopíruje stát..........

Je docela možné, že za tento názor skončím před Kárnou komisí, už jsem byl "upozorněn".
Už se těším:-)))

NSoulfish - Profil | Po 16.12.2019 23:35:12

hraji >> Tak pokud bych chtěl tvou myšlenku dotáhnout do konce, tak bych nediskriminoval ani ty děti a napálil bych jim to taky na 1250 (ironie).
Co se týká důchodců, tak tam jsem proti.
Překvapuje mě, že nemají členství zvýhodněné, neb bývali od brigádnické povinnosti zproštěni.
Respektive když může dál existovat zvýhodněný tarif pro mládežníky, tak proč taky nemůže obdobná věc dál fungovat i pro starší rybáře?

Ntatyk - Profil | Pá 22.11.2019 18:36:52

Copak chlapci, něco vás žere? :-)

Nhraji - Profil | St 20.11.2019 10:54:59

Badimura >> já nejsem žádné vy, já odpovídám jen za sebe. Já jsem já. Nenesu žádnou zodpovědnost za to, co zde píše kakr, a dost často s tím, jak píše (myslím formu), nesouhlasím. Ale je to jeho psaní. A nikdo si nemůže vynucovat abych odpovídal tak, jak jemu se to líbí. Od toho je diskuze, aby se názory vyjasnily, ale v diskuzi se nepoužívají urážky a nadávky. Pouze argumenty. Vám třeba v ČRS na příští rok zdražili povolenky, téměř ve všech územních svazech. V kolika místních organizacích byla tato změna předem projednána na výroční schůzi? A tohle tebe nezajímá. Za to máš péči o členy jiného svazu. Podivné.

Ndosec - Profil | Út 19.11.2019 15:32:06

Dědek >> tak to je skvěle ošéfovaný jak obejít členskou základu aniž by se k tomu mohli vyjadřit ,na VČS.A pak tady někteří můžou mudrovat jak mají možnost se nějak projevit k tématu,na VČS a zkusit to změnit.😞😞

Npotočák 62 - Profil | Čt 14.11.2019 18:48:06

Fishky >> Brečíš pěkně ale na špatným hrobě.Nikdy nemůžeš dopředu vědět,jak bude sjezd probíhat a o čem se bude hlasovat. Na VČS si volíte takového delegáta-nebo by jste si měli volit,o kterém si myslíte,že bude nejlépe hájit vaše zájmy. Pořád jste na tom lépe,než ČRS. Tady se z účastní sjezdu jeden delegát ze 4 až 5 MO a protože u některých US mají už dopředu vrcholový čilimníci vybraný své lidi kteří tam pojedou bez ohledu na průběh konference US,tak pro to je ČRS tam kde je,to znamená v pr.............. Petrův Zdar

NMrKos - Profil | Čt 14.11.2019 16:13:41

Fishky >> svazová pohádka o mandatu, delegátech, clenske schůzi, zastupování 2500 clenů Brno 3, hájení jejich názoru a taky pohádka o demokracii, je dobra tak pro čtenáře MRKu. V reale cleni Brno 3 vůbec netuší, o čem se za ne bude hlasovat, jak se bude hlasovat a co ma byt výsledkem. Takže jsme klidní.

Nhraji - Profil | Čt 14.11.2019 8:17:26

Je to pořád dokola, ti největší křiklouni tu jen stále dokola ukazují, že ačkoliv neznají ani nejzákladnější fakta o činnosti spolků a svazu, cítí se být povoláni všechno a všechny kritizovat a poučovat. Jejich zkreslené představy o toku peněz, o lukrativnosti výkonu volené funkce v orgánech svazu, a o tom, co se dnes v jednotlivých spolcích děje, je svádějí na scestí.
Ještě nějakou dobu je nechám teoretizovat a pak zveřejním výši mých ročních funkčních odměn. Aby si mohli udělat reálný obrázek o tom, zda se to "vyplatí".

Nkakr - Profil | Čt 14.11.2019 7:26:44

O.W >>
Kašpara ze sebe musí na MRKu udělat každý sám. Tobě se to zdařilo zcela excelentně.
Je vidno, že nemáš ani povolenku, jinak bys nepsal že stojí 900kč.
Půlka, či celý obnos za povolenky posílaný čilimníkům je další majstrštych.
O půlce peněz za nesplněnou pracovní povinnost posílaných do tunelu,nechci být vulgární, tak se raději nebudu vyjadřovat.
Zcela dokonale jsi prokázal, že o hospodaření nemáš ánung.
Budiž ti útěchou, nejsi sám, podobných pisálků se v této diskuzi vyskytuje více.

NPetr64 - Profil | Út 12.11.2019 7:02:03

keltt >> Kdyby se brigádě říkalo podle moderních trendů "temporary", nebo "voluntary" ; sjezdu " meeting",nebo "session" a každej měsíc se pro členy pořádal "briefing".......sice by to neznělo staře komančsky,ale nepřipadal by sis jako " dummy" kterej jen aby byl "stylish" na sebe hodil jen novej " trendy coat" ?:-)

Nmedvěd - Profil | Po 11.11.2019 15:19:56

MB >> no kdyby byli,tak už tam ti do kterých neustále bušíte dávno nejsou.

Nmedvěd - Profil | Po 11.11.2019 14:36:02

koukám že se tady závidí i odměny.Když je to takový job,proč o ty top fleky není rvačka??

NO.W - Profil | Po 11.11.2019 12:32:16

kakr hraji
Obhajujete ,neobhajitelné i když váš výbor došel k jinému názoru než sjezd.
Jedním dechem se chováte podle svého názoru demokraticky vůči svazu a zuby nechty tu pseudodemokratiku bráníte a druhým si sypete popel na hlavu a proplácíte členům povolenky.Špatné svědomí ?To je ta nová cesta?

Ntatyk - Profil | So 9.11.2019 19:50:37

Tak mne jen tak napadlo .
Jak takový Mrknato ví že p. prezident neměl na mysli právě takové typy jako je Mrknato,

Nkakr - Profil | So 9.11.2019 14:08:29

cechura09 >>
Odpovím ti velmi stručně, naser si.

Nhraji - Profil | Čt 7.11.2019 22:02:56

Dědek >> Ani já nerozumím tomu, co tím sleduje svaz. Přijde mi to nesystémové řešení. Očekávám, že někteří členové skončí. Ale rybářů je i tak hodně.

NPedro1 - Profil | Čt 7.11.2019 13:01:39

kakr >> Pokud platí tahle věta,kterou jsi sem dal,

"Pobočný spolek může na základě usnesení členské schůze rozhodnout o splnění pracovní povinnosti formou finanční náhrady všech svých členů, vyjma nezletilých členů do 15 let",

tak bych předpokládál,že všechny PS toto na svých členských schůzích udělali.
Pokud ne,je to podvod na členi,nic jiného.

NRobur - Profil | Čt 7.11.2019 12:39:54

tak já na naší schůzi byl a nic o mandátu ke zvyšování příspěvků jsem nezaznamenal. Brno II

NFishky - Profil | Čt 7.11.2019 11:58:06

Badimura >> schválilo se to prý ve Zlíně a to prý stačí. Uplně si dokážu představit jak v jedné z mnoha MO byly brigády tak vysoko, že vlastně 1250 nebo kolik jim přišlo najednou fajn, že si vlastně polepší, tak to odkývali. Ale schválit to pro všechny fixně? Ale co mi nejde do hlavy, proč se o tom jen tlachá na MRKu? :) tady se namíchne pár čilimníků kterým lepí půlky, páč ví že to není zcela čistý, na druhou stranu nechápu proč ti, co se tomu rozumí nevezmou ten klacek a nerýpnou do vosího hnízda. Třeba Mrknato píše hromadu zajímavých věcí, kdyby jen polovinu hodil na papír a jen čtvrtina se ukázala jako oprávněná, dostal by MRS řádně přes prsty, ale nic... jen se tlachá na MRKu :) tak nevím co si o tom myslet :)

NTheendisnear - Profil | St 6.11.2019 12:44:46

kakr >> Když se za velmi prapodivných událostí stalo to, že se založil MRS a vzal si pod svá křídla pouze atraktivní vody jihu a na sever Moravy se vykašlal, tak mi již bylo celé čtvrtstoletí. Tak ži nech strejdo ty trapné narážky. Není ideální doba, kdy člověk v jedné kartě na sebe musí "vyblít" vše. :-) A sorry za tykání, ty sis začal. Zřejmě jsi podrážděný funkcionář, který neumí komunikovat se členskou základnou. A tudíž se na to raději vy..... a přenech to mladším.

NFishky - Profil | St 6.11.2019 12:39:31

Drtivá většina lidí se na důchod těší - konečně zasloužený klídek a žádná práce... užívat si s vnoučaty... laláček... a pak je tu pár povolání, kde se někteří drží zuby nehty a důvod známe všichni... tak už víte proč nechce Kakr říct kolik bere? :)))

NBadimura - Profil | St 6.11.2019 8:46:30

hraji >> A kdo podal žádost u příslušného KÚ v Brně, aby váš hospodář mohl vykonávat funkci hospodáře na daném revíru? Pokud se nepletu, tak to musel být nějaký Statutár a ne kakr sám, ale to je jedno, u vás zřejmě platí jiná pravidla.

Nkubas. - Profil | So 2.11.2019 20:01:20

dun >> K čemu je RL bez povolenky :-)? Kdo vydává povolenku víme.

Ncechura09 - Profil | So 2.11.2019 19:05:36

dun >> Ta hra co se tu hraje, nazval bych ji - "Možná přijde i místostarosta...."
Zjevujete se tu jako duchové. Obvykle, když byl Kakr se svými argumenty v prdeli, zjevil se a přispěchal na pomoc Hraji.
Nyní se vás tu zjevuje čímdál víc, těch co se mají dobře za peníze od členi mo3...
Z tohoto pohledu není mnou nepřesně uvedený počet členi to nejdůležitější.
Otázkou je - přijde i místostarosta ??

NMrKos - Profil | So 2.11.2019 17:06:01

kakr >> no však si odměny klidně nezveřejnujte. Ale potom neříkejte, jak dobře a kvalitně jsou členi o všem informování. Protože cleni informování dobře nejsou a vracime se k mému prvnímu příspěvku. A když se podíváš na většinu stránek jednotlivých PS, tak se tam v kostce docteš: Vysazeno, zmaseno a soupis revirů. Ale jinak nic, vůbec nic. Asi k tomu tajeni informací máte, vy jako svaz, nějaký objektivní důvod.

Ja ten důvod nemam a proto "svým" členům zveřejnuji vše včetně odměn. Stanovy mi to taky nepředepisují. Je to o vzájemné důvěře. Vždy je to určitý vztah mezi členem a cilimnikem.

NFRANK71 - Profil | Pá 1.11.2019 17:12:34

kakr >> .

NFishky - Profil | Pá 1.11.2019 17:02:36

Petr64 >> chápu správně, že tobě nic nevadí a jsi spokojený, což je super a přeju ti to. Ostatně vzít si k vodě boloňku a dát pinky, je jako UL přívlač - tam se taky zachytá super a kluci jsou spokojení. Omatlají pár pidi okyšků, mini candátů a štiček mini velikosti, stříhou si fotečku na fejs a spokojeně cupajdí domů. Bohužel ten zbytek lidí, co si pamatuje jak to u vody bývalo kdysi a bohužel ti, co mají rybolov stále za lov, jaksi nemají co lovit, protože ty ryby ve vodě nejsou. Ono moc není co měnit na stávající situaci - je uplně jedno, zda na schůzi bude buřt s klobáskou nebo čaj s řízkem, zda brigáda bude stát padesát nebo pětikilo, zda hospodář bude Petr nebo Pavel, ale jak nebudou ve vodě ryby, tak to dobrý nebude a můžeš si to přečíst napříč MRKem, od muškařiny, přes přívlač - diverzity ryb ubývá, Svaz nasazuje preferuje "kapra" a to je oč tu běží... chtějí peníze, ale za co? Za kapra? Bude zase víc kaprů? Vždyť už to vadí i kaprařům...

NWillow - Profil | Pá 1.11.2019 15:22:53

Mrknato >> Oni soudruzi v USA taky chtěli jen průmyslovou rybu...
Soudruzi z Norska také...
A jak to dopadlo.....


Ncechura09 - Profil | Čt 31.10.2019 16:12:57

Fishky >> Hraji ani Kakr nejsou připojení na Mrk celý ty dny zdarma....

NFishky - Profil | Čt 31.10.2019 15:03:05

j.c. >> brigády nebyly povinné, nemusel na ně nikdo, resp. mohl si vybrat, zda zaplatí 300-500 za brigády, nebo si je odpracuje. Platit 800 - no to se teda divím, kdo normální by dobrovolně platit víc?

Nhraji - Profil | So 21.12.2019 19:40:03

potočák 62 >> mně vadí jiná věc. To jak si spolky stanovují různé poplatky a těmi svoje členy zatěžují. A nejde o koruny, ale i o stovky korun. Náš spolek (výbor) již před lety rozhodl, že Stanovy a Soupis revírů s pravidly (rybářský řád) dostane každý člen spolku k povolence zadarmo. Tu cenu, kterou musíme odvést za tisk těchto dokumentů centrále svazu, prostě uhradíme z peněz spolku. Jediný poplatek, který u nás člen zaplatí, je poplatek za vydání povolenky poštou. Tam hradí 60 korun. Od nového roku pošta zvedla poštovné za doporučený dopis na 47 korun. Tak zůstává ještě 13 korun na obálku a práci člověka, který to vyřizuje. Vydáme těch povolenek asi 500 za rok. A je s tím hodně problémů a práce, protože každá chyba se musí vyřešit telefonem nebo e-mailem.

NPetr64 - Profil | So 21.12.2019 10:42:23

O.W >> Nemají se náhodou brigády za rok2019 teprve platit? Opravdu v tom máš trochu guláš. Navíc tu bylo psáno......
kakr // Výbor našeho p.s. Spolku rozhodl,. že všichni členové, kteří v roce 2019 odpracovali brigádu dostanou v roce 2020 povolenku (roční) zdarma. ........to bych chápal,jako kompenzaci za odvedenou povinnost,která byla sjezdem zrušena.

Nkakr - Profil | So 21.12.2019 9:32:11

O.W - 20.12.2019 19:37:19 >>
Konečně jsi se odkopal.
Gratuluji, prokázal jsi, že nemáš elementární znalosti o spolkové činnosti, přesto zde vystupuješ jako spasitel.
Budu se asi opakovat, ale přečti si to raději 3x, možná pochopíš vo co gou.
O všech návrzích jednal Svazový výbor a vydal k nim doporučení. Asi 5 spolků navrhovalo zrušení pracovní povinnosti a peníze za nesplnění dát do členského příspěvku.Mimochodem totéž umožňují Stanovy platné do konce roku 2019. Některé spolky měly pracovní povinnost nahrazeny finančním plněním už dlouho.
Návrhy na zvýšení členství se pohybovaly od 200 do 1000kč. SV doporučil částku 600kč náš spolek na výborové schůzi, kde se projednávaly všechny návrhy Sjezdu s návrhem souhlasil. Na Sjezdu vystoupil předseda nejmenovaného spolku a navrhl navýšení na 800kč. Nechápu, proč návrh neprezentoval na SV, ale měl k tomu právo i mandát. Náš spolek s navýšením nesouhlasil, navíc zastáváme názor, že dohody (doporučení) se mají dodržovat.

V otázce kompenzace odpracovaných brigád jsi ovšem projevil neskutečnou neznalost. Proč?
Cituji -
Safra klucí,to jste se práskli přes kapsu ,jenom bych se poptal a co tech par tisíc členů ,co brigády zaplatili.
Kdy kde a komu je prosím zaplatili......??????????.
"Prásknutí" přes kapsu, nebo jinou formu kompenzace za brigády odpracované v roce 2019 může udělat kterýkoliv ze 102 p.s. MRS. Je to jen a jen na nich, včetně formy jakou to provedou.

NDědek - Profil | Čt 19.12.2019 19:43:39

O.W >> To nevím, ale bonzáci a práskači skončí na jeho samém dně. A nejen v pekle, ale i v životě, kde se na to dno, svým práskačstvím a bonzáctvím sami dostali.

NO.W - Profil | Čt 19.12.2019 19:07:25

kakr >> Dřív jsem si myslel ,že jsi zkušený ,inteligentní harcovník ,kterému to pálí a který umí věci soudně okomentovat.Skutečnost je ,ale jiná.Zkus si po sobě znovu p o m a l u přečíst svůj předchozí příspěvek a doplň o fakta ,která jsi podivným způsobem vynechal či překroutil.Ty skončíš před jinou kárnou komisí ,ta pozemská (si myslím) by se mohla na starého senilního dědka ,tak akorát v....t

NBadimura - Profil | Čt 19.12.2019 13:07:34

Šašci si dali pauzu a už tu zase plácají ty svoje howna, jak to vše bylo demokratický a jak budou zvelebovat svých 29ha, který nejsou jejich a ročně do nich nasypou 3 MÍČE, CO VYBEROU NA POPLATCÍCH , tvl chce se mi blejt....

Nhraji - Profil | St 18.12.2019 7:48:46

Soulfish >> ono je to tak trochu o principech. Odpracovat brigádu a zaplatit členský příspěvek. Dvě naprosto odlišné věci. Šestnáct let se vedly polemiky o tom, že jsou brigády, nebo správně pracovní povinnost nesmysl, pozůstatek socialismu, nespravedlivá věc. Když se ještě odváděly peníze do společného fondu neodpracovaných brigád, byl to i předmět zjevných švindlů a podvodů.
Tak se konečně po šestnácti letech dosáhlo toho, aby se ten pozůstatek socialismu zrušil. Podařilo, myslím že na počtvrté. A hned povstala jiná skupina, dodejme, že podstatně menší, a ta okamžitě vyrukovala s argumentem, že to je nespravedlivé. V celé historii svazu byl členský příspěvek rozlišen na členský příspěvek pro mládež do 15 let, svého času byl odlišný i pro mládež od 16 do 18 let, a dospělé. A to zůstalo zachováno. Děti platí dál 200 korun, všichni ostatní platí 1250 korun, pokud chtějí lovit ryby, a nebo 450 korun, pokud si jen chtějí udržovat členství bez nároku na povolenku. Ano, několikrát jsem tu napsal, že náš spolek nesouhlasil se zvýšením o 800 korun, hlasovali jsme pro zvýšení o 600 korun. Tedy pro členský příspěvek ve výši 1050,- Kč.
Ale padlo rozhodnutí, které nemůžeme změnit, musíme se mu tedy podřídit.
Můžeme debatovat o tom, jak moc to zasáhne právě ty penzisty. Zasáhne, jistě, jako každé zdražení kolem nich. Ale zasáhne to úplně všechny. Já jsem si jistý, že částka 6,03 Kč/den rybaření je přijatelná.

Nhraji - Profil | Út 17.12.2019 7:32:48

Soulfish >> není zvýhodněný tarif členství pro mládežníky, je členství pro dětí do 15 let, a pak už mají všichni členství stejné. Pokud tedy mládežníky nemáš na mysli děti.
Můžeme o tom debatovat třeba roky, asi se nejbližší 4 roky nic nezmění. Je samozřejmě otázka, jak se za daných podmínek chovat k nově příchozím členům, na ně se osvobození od brigád nikdy nevztahovalo, takže by měli mít jiné členství?
Rozumím, že to zní tvrdě a asociálně, ale není v tomto okamžiku žádná cesta, jak to změnit. Jakékoliv snížení členské známky je proti ustanovení Stanov, protože Stanovy nepřipouštějí změnu. Ony ji nepřipouštěly ani ty předchozí Stanovy. Brigádnickou povinnost měli podle Stanov také všichni členové od 16 let výš bez rozdílu. Ale Stanovy dávaly výboru pobočného spolku možnost rozhodnout o zproštění. U členství žádná taková možnost prostě není.
Ano, uvědomuji si, že to ve svém důsledku možná povede ke snížení členské základny, možná se dokonce prodá i méně povolenek na revíry MRS.

NMrknato - Profil | Ne 8.12.2019 6:10:07

dolomitenman >> Jestli se brigády odpracují, nebo proplatí, rybář u vody nepozná. U nás v Pardubicích se brigády proplácí už několik let. Proplácení brigád je úlitba PS (MO) a má vliv na nejednotu společného rybolovu, který vrcholoví čilimníci tolik prosazují. Proč? No protože s více chechtáky dostanou PS (MO) roupy a začnou si pořizovat "soukromáky" (malé vody, RMV, revíry kde uživatel je MO, pokud se nezačnou více odměňovat) no a finance jdou tamtéž. Společné revíry ostrouhají. Ve finále členi mají splněno a mohou si jít pro územní, nebo CS povolenku za pár šestáků. A i proto není zájem upravovat na společných revírech ZP, protože svazopeníze jdou jinam.

Čilimník MO se chce mít dobře a revíry, kde jeho MO vykonává pro uživatele některé činnosti, nebo si je "podnajímá" (v MRS) ho ve většině případů nezajímají....

V ČRS se už několikráte navrhovalo sloučení platreb za brigády s povolenkou, ale fištróni z MO zbystřili a postavili se na zadní, protože kdo by pajk financoval jejich úžasné "soukromáky"?

Npotočák 62 - Profil | So 7.12.2019 14:03:17

kakr >> Ahoj,pochopitelně máš pravdu. Na druhou stranu,vzhledem k negramotnosti členů MRS a ČRS pokud´ jde o různé předpisy,stanovy a pod. má pravdu i Petr64,že by to mělo být napsané co nejjednodušeji,jak se říká,jak pro blbý.To jenom taková malá poznámka když už jsem se jako člen konkurenčního spolku dovolil plést do debaty členů MRS,který je pochopitelně největší,nejlepší,nejkrásnější nejpravdomluvější,nejhezčí a td. a td, a td. Petrův Zdar

NPetr64 - Profil | So 7.12.2019 13:36:21

kakr >> Ve Frankově příspěvku šlo spíš o to (aspoň jsem to tak chápal),že dohoda zabraňuje členům při nesplnění povinnosti v MRS,zakoupit si povolenku v ČRS a naopak.Sice je to divně definovaný,ale spíš než povolenku by mělo být hostovačky,nebo krátkodobou povolenku.

NPetr64 - Profil | So 7.12.2019 12:34:20

FRANK71 >> Máte rychlejší internet. U nás se to ještě nenačetlo.:-)

Ndolomitenman - Profil | So 7.12.2019 12:22:14

Mrknato >> nerozumím proč je mi na slušně formulovány dotaz odpovidano otázkami, přičemž jedna z nich je o zálibě v pojídání řízků. co čekám? nečekám nic, ale přál bych si, aby revíry byly dostatečně zarybneny, abych u nich byl pořádek a klid a abych měl možnost dát děti do kroužku.

NO.W - Profil | Čt 5.12.2019 19:08:29

tatyk >> Vše ,co tě zajímá ,je dole v mém příspěvku a v odpovědi předsedy MRS.Pokud to nejsi schopem rozklíčovat ,tvůj problém.
Ale abys měl pěkné vánoce i bez tech stříbrňáků :


From: Josef Olbert <josef.olbert@centrum.cz>
Sent: Wednesday, November 20, 2019 2:22 PM
To: m.javora@mrsbrno.cz
Subject: Odkaz



Dobrý den

p.Předsedo ,nechci nikterak obtěžovat a ubírat o čas.Nicméně ,chtěl jsem jen upozornit na diskuzi na www stránkách webu mrk.cz.Nevím jestli takováto diskuze může napomoci ,k něčemu lepšímu ,přesto bych ji rád odeslal.



https://www.mrk.cz/diskuse.php?id=759671



Podobná diskuze je ještě jedna ,o něco kratší.

Zatím hodně držím palce.

Děkuji



Jsem s pozdravem

J.Olbert





Nhraji - Profil | Čt 5.12.2019 10:53:57

O.W >> nezbývá, než ti popřát, aby sis svých 30 stříbrných před vánoci užil.

NO.W - Profil | St 4.12.2019 17:52:19

Mé upozornění a odpověď předsedy MRS.

Dobrý den, velmi děkuji za uvedenou informaci. O této diskuzi jsem informován více rybáři, hlavně těmi, kteří chápou potřebu změn ve svazu. V pátek jsem o této záležitosti hovořil s předsedou Kárné komise MRS.

S pozdravem Petrův zdar



MVDr. Michael Javora

Email: m.javora@mrsbrno.cz

Tel.: +420 603457419

NPetr64 - Profil | So 23.11.2019 13:48:40

kakr >> Já spíš pobaveně sleduju,jak někdo kontroluje,jeslí se někomu jeho zápis líbí a komu.:-)

Ntatyk - Profil | So 23.11.2019 13:44:24

O.W >> Ale já přece, nemusím dělat zápis do diskuze. Mohu udělit líbí nebo nelíbí. Že s některými zápisy nesouhlasím nebo souhlasím je přece moje svobodná volba
Neustále stejné a opakující se výlevy ( i v jiných diskuzích) Mrknata hodnotit nemohu a ani nechci. Kolega mne má totiž již několik let v ignoru.
Tahle diskuze se tu táhne cca 3 týdny a co vyřešila? Pravidla jsou nastaveny a teď záleží na každém členovi jak se rozhodne
A k té výzvě členům MRS - za mne libí!

NBadimura - Profil | Pá 22.11.2019 12:04:25

Mrknato >> tatyk bude nějaké podržkoště Momrsáků :-)

NMrknato - Profil | Pá 22.11.2019 10:58:17

No co co co! Kluci dostali od Habána zákaz komunikacione, jinak jim sebere ty vytuněné statutytutůůůůů. Apropó zná někdo tatyka? To je snajpr! Vasilij Zajcev hadr, bez emocí, bez zápisů.....

Npotočák 62 - Profil | Čt 21.11.2019 17:10:41

Robur >> Členové ČRS jako konkurenčního spolku mají zakázáno zde přispívat a členové MRS jsou se změnami které přijal sjezd spokojeni,tak o čem psát? Petrův Zdar

NO.W - Profil | St 20.11.2019 13:13:22

Badimura >> Dane ,nech je ,oni se ucaplují sami.

Nhraji - Profil | St 20.11.2019 11:18:07

Badimura >> ty to máš v peněžence rozdělené? Jak si člen odůvodní, že teď platím za povolenku, to je v pořádku a teď platím za brigádu a to není v pořádku. Jde přece primárně o výdaje člena, ne o příjmy spolku.

Nhraji - Profil | St 20.11.2019 9:58:35

Badimura >> z nějakého důvodu máš potřebu neustále urážet lidi, které neznáš, nic o nich nevíš a obviňuješ je z něčeho, čeho se nedopustili. Ale já se na tebe nezlobím. Jsi chudák. A život ti tento přístup vrchovatě vrátí. Tím si můžeš být jistý.

Ntatyk - Profil | Út 19.11.2019 18:09:05

FRANK71 >> A potom už zbývá jen brblat, brblat, br.......... :-))))))))))

NO.W - Profil | Út 19.11.2019 14:08:01

kakr >> Tzn. změna pravidel v polovině zápasu už ne ,ale poločas.Přečti si minulé své zápisy kroutíš se opravdu jak had.K tomu ostatnímu ,bylo o tom psáno asi tak osumadvacetkrát.Nechci nikoho urážet ,ale mám pocit ,že senilníš.Odpočiň si ,už dosti jsi podělal.Že jste posrali minulost ,je hodně špatné ale ,že už okusujete šťavnaté kosti možné budoucnosti je úplně v prdeli.

Nkakr - Profil | Út 19.11.2019 13:53:40

O.W >>
Možná bys měl vysvětlit, jak projednat program Sjezdu na VČS, které se konají nejpozději v březnu na Sjezd konaný v říjnu.
Návrhy na Sjezd které přicházely z jednotlivých Spolků projednal Svazový výbor a zaujal k nim stanovisko někdy v září. Musíš si zjistit fakta, než začneš blábolit.

Je na jednotlivých spolcích, aby odpracované brigágy v roce 2019 nějakou formou členům kompenzovaly. To je ten poločas o kterém jsem psal. Náš spolek to již vyřešil k všeobecné spokojenosti členů.

Nkakr - Profil | Po 18.11.2019 11:32:36

FRANK71 >>
Jsi zmaten jako luční koník. Možná je to tím, že jsi skutečně člen inspekce MP:-))
Koukni co u nás platí......

Nhraji - Profil | Po 18.11.2019 8:05:35

Ditule >> ale odpovím na příspěvek kolegy abela. Jen jsem o víkendu byl na akci, kde nebyl čas a ani příležitost sledovat MRK.
Kolega se dívá na věc z jednoho úhlu pohledu. Ono se dá také napsat, že MRS konečně vyšel vstříc emancipačním snahám našich žen a postavil je na roveň mužům. Je nesmysl chtít, aby ženy pracovaly tvrdě třeba na výlovech rybníků, ale je zcela normální chtít, aby se ženy podílely na provozu a chodu svazu stejným dílem, jako muži. Férové a rovné.
S těmi penzisty je to trošku horší, ale...., každý pobočný spolek, který dojde ke shodě v tom, že bude svým penzistům zvýšení členského příspěvku kompenzovat, na to má právo a bude na to mít i prostředky. Nic nebrání členské schůzi spolku, aby rozhodla, že penzistům bude vracet částku 800 korun z vlastních prostředků. Kolega abel napsal, že došlo k zásadnímu zdražení. Nedošlo, do nákladů na rybaření přece nelze započítávat jen cenu členského příspěvku a povolenky. Těch nákladů je mnohem, mnohem víc. Jen je jaksi nevnímáme, nebo vnímat nechceme.
Ano, byl jsem pro zvýšení členského příspěvku na 1000 korun za rok, sjezd schválil částku vyšší, se kterou jsem nesouhlasil. Mohu odejít ze svazu nebo přijmout rozhodnutí.

NFRANK71 - Profil | Ne 17.11.2019 22:18:46

fheavy >> to já nevím, ale vím, že pro některé organizace je cena brigád zbytečně vysoká. Brněnským by stačily cca 400-500Kč. Spíše bych asi zdražil povolenku, kdy by peníze šly do ryb. Sranda bude až se to rybáři na konci roku dozvědí.🤗

NFRANK71 - Profil | Ne 17.11.2019 21:24:59

fheavy >> tomu se říká kontrolní mechanismy. Důvěřuj, ale prověřuj. Zeptej se někoho jestli je zloděj, každý ti řekne, že ne a přitom se krade pořád.

NMrknato - Profil | Ne 17.11.2019 7:54:35

fheavy >> Já beru svazovou rybařinu, jako možnost relativně levně lovit na státních vodách. Bohužel ryby ve státních vodách (potoky, řeky, přehrady) ubývají a není to vina svazu, rybářů, nebo čilimníků. Musí se s tím ale něco dělat. U vás v MRS teď ze společného balíku přisypou peníze PS (MO). Tyto peníze ale budou mít minimální vliv na nápravu zarybnění na státních vodách. U nás v ČRS je to podobné.

Skutečné spolky (dnes se tomu říká PS, MO) proč ne, když je činností budou naplňovat samotní členi pouze za své a ne pouze čilimníci a stanovy, to už tu bylo a je. Ve většině MO to nefunguje. MO se stávají pouze výdejnami povolenek. Na schůze, často jedinou aktivitu PS chodí 2-4% členi.

Pro rybolov na státních vodách PS (MO) nejsou potřebné. (Rybolov řídí zákon, MZE a RO, nikdo jiný). Naopak MO vysávají ohromné množství prostředků, dělají v rybařině bordel, zmatky a proto není (aniž by se musela zdražovat povolenka) nutné udržovat fikci, že MO jsou základ spolku, kde lidi chtějí hlavně lovit ryby na společných revírech. Spolek tvoří lidi co se znají, ne svaz zvrchu.

Kdo by chtěl spolek (MO) z nějakého důvodu zachovat, tak zcela mimo všech atributů VRP na státních vodách, pouze na těch vodách kde jsou MO (PS) uživateli revírů. Proč? Členské schůze nemohou ovlivnit hospodaření vyšší složky, spolkové činnosti a ani sjezdu, viz tato diskuse (či u nás sněmu).

Podle mě by se měla jasně oddělit spolková činnost (veselice u ohně, gulášovky, zájezdy, hospodaření na soukromácích MO) od VRP, tedy lovu na státních vodách. Uživatelem státních vod jsou u nás ÚS (až na Hýbnerův svaz) u vás MRS a nelze stav za mizející původní ryby házet na PS (MO) No a aby uživatelé mohli skutečně hospodařit, rozvíjet původní populace ryb, potřebují o hodně víc financí na nákupy a je jedno, zda od svých s.r.óček, nebo z mimo svazu. Proto bych převedl členství (100 - 200,-Kč) pro lov na státních vodách pod ÚS (MRS) ze kterého by se platila Rada, jako pouze zastřešujíci loobující orgán. Členskou schůzi ÚS by hradili pouze přítomní a předem ohlášení členi a řešila by pouze obsazení volených pozic v ÚS (MRS) zaměstnanecké pozice, objemy násad do státních vod a poměr administrativy, ostrahy a plnění nových ZP. Lovící na státních vodách ÚS (zrušeny by byly CS a CR povolenky) by platili vedle členského příspěvku pouze povolenku v potřebné výši na potřebné druhy ryb. Počet členů ÚS by asi zpočátku klesl.

Za úvahu stojí, proč ÚS, Hýbnerovci, Rada vytváří společné povolenky pro celý svaz, Republiku, cizeluje redistribuci, ale soukromé PS, kde provozují lov jen jeho členi, to ani na vteřinu nenapadne ?.......

Já nechci atomizovanou rybařinu a vracet se před rok 1975, ale ani nechci rybařinu, kde se většina prostředků prošustruje do kamarádů, čilimníků, redistribuci a v předraženém chovu ryb.

NMrknato - Profil | Pá 15.11.2019 19:16:58

cechura09 >> No tak hraj podniká v hlíně, v keramice...... a svaz mu to platí...))))) Musíme taky chtít, aby nám svaz proplácel naše libida....)))))) Pak na hraje tolik nezbyde.....

NMrknato - Profil | Pá 15.11.2019 19:04:21

cechura09 >> Změna nesmí být vyvovlána poptávkou členi, to může být na jejich soukromáku, nerevíru... ale ne na státních vodách.
Čilimníci jsou silní v kramflecích, protože si svazoordnung pojistili ve stanovách... to mnozí nechápou, proto může např. hraj vysírat..... Myslíš, že se mu 1200,-Kč od každého členi nehodí? Kdyby se mu to opravdu nehodilo, tak rozjede na netu kampaň. Rozjel leda howno.

Maledivy ne 1x do roka, ale 2x a ne jeden jeeeeeep, ale tři.

NFishky - Profil | Čt 14.11.2019 21:24:50

potočák 62 >> ale prosím tě, volit delegáta je ztratou casu, když si pak na sjezdu může hlasovat jak se mu zlíbí. Ostatně nějaký sjezd soudruhu je také zcela mimo. Nechápu proč ty šaškárny, vlastně chápu. Je to takové komunistické divadlo ala demokracie.... to aby se cilimnik nažral a radovy člen to zaplatil :)

Npotočák 62 - Profil | Čt 14.11.2019 20:00:02

O.W >> Promiń,trochu jsem si z tebe dělal legraci.Takovou dobu čilimníci budovali svaz podle svých představ-aby se členové o nic nestarali,jenom platili a nechali je dělat co chtějí a ty by si to chtěl změnit? Jak si to představuješ? Přeci si nedají rozvracet svaz,to by nebylo soudružské a s každým takovým rozvracečem zatočí.U ČRS když vybudovali konečně potěmkinovskou vesnici a dosáhli toho že jim do toho nikdo nekecá-my jsme držitelé dekretu,tak víme nejlépe co dělat a vy jste pouze od toho aby jste drželi hubu a krok.Tak ke své hrůze zjistili,že jde slušně hospodařit a mít zarybněné a upravené revíry i bez nich,protože se členové starají o své a hospodaří na svém podle svých představ-revíry RMV.Tak místo toho,aby se zamyslely kde udělali soudruzi chybu,tak by je chtěli znárodnit.Přeci by nebylo správné,když tvrdí že to jinak nejde,aby jim někdo dokazoval že nemají pravdu.Petrův Zdar

Npotočák 62 - Profil | Čt 14.11.2019 19:13:26

O.W >> Ahoj,tak s tím začněte.Prostě si na VČS navrhněte a odhlasujte delegáta na sněm.Pokud´ by to bylo proti vašim stanovám,tak mě na to určitě některý z přítomných funkcionářů MRS na to upozorní,jinak to záleží jenom na vás a právě na té účasti na VČS. Petrův Zdar

NO.W - Profil | Čt 14.11.2019 17:26:40

Fishky >> Přesně ,ono vůbec rozklíčovat tu svazovou demokracii je pro běžného rybáře naprosto nemožné.Nemá a taky nedostane informace ,ze ,kterých by to pochopil.Do ruky dostane bližší podmínky a stanovy.Ti důslednější možná statut.Ani zbla netuší ,že to bylo o něm ,bez něj.
Už jsem to psal dokud spolky,organizace,kluby či sdružení nebudou žít ,každý za svoje ,nebude dobře.Košile vždycky bližší než kabát.Jaký budou mít revír ,taký zisk a spolupráce s jinými subjekty ?,,proč ne,, za vzájemně výhodných podmínek.Na vedení takového průměrně velkého spolku ,stačí cca 3 lidi ,transparentně zaplacení a transparentně kontrolovaní spolkem.Tohle ,ale svazový čilimník nechce ,chce využít svého Matrixu s nepřehlednými toky peněz ,přepočtů ,limitů atp..Bohužel.

Nkakr - Profil | Čt 14.11.2019 7:44:18

Mrknato >>
Tak půlku, či celý obnos??
Je to rozdíl pouze 50%.......

Nstormandnature - Profil | St 13.11.2019 18:03:18

Mrknato >> to jen k tomu tvýmu věčnýmu, že MO (PS) reofilky nedělají.

Npotočák 62 - Profil | Út 12.11.2019 23:12:20

FRANK71 >> Myslím,že se mýlíš.O co se budeš lépe starat-o něco,co je tvoje nebo u čeho máš alespoń pocit že je tvé nebo o něco,co je všech? Když budeš mít u baráku kousek zahrádky,tak budeš kolem toho běhat a věnovat tomu hodně času ale park,který budeš mít hned vedle a kam budeš chodit na procházky,venčit psa a s dětmi,tak tě ani nenapadne tam sebrat bordel,posekat trávu nebo třeba zasáhnout,když bude někdo lámat větve protože to není tvoje ale všech.Nanejvýš budeš nadávat na nepořádek nebo polámané lavičky.Problém je,že svaz nefunguje,jak to bylo slibováno a jediný,kdo se blíží tomu,jak to mělo vypadat je SUS. MO bylo slibováno,že i když nechají dekrety US,tak ve skutečnosti budou hospodařit,US se budou starat o přerozdělení produkce mezi revíry,vytvářet podmínky pro práci MO a US budou pouze pomocný a poradní orgán.Rada a vedení ČRS mělo sloužit ke stejným účelům pro US a pro jednání s orgány státu. Místo toho ovládla ČRS mafie zaměstnanců a funkcionářů,kteří v touze po vládnutí a vlastnímu prospěchu ženou svaz do záhuby. Sice se svaz tváří jako demokratický ale to už dávno není pravda.Funkce a členy do US má tato mafie dávno domluveny mezi sebou stejně jako delegáty na sněm a td. a těch pár lidí,kteří se náhodou dostane mezi ně nemá šanci něco změnit.Ostatně stav revírů a jejich zarybnění kromě kaprem a duhákem mluví o mnohém a zkus jako funkcionář nebo člen nějaké MO se postavit proti,zametou s tebou jako s užíváním-nejseš držitelem dekretu,tak co je ti vlastně po tom a pokud´ budeš hodně vzpurný,tak se vždycky najde způsob,jak tě odstavit,stačí když okolní MO budou dostávat nad standartní ryby a něco nad ZP a na revíry,o které se tvá MO teoreticky stará půjde odpad.Za chvíli tě sesadí vlastní členové.Petrův Zdar

NFRANK71 - Profil | Út 12.11.2019 22:13:32

O.W >> já myslím, že hospodaření na svém je právě hlavně jen o tom kapř a Pd. Na ostatní ryby (reofilní) malé MO nebudou mít peníze a ani členové by tomu nebyli nakloněni.

NO.W - Profil | Út 12.11.2019 21:09:41

potočák 62 >> Tak a do té doby dobře nebude ,dokud se tento systém hospodaření na svém revíru nevrátí.Na co ÚS ,MRS,ČRS a já nevím čeho ,jsou to jenom převlečené tunely na peníze ,pomalé ,zkostnatělé (příklad 16ti let řešení problému kapra či brigád uvedli samotní jeho obhájci).Jak si vůbec nejvyšší pánové mohou myslet ,že lze řídit jedním pokynem (systémem,nařízením) 102 organizací.Tam kde je kapr a okoun plevel ,vyvrací hospodář oči ,tam kde okouni chybí by naopak liskal na potkání.Takhle to nikdy fungovat nebude a je smutné ,že je to jasné už víc jak 20 let.

Npotočák 62 - Profil | Út 12.11.2019 20:02:42

Mrknato >> Pavlíku,vzal jsi to zkrátka a zaonačil tak,jak se ti to hodí.Jen tak na okraj,československý svaz rybářů vznikl sloučením Jednoty rybářů se sídlem v Praze a jednotného svazu rybárov se sídlem v Žilině.V těchto jednotách byli spolky ze kterých potom vznikli MO.Pokud´ se zmińuješ o spolcích,nyní je nazýváme MO,at´ za Rakouska-uherska,tak za 1.republiky,tak museli za právo rybařiny-nyní říkáme že byli držiteli dekretu,státu něco odvádět a to nejen že mohli chytat ryby a to nejen na udici ale i čeřenů a sítěmi ale zároveń měli za povinnost se starat,aby v těchto vodách byli ryby.Proto i vznikali první pstruhové-lososové líhně,odchovny a podobně.A aby jsi mohl být členem takového spolku,tak jsi musel přispívat jak finančně-na chod a zarybnění,tak i osobní angažovaností-bud´ prací nebo vykonáváním funkce.Dostatek materiálů k nastudování je v kronikách a dobových dokumentech ale i například ve Velkém rybářském slovníku ze začátku února 1948-vřele doporučuji si proštudovat,protože právě hlavně obdobím 1.republiky se zabývá,jsou tam velice zajímavé věci,například o výuce prahování na lesnických školách ke zvýšení rybnatosti a td. Zajímavý je i rybářský kalendář z roku 1958 kde máš nejenom strukturu svazu ale i zarybńování v rocích 1950 až 1954,otázky rybochovu a td. Jen taková malá poznámka,je tam článek jak na staré zkušené kapry,kdy popisuje chytání na bramboru a jiné nástrahy mimo háček-obdoba současného chytání na boilí a td. Shrnutí-rybařina fungovala na základě spolkové činnosti-obdobě MO jak za první republiky,tak za Uherska-rakouska až do roku 1973 bez toho,že by do toho nějak moc mohli kecat nějaký US nebo rada a fungovali by dále,kdyby se MO nedali po roce 1990 ukecat snůžkou lží a slibů a tím se nechali okrást o dekrety.Jínak do konce prosince lze předkládat návrhy na změnu stanov,tak máš možnost své návrhy předložit oficiálně a ne jenom o tom kecat na MRKU. A otázka na konec-CHODÍŠ NA RYBY???? Petrův Zdar

Nhraji - Profil | Út 12.11.2019 8:59:46

Petr64 >> zajímavé je, že si nikdo nezjistí, že se v oficiálních materiálech svazu slovo brigáda nepoužívá. To si jen někteří kolegové, kteří je neznají, pamatují slovo brigáda ještě ze školy.

Nmedvěd - Profil | Po 11.11.2019 20:16:52

O.W >> mám obě povolenky celorepublikové a dost času strávím na rybách v zahraničí.Takže asi tak.

NO.W - Profil | Po 11.11.2019 20:04:42

medvěd >> Tohle by bylo na dlouhé povídání.Jen takové malé doplnění ,je nutné uvažovat jenom ,,po svazové linii ?,,myslíš ,že MRS je jedinným možným ?,,Prokázal svou kvalitu natolik ,aby dál ,,zveleboval naše vody kaprem,,? Může si být jistý,že má vůbec mandát členů k takovému hospodaření ,má vůbec skutečný mandát ke své existenci ?

Nmedvěd - Profil | Po 11.11.2019 19:46:14

O.W >> chytám nejen na mušku.Stačí mi málo.Klidně si vezmu bič,boloňku,děličku či feeder a chytám bílou rybu.Ryb je ve vodě dost.Na vláčku mám nejraději okouny.A pstruhovky?Ano tady je situace horší.Jde o jinou věc.Nemám rád jen křiklouny co jen říkají že to někdo dělá špatně.Proč nejdou a nedělají to líp.Kecy že je mezi sebe nikdo nepustí jsou kravina.Já jsem popravdě rád ,že to někdo dělá.Nevěřím,že by se do tý práce někdo bůhvíjak hrnul

Nmedvěd - Profil | Po 11.11.2019 19:08:28

Mrknato >> neskutečné.Navštívil jsi VČS všech PS MRS.Jsi pilný jako včelka