Propojí se dvě přehradní nádrže tunelem?

Autor diskuse: JaMi - Profil , 20.9.2017

marmyš - Profil | Čt 21.9.2017 6:04:16

Průběžným doplňováním by se hladina v suchých měsících tolik nezaklesávala a byla by zde snazší rekreace,“ říká generální ředitel Povodí Odry Jiří Pagáč.
Studovaný blbec který neovládá češtinu.

Honza7 - Profil | Čt 21.9.2017 0:45:10

Je opravdu vidět jak Povodí vnímá boj se suchem. Další nesmyslný výpotek, který povede pouze k zbytečným investicím bez známek k zlepšení situace. Celá tato šaškárna docílí, že nedostatek vody bude v obou nádržích. K tomu můžeme přidat lepší šíření sinic, když voda bude moci téci oběma směry. Na Žermankách jsme měli nedávno docela silný nedostatek vody, který vedl k zákazu rybolovu a tak je opravdu " logickým počinem ", aby se voda přepouštěla na Těrlickou přehradu, protože vodní lyžaři by trpěli nedostatkem vody a o jejich sportovní výkony by byla minimálně ochuzena naše reprezentace.
Je vidět, že peněz na boj se suchem je relativně dost, jediný problém je v účelnosti vynaložených investic. Povodí je placeno především z energetických podniků a nedostatek vody regionu není v hodnocení managementu těchto podniků prioritou.
Dávno je známo jak udržet vodu v krajině, ale nápravná opatření nikdo nekontroluje a nenese za to odpovědnost. Doplnit chybějící prahy už na vlásečnicích, vrátit vodní toky do původních koryt, likvidace vybetonovaných koryt by měla být v centru zájmu Povodí pro boj se suchem.

F16 - Profil | St 20.9.2017 22:05:04

jediné co mě napadlo jako důvod tohoto nesmyslného počinu je,že na Těrlicích vybudovali novou turbínu k těm stávajícím co tam jsou.A aby měli dostatek vody na jejich provoz potřebují dostatek vody.Takže ji ukradnou nebo přepustí z Žermanic.Jinak se to logicky vysvětlit nedá.Prachy nadevše!!!