DEZA má posudek od VUT Brno, že nemohla způsobit havárii na Bečvě. Je ale tajný

eskymak Mrakomor - Profil | Pá 1.10.2021 13:52:06

Neskutečně slizký člověk. Ten potřebuje jen 2 věci - do teplákovky a na dietu.



atislav_fishing - Profil | Pá 24.9.2021 11:12:59

Jinak k těm co tu obhajovali ještě Klicperův pokus že to bylo všechno legit. Tento pokus se pak ještě opakoval "přirozeně" bez klicpery (viz fotky). Samozřejmě se nic nenaředilo, tak jako tvrdil. Druhá věc je taky to, že když pan Klicpera dělal pokus se zelenou barvou, dělal to v době kdy má Bečva svou jarní sněhovou vodu, která je zbarvena do zelena sama o sobě (fotka na konci z roku 2017) - v takové barvě, a na tom se asi shodneme, se bude takový pokus se zelenou barvou dělat velice špatně.

Bacha San - Profil | Pá 24.9.2021 10:31:22

nekut >> Stačilo napsat, že státní úředníci se rukama neuživí, z práce mají hrůzu a za třicet stříbrných upíšou duši komukoliv. Tak tomu bylo, je a bude.
Ale jinak souhlas:-)

eskymak Mrakomor - Profil | Pá 24.9.2021 9:51:06

nekut >> podepisuji v plnem zneni!

fishmen17a - Profil | Čt 23.9.2021 21:48:51

Ten posudek je jako jitrnice,jakou svět neviděl.

Honza7 - Profil | Čt 23.9.2021 16:41:13

hraji >> Já jsem rád, že jsi nabyl ten dojem k mé osobě ( jsem chemik a jednoduše řečeno jsou věci, které v rámci fyzikálně chemických zákonů nejdou a nemohly nastat, tak jak je prezentuje " znalec " Klicpera ).
Chci se tě zeptat zda-li nejsi taky zavázán mlčenlivostí? Pokud ne, tak máš tady konečně ten prostor, kde můžeš napsat, kdo vytrávil Bečvu. Celkem dost lidí by to tady uvítalo, než číst některé tvoje knížecí rady, které nejsou vyžádány.

FockeWulf - Profil | Čt 23.9.2021 16:15:55

hraji, přestaň tu plkat nesmysly, vojákem jsi být nemohl, to je každému jasné, to v komiksu není možné ani tam kde bydlíš. Ale, splň svou občanskou povinnost a běž na policii vypovědět co víš. Tady už rok vypisuješ, že vše víš a kámoši ti to řekli. Tak mazej a nebo mlč. Jako v kostele. Jsi už trapný.

hraji - Profil | Čt 23.9.2021 15:45:12

Honza7 >> ale no tak, ty to přece víš mnohem lépe než já, aspoň jsem nabyl takový dojem za poslední rok ;-). A uklidním tě, vojákem z povolání jsem nikdy nebyl.

Bacha San - Profil | Čt 23.9.2021 15:33:52

atislav_fishing >> Než se to vyřeší, slovutný pan Ing. Klicpera, CSc., jehož jediným oprávněním pro vypracování znaleckého posudku otravy Bečvy je Oprávnění MŽP ČR č.j. 16 091/4310/OEP/92 ze dne 2.3.1993 pro hodnocení vlivů staveb, činností a technologií na životní prostředí, bude už možná ve věčných lovištích, protože mu je už 73 roků, čímž ale nechci říci, že bych mu něco takového přál.
A soudy? Ty pospíchat nebudou, viz třeba průtahy pana Šarocha ohledně ČH. Od začátku tvrdím, že to bude česká ztracenka. Nebo snad rusínsko-slovenská? :-)))

atislav_fishing - Profil | Čt 23.9.2021 8:21:31

Bacha San >> To se tu na začátku taky už řešilo, ale skeptici to odmítli s tím že sedláci z valašska si všechno vymýšlejí a že to nechají na soudech a Klicperovi :D

Bacha San - Profil | St 22.9.2021 19:28:28

Ona taky Deza měla odebrané personální vzorky z provozu už v neděli 20.9.20 v osm hodin ráno, a to i přesto, že má ve stejném místě odběru automatická vzorkovadla. To ještě padlé ryby nikdo nesbíral a oni už věděli, že ty "nezávadné" vzorky budou třeba.
No nic....

nekut - Profil | St 22.9.2021 16:47:10

Vážení - i když ne všichni - na tom celém je podle mne největší hrůza to, že není potřeba podplatit ani těch pár lidí, ale že ti, co se v tom pohybují a mám na mysli hlavně státní orgány a jejich úředníky, velmi dobře tuší, co nastane, pokud šáhnou na zoubek někomu, kdo má dlouhé prsty a předvídatelné ( ne ) morální vlastnosti. Ono přijít o práci ve státním sektoru, pokud jsou na ni už ti lidé léta zvyklí, není žádná sranda. Bohužel žijeme ve společnosti, ve které už jedna strana, pardon, hnutí začíná připomínat komunisty z dob ne tak dalece minulých. Aniž bych tvrdil, kdo že to tu Bečvu vytrávil, všechno, co se za tu dobu událo, řeklo a napsalo, v souhrnu ukazuje jedním směrem. Kdyby tomu tak nebylo, tak už dávno by byl viník předložen na stříbrném podnosu, už v zájmu napadeného.

zdevac - Profil | St 22.9.2021 15:47:13

atislav_fishing >> Ok, uvidíme, jak to celé dopadne. Byl bych rád, kdybych se zde mohl omluvit.

atislav_fishing - Profil | St 22.9.2021 15:35:44

zdevac - 22.9.2021 15:32:49 >> Ty si blázen. Teď když už je venku zpráva komise, tak k tomu můžu říct to že se znám osobně i s člověkem z kriminálky co na tom dělal a říkám ti vůbec nevíš o čem teď mluvíš. V tvé hlavě je vše konspirace, ale….

zdevac - Profil | St 22.9.2021 15:32:49

atislav_fishing >> A uklízela se v tomhle rozsahu, kde se viní z nadržování DEZE hromada státních orgánů včetně policie? Srovnej rozsah a počty zainteresovaných osob.

atislav_fishing - Profil | St 22.9.2021 15:30:04

zdevac >> Ty si v tomhle trošku blázen. Několik mesíců se nevynesla ani informace o havárii která se stala ve stejnou noc jako byla otrava a dodnes by se o ní ani nikde nepsalo. Zkus se nad tím zamyslet.

Honza7 - Profil | St 22.9.2021 15:07:03

hraji >> Někdy z tvých reakcí mám pocit, že jsi musel v minulosti být lampasákem ( podle toho jak zde se snažíš prosazovat zákon padajícího lejna ).
Spíš bude lepší přestat dělat Zagorku a konečně nám sdělit, kdo vytrávil Bečvu - tak jak jsi už v minulosti uvedl v jiné diskusi a od té doby čekáme, že to konečně zveřejníš.

zdevac - Profil | St 22.9.2021 14:07:11

_Karel_ >> Ano, přesně tohle se děje velmi často. To si jako myslíš, že se v tom množství nenajde někdo typu Whistleblower, který vynese nějaké informace ven? Copak to musí být jen pod plným jménem oficiálně? Stačilo by anonymně předat novinářům nahrávku nebo nějakou informaci, ze které by účelovost a zadání vyplývalo. To jako myslíš, že mezi těmi lidmi, co s tím mají něco společného, se nenajde nikdo, komu by stav a uplacení nadřízení nevadili natolik, aby něco nevynesli? Z mateřské školky jsi jako ty. Samozřejmě, že by to někdo vynesl, ať už z přesvědčení, za prachy nebo pomstu.

milanpindryc - Profil | St 22.9.2021 13:48:43

zdevac >> Obavam se ze je to nejpravdepodobnejsi varianta. Lidi co nekam na cerno za uplatu vozi sracky je spousta. Zacina to suti v lese a konci timhle.

_Karel_ - Profil | St 22.9.2021 13:14:19

zdevac - 22.9.2021 12:20:36 >Jeden velící policejní důstojník, jeden šéf ČIŽP, jeden mizerný soudní znalec. Kde máš ty chytrolíne uplacenou půlku republiky? Co bys čekal, že jejich podřízení budou vynášet novinářům? Že jejich šéf podivně směřuje vyšetřování, aby druhý den sami skončili na dlažbě? Máš teorie jak z mateřské školky.

atislav_fishing - Profil | St 22.9.2021 12:33:13

zdevac >> Tady druhý den říkali že to byla deza jen lidi co bečvu vživotě neviděli. Konspirace to může být jak velká chce, ale pokud někomu příjde v pořádku, to jak se DEZA z vyšetřování vyloučila, tak na to už nemám co říct. Jinak ten deštový kanál vypadá takhle:

zdevac - Profil | St 22.9.2021 12:20:36

eskymak Mrakomor >> Hele, to všechno je možné, ale tahle konspirace je fakt už megalomanská. Netvrdím, že vše je v pořádku, ale můžeš uplatit jedno, dva, možná jeden úřad, ale tohle je nesmysl. Podle místních znalců a konspirátorů by Babiš měl uplacenou půlku republiky. A to je nesmyl z jednoho prostého důvodu - není možné, aby mezi takovým množstvím "uplacených" napříč všemi organizacemi nebyl alespoň jeden jediný, který by to nevynesl ven. Při tomto množství to prostě není možné. Ale nic takového neprosáklo. Podle mne to je opravdu neschopnost a šlendrián, odpovědné orgány to těžce podcenily, podle mne si na začátku mysleli, že je to běžný malý malér, a když jim pak došlo, o jakou katastrofu se jedná, tak už bylo pozdě. Teď se jen každý snaží chránit svůj zadek. Aby to tomto rozsahu koordinovala nebo řídila jedna firma nebo jeden člověk, to je nemožné. Obyčejný bordel a neschopnost a podcenění situace na začátku. A pak už se s tím nic dělat nedalo, tak se to snaží zahrát do autu všichni.
Co se týká DEZY, tak je pochopitelné, že k sobě nikoho nepustila. Mít tam firmu, také neudělám nic nad rámec toho, co mi přikazují zákony. Kdyby mi domů přišla policie, že v okolí něco vyšetřuje, zda se může podívat ke mě, tak ne, i když se z mého okna nestřílelo, bez soudního příkazu k prohlídce je sem prostě nepustím.
Do kanálu, i kdyby to byl kanál z DEZY, se to může dostat všelijak. Stačí se podívat, jak často se vyšetřují sudy s jedovatými látkami někde ve stodole a podobně. Jednalo se o relativně malé množství, někde týpek si nechal zaplatit za odvoz, prachy si nechal a sud vylil do kanálu, nebo někam, kde to do něj steklo. A hotovo, neštěstí je na světě a s firmami na kanále nemá nic společného. A tady už druhý den skoro každý věděl, že to byla DEZA. Ach jo...

atislav_fishing - Profil | St 22.9.2021 11:37:15

zdevac >> Kdyby si četl co na MRKu od začátku píšu já a ostatní co tam byli, tak se tu DEZA připominá JEN v souvislosti s ČIŽP, která se ji snaží chránit. To jestli to byla nebo ne ví pravděpodobně jen sama ona. O tom dešťovém kanálu jsem tu psal snad už druhý den a také jsem tu psal že DEZA to vůbec nemusela být. Druhá věc je ta, že nikdo (raději) nechce prošetřit co vše na ten kanál je napojeno (místní tvrdí že na něj DEZA napojená je). Proto se tu řeší DEZA a Babiš. Fakt jak u dementů tady.
EDIT: Jo ještě jsem zapomněl k tomu příspěvku níže dopsat že ten 4. den co se na deze udělal průzkum, tak že byl pouze vizuální bez odebrání vzorků. :)

kakr - Profil | St 22.9.2021 11:36:49

eskymak Mrakomor >>
Něco jsem viděl, četl a slyšel, ale necítím se kompetentní se k tomu vyjadřovat. Realita bude asi taková dojde k soudu, strany se budou odvolávat a za pár let už nikoho (krom rybářů) nebude Bečva zajímat.
A dáli Pán Bůh i krásné ostroretky se do řeky vrátí.

eskymak Mrakomor - Profil | St 22.9.2021 11:31:36

zdevac >> a víš o tom, že když byl zájem tento kanál "proskenovat"....a analyzovat co vše na něj může být napojeno, tak od toho všechny firmy včetně VAKu daly ruce pryč? PČR nikdo neměl zájem...původně se dokonce tvrdilo, že je to nezakreslený kanál, no teď už možná kanál jen s dešťovkou z lhotky:-)

eskymak Mrakomor - Profil | St 22.9.2021 11:26:49

kakr >> nevím jestli jsi viděl/slyšel vystoupení soudního znalce Klicpery.

Ten kašpar těm znalcům udělal fakt takovou medvědí službu, že bych nikdy neřekl že mohou být soudní znalci i takoví kokoti :-)

Já poté co jsem vystoupení "hydraulika" viděl a četl, tak mohu prohlásit že ten sedlák by byl s tím kulatým razítkem 100% kompetentnější..