Propojí se dvě přehradní nádrže tunelem?

Kategorie: Všeobecné

Žermanice, Těrlicko – Především dlouhodobé sucho přimělo Povodí Odry k rozhodnutí propojit nádrže Těrlicko a Žermanice, které od sebe dělí zhruba čtyři kilometry. Plán na podzemní přiváděč vody za zhruba 700 milionů korun mají vodohospodáři zatím jen na papíře, podrobný časový harmonogram prací by však měli vypracovat ještě letos a voda by se mezi přehradami mohla začít převádět kolem roku 2030.
Zdroj: http://fm.denik.cz/zpravy_region/propoji-se-dve-prehradni-nadrze-tunelem-20170930.html

JaMi, 20.9.2017

Diskuse k bleskovce

marmyš - Profil | Čt 21.9.2017 6:04:16

Průběžným doplňováním by se hladina v suchých měsících tolik nezaklesávala a byla by zde snazší rekreace,“ říká generální ředitel Povodí Odry Jiří Pagáč.
Studovaný blbec který neovládá češtinu.

Honza7 - Profil | Čt 21.9.2017 0:45:10

Je opravdu vidět jak Povodí vnímá boj se suchem. Další nesmyslný výpotek, který povede pouze k zbytečným investicím bez známek k zlepšení situace. Celá tato šaškárna docílí, že nedostatek vody bude v obou nádržích. K tomu můžeme přidat lepší šíření sinic, když voda bude moci téci oběma směry. Na Žermankách jsme měli nedávno docela silný nedostatek vody, který vedl k zákazu rybolovu a tak je opravdu " logickým počinem ", aby se voda přepouštěla na Těrlickou přehradu, protože vodní lyžaři by trpěli nedostatkem vody a o jejich sportovní výkony by byla minimálně ochuzena naše reprezentace.
Je vidět, že peněz na boj se suchem je relativně dost, jediný problém je v účelnosti vynaložených investic. Povodí je placeno především z energetických podniků a nedostatek vody regionu není v hodnocení managementu těchto podniků prioritou.
Dávno je známo jak udržet vodu v krajině, ale nápravná opatření nikdo nekontroluje a nenese za to odpovědnost. Doplnit chybějící prahy už na vlásečnicích, vrátit vodní toky do původních koryt, likvidace vybetonovaných koryt by měla být v centru zájmu Povodí pro boj se suchem.

F16 - Profil | St 20.9.2017 22:05:04

jediné co mě napadlo jako důvod tohoto nesmyslného počinu je,že na Těrlicích vybudovali novou turbínu k těm stávajícím co tam jsou.A aby měli dostatek vody na jejich provoz potřebují dostatek vody.Takže ji ukradnou nebo přepustí z Žermanic.Jinak se to logicky vysvětlit nedá.Prachy nadevše!!!
iv>