Jochym marine Fishmaster 300

Má niekto skúsenosť s týmto člnom? Je stabilnejší ako klasický čln?
Autor diskuse: jano.mut - Profil , 30.10.2018 kaprařina - náčiní, doplňky

mario31 - Profil | Pá 13.8.2021 22:01:59

backlead >> To že někdo píše, že měl 8 člunů asi není moc dobrá vizitka těch značek, když musel měnit. Mimo jiné čluny mám Zodiaca spoustu let, nikdy jsem ho nelepil, neopravoval, je jak nový a to dostává sakra roční záhuly se spalovacími motory, žádná leštěnka v garáži osazená elektromotorem. Kamarád má Adventure 14 let, a to samé, žádné lepení a opravy. A to má můj člun nacouváno víc než tady někteří s tím najezdili dopředu.

Kesam - Profil | Po 1.2.2021 22:01:44

Dneska to dorazilo jsem nadšenej a vyšel mě i s krycí plachtou a dopravou na 24200. Kam se sere všechno ostatní co tady je na trhu.

mike19 - Profil | Po 16.8.2021 8:04:55

Dobrý den, jako distributor pro ČR bych se rád vyjádřil k příspěvku zde ohledně zde vyfoceného člunu. Někteří už od nás člun zakoupili a myslím že náš přístup je zcela profesionální… Rybářům kteří člun zakoupili a mají od nás tak říkáme pokud bude sebemenší problém ať nás kontaktují a samozřejmě všechny problémy se snažíme řešit.. jinak pokud je pán první majitel a nekoupil člun z druhé ruky má nárok na kompletní servis zdarma… Dále říkáme ať nikdo nelepí člun svépomocí jelikož někdy je to Více škody než užitku… na čluny je servis zdarma i po tzv. Záruce. pokud bude mít kdokoliv nějaký dotaz neváhejte nás kontaktovat… také bych chtěl říci že je také o tom jak se lidí k věcem chovají ale to věřím že není tento případ… I tak pokud by se Pán ozval že má problém ohledně vady na člunu a řekl by že koupil z druhé ruky problém by jsme vyřešili.. Snad zde všichni tuto zprávu pochopí a přijmou…

Kontakt na nás najdete po celém internetu… tak nás neváhejte kontaktovat s čímkoliv…

Ps: Sám uživatel Big Mike měl malý problém s ventilkem a vše jsme za pár dnů vyřešili ke spokojenosti…

Hezký den a Petrův zdar Michal - Carp Brothers

Klikař - Profil | Pá 13.8.2021 20:00:57

Delší dobu jsem přemýšlel zda se zapoji do této diskuze,, nic méně zkušenosti s tímto člunem mi za poslední měsíc ukázaly že tento člun/katamarán nebude až tak kvalitní jak se patří. Zakoupi jsem jej cca Před jeden a půl rokem a to 300 camu, v tu dobu jsem byl nadšen. Po cca pár měsíců se začaly rozmotávat zapletené provazy okolo člunu, začala se loupat barva z lavičky, letos jsem si všiml že ,,tzv" camufláž pěkně vybledla a to doslova místy až nepříjemně do fialova, před měsícem jsem přišel k člunu a všiml jsem si že je jeden válec upuštěn, po konttrole jsem žasnul vzadu na válci je guma (dorazová ) a okolo se komplet vše samo odlepilo, úplně jsem vytřeštil oči. Vzal jsem lepidlo a zalepil. Ten den jsem zkontroloval druhý válec a byl OK. Druhý den jsem sundal svěrky, nafoukal a málem jsem omdlel, druhý válec odlepený to samé, opět jsem to zalepil ale nic moc. Dal jsem to profíkům, včera mi člun vrátily. Nafoukl jsem ho a dnes opět jeden válec prázdný, odlepeno a vyteklé lepidlo v přední části válce. Upozorňuji že jsem totálně na prášky. Mám několikátý člun, kupiji si raději drahší čluny a očekávám kvalitu, tento ,,slavný Jochym Marine" je sráč všech sráčů !!! Momentálně vlastním 3 čluny, měl jsem jich asi 10. Protože jsem si všechny koupi za své, vážím si jich a opečovávám, nic neničím a tohle jsem opravdu nečeklal. Všem radím z vlastní zkušenosti nekupujte ho! Koncepce super, prostor a stabilita super ale kvalita opravdu úplně na ho...... Apeluji na všechny velice důkladně zvažte jaký člun si koupíte , prověřte si vše před koupí a hlavně nekupijte Jochym Marine. Samotného mně mrzí že jsem před 3-4 měsíci tento člun doporučil známému. Mrzí mně to a omluvím se mu. Fakt hrůza. Lovu zdar

Big Mike - Profil | Út 8.6.2021 21:03:51

Tak je doma. Nafukovací podlaha, 220 cm. Dnes přivezl, letmé seznámení, vybalil, nafoukl, sfoukl, větší report podám až bude víc času a prubnu ho na řece. V bazénu to háže zpětné vlny ze všech stran a udržet se ve stoje bez zapření lýtek o sedačku je skoro nemožné. Nožní pumpou nafouklý raz dva!

Mr.Doctor - Profil | Út 25.7.2023 20:53:24

Tento také nevypadá špatně …. v popisu uvádějí, ze je svařovaný, tudíž je lehčí než lepene čluny, zda se , ze i vnitřní prostor je solidně velký a cenově bych řekl, ze dobrý …. 😜 Dělá se i 285 cm . Je k nim spousta videí na YT …..

https://www.snowboardel.cz/clun-aqua-marina-aircat-3-35m-dwf-air-deck_z100042/#104118

Oskarenko - Profil | Ne 23.7.2023 11:25:12

Oskarenko - Profil | SZ | Čt 28.5.2020 7:35:40

roxtidy - 3.5.2020 15:10:33 >> Tak člun je doma a můžu se vyjádřit. V mém životě je to můj osmý člun. Ten poslední byl Raptor 330 a šel po dvou letech do světa, ale tento Joachym Marine 300 je pecka, nejlepší člun co jsem kdy měl. Kdo nevyzkouší nemůže hodnotit. Proč lepší. Velké 50cm válce tvoří vyšší posed a a hlavně podlaha je zvednuta nad hladinu cca 8-10cm. Perfektně drží stopu a nenaklání se do boku, protože nemá kýl a tím pádem rychlejší skluz. Motor vytvoří větší rychlost a šetří baterku na odběru proudu. Při velkých vlnách jízda proti větru se voda do člunu nemůže dostat. Přední čelo tomu perfektně brání. Co dodat, jsem nadmíru spokojen!!

Zdravím. To jsem psal před třemi roky. Dnes je situace jiná. Po třech letech užívání prvního člunu mi praskl zadní válec ve švu. Závada byla neopravitelná. Hodnocenou firmou, která se zabývá lepením člunu po záruce. Rozhodl jsem koupit noví člun stejné velikosti a značky, údajně nová výroba. Po dvouměsíčním užívání nastává zklamání. Odlepuje se podlaha, praská lavička, která byla dříve hliníková, šrouby na pádla jsou celoplastové, závit se strhává, zadní válce nekvalitně slepené, výrazné bubliny, jsem zvědav, kdy se odlepí spoji. Vypouštěcí ventil byl dříve kvalitní šoupátko dnes šponovací špunt dost vysoko usazen nad podlahou, zůstává mnoho vody v člunu po dešti. Přetlakové ventily nefungují, jsou tam jen proto aby splňovali certifikát pro prodej v Evropě. Od kolegů, kteří vlastní podobné čluny koupené u firmy CARP Brothers mám informace, že závady podobného tipu jsou také na jejich člunech. To byla poslední koupě tohoto člunu, nikdy více. To je můj poznatek.

Klikař - Profil | Po 16.5.2022 20:49:23

Vážený pane Plichto.Upřímně s vámi nemám, neměl jsem a věřte mi nebudu mít nic společného.
Potřebujete li mně urgovat abych napsal nějakou recenzi tak toho se odemně nedočkáte.
Myslím že firma Jochym Marine nepotřebuje napravovat reputaci, těžko jsem ji pokazil pravdivou konverzací zde na Mrku :-).
Je to firma s celosvetovým zastoupením a znovu, pochybuji že by měla díky mně pochroumanou reputaci.
A nyní doplním pokračování ( tuším ze 7/8 měs)
Od mé poslední informace proběhlo hodně času, v Srpnu ( asi tak nějak) jsem člun zasla na Slovensko.
Cca před měsícem jsem se sešel osobně s Nikolajem a přeadal mi opravený člun. Oprava byla po jeho návrhu provedena zdarma s mou uhradou kurýrní služby na Slovensko.
S Nikolajem jsme si promluvily, vyřešily veškeré ,,rádoby" neshody a rozešly se myslím dle mého názoru s tím že jsem získal dalšího přítele, mohu li říci kamaráda. Za poslední měsíc jsem měl možnost vyjet na pár výprav a člun odzkoušet. Vše perfektní. Také jsem ihned Nikolajovy napsal email a opětovně poděkoval.
Veškeré informace které jsem kdy tady napsal byly pravdivé, ano email, sms nejsou osobní telefonát ano. Já k mé práci velice často komunikuji emailem a proto jsem tenktat ( bez odpovědi) zasla email. Zpětně si nemyslím že bych se zachoval jinak ale uznávám že osobní jednání je věcnější a vstřícnější.
Závěrem a opět se opakuji , koncepce člunu je nepřekonatelná, nyní z rozmařilosti :-))) vlastním asi 5 člunů různých znače (Bush, Raptor atd) takže opravdu mám s čím porovnávat a pokud to půjde a budu moci šáhnu jako po prvním po člunu Jochym.Nikolaji děkuji .
pane Plichto nemáte semnou nic co dočinění a budu rád když to tak dopadne.
Pohodu, hodně ryb a klidných výprav přeje všem Jirka

Radek Fox - Profil | Po 16.8.2021 19:23:50

Erva >> Čau Ráďo, co se poslední dobou prodává na trhu je doslova hrůza k pláči nebo spíše vzteku. Za přemrštěné prachy "loďky" z PVC, který je proti dřívějším vážně divný - nic nevydží. Můj starý člun Plastimo nebyl z Hypalonu, ale nikdy a nikde jsem ho neprodřel na tkaninu. Nevadily mu kameny, štěrk, pařezy, zkrátka nic. Pouze se po něm udělaly rýhy, které nezasahovaly do konstrukce materiálu - neprodíral se. Po parťákových zkušenostech se šprckou od Foxe jsme koupili Quicsilvery a ouha - ono už to není také to pravé ořechové. Na jedné z posledních výprav se mi "prošoupal" o malý ostřejší kamínek v písčitém břehu. Letos v zimě jsme si je nechali podlepit u fa Aquastorm. Za nějakou dobu ho konečně ve Francii vyzkouším, ale už jsem pevně rozhodnutý, že se podívám po člunu z Hypalonu. Ještě nám v hlavě zkusit člun od výše zmíněné fa Aquastorm, jenž je z Valmexu a je pěkně široký. Budu o tom mít na rybách dost času přemýšlet, dosud jsem se pevně nerozhodl.

Pindˇa - Profil | Po 16.8.2021 18:51:44

mike19 >> Děkuji za nabídku, ale o telefonické rady prodejce nemám zájem.Pokud si tedy nemůžu o člunu přečíst manual a podrobný návod oficiálního výrobce ještě před jeho koupí,ale až po, vyřazuji tohoto výrobce ze svého užšího výběru.

Pindˇa - Profil | Po 16.8.2021 20:46:41

Radek Ráliš >> Radek Fox - 16.8.2021 20:16:21 >> Čau Rade od roku 2007 používám k plné spokojenosti člun Adventure, každý rok na 2-3 týdenních výpravách.Nedávno na poslední mi začal ucházet, kdybych na něm neměl nalepených všelijakých blbostí od Fasten Borika, šel by na zasloužený odpočinek, takhle dostal ještě šanci a poslal jsem ho k prodejci do Divišova, který mi již dříve na něj dával pro jistotu přetlakový,ventil.Myslim že bude po opravě, ještě pár roku sloužit,protože krom opravdu malých rýh (spíš jen jako by v barvě) ve dně od šutrú je i po letech v bezvadném stavu.Člun po každé výpravě jsem nucený vyčistit,vyfouknout uložit do přepravního vaku a skladovat v bytě

Klikař - Profil | Po 16.8.2021 19:21:00

Mike 19:
Za poslednich 15 let jsem vyjma poslednich 2 let stravil cca 100-150 dnu v zahraniči a to po celem světě, věřte mi že nakup člunu je možný i jinde. Ekvivalent prodejce je bazar ?
Chapu vas držite se pořekadla koho chleba jíš toho píseň zpívej, to že si tady dělate suprovou reklamu nebudu komentovat, to je věci adminů. Upřimně ja se vás na nic neptal a návod na uskladněni člunu je od vás velice úsměvný. Skladovat takto člun bude cca 10 no spíš 5 lidi ze sta. . Víte chodim po této zemi už hodně dlouho a za tu dobu vím že není vše ideálni :), no nechám toho s vámi se dohadovat nechci a nebudu ! Jo jen dodám že má ,, kritika” byla a je na mistě, dle pravdy, zkušeností a skutečného stavu člunu. Je absolutní hloupost skldovat člun za vámi doporučených podmínek. Opravdu neznám nikoho ze široké rybářské komunity kdo by to takto dělal. Třeba na zimu to ano ale celý rok ?
Nikolaj: ano maš pravdu jen mně mrzí že i když napíši svou zkušenost s dannou věcí jsem přesvědčován že to tak neni a úplně chabou ,, omluvou-výmluvou” že jsem něco špatně uskladňoval . Auto taky nemusíš parkovat v garáži :)))
Erva: pane kolego jistě taky chápete že jakýkoli argument pana zástupce je chabý :) nemá to smysl, ten pán se s vervou vložil do diskuze a všichni jsme ,, hloupi” nic neumíme , vše děláme špatně ( toto neřekl to je můj vjem) .
No nic ať tady neblafem zbytečně ledy se hnuly , absolutně si stojim za všim co jsem napsal! Znovu napíši že jsem byl velice mile překvapen jednáním majitele p. Jochymem.
Teď si naběhnu ale nestrádám hlady nemám problém si koupit jakýkoli člun a upřimně nemám problém tento vyhodit, jde mi jen o to aby byli všichni objektivně informováni a připadně pokud bude majitel chtit ať si jej nechá a rozřeže aby zjistil co je tomu člunu. Diky a hezký večer jo a kdyby náhodou tak mé tel. Cislo je 774111505

mike19 - Profil | St 10.2.2021 22:45:55

Ahoj jak psal Karel jsme oficiální prodejci člunu pro Čr https://www.carpbrothers.cz Jinak samozřejmostí je že čluny používáme a nebojte se na nás obrátit s jakýmkoliv dotazem. Ahoj Michal - Carp Brothers

Karel.N - Profil | St 10.2.2021 22:13:40

Nově se dají čluny JOCHYM MARINE objednat v ČR u CARP Brothers https://www.carpbrothers.cz/jochym-marine-eshop/

backlead - Profil | St 3.2.2021 22:25:59

Oskarenko >> Umíš číst???? Já nic proti tomu člunu nemám, ani jsem proti němu nic nenapsal. Člunů a lodí jsem měl možná víc než ty a ještě mám. Takže vím moc dobře, že hodnotit kvalitu gumového člunu po 2 letech je hovadina. Nebavím se o jízdních vlastnostech, ale o kvalitě. Směšné mi přijde to, že někdo tady vznese před 2 měsíci dotaz, kdo ten člun má, že ho jednou viděl u někoho, teď ho má doma 2 dny, ještě v něm neseděl na vodě a napíše kam se sere všechno ostatní... Rozumíme?
Jinak ať Ti člun slouží a vydrží. Nebylo to nic proti Tobě ani tomu člunu.

Oskarenko - Profil | St 3.6.2020 7:47:23

Tak člun je doma a můžu se vyjádřit. V mém životě je to můj osmý člun. Ten poslední byl Raptor 330 a šel po dvou letech do světa, ale tento Joachym Marine 300 je pecka, nejlepší člun co jsem kdy měl. Kdo nevyzkouší nemůže hodnotit. Proč lepší. Velké 50cm válce tvoří vyšší posed a a hlavně podlaha je zvednuta nad hladinu cca 8-10cm. Perfektně drží stopu a nenaklání se do boku, protože nemá kýl a tím pádem rychlejší skluz. Motor vytvoří větší rychlost a šetří baterku na odběru proudu. Při velkých vlnách jízda proti větru se voda do člunu nemůže dostat. Přední čelo tomu perfektně brání. Co dodat, jsem nadmíru spokojen!!

Alu - Profil | Ne 2.1.2022 22:49:48

Já jsem ten gumák kupoval o dost levněji, než za co ho nabízí nyní. a to se mi už zdál dost drahý. Měl jsem ho přímo ze Slovenska. To je už lepší si trochu doplatit a koupit si hliníkovku. Třeba tu od marine. Je taky lehká, sice hliník jen 1,2 mm. když se udělá díra dá se to spravit, a nebo zavařit. Nebo něco z bazaru. Když jsem chytal z gumáku, tak jsem musel dávat pozor abych si ho něčím nepropíchnul. Na hliníkovce to neřeším, nahážu vše do lodí a jedu. Také se bez problémů na to dají nanýtovat různé držáky.

Klikař - Profil | Po 18.10.2021 21:44:50

NO zhuba před 1,5 měsícem přijel kurýr a odvezl ho, poté mi pan majitel zavolal že ho má a že se na něj podívá. Nemám žádné info. Jakmile se něco dozvím podám zde informaci.

Radek Fox - Profil | Po 16.8.2021 20:49:52

Pindˇa >> Ahoj, dobře děláš, nic neprodávej. Ať Ti ještě dlouho slouží. Měl jsem od Adventure malý tuším Scout a ten materiál byl pevný, i když na větší čluny používají ještě silnější. Je to také jedna z dobrých alternativ, pokud ovšem pořád dělají čluny z těch původních materiálů - pevných a odolných jako dříve.

Erva - Profil | Po 16.8.2021 19:42:00

Radek Ráliš >> Radek Fox - Hoj Rade , průser je že je to posledních pár let už se vším , nejen se čluny za raketu a kvalita nikde , jsou 3 matroše které by měli být ještě snad kvalitní a to HEYTEX , Mehler Technologies -Valmex a poslední Hypalon jako TOP , výše dva jmenované jsou "top s těch levnějších" matrošů .

Erva - Profil | Po 16.8.2021 17:48:55

mike19 - Taky odpovím jednoduše , pán co má člun na zahradě zakrytý plachtou a ufoukne buřty , tak nedělá nic špatně , je potřeba si uvědomit jak jste již vzpomenul že se jedná o PVC , tedy nejhorší je pro tenhle materiál slunce , potažmo UV záření , nikoliv zima jak by se mohlo zdát , ale ano samozdřjmě je lepší skladovat člun v místnosti kde je konstatní teplota a nejlépe ve tmě , ovšem vraťmě se k tomu UV záření a PVC materiálu který je na člunech , pokud přes sezonu neošetříte člun nástřikem odolávající UV záření , nebo alespoň překrytý plachtou která odolává UV a to nejen při skladování ,ale i na vodě -(pokud nejsem zrovna vyjetý ) tak vám ty čluny sotva přelezou přes 2 letou záruku ,(samozdřejmě při dvou vycházkách k vodě za sezonu je to cajk a Vy jako prodejce budete v klidu ) natož vámi udávanou 5 letou na materiál a na spoje , pokud použijete na čluny materiál ACHILLES HYPALON , tak tohle všechno odpadá a při běžném zacházení a péči o člun -y Vás ten materiál přežije ....., jen on by už to nebyl takový vývar - nebo by pak museli být jednou tak dražší a to by zase nikdo nekupoval ....

Nikolaj - Profil | Po 16.8.2021 13:40:00

Klikař >> Myslím že ku tejto diskusii je úplne zbytočne sa vyjadrovať 🙈😂😂

Nikolaj - Profil | Po 16.8.2021 13:37:29

Oskarenko >> Dobrý den váš názor je spravny , Ten valec len zvyšuje vytlak člnu dal som ho tam na žiadosť rybárov .Nafukovaciu podlahu si môžete objednat u Michala .Dakujem

Erva - Profil | Po 16.8.2021 10:32:43

mike19 - Jj., to jsem dohledal taky , v podstatě standartní PVC ......žádný Heytex , Mehler Valmex , či dokonce Hypalon .

backlead - Profil | Pá 13.8.2021 21:49:12

Klikař >> Když jsem tu psal, že je na superlativní hodnocení brzy, jak ho tady nedávno někteří borci hodnotili po 2 výpravách jak je super, odzkoušený nejlepší člun všech člunů :)))))))).... A je to tady..... By mě zajímalo, kolik takových spokojených "šťastlivců" - majitelů toho člunu je.... určitě nebudeš sám. Čas teprve ukáže.

Oskarenko - Profil | SZ | St 3.2.2021 20:49:36

backlead >> Moc tomu asi nerozumíš. Co to píšeš za nesmysly. Člun se prodává na trhu více jak dva roky. Ten člun 300cm mám doma bezmála rok asi na deseti týdenních výpravách a můžu se vyjádřit. V mém životě je to můj osmý člun. Ten poslední byl Raptor 330 a šel po dvou letech do světa, ale tento Joachym Marine 300 je pecka, nejlepší člun co jsem kdy měl. Kdo nevyzkouší nemůže hodnotit. Proč lepší. Velké 50cm válce tvoří vyšší posed a a hlavně podlaha je zvednuta nad hladinu cca 8-10cm. Perfektně drží stopu a nenaklání se do boku, protože nemá kýl a tím pádem rychlejší skluz. Motor vytvoří větší rychlost a šetří baterku na odběru proudu. Při velkých vlnách jízda proti větru se voda do člunu nemůže dostat. Přední čelo tomu perfektně brání. Co dodat, jsem nadmíru spokojen!!

Dávidlo - Profil | So 12.6.2021 20:42:24

Dnes rozbaleno, nafouknuto ⚓👍👍👍

Big Mike - Profil | St 5.5.2021 12:43:17

Maryl >> bez kýlu stabilní když chceš v lodi stát, s kýlem zase lepší jezdí a drží stopu.

Big Mike - Profil | St 14.4.2021 15:40:18

Včera jsem u kluků z Carpbrothers okouknul 220tku a dnes ho s nafukovací podlahou objednal.
Tak jsem zvědav.

Dávidlo - Profil | St 7.4.2021 12:39:28

Oskarenko >> To je pravda😂 za deste to ve clunu s kobercem neklouze a po prijezdu domu koberec vyndam na vyschnuti....

certbert - Profil | Út 2.6.2020 23:35:36

Jardas9 >> no tak přeju aby sloužil dobře mám 350 a nedám na ni dopustit 🙂