Spánek během rybolovu - ano či ne ?

Patří k rybolovu spánek nebo ne ? Ať na to koukám ze všemožných směrů, stále mi vychází coby výsledek to, že buď chytám nebo spím, obojí zároveň mi jaksi nejde dohromady. Žádné jiné hobby či činnost krom záliby ve spánku neumožňuje zároveň spát a ještě se věnovat výkonu té které oblíbené činnosti.
Byli by jste pro zákaz spánku během rybolovu ?
Autor diskuse: Knapík - Profil , 1.11.2017 všeobecné - revíry, cestování

Spite behem rybolovu ?

A) Ano67%

B) Ne33%

Od 5.11.2017 hlasovalo 51 čtenářů.

Dědek - Profil | St 1.11.2017 9:37:18

No, já nevím. Jít k vodě s tím, že se tam jdu vychrápat, je asi blbost a nedovedu si představit, že to tak někdo dělá. Že někdo usne u nahozených prutů, se kvůli tomu snad svět nezboří. No a že kapraři mají nahozeno a přitom si jdou lehnout do byvaku, mě také nijak neirituje. Každý by měl být schopen reagovat adekvátně na záběr ryby. Takové to "reagovat bezprostředně", takových neurčitých nařízení, jsou rybářské paragrafy plné. Co je to vlastně reagovat a co bezprostředně? Je někde napsáno, jak reagovat na záběr, jak reagovat na každý druh záběru? Někdo necháva rybu s nástrahou jet, jiný seká hned. Jeden si nechá číhátko před putem skákat nahoru dolů, druhý seká každý pohyb. Myslím si, že je jen a jen na rybáři, jak bude reagovat a určitě by mu do toho neměl nikdo kecat. A o "bezprostředně", to je zbytečné se bavit. Je to úplně stejné, jako reagovat. Nikde není ani pro jedno z těchto slov definováno, jak a kdy.
Se tak trochu divím, že s tím spaním má tolik lidí problémy. Na soukromáku, kde bývají celkem přísná a konkrétní pravidla, to majitelům nevadí, že kaprář leží v bivaku, spí a reaguje na příposlech který má u sebe. A to je majitelem revíru, majitelem ryby a nemá s tím problém. Jako správný hospodář, se určitě řádně stará o svůj majetek, tedy i o tu rybu a spaní v byvaku mu nevadí.
Proč to tolik vadí některým tady na MRKu, to nechápu.

RK - Profil | Čt 2.11.2017 10:19:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Danda05 >> To není o závisti, ale o selském rozumu. Vem si, proč jsou na rybách vůbec nějaká omezení?
Proč byl, jak už jsem psal, zakázán samosek? Ten i kapraři zavrhli jako něco echt špatného. Protože umožňoval něco nepřirozeného, tedy nevěnovat se rybolovu, ale třeba hledat houby v okolí toho samoseku, nebo spát. To není o tom, jestli to někomu vadí, nebo to rybám ublíží, nebo jestli pak někdo bude závidět někomu ten hezký samosek, či rybu. Je to o tom, že rybář musí být na místě činu a vykonávat striktně to, co má. Tedy lovit ryby a být v bdělém stavu u prutů. Tím se v podstatě omezuje doba lovu jednotlivce, protože bez toho samoseku se předpokládalo, že se musí i spát a že jedinec má i jiné povinnosti, než lovit ryby. A tím vzniká prostor i pro jiné, třeba čerstvě vyspané rybáře využít právě opuštěné místo.
Tím zakázaným samosekem, byť jsme ho třeba v reálu nikdy ani neviděli, se vymezil určitý prostor, dala se určitá pravidla. Troufám si tvrdit, že tenkrát každý chápal, proč je ten samosek zakázaný. A nikomu to nevadilo, protože kterej úchyl by chtěl cíleně spát na rybách, když se celej tejden těší na ryby. Bylo to o určitém povědomí a zdravém vztahu k tomuto koníčku. Tedy aktivní relax, spojený s pobytem v přírodě, kterou vnímáme všemi smysly a je to pro nás balzám na duši. A pak pro někoho pochvala doma za hezkou rybku k nedělnímu obědu.
Vím, že to dneska zní jako z pohádky, ale ,,tenkját" ta rybařina byla fakt spojena s ušlechtilými cíli. Byli jsme tiší blázni, kteří si odepřeli sobotní ranní spánek a mašírovali na ryby.
A i tenkrát se určitě porušovala pravidla a kde kdo chrupnul v křesílku na úhořích a přetáhl dobu lovu. Doma pak dostal sodovku od ,,mámy" , že měla strach, kde se zase zdržel a jestli se mu něco nestalo. A to bylo přirozené, to se může stát a samozřejmě hrozil postih od RS.
A kam to směřuje dnes je jasně vidět z reakcí některých, kteří prosazují a obhajují si něco, co šlo a snad i jde proti všemu, co bylo dlouhými zkušenostmi bráno jako fakt a správnou logickou věc.
Jako by nám nestačilo, že vidíme ubývání svazových vod na úkor soukromáků, jako by nestačilo vidět, kam se to posouvá. Chceme chytat ryby, milujeme to, tak je chytejme, ale nechtějme ještě něco navíc, nebo nakonec budou všude rybářské ,,kempy" , jak na soukromkách. Já osobně to nechci a myslím, že jestli někdo chce kempovat a spát u prutů, tak má možnost se vyřádit právě na těch soukromácích, kde je mu to umožněno...., ale proč to tahat na svazovky. Tam jde i o přivlastňování si místa lovu. Protože i když pruty vytáhnu a spím, tak si v podstatě uzurpuji místo, které je všech. A možná, že i na to myslel ten starý dobrý samosek zakotvený v řádech...

Pedro1 - Profil | St 1.11.2017 12:53:44

Luky61 >> Když si u vody zdřímneš na křesle vedle prutu,není to nic proti ničemu.
Když nahodíš pruty,převlíkneš se do pyžama a zalezeš do bivaku do spacáku,jednoznačně porušuješ zákon.
Porušovat zákon není v pořádku.To že se to toleruje je právě ta pokřivenost systému.
A ano,omezuješ svobodu toho,kdo by si třeba chtěl sednout na místo kde sedíš Ty a kdo by chtěl chytat tak jak mu zákon umožňuje.

Ať si každý chytá jak chce,ale když už jednou vstoupil do nějakého zájmového spolku (ČRS/MRS),tak se zároveň zavázal dodržovat jeho pravidla.Jestli se ta pravidla někomu nelíbí,tak může ze spolku odejít a je to vyřešeno.

A ano,přijít v létě ve 4 hodiny ráno k řece,tam narazit na tři bivaky před kterými je nahozeno 6 prutů na všechny strany,přičemž je zabráno 200 metrů břehu a ještě zjistit že na půlce prutů visí cejn aniž by kdokoliv následující 3 hodiny vylezl z bivaku je jasná ukázka chování dobytka.

C@rpSt4r - Profil | St 1.11.2017 9:17:43

Pvl >> no tak vlackari a muskari to budou mit horsi...:) nechapu, proc tolika lidem vadi jinej styl lovu, nez provozuji oni? Vsak me taky nasere, kdyz muskar jde rekou v brodakach a plasi mne ryby, ktere chytam na splavek, nebo kdyz sumcar vabi primo nad mistem, kde mam nahozino a co? Taky se do nich neseru, protoze chapu to, ze to k tomu danymu stylu lovu patri a kdyz je zrovna tento styl bavi, tak je prece nebudu prudit. Chapu, ze hodne lidi nastve, kdyz na fleku kam chodi je postavenej bivak...na druhou stranu vetsinou lidi co jdou pod bivak nechodi takhle casto, protoze nemaji tolik volna v praci atd. A to, ze nekdo utrati vic penez za lehatko se spacakem, nez nekdo za celou vybavu? Co je komu do toho, za kolik kdo co ma...taky neresim, ze nekdo ma drazsi radio v aute jak ja cele auto...

arnošt - Profil | St 1.11.2017 9:16:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

A čemu vlastně vadí spánek během lovu?Pokud bych nedokázal ze spaní vyskočit a mít prut během pár vteřin v ruce,byl bych sám proti sobě.Ryba(kapr) mě zajede do vázky,přijdu o ní plus o montáž,vlasec,olovo atd.To bych mohl spát daleko radši doma.
Ono je spát a spát.Možná že dost kaprařů rychleji leží a spí,než děda u prutů stojí.
V každém případě tahle otázka nemá řešení,dokud nebude jasně definovaný onen nesmyslný termín bezprostřední manipulace s pruty...

RK - Profil | Pá 3.11.2017 12:33:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Licas >> Vem si, že existují kempy, kde je kempování dovoleno. Pak si vem, jak by to vypadalo, kdyby si každý, kdo má chuť, přijel kamkoli na hezké místo, nejlépe k vodě a tam se usalašil. Lidí jsou mraky a určitě by to mnoho z nich chtělo. Proč se tlačit v kempu a ještě za prachy, když je takových krásných míst. Ale ono se to nedělá, protože normální lidi chápou, že to prostě není možné. A třeba ty si koupíš povolenku k lovu ryb a automaticky kopeš kolem sebe, že můžeš nejen kempovat, kde se ti zlíbí, ale ještě porušovat řád chrápáním ve stanu a kontinuálním chytáním ryb. To přece ta povolenka neobsahuje. To obsahuje soukromák, kde si to zaplatíš.
Já jezdím taky na rybářské výpravy, ale když už máme dost, nebo je konec povolené doby lovu, tak to sbalím a jedu chrápat do něčeho pronajatého. Maringotka na Trnávce, chatka na Lipně, nebo v pronájmu v Lysé nad Labem. A piš si, že by jsme taky s kámošem byli nejradši furt u vody a zadarmo. Ale to prostě nejde. Musíš taky spát a jiné věci. A i když jsme pěkní lupínci, hlavně teda já, tak elementární věci chápu.
Tady se pořád zmiňuje, že se někdo dostane málokdy na ryby, nebo , že pracuje do dlouha a že nemá vodu za barákem a blabla. No a co má bejt? To by někdo mohl za chvíli říkat, že je nevyspalej, protože se mu narodila dvojčátka, nebo že má zlou ženu, nebo svini tchýni. To je přece každýho věc, to nemá s naší věcí nic společného. Stejně tak, jako že nikdo nemá třeba prachy na pronájem chatky. Tak ať holt nechytá ryby, ale hraje doma šachy. Touhle zvrhlou anologií bych mohl vyžadovat štětku zdarma. Koupil jsem si prezervativy, permici na tramvaj a autobus, mám od doktora, že jsem čistej, tak budu šukat zadara v bordelu, protože nemám manželku ani milenku.
Chápeš to? Nikdo ti tu neupírá takovýto chrupnutí u prutů v křesílku, mikrospánek při muškaření, nebo si srovnání zad na lehátku. Nebo i chytání z lehátka, když na to přijde. Tak nevím, proč ty demagogie tady. Jde striktně o to, že někdo přijede k vodě a rozbalí ,,matějskou" Když ho to už nebaví, nebo chce chrupat, tak zaleze do spacáku a chrní. A to prostě nejde i když to strašně moc chceš.

megalodon - Profil | St 1.11.2017 20:57:05

Připadá mě to opět jako další cílený útok na určitou skupinu rybářů. Pořád dokola... a už je to pěkně ubohý. Pokud se někde nesmí lovit 24h, je to jasný, vytáhnout pruty a jít spát. Ale když si přes den nebo za tmy lehnu do bivaku BĚHEM POVOLENÉ DOBY LOVU a mám pruty max. cca 4m od sebe, je defakto jedno jestli spím nebo bdím, v případě záběru jsem vždy za 5-7 vteřin u prutů.
Ona dost rybolovných technik není lov jako takovej, ale spíš jakýsi kladení pastí, který nevyžaduje okamžitou reakci. A jak už bylo mockrát napsáno níže, neprodlená manipulace není konkrétně vysvětlena a pokud dokážu adekvátně reagovat i ze spánku, pak kde je problém? Podle mě zase jen v tom, že jsou někteří trnem v oku jiným.

RK - Profil | St 1.11.2017 13:49:59

tak to hoši zkusíme z jiného soudku. Mnohokrát se tady parta kaprolovců oháněla tím, že jejich samosek není tím původním samosekem-tedy tím mučícím přístrojem s pružinou, ukotveným někde na břehu.
A položil si někdy tento kaprolovec otázku, proč už tenkrát(a bylo to dle něho správné), byl tento ,,přístroj" zakázán? Protože jsou nejspíš nějaká pravidla. A ta nemusí být nutně buzerace, ale třeba jenom proto, aby se lov ztížil. Na pstruhovce se nesmí na žížalu, nesmí se chytat na 4 pruty atd, A tenhle samosek umožňoval nebýt v danou chvíli součástí lovu. Což, jak je vidět, nemusí být žádná tragédie. Ale potom se chytá i když se nechytá. A to v důsledku znamená, že se pak chytá víc, což není žádoucí. Tenkrát by nikoho ani ve snu nenapadlo, dát na tento paskvil rolničku a pak se ohánět tvrzením, že ho z mámy vytáhne jako blesk a těch 15m od borovice přesprintuje za 2,4s . i se stopořenym klackem. Možná i proto má rybář být u prutů a nechrápat v teepee. Protože potom, když to vemem ad absurdum, tak každej komu se chce chrápat, půjde na ryby. A to není žádoucí. Ale díky přátelům kaprařum se to děje....

ToM1977 - Profil | St 1.11.2017 13:36:38

Pokud se na zákazy, příkazy, regulace apod. podíváme nezaujatýma očima, tj. i jako nerybáři, surová realita je podle mě tato. Obecně se regulace objeví tam, kde se něco přehání ve velkým. Např. na některých místech už nyní obce vyhláškou zakazují bivakování kolem vodních ploch. Proč? No protože se stalo standardem, že se v lokalitě vytvářelo kolem vody stanové městečko, vč. neduhů s tím spojených. Pokud by občasné chtěli, aby se toto dělo v jejich obci, tak si tam schválí kemp. Jenže oni jej tam, a mají na to plné právo, nechtějí a pokud se tam tímto způsobem kemp pravidelně vytváří, budou zcela logicky žádat úřady o zakročení. Pokud by se tam občas objevil bivak, dva, asi by nikdo nic moc nenamítal, jenže pokud se věc přehání a na každých 10m je stan, reakce obyvatel je nasnadě. A těmi obyvateli rozhodně nemusí být zastydlí bolševici a starousedlíci v důchodovém věku. Připomeňme si, že zde bývají i satelitní městečka nebo velké rezidence, jejichž obyvatelé jsou více nerybáři, než rybáři a co si budeme povídat, zřejmě mají často prostředky, jak požadovanou regulaci dotáhnout do úspěšného zavedení. A nebo ještě dál. Představme si, že to budou vášniví jezdci na čtyřkolkách a kroskách a budou si chtít v jejich obci prosadit, že se kolem rybníka vytvoří motokrosová dráha. Jakpak bychom se na toto jako rybáři dívali? Možná by nás také označili za bolševiky a zpátečníky, co neuznávají jiný styl trávení volného času, pokud bychom se proti tomu ( a ruku na srdce, že 100% ano ) ohrazovali…
V jiných diskusích se probírá povolení nonstop lovu, prodloužení doby lovu, bivakování. Zopakuji: obecně se regulace objeví tam, kde se něco přehání ve velkým. Zavedení těchto věcí zapříčiní zvýšení počtu stanů kolem vody, čehož si všimnou obyvatelé nerybáři nebo ti, co se tam chodí rekreovat a dříve nebo později se tyto regulace objeví plošně a budou pro jistotu zakazovat i deštníky apod., protože budou někteří jedinci chytračit a vymýšlet jak to obejít.
Můj názor je ten, že bivaky, nonstop apod. patří na soukromé revíry, kde je k tomu vše přizpůsobeno s maximálním komfortem, nikomu to tam nevadí a je tam zainteresovaný majitel, který si na pořádek dohlídne.
Požadavky na zavádění těchto věcí na svazovky riskujete výše napsané a zkomplikování lovu rybářům, kterých je reálně většina a tyto věci pro lov nevyžadují.

C@rpSt4r - Profil | St 1.11.2017 8:37:03

Nebo co treba omezeni v poctu nahozu za jeden den? Clovek bude moct nahodit treba 30x denne...”Mne by to stacilo a ostatni me nezajimaji.” Prijde mne absurdni nahazovat vickrat za den...

megalodon - Profil | Ne 5.11.2017 16:41:39

Já nechápu co se furt řeší... v ryb.řádu není o spánku nic, jen o té neprodlené manipulaci s prutama nebo co. Ale jekej je sakra rozdíl, když budu sedět 3-4m od prutů na židly ve stínu, nebo ležet stejně daleko od prutů v bivaku a budu vzhůru, nebo jestli spím? Po signalizaci záběru je reakce stejná a i stejně rychlá (rozdíl 1-2 vteřiny?). Nechodím se na ryby vyspat, většinou vydržím do konce povolené doby vzhůru, ale ráno po nahození a pak během dne třeba párkrát na chvílu usnu. Bavíme se samozřejmě o lovu v povolené době. Pokud budu lovit přes čáru, je pak uplně jedno jestli jsme vzůru nebo spím, to už je jiná kapitola.

Pedro1 - Profil | Pá 3.11.2017 15:56:42

pocatek >> To že se někdo veřejně přiznává že něco porušuje a ještě se u toho cítí jako hrdina je známka demence a naprosté arogance..
A ten kdo takového člověka obdivuje je stejný dement,jako ten kdo se k tomu veřejně přizná a hájí si to.
A že těch dementů přibývá geometrickou řadou je bohužel smutný fakt.

F16 - Profil | Čt 2.11.2017 20:06:19

u x a >> jsi ještě větší blbec, než jsme doufali...

arnošt - Profil | St 1.11.2017 22:19:47

Pro příští rok budou patřit k povinné výbavě...

C@rpSt4r - Profil | St 1.11.2017 20:48:10

Luigi_Lasagne old >> 3)zeptam se obracene...komu to skodi? 2) jestli vam staci 4h spanku, tak mne treba ne a u vody si chci odpocnout a nacerpat energii a ne prijet domu rozbitej. 1) protoze podporovat soukrome vody, kde jsou ryby prevezeny ze svazovych vod podporovat nehodlam a taky nehodlam chytat jednoho obriho kapra za druhym, ktery se necha pritahnout ke brehu jako pytel hoven s rozrezanou tlamkou, ktera bypada jako chapadla chobotnice a rybu ktere nezbyde nic jineho nez zrat to co do vody rybari hodi jinak by pochcipaly hlady, protoze je to nechutne prerybnene? Ne! Toto me teda nelaka a radsi si odpocnu na vode, kde sice nechytnu tolik velkych ryb ale o to vetsi z nich mam radost...nehlede na to, ze na soukromaku ve vetsine pripadu neni zadna priroda okolo a je to jen nejakej rybnik uprostred niceho...pak, kdyz me rano probudi stebetani ptaku se v prirode muzu hezky kochat prirodou a dat si snidani...o tomhle to je ta kaprarina ne jen o posranych pipakach a spani, jak si asi nekteri z vas mysli...samo, ze to tak nema nastaveny kazdej kaprar a nekteri nam ostatnim delaji nehezky obrazek...chlastaji, delaji neporadek, po nich zustane taky neporadek a pak je to na vsechny...myslim, ze by se melo omezit radsi chlastani a mel by se resit poradek na lovnem miste a ne tyto blbosti...

Luigi_Lasagne old - Profil | St 1.11.2017 19:28:16

Chrápat cíleně na rybách je zvrácenost, která se momentálně zvětšuje sílícím tlakem lobystických skupin na tom tyjících a zároveň cílících na lov ničím neomezeným. Argumentační zástěrkou se stává pofiderní možnost dát právo lidem dlouho pracujícím provozovat neomezeně ušlechtilého koníčka s ještě pofidernějším argumentem, že na to mají nějaké svaté právo.Tyto skupiny toto nepotřebují samy deklarovat, stačí jen to stádečko poslušných oveček, které to, často nevědomky, budou bojovat za ně. Respekt k zákonu a nastaveným pravidlům se všeobecně vytrácí. Je snad málo soukromých revírů, kde toto lze praktikovat?
Za mě tedy v současném stavu rozhodně NE.

Tarn - Profil | St 1.11.2017 12:04:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

C@rpSt4r >> většinový prospěch bude z toho, že bude jasně stanoveno jak to je a nebude to zavdávat neustálý podnět ke sporům. navíc to nebude jako precedens na který se bude pokazovat při porušování jiných pravidel. Prostě se neotveře pandořina skřínka. Protože potom by mohli candátolovci nahodit rybku a jít spát, štikolovci totéž, vláčkaři přidělat nástrahu na nějakou lodku a jít spát zatímco nástrahu bude tahat lodička, a podobné nesmysly. To že to schválně přeháním je proto, že tady čtu naprosto absurdní vyvracení nezpochybnitelného faktu, že když spím neprovádím lov, ale mám pouze nahozeno. Ustanovení RŘ je : Lov ryb na udici, na plavanou, na položenou nebo čeřínkováním může být prováděn jen za předpokladu, že osoba provádějící lov je u udic přítomna tak, aby s nimi mohla bez prodlení manipulovat.

Luky61 - Profil | St 1.11.2017 11:55:02

Přijde mi, že některým nevyhovuje život bez buzerace a diktátu ze strany autorit. Prostě si na to zvykli a svoboda jim přijde jako nepořádek a zločin. Přeci ten jediný systém a způsob života je správný a ten jediný způsob rybaření je taky správný. Kdo má jiné názory, než stádo, je gauner. Strach z neznámého a nepochopení odlišnosti dohání lidi až k tomu, že odsuzují něco, co vlastně ani neznají. Tady tito zarytí bolševici se nedokáží přizpůsobit svobodě ve všech oblastech a potřebují k životu diktát, přesná pravidla a vedení v těchto všech oblastech, bez výjimky rybaření. Jsou nespokojení v životě a vše je podle nich špatně a všechny zákony by změnili. Ať si každý chrápe, jak chce, pokud nenechá rybu se někde zamotat. Srovnávat rybařinu s prací doktora je opravdová stupidita. Rybaření je koníček a zábava. Když se někdo baví tím, že si na rybách dá dvě piva a schrupne si, tak super. Nebavím se o lidech, kteří se válí ožralí po zemi, to nejsou rybáři, jen hovada. Pokud zase někdo přijede k vodě, zakrmí, a na dva dny zalehne do spacáku, tak to je blbost, ale blbost onoho rybáře. Pokud sám nechci spát u vody a nemám čas trávit v kuse celé dny u vody, tak tam nebudou spát ani druzí a všem to zakážeme! Naštěstí dnes jsme už někde úplně jinde a „bolševiky a bu*eranty“ už nikdo neposlouchá.

jirkazez - Profil | St 1.11.2017 10:29:53

Tarn >> Vím, na co jsi reagoval a četl jsem i tvůj předchozí příspěvek. A nesouhlasím s tím, co jsi napsal. Když pojedu na kapry, čekám na záběr dost dlouho. Netahám každých pět minut rybu. Někdy čekám i celý den. To je daň za to, že chci chytit pěknou rybu a ne vždy se mi to povede. To, že si u toho někdy ( ale většinou ne ) lehnu do bivaku, nepovažuju za žádný prohřešek. U hlavy mám příposlech a věř, že nečekám na nic jiného, než až pípne a v takovém případě reaguju tak rychle, že by jiný u feedru nebo u plavačky jen koukal. Zvuk příposlechu je úplně to samé, jako pohyb čihátka, ohnutí špičky, nebo zajetí splávku pod vodu. A do toho, co dělám mezi záběry, je každému velký kulový. Kdybych si tam chtěl honit péro, budou mi odborníci z MRKu určovat, jestli pravou nebo levou rukou ?

Džoncek - Profil | St 1.11.2017 9:33:56

Jezdím někdy na pár hodin nebo i na den, dva. Když mám toho v práci ze celý týden plný kejdy a jsem unavený, nevidím nic špatného dát si šlofíka u vody na čerstvém vzduchu. Kolikrát jsem rychleji u prutů jak to pípne / cinkne jak ti, kteří nespí a vybavují se u rybáře vedle nebo jsou zalezní v chatě / karavanu a nebo nejlépe na sračku ožralí v polokómatu. Nic špatného na tom si u vody ,,dáchnout" vůbec nevidím, ba naopak, je to běžná lidská potřeba co si tělo žádá, když si řekne hlavně když ti zabere asi 60% života....

b.gun - Profil | St 1.11.2017 8:52:33

Knapík >> A přitom by stačilo jako zadání diskuze napsat otázku "taky vás tak neskutečně serou kapraři, kteří jezdí na ryby s bivakem a ještě navíc by chtěli chytat nonstop?".
To by alespoň bylo originální a upřímné...

Danda05 - Profil | St 1.11.2017 8:50:33

Knapík >> Ahoj, nevidím naprosto důvod proč bych si nemohl na rybách odpočinout. To že ty chytáš na feedr a je potřeba sekat každý pohyb je tvoje věc a nikdo ti to nezakazuje. Taky tak někdy chytám a proto sedím u prutů.., ale o to nejde. Mě by spíš zajímalo co tě vlastně štve na tom že já si u prutů zdřímnu ? Jako škodím ti nějak, škodím nějak rybám, nebo vodě nebo komu teda vlastně ?
Jako pro mě lepší když rybář naproti chrápe, než když tam třeba huláká na kolegu,.
Ale spíš mií jde o jinou věc, proč v dnešní době mají lidi pocit, že se vše musí víc a víc regulovat a víc a víc zakazovat. podle mě tohle tvoje myšlení je celkem nebezpečná věc.
Co přijde pak, pivo by jsi zakázal. Nebo můžeme zakázat cigára, protože když držíš cigaretu nemůžeš bez prodlevy manipulovat s prutem, a než si jí dáš do pusy tak už je pozdě, pak zas nevidíš přes čoud :)), samozřejmě nesmysl ale dost podobný tvému návrhu.
Ale pozor, neplést si to s tím že se nemají dodržovat třeba doby lovu, tak to nemyslím, ale jako zakázat už i spát na rybách je hovadina. Jako prvotně se ryby vyspat nechodím, a když už tak spím hlavně třeba přes oběd, kdy je to většinou jalové..protože nejhezčí chytání je v noci a brzo ráno a to nechci prospat, ale když to na mě přijde tak se prostě natáhnu !
Jo a jestli mám lehátko za deset litrů, nebo karimatku za stovku ti snad může být jedno.

Tarn - Profil | St 1.11.2017 8:38:15

V. Povolené způsoby lovu,
povolené technické prostředky k lovu
a způsob jejich užití v rybářském revíru

§ 14 vyhlášky č. 197/2004 Sb.

(5) Lov ryb na udici, na plavanou, na položenou nebo čeřínkováním může být prováděn jen za předpokladu, že osoba provádějící lov je u udic přítomna tak, aby s nimi mohla bez prodlení manipulovat.

tak nevím co je na tom nesrozumitelně. Když spím, tak asi nemohu BEZ PRODLENÍ manipulovat ne ? To že někdo klimbne u prutů je asi normální, ale uložit se do spacáku na lehátko, je zcela zřejmý úmysl jít spát, jinými slovy nerespektovat ustanovení o možnosti manipulace s pruty BEZ PRODLENÍ.

takže na co zakazovat něco, co už upraveno v zákonu je ?

Pedro1 - Profil | Pá 3.11.2017 16:22:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Petr.J >> Já jsem jistě předpis v životě porušil,ale snažím se nic vědomě neporušovat.A už vůbec ne se bít v prsa,jaký jsem kanec,že chčiju sousedovi na plot.
To je právě ten rozdíl.
Ten kdo jezdí vědomě ve vesnici 70 km/hod a ještě se tím chlubí je právě ten dement.
Ten kdo se občas zamyslí a najednou zjití že jede 70 km/hod,rychle sundá nohu z plynu a další dva měsíce si na to dává pozor,tak ten dement není.

Chápeš ten rozdíl a chápeš tu souvislost s tím nonstop lovem?

Serjoža - Profil | Čt 2.11.2017 9:28:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

A to víte že spaní u vody bude zpoplatněno.Bude to vybírat povodí pod které daný úsek patří.Jen udřímnutí na sicně bez opírátka bude zdarma.
Výše poplatku bude podle toho v čem a na čem se spí a délka spaní(délka se bude zapisovat do již vytištěných formulářů tzv.spící formulář,začátek i konec spaní).Překročení se bude trestat odebráním spícího formuláře a tento člověk už nebude v daný rok u vody moci spát.

Borek-kerob - Profil | St 1.11.2017 17:41:31

Jura L. >> kapři na chovných rybnících se krmí, protože jejich finální hmotnost je přímo úměrná finančnímu výsledku po výlovu.
Hnůj zvyšuje úživnost vody. Koulíz krmí akorát tak kapry a přeskakuje všechny, kteří jsou v potravním řetězci mezi prvokem a tím kaprem. Koulíz navíc není přirozená potrava.
K70 nikdy nebylo nutné vyhlašovat. Je to následek tlaku lobby kaprařů, aby si mohli pravidelně mastit ega na co největších prasorybách. Přínos K70 je pro většinu vod negativní nebo minimálně sporný.
Na zbytek nemá smysl reagovat, protože tohle už nemůže myslet vážně ani ten nejhloupější kaprař pod sluncem (bivakem).

Jura L. - Profil | St 1.11.2017 13:49:48

To je tady zas sebranka "pure fischmenů" kteří nepotřebují bivaky za žádného počasí, sedí bez židliček jen v trávě a poslouchají žabičky a jsou ve střehu manipulovat s klacíky... :-)) Jenže k vodě na ryby jezdí i rodiny s dětmi, a bohudík je jich čím dál víc, taky jsme jezdili... Každej není takovej drsoň aby nechal ženu a dítě chrápat při víkendové výpravě na přehradu pod širákem... A kámoš, co s ním jezdím má těžkou fyzickou práci a vytuhne fakt skoro pokaždý... co ním že, sebrat mu hned povalečovi povolenku....

Dědek - Profil | St 1.11.2017 13:30:15

bart.bm >> No, pokud si pan kaprař, po ukončení lovu ve 24:00 hodin, vytáhl ze země všechny vidličky, počkal vteřinu a po půlnoci si je tam zase zapíchl, nejedná se o vyhrazování místa lovu.
Prostě přišel k vodě dříve než ten děda a nachystal se na lov, který začíná ve 04:00 hodin...
Nikde není napsáno, v kolik můžeš přijít k vodě a připravit si místo lovu, tedy postavit stojan, nebo zapíchnout vidličky...
Tak a je to :-)))

Tarn - Profil | St 1.11.2017 12:18:48

Luky61 >> Ano svoboda ale znamená také odpovědnost a respektování svobody ostatních. A pokud není jasné jak svobodu mojí či ostatních vymezit tak, aby oběma stranám bylo jasné co je ještě svoboda a co je již zásah do svobody ostatních, jsou tu ty zákony a pravidla. A čím víc lidí se bude ohánět svobodou k odůvodnění své neochoty pravidla dodržet, tím víc budou ostatní svou svobodu bránit zpřísňováním pravdel. To není řízený proces, čin nějakého vládce, nebo autority. To je přirozený vývoj a bolševici, nebo buzeranti s tím nemají co dělat.

Pedro1 - Profil | St 1.11.2017 12:15:17

Luky61 >> Další co má pocit,že svoboda a demokracie znamená,že si každý může dělat co chce.
Ovšem je třeba také pochopit to,že svoboda a demokracie každého jedince končí tem,kde začíná svoboda a demokracie dalšího jedince.

Tudíž mi z toho v současné době vychází jediné.Dlouhej bič a krátkej dvorek,jinak to tady dopadne špatně.Vidím to každý den kolem sebe,jaký dobytek někteří lidé jsou a jak si myslí,že jsou jediní na světě.A je to rok od roku horší.

Robur - Profil | St 1.11.2017 10:22:53

volit způsob montáže tak, aby se ryba chytila sama a programově u toho chrápat je zhovadilost. Pokud se za toto nebudou brát papíry, tak si rybáři žádný nonstop nezaslouží. A kecy o reakční schopnosti spícího jsou o ničem. Ryba totiž nemá šanci, tedy má jedinou...nikdy nežrat.
Ti co volají po chytání nonstop a kombinují to se spánkem ignorují význam slova "chytání". Přitom bojují za "nahození" nonstop.

Proč se nejezdí autem ve spánku? Páč by měl řidič bebino nebo odřeného miláčka. U rybaření však klidně uplatní logiku, že z cizího krev neteče a ryba to nějak přežije. Klidně bych zakázal i ten chlast. Protože mít možnost manipulovat s živým tvorem a být pod vlivem je taky divné. K ožralému zubaři byste taky nešli.

Ewa Farna - Profil | St 1.11.2017 9:13:25

Nonstopky ne, spanek(podrimovani) ano. Jezdim k vode hlavne odpocivat. Nekdy ze si obejdu malej revir, hodim jim to do obejvaku. Do pul hodky to nevemou jdu dal. Nekdy splavek. Nekdy feeder. Obcas zajedu na mensi reku kde to je o sledovani prutu. Ale nejcasteji jedu k potoku k lesu. Nahodim to. Posloucham co se deje v lese za zady, ve vode a tak kolem. A to si nepreju byt rusen zabery. Stane se ze u toho zamhourim oci. Nekdy na pet minut, nekdy na hodinu. Kazdopadne vim ze zvuk hlasice me z toho spolehlive vytrhne, takze reaguju v podstate okamzite. Ani na budik rano do prace takhle nereaguju. Takze za me klidne spanek ano. Takze nezakazovat.

hajetotom - Profil | Út 17.4.2018 1:11:52

A jak to delate, kdyz jedete na ryby cca 100km .. to asi nejedete na par hodin ze ?? Ale rovnou na vikend... To tam vazne nikdo ani na par hodin nespi ?nezlobte se na me... Ale snad kazdy si lehne a chvilu usne... Hlasic te probudi.. a kdyz jsi do 3m od prutu tak reagues do par vterin..pokud nejsi teda nejakej nemohoucny.. a u boiliesu je jedno zda jsi u pruti za 5 vterin.. nebo za jednu.. ani se tam snad nemusi sekat :D nechapu proc by kazdy chtel vic a vic zakazu..

Mi!d@72 - Profil | Po 6.11.2017 18:01:24

u x a >> ...tak s tím přestaň,a nech to na těch,co maj čím přemýšlet :o)))

F16 - Profil | So 4.11.2017 21:12:30

je asi rozdíl spaní a spaní u vody.Je rozdíl, jestli je někdo v noci ožralý, zalezlý v bivaku, kolem něj je bordel.A když jej probudí porybný, je ještě arogantní.Papíry do čistírny!!!Taky je rozdíl, jestli spí někdo v bivaku a reaguje okamžitě.Na některých vodách u nás jsou porybní docela benevolentní a já jim tleskám.Udělají ti záběr, chvíli počkají, nevylezeš, máš zápis.Příště jsi bez.Máš blbé kecy a kecáš opilecké kecy, jsi bez okamžitě.Ale třeba minulý rok vzali papíry někomu papíry za to, že kecal s kolegou asi 50m od svých prutů...Nechápu.Přestupek je dle mě ponechání si podměrečných ryb, více ryb než je povoleno, lov přesčas atd...
Někdy přijedou za mnou kamarádi a dáme si do nosu:-) Poté pruty vytahuji...

fishmen17a - Profil | So 4.11.2017 17:11:20

Já když přijdu k vodě,tak vždycky po práci.A to jsem tak schvácený,že nahodím a do hodiny mi už padá hlava.Buď na chvíli usnu nebo jen dřímu.Hlásiče nemám na plno,jen tak abych je slyšel já.A stačí to,aby mě to v tom tichu probudilo.Kolikrát i cvaknutí brzdy probudí.spíše mě trápí arogantnost a neúcta k přírodě jiných lidí.Mám nahozeno,spím ale taky mám okolo sebe uklizeno,podložku,kyblík na polévání,dezinfekci.A taky jde ještě od jednu věc,u vody si má člověk odpočinout,relaxovat.Pokud usnu dobrá.Stane se.Za chvíli bude někomu vadit,že sis dovolil u vody prdnout.

jeden3 - Profil | So 4.11.2017 15:28:25

ja bych na rybach zakazal spat,jist,kourit,pit cokoíliv,jist cokoliv,rybolov povolen pouze ve stoje a krome prutu sebou max vidlicky,zadne stojany,sebou nesmi mit ani plastenku a holinky.. Dale bych zakazal vsechny lode,lodicky,echoloty,boili ale i kukurici bonduel,vabnicky na suimce a samozrejme jakekoliv brodeni ve vode. Vubec nejlepsi by stejne bylo,kdyby se rybolov zredukovaljen na to,ze by chytal pokud mozno vzdy jen predseda MO a ti,co by vcas zaplatili brigady,povolenky a znamky by meli pravo se prijet k vode koukat,jak mu to jde. Samozrejme ze ne autem-jedine hromadnou dopravou ci pesky.
A kdo by to porusil,dostal by dve mega pokuty a rok nepodminene.

Petr.J - Profil | Pá 3.11.2017 16:16:16

Pedro1 >> Chlapče každý občas nějaká nařízení porušujeme. Já se za to nestydím. Nehodlám to zde obhajovat, ale prostě to dělám, dělal jsem a dělat budu. Jestli je to považováno za demencí a jsi v tomto oboru odborník, ano potom přiznávám, jsem dement.
To že to dělám je pouze mezi mnou a kontrolními orgány, pokud nejsem přistižen, jsem rád, pokud ano, jsem připraven nést za to odpovědnost. Zatím jsem měl štěstí a nedostal ani napomenuti. To máš chlapče stejné, jako na té silnici. Občas někdo nějaký ten předpis porušíme a máme tu od toho ty lidi co pomáhají a chrání, aby nám domluvili a případně nás za to potrestali. Jestli ty jsi chlapče v životě ještě žádný předpis neporušil, nevěřím a jestli opravdu, měl by jsi být další v řadě, co by měl být prohlášen za svatého.

Petr.J - Profil | Pá 3.11.2017 13:30:17

u x a >> To je všechno věc názoru a přístupu. Právě pro to tahle debata nemá smysl. Pouze je tu sem tam sranda, ale nic to nezmění. Já jezdím na ryby s bivakem na několik dní normálně, mám nahozeno a spím, během té doby se většinou nic nestane, protože záběry kaprů nejsou zase až tak časté. Někdy to i risknu a chytám mimo povolenou dobu lovu. Chytám tak už mnoho let a tahle debata na tom v žádném případě nic nezmění. To kázání mravokárců ve mě budí pouze úsměv. Já chytám 7 hodin a stačí mi to, tak to tak musí mít i ostatní. Ne každý dělá to co mu vyhovuje. To že budu nazván zločincem a pytlákem je mi úplně jedno 😂

tomik1 - Profil | Čt 2.11.2017 8:54:52

Vy všichni kterým spaní vadí tak nespěte já neznám lepší pohodu než si dachnout u prutů. Spím v křesle a ani v bivi na lehátku se nespí špatně

Dědek - Profil | St 1.11.2017 22:43:16

myslíte, že by jí měli vzít papíry za nevěnovaní se rybolovu? :-)))

Petr.J - Profil | St 1.11.2017 22:13:54

Danda05 >> Tak to už je na založení samostatné otázky. Masturbace při rybolovu. Ano-ne. K tomu anketu a výsledků ankety by se mohl ujmout J V a předat to k řešení na ministerstvo zemědělství. Je spousta lidí, co doma nemohou a na rybách by se to nemělo, mělo by to být nějak právně upraveno.Mozna by to bylo vhodné, aby se tím zabývala i evropská komise. To by bylo její činnosti hodno.

Colasrumem - Profil | St 1.11.2017 19:56:34

Dědek >> já nechrápu u vody, zdřímnout jsem si zdřímnul mnohokrát, po práci přesně jak píšou kolegové, ale úmyslně nahodit před tím než jdu spát...to ani omylem. A argument, že to v noci zrovna víc bere nebo jdou větší ryby neberu.

Jura L. - Profil | St 1.11.2017 15:09:34

Vody ČRS jsou z pozemkového hlediska skoro všechny státní majetek, lze tedy občanům, kteří jsou spolumajiteli těchto pozemků zakázat spát na nich ? Na jednoho občana připadá 7880 m2, což už je celkem fajn plocha, vadí tedy hnidopichům, že si schrupnu na SVÝCH 4m2 ? Jestli jim to vadí ať si táhnou na svý... :-)

kakr - Profil | St 1.11.2017 14:36:30

Jarda Š. >>
Naši dědové to měli hozené jinak:-))
RŘ Vranovská přehrada rok 1936 -

Co nejpřísněji se zakazuje na pobřežních pozemcích přehrady a všech revírů rozdělávati ohně. Překročení tohoto zákazu stíháno bude bezohledně a bezvýjimečně nejen okamžitým odnětím lístku, nýbrž i cestou právní, při čemž se každý výslovně na to upozorňuje, že osobně ručí za případně vzniklé škody.

Serjoža - Profil | St 1.11.2017 14:07:01

Kam budou chodit lovit normální rybáři,když kolem břehu budou tlupy upracovaných chrnících udřených lidí,nejraději 30hodin denně a 8 dní v týdnu.

pohodak - Profil | St 1.11.2017 14:01:23

Ja to so spaním nevidím tak čierne
Pri fedrovacke sa spať dá ale nič nechytis ale pri trhacke na sumca sa zdriemnuť dá samozrejme nie v pizamku v spacáku 30 metrov od prútov
Cosa týka toho či viem ihneď reagovať na záber tak to nedokážem ani pri moceni či pchani riti do kriakov keď sa idem vysrat
Netreba to tu hrotit a hnať do absurdít
Jednoznačne zdravý sedliacky rozum pomôže

Luky61 - Profil | St 1.11.2017 13:46:10

rybomil >> Právě a díky některým hovadům si všichni myslí, že všichni s bivakem jsou zločinci, protože ti slušní nejsou vidět, vždycky jsou vidět jen ty hovada... A nevím, jak víš, že měl nahozené tři pruty, že na dvou měl rybku, že pán jel nakoupit do obchodu a že paní sbírala klestí. To vypadá, že jsi se věnoval více sledováním druhých a hledáním, za co na koho můžeš zavolat porybného. Otázka je, jestli při tom všem sledování a počítání času, kdo je jak dlouho od prutů, ostatních rybářů jsi schopen bezprostředně reagovat na záběr.

ExPr3v1t - Profil | St 1.11.2017 12:44:37

Kdo chce spat pri rybolovu je podle me totalni debil. Schrupnete si snad pri rizeni auta? Schrupnete si pri srani? Jak se vam spi u sukani? Mili kaprari, bezte uz se svoji stupiditou do prdele, a po ceste si klidne dejte slofika...

kalaban - Profil | St 1.11.2017 10:29:51

Myslím, že je to výborný nápad. Ještě bych zakázal lehátka a polstrované křesla, k vodě pouze s malou skládací židličkou bez opěradla. Zakázal bych nosit i toaletní papír, protože je tu potenciální nebezpečí že nejen budeš srát, ale mohl by jsi plánovat i delší výpravu spojenou se spánkem. Zachvilku si tu vymůžeme i zákaz šukaní, protože dnešní omladina už je lenošná dělat i to. Samé nesmyslné zákazy, ten svět jde úplně do prdele...

tomik1 - Profil | St 1.11.2017 10:23:44

Ještě bych zakázal pít alkohol kouřit a jíst tučné jídlo jo a kafe to je taky jed. Běžte do p... není nadto si dachnout na rybách.

Marczech - Profil | St 1.11.2017 10:19:49

Už jen založení této otázky je hloupost ...... kdo chce ať si schrupne a kdo mele o zákazu spaní tak ať nespí a ubytuje u sebe alespoň 3 uprchlíky, ať můžeme ty kvóty přeci jen dodržet. Už vidím jak RS bere povolenky dědulům co ani neví že usnuli natož že sou u vody néli na rybách

Danda05 - Profil | St 1.11.2017 9:32:13

C@rpSt4r >> no já myslím že v tom je hlavně závist, že on nemůže, protože u toho musí sedět :) a pak ještě jde zkoumat za kolik máš to lehátko.. protože čím dražší lehátko, tím větší nepřítel :)))))

Pvl - Profil | St 1.11.2017 9:24:54

C@rpSt4r >> Něco podobého mne napadlo vzal jsi mi to z "úst" Nechtěl jsem to zatím psát . Proč třeba nezakázat brodění vstupování do vody při vláčce . Taky by to bylo prospěšné pro ryby neplašily by se , neničil by se život na dně atd . To vše jen tak na revanž ,že ti co si myslí, že z jejich strany je vše v nejlepším pořádku . :o§) EDIT : vstupování do vody vl . + moucha tam by to bylo opravdu "dobré"

P!F - Profil | St 1.11.2017 8:58:17

Knapík >> napr. Pestovanie rastliniek, rastú aj keď spíš.

b.gun - Profil | St 1.11.2017 8:45:09

Knapík - >> Za co, Pane Bože, za co...? Takže se bude zase dokola omílat již stokrát omleté.
Konkrétně třeba zde:
https://www.mrk.cz/diskuse.php?id=638887
https://www.mrk.cz/diskuse.php?id=656503

A jinak v asi milionu dalších diskuzí, které se nějak dotknou nástrahy mimo háček, déletrvajícího pobytu u vody (24h, stan) apod.

bart.bm - Profil | St 1.11.2017 8:28:03

Ze si zchrupnes problem.neni...ze zamerne jdes chrapat do spcaku a v jednu v noci se vymlouvas ze jsi usnul je na papiry....

arnošt - Profil | Út 17.4.2018 8:39:17

Já bych spaní u vody u prutů přímo nařídil.Není nic zdravějšího než si dáchnout na čerstvém vzduchu.
A není lepší budíček než kvílející hlásič... :))

Licas - Profil | Ne 5.11.2017 9:03:04

Poušťák >> Nedivím se! Hovad je spousta. Čemu se ale divím, je to, že rybáři kteří preferují jiné způsoby lovu, mají zálibu v tom, aby vymýšleli tresty a zákazy pro kapraře. Oni jezdí k vodě na pár hodin a tak tak musí jezdit i ostatní.

Poušťák - Profil | Ne 5.11.2017 8:49:56

Licas >> bohužel je,,kaprařů" nejvíc a zůstává po nich nejvíc bordelu,tak se nediv.

Licas - Profil | So 4.11.2017 19:33:25

Co tak feederařům zakázat barevné špičky u prutů? Neruší ta křiklavá barva vodní ptactvo? Určitě ano. Nezakázat vláčkařům tak často nahazovat? To neustálé pleskání třpytky o hladinu musí rušit ryby. Není důležité o co jde. Hlavní je vymýšlet hovadiny a zákazy pro ostatní.

Bušák - Profil | So 4.11.2017 18:48:48

Knapík - >> už se perou? Jestli ne tak brzy začnou

jeden3 - Profil | So 4.11.2017 18:11:16

u x a >> skvele :-)))
tak bych jeste zakazal chytat na PR - protoze se vetsinou stejne pohybujete v chranenych oblastech, rezervacich atd.. proste svojim smajdanim po brehu a ve vode poskozujete vzacne prirodni izotopy. :-)))
a dale bych zakazal uxu,protoze to jeste podporuje :-)))

hláskař - Profil | Pá 3.11.2017 20:17:57

Petr.J >> Tos to vydržel ještě dost dlouho.Tady to tipuju ještě minimálně na 2500 reakci,z toho budou 3 spáči, zbytek ortodoxní, nekompromisní,militantní bdíči :-)

Dědek - Profil | Pá 3.11.2017 19:30:04

FRANK71 >> Tady je dobře vidět, jakou asi má pán ministr úroveň a právní vědomí. Potom se není čemu divit, že ho lehce ovládne a oblbne i kuní ksicht :-)

u x a - Profil | Pá 3.11.2017 19:07:35

FRANK71 >> to samé tvrdil Bobrman když chytal na cárek v únoru...

Tarn - Profil | Pá 3.11.2017 17:35:25

Petr.J >> Ty nechápeš víc věcí. Ale jednu podstatnou zde napíšu. Pokud bude záležet na tom, jak vnímáme každý různá ustanovení zákona, nebo pravidel a podle toho zda se nám budou líbit či nelíbit je budeme dodržovat, bude tu ještě větší bordel než je. Já taky mám pocit, že když klepnu kapra 80 - 90 cm tam kde je K 70 nikomu neubližuji a je to jen mezi mnou a kontrolním orgánem. Kdo jsi že máš tu odvahu, určovat která pravidla se dodržovat mají a která ne ? Tak to totiž je. Každé pravidlo vzniklo na základě ochrany nějakého zájmu. A pokud Ty ten zájem nemáš, je to Tvá věc, ale to Tě neopravňuje to pravidlo ostentativně porušovat a ještě se tím chlubit. Proč neřekneš až si půjdeš pro povolenku tomu kdo Ti jí vydává, že na pravidla rybolovu budeš kašlat ? Protože členstvím ve spolku se zavazuješ je dodržovat a víš to než si ty papíry koupíš.

Tarn - Profil | Pá 3.11.2017 17:12:21

Petr.J >> Fajn, tak si říkám, že se mi nelíbí K70 a nebo zákaz prodávání kaprů na soukromáky. A když se mi to nelíbí, a je to jen mezi mnou a kontrolními orgány jestli mne chytí, tak hurá do toho. kamarádovi se zase nelíbí, že nemůže brát každého kapra co chytí, tak mu poradím, že je to jen mezi jím a kontrolním orgánem, tak ať bací co chytí a dobře to zašije aby na to kontrolní orgán nepřišel. No a nezapomenu se pochlubit, jak na pravidla, která jsem se zavázal respektovat vstupem do spolku, kašlu. A komu se to nelíbí tak je.............

mzxy - Profil | Pá 3.11.2017 14:15:27

kdo má sponzora a musí proto zveřejňovat fotky s kaprem nad 90 cm, ten musí chytat minimálěn na dvě 60mm koule aby odseparoval tu menší havěť...a na ten záběr musí čekat celé dny, logicky pak u vody také chrní...to by nikomu nevadilo, ale dnes ti sportovci bivakují u vody i týden a někomu může vadit, že to místo okupují...když si po sobě uklidí a chová se slušně, at si chrní

ExPr3v1t - Profil | Pá 3.11.2017 14:14:57

eskymak Mrakomor >> petrikveprik - 3.11.2017 14:12:13 >> me to stara nedovoli...to se holt nekdo ma...

Licas - Profil | Pá 3.11.2017 10:30:14

Knapík >> Milý hochu. Když člověk nakoukne do tvé karty, tak je mu hned jasné, že nejsi kaprař. Preferuješ jiné způsoby lovu a vzhledem k tomu, že ve svém okolí máš spoustu řek se ti nedivím. Zamysly se nad tím, že je spousta rybářů, kteří jezdí k vodě i sto kilometrů. Chceš po nich, aby o půlnoci pobalili a jeli domů? Lidi jako ty nechápu. Hleď si své řeky a kapraře nech kaprařema. Zakládáš diskuze na diskriminaci jedné skupiny.

Dědek - Profil | Pá 3.11.2017 10:07:28

bart.bm >> Jak to jednoduše vysvětlit...
Nesmíš si vyhrazovat místo k lovu, tak to je. Tedy po ukončení lovu, by si měl vytáhnout vidličky ze země, nebo dát stojan z fleku pryč i s prutama. Kdyby si je tam nechal i po ukončení lovu až do rána do čtyř, aniž by si je o půlnoci odstranil a uvolnil flek, bylo by to podle mě vyhrazování místa lovu. Pokud ukončíš lov, vše uklidíš, přestal si zabírat lovné místo...
A těď ta situace... Nikde není napsané, kdy můžeš přijít na lovné místo. Je tedy jedno, jestli příjdeš přesně ve čtyři, když začíná lov, nebo za pět minut čtyři, či dvě hodiny předem. Stejné to je, když ukončíš lov o půlnoci, vytáhneš ze země vidličky, dáš pryč pruty. Tím si ukončl lov a uvolnil lovné místo. No a hned v zápětí (už po půlnoci, tedy druhý den), si tam zase vidličky zapíchneš a položíš do nich nenahozené pruty a jsi připraven na ranní lov. Podle toho jak je to napsané, je jedno, jestli tak učiníš vteřinu po půlnoci, nebo přesně ve čtyři...
Ano, je to ojebávka, ale je to podle mě tak.
Takto by si to nemohl udělat tam, kde je jasně dáno, že musíš v době, kdy není lov povolen, od vody odejít. Jak jsem pochopil z příspěvků kolegů, jsou místa, kde musíš od vody úplně pryč. Nesmíš ani přespat v autě na parkovišti....

Licas - Profil | Pá 3.11.2017 9:20:07

Nejlépe třikrát a dost!!! Usneš jednou - napomenutí. Usneš podruhé - napomenutí s výstrahou. Usneš potřetí - smrt a vyjádření opovržení všem pozůstalým. Autor diskuze by měl navštívit odborného lékaře. Asi je to trend dneštní doby. Hledat mouchy na jiných a za to je náležitě trestat.

PYTLAKS - Profil | Čt 2.11.2017 18:40:52

Knapík >> větší blbost si nemohl vypotit

Danda05 - Profil | Čt 2.11.2017 13:36:53

RK >> no jsme ve sporu v tom, že nevidím problém v tom si lehnout i přes den když mám nahozeno. Mám normální lehátko, které mám par metrů od prutů a na tom si hovím při pohledu na pruty, dám si dvě hodky šlofíká, a když mě vytrhne záběr tím lépe. Ale prostě v tomhle nevidím problém a ani si jako zločinec nepřipadám. Jen jsem chtěl níže říct že tohle se u nahozených prutů praktikuje už několik desetiletí, někdo víc a někdo míň.. dřív na nafukovačce nebo karimatce a dnes na lehátku, rozdíl žádný.. a proto nechápu tu hysterii
Ano opravdu někdy cíleně spím při lovu :)

Igo. - Profil | Čt 2.11.2017 13:10:56

Danda05 >> Dával jsem to i do jiné otázky ale pokud ti připadá divné jet na týden na ryby....kaprodromy nesnáším, nonstop nepožaduji ale jsem rád v přírodě a jsem dost zaměstnaný člověk. Jsem rád, když vyšetřím jednou max. 2x za rok týden na ryby. Jít na odpoledne opravdu nemám čas. A jak to mám tedy podle tebe udělat? Vzít si hotel a každý den nosit plnou polní k vodě? Pronajmout chatičku rok předem když dopředu nevím kdy se podaří vzít si volno? Vyprdnout se na ryby? Co poradíš?

Dědek - Profil | St 1.11.2017 22:16:27

Petr.J >> byla by stejně hodnotná, jako ta stávající...

pohodak - Profil | St 1.11.2017 22:04:38

este len zacala jesen a uz sa tu rozbiehaju diskusie ala o h..ne ked to tak pojde dalej a teta zima pouraduje dlhsie noo... bude tu co citat za koko...

Voda.p - Profil | St 1.11.2017 22:01:50

Když nebudete při spaní moc chrápat,proč ne?..Ha ha....Doopravdy nechápu,co řešíte?Ty příspěvky,co tu čtu,to mne hlava nebere.

Petr.J - Profil | St 1.11.2017 21:54:57

Tomáš Kříž >> Konečně něco rozumného, ale při tom lítání po břehu se nesmíš vzdálit od prutu, aby jsi s nimi mohl v případě záběru manipulovat. Preferoval bych poklus na místě.

Petr.J - Profil | St 1.11.2017 21:33:58

Tomáš Kříž >> Na ryby máš jezdit odpočatý, aby jsi se mohl plně věnovat lovu a nespat. Ještě jsem nikdy neviděl sportovce, který by při výkonu sportu spal. Když v křesle usínáš, měl by jsi stát.

Luigi_Lasagne old - Profil | St 1.11.2017 20:33:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

C@rpSt4r >> Snaha vyhrotit zadání otázky ad absurdum se sice nabízí, nicméně chápáno v kontextu je zcela evidentní, že se nejedná o krátkodobý lov ale o vícedenní. Tedy alespoň já to tak chápu a v tomto duchu reaguji. Pokud stanuji (bivakuji, tábořím atd.), jde o dlouhodobý lov s předpokladem, že budu lovit, snad v souladu s pravidly, nonstop a více dní. Nelze zcela objektivně po tuto dobu nespat. OK, potom se ptám:
1)proč tohoto z plna nevyužít na k tomu již zařízených vodách a proč toto je potřeba tahat na svazové vody?
2)Proč to popřípadě z té vody na ty 4 hodiny nevytáhnout, pokud jsem limitován časem a mohu u vody spát ?
3) kdo kromě určité skupiny kaprařů a sumcařů na tomto má zájem a komu víc to prospěje?

Bambi.SpP - Profil | St 1.11.2017 20:22:02

C@rpSt4r >> Hlavně pak neplačte jak ta výbava byla drahá a že už tam ráno nebyla

C@rpSt4r - Profil | St 1.11.2017 20:16:11

Colasrumem >> a co kdyz si pruty dam az do bivaku? :) bude to v pohode? Nedelalo by mne to problem :)

Dědek - Profil | St 1.11.2017 20:04:33

Colasrumem >> já jen uvažuji, jak by se to spaní po vyhlášení jeho zákazu posuzovalo. Kdy by se braly papíry a kdy ne? V křesle ne? Na posteli, nebo na zemi u prutů možná? Na posteli v bivaku ano?
Kdo by určil, jestli tě přepadla jen únava, nebo si cíleně usnul, ať si odpočineš? Tomu právě moc nerozumím. Jak jsem už psal. Když jdu u vody spát, stahuji pruty, tedy je mi to buřt. Ale cítím, že je to jen další nesmysl. Nepíšu, co se mi líbí a co ne, jen reaguji na zadanou otázku... Jak a kdo by posuzoval spánek rybáře u nahozených prutů?

viliam1735 - Profil | St 1.11.2017 19:38:45

Raz by som zobral zadavatela diskusie so mnou na tyzden na Kralovu.Najlepsie ked je 70km veter a jazda za jazdou.Sam by si vyvazal,sam zdolaval.Len raz by zazmuril oko okamzite taku facku by obdrzal ze by bol este tyzden hore.Ja by som bol len zvedavy kolko litrov kavy by vypil😂.

jude871 - Profil | St 1.11.2017 19:33:30

Bože už aby bylo jaro,tahle diskuse je o ničem,kdo vydrži sedět při lovu na boilies a zirat na swingery, při dnešni zrychlene době jak v praci tak osobnim životě.Na rybach vypnu nic neřešim a odpočivam,občas proste na chvili se stratim ,samozřejmě neberu nějake ožrale hovada ,kterym hrči brzda.

Takira - Profil | St 1.11.2017 19:26:15

Chtěl bych vidět někoho, kdo takovouhle blbost vymýšlí, jak vstává v 1 v noci, jede hodinu do práce, tam dře jako otrok 6-10 hodin, pak hodinu cesta domu, nákup, jídlo atd. jak na rybách na chvilku neusne.Jsou to jednoduché počty, takto se člověk dostane domů řekněme ve 14 hodin, u vody je nejdříve v 15:00 a v 17:00 aby to balil a jel domů jen proto, že musí být v 19 v posteli aby se trochu vyspal na další den? A nevidím důvod proč si chvilku nezdřímnout při určitém způsobu lovu (třeba kaprařina s hlásičema) nebo se tam třeba občas v létě trochu neprospal. Co riskuji víc než krádež výbavy (o čemž pochybuji, pokud by vstoupil do pracovního prostoru štěka)?

Ladas78 - Profil | St 1.11.2017 19:13:18

Ruku na srdce kdo neklimbnul u prutů ráno nebo i večer na hloupý židličce,když to zrovna nic nedělá a člověk je po práci 99,9% nás to zažilo ať se jedná o bobkaře a jiné lidi co čekají až se to potopí nebo rozjede,brát za tohle noty je nesmysl protože podobně odpočívajících a i členů RS jsem už viděl spousty prostě někdy to je silnější:-) a to že tu bojujou kolegové co čekaj až se nasypou granulový duháci do řeky aby je mohli blbnout plechem a gumou a plivou při tom na kapraře to je úplně od věci co si budem povídat v letě zalezou ryby do tůní když je málo vody a masařky maj prééé....

Jura L. - Profil | St 1.11.2017 18:08:07

Borek-kerob >> Hrubě bych nesouhlasil, i to blbé koulíz je biologicky využitelné, co nesežerou ryby (i malé, když se to rozpadne), se následně pak rozloží a živiny využijí řasy, ty sežerou prvoci, ty pak sežere potěr atd..ekologie jen na tom těží. Prostě je to jen jiná forma hnoje v ceně 0,6 miliónu za tunu, pokud tak drahé hnojivo k vodě někdo nosí, je to jeho věc, já tomu dám tak 1 pytlík za rok.
Ke vztahu ke K 70 zas mám kladný postoj, nevím proč by někdo měl od vody táhnout "lachtana", na co ho doma bude mít? Ano, jsou zde soudruzi, co se s rybami dojemně líbají, chápu že doma mohou ve vaně mít i více otevřený sexuální vztah k pěkně baculatému kapříkovi, ale právě tomu by K70 měla zabránit - ono to začíná kapří pusinkou a pak takovému už to postupně nestačí a jde na dětské hřiště za baculatým klučíkem...

Jen jako dodatek se přiznávám, že kapra vůbec nemusím, někdy to pro zábavu chytám, dřív muškař-vazač, ale poslední roky si nejraději sednu na večer k přehradě na dravce.

nej.vydra - Profil | St 1.11.2017 17:39:16

To je zase diskuse. Je vidět že se ochladilo :-)) A smrkat se bude moci na rybách? Já bych tam zakázal chodit nachlazený. Prodražuje nám to náklady na léčbu. Kdo to bude potom pojišťovnám platit? Svaz?

C@rpSt4r - Profil | St 1.11.2017 17:32:25

Dědek >> ryby pochcipou hlady...

Dědek - Profil | St 1.11.2017 16:45:36

Knapík >> Tak nejen. Ale já tady nechci prudit s dalšími věcmi, jen jsem chtěl ukázat, stejně jako Franc, že je těch problémů více, že každý porušujeme něco, aniž třeba o tom víme. A myslim si, že se nemusí nic hrotit. Kdo se nikdy neprovinil, ať hodí kamenem. Tady se vždycky vytáhne nějaký nešvar a paušálně se na nějakou skupinu rybářů ukáže a tepe se do ní, co se vleze.
Přitom řekněme si upřímě, jaký je rozdíl mezi tím, co v pohodlném křesle dokáže na rybách prospat hodiny a tím, kdo si lehne do bivaku a za pomocí moderních pomůcek, je připraven řešit záběr ryby?
Všechno je jen o rovném a nezaujatém pohledu na věc.
Já s nahozenými pruty v byvaku nechrápu, ale také mě to nijak nevadí. Kdybych možná chodil na ryby někde, kde je s tím problém, jak tady kolegové popisují, byl bych možná mnohem kritičtější...

sliver - Profil | St 1.11.2017 15:09:38

ufo 48 >> to je pro ty důchodce, jak si při kolapsu privolaji jedním stiskem rychlou. Rybomil je v dobre kondici, tak si tam přehodil číslo na rs.

meteor - Profil | St 1.11.2017 15:00:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jura L. >> na ryby s rodinou a dětmi?? No nevím... já když jedu na ryby, tak jedu na ryby - a když jedu na dovolenou s rodinou a dětmi, tak jedu na dovolenou s rodinou a dětmi. Pokavad bych to zkombinoval, tak si neužiju ani rybařinu ani tu rodinu. A stejně tak je to se spánkem a rybařením: pokavad se potřebuju vyspat, nemusím u toho mít přece nahozeno...
Tento tvůj pohled se mi jeví jako správně Wostrý A Moderní :-) ale proboha: nechtějme dělat v jeden čas milion věcí - a pokud je nám jedna věc zapovězena, netvařme se, že nám je ubližováno a že na ni mám "právo", protože "demokracie" :-)

pujctetomartinovi - Profil | St 1.11.2017 14:45:15

Stan patří do kempu a pokud se chceš vyspat kup si povolenku u JV.

RK - Profil | St 1.11.2017 14:30:19

Jura L. >> hele, já nechci bejt ošklivej, ale byl jsem jednou jedinkrát na soukromáku a tam celé rodinky s batolaty a většími dětmi, taťka, mamka, teta, tchýně. To fakt bylo, jako někde na Žofíně u kafíčka. Tohle je samozřejmě v pořádku, ale já bych se s úsměvem dekoval, sednout si vedle mne. Pohladil bych děti po hlavičkách, vytáhnul tatranku a nutellu, ale dekoval bych se.
Udělat si piknik s rodinkou u vody, paráda, ale nacpat se s tím ansáblem a nahlas chrápajícím kámošem vedle romantika, kterej slzí, když vidí ledňáčka, na to bych srdce neměl. Stejně tak, abych se napůl věnoval rodince a napůl rybám? Ono to totiž není ani to 1/2 na 1/2. Vetšinou je to nahovno.
Neber to prosím osobně, taky jsem to jednou prubnul a radši příště bez ryb a věnovat se na 100% rodince.
Prostě byla doba, kdy jsem se spíš věnoval rodině. Přiznám se, byl to boj. Ale dneska jsem rád....

Šlapeto - Profil | St 1.11.2017 13:33:28

definovat přesná pravidla spánku, maximální úhel naklopení židle, maximální hloubka spánku a probuditelnost!

Poušťák - Profil | St 1.11.2017 13:28:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Serjoža >> jj.to taky vlastně manipuluješ s prutem neprodleně...o))