Kvůli pitné vodě pro údolí chtějí spojit dva potoky v Jizerských horách.

Chosé 2 - Profil | St 24.2.2016 9:55:19

No potěš koště, takto zneužívat situace z loňského léta na úkor ChKO Jizerských Hor.. Voda chyběla na celém území našeho státu. Nějak mi v tom článku chybí, jak chtějí dostat pitnou vodu z Josefodolské přehrady za kopec na Frýdlantsko. Josefodolská přehrada má odtok pouze do Kamenice, nebo potom šachtou v omezené míře do Liberce. Bedřichovská přehrada zatím slouží i ke koupání. Zrychlení toku a spojení dvou potoků v naprosto zalesněné oblasti s kameným podložím a neudělat žádné škody? To už se zase myslí dopředu na dotace z Ministerstva Životního prostředí a fondů EU, balíku za projektovou dokumentaci včetně zapojení úspěšně lobující stavební firmy.

Však varovným hlasům s "celoživotní zkušeností" není třeba naslouchat? Viz:
http://liberec.idnes.cz/prehrada-josefuv-dul-hraz-p​ovoden-prutok-sous-voda-jizerske-hory-kamenice-1tx-​/liberec-zpravy.aspx?c=A140613_114644_liberec-zprav​y_ddt

Po nás potopa!!! To se může při vyšší sněhové pokrývce a následným táním s vyššími dešťovými srážkami docela lehce přihodit.
Co je potom horší? Nedostatek vody na Frýdlantsku, nebo nezadržitelná vlna vody údolím řeky Kamenice směřující na Tanvald a do Jizery beroucí lidem příbytky včetně životů!? Velkou vodu s možnými škodami po nepatřičných zásazích na území CHKO nelze vzít zpět!!! Poznámka, kterou měl patrně na mysli i autor článku p. Lubas.

http://cestovani.idnes.cz/vyroci-protrzene-prehrady​-ddf-/po-cesku.aspx?c=A130404_141438_liberec-zpravy​_ddt

Mikulas - Profil | St 24.2.2016 9:20:25

Podobný model jako s povodněmi, vystrašte lidi, že je to vypláchne nebo že nebudou mít dost pitné vody a hurá, můžeme znásilnit přírodu, klidně i v CHKO. Ať už betonem nebo jinak. A za pár let to můžeme zas za spoustu peněz "revitalizovat".