Razie na Labi. Strážci nespí ani v noci

Autor diskuse: fotojakes - Profil , 29.7.2014

Tom - Tuk - Profil | So 30.1.2016 18:14:45

Reaguji na některé příspěvky ohledně obytnosti/neobytnosti plavidla.

RŘ je RŘ a Plavební správa je PS. PS je tím, kdo je autoritou k "určení" plavidla. Např. kolega má krásnou, zcela jistě velice obytnou a pohodlně pro 4 osoby obyvatelnou, asi 14m dlouhou loď - a přesto to obytná loď není. Je totiž vedená PS jako rekreační plavidlo.

Vůbec se mě nelíbí, že si nějaký s prominutím "moula" osobububuje právo určovat co je a co není atd... Silně mě to připomíná prasečí manýry esenbáků (a ti byli ještě zlatí...) za komárů a ještě víc manýry mnohých dnešních fízláku (takto státem placených banditů) na silnicích (úmyslně nezmiňuji pololidi z MěP).

Tož tak, chlapi. A nedivte se, až vám za tohle samolibé chování a ignoraci nezvratného a nediskutovatelného faktu - tj. TP plavidla - dá někdo v zoufalství z bezbrannosti proti hovadství pořádně na tlamu.

Rozhodně jsem to nenapsal za účelem rozdmýchání jakýchkoli sporů, ale k takovémuto hnusochování mlčet nemohu. A Ti co napomenuli lovící z gumáku jsou paka a nemají co u RS pohledávat. Akorát rozesírají vztahy mezi bezpochyby potřebnou a většinou užitečnou RS a normálními rybáři.

Řekl jsem a napsal už tisíckrát, že jediné smysluplné a funkční řešení je ozbrojená a sebevědomá a na rybářském svazu pokud možno zcela nezávislá RS. RS řádně vzdělaná, inteligentní a dobře zaplacená (hmhmhm, jak???) a soukromá a zodpovědná do haléře za všechny své počiny.

Prosím všeználky - nepište, že to není možné a nemůže to... a nejde to... Je to možné, může to fungovat a jde to na mnoha místech v mnoha zemích nejen Evropy (ani ve srandě, zapomeň... najdi si sám kde).

Prosím nekopejte do mne příliš, už toho začínám mít stran MRKu celkem dost. Děkuji.

T.

007pavouk - Profil | So 30.1.2016 17:22:48

BLIŽŠÍ PODMÍNKY VÝKONU RYBÁŘSKÉHO PRÁVA
NA REVÍRECH SEVEROČESKÉHO ÚZEMNÍHO SVAZU
(dle § 13 odstavce 9 zákona č. 99/2004 Sb.)

Na revírech s povoleným lovem z plavidla je hlubinná přívlač povolena, ale pouze z plavidla poháněného lidskou silou (vesla), neplatí pro revíry se zákazem hlubinné přívlače

Tak máme pravdu mi ,protože uděláme vše aby to bila pravda.
Upravíme podmínky a vy můžete akorát šoupat nohama.
To jsme zpátky před rokem 1989.
Ani Praha to nemá takhle všude.
Ale hlavně že:
Osobám provádějícím lov ryb je zakázán lov pod pohyblivým jezem v Lovosicích na levém břehu Labe, tj. břehu ostrova, do vzdálenosti 50 m a na pravém břehu Labe u Píšťan do vzdálenosti shodné s koncem dělicí hrázky vorové popusti . Ta vorová propust tam dávno není a to vás pánové nenapadne opravit v soupisech. Je mi z Vás smutno.

Kendy.007 - Profil | St 30.7.2014 13:22:52

I. Povolené technické prostředky k lovu
1. Udice, která je tvořena prutem, zpravidla navijákem, šňůrou nebo vlascem a háčkem nebo umělou nástrahou, popřípadě dalšími doplňky.
2. Vábničky, plavidla, plovoucí nafukovací rybářské pomůcky určené k lovu ryb, echolot, podběrák, čeřínek, vezírek, vyprošťovač háčků, měřítko, stojánky nebo držáky na udice, čihátka, splávky, zátěž, nahazovací prak a další prostředky. Použití těchto prostředků specifikuje uživatel revíru v bližších podmínkách výkonu rybářského práva.
Tak tady to je jasně PLAVIDLO

kritik - Profil | St 30.7.2014 12:52:29

geriatrix >> Hele, moc to hrotíš..... je pravdou, že pojem obytná loď není nikde definovaný. Pokud má podle mne loď PEVNOU nástavbu, neboli kajutu, ať od výrobce nebo samo - domo dělanou šikovnýma českýma ručičkama, třeba z laminátu, tak význam slova kajuta je jasný. Kajuta = menší OBYTNÁ místnost na lodi.
Bivak připevněný na lodi zůstává bivakem na lodi, to samé přístřešek z plachty nebo igelitu. Jsou revíry, kde RS netoleruje ani bivak na lodi.
Recept na to, jak zjistit, jakpak se vlastně věci mají je jednoduchý. Vzít pruty, skočit do kajutovky, nahodit a zkoušet štěstí.......:-))
Jo, a našetřit pár kaček na právníka a věc dotáhnout do konce.

Ziggy - Profil | St 30.7.2014 10:05:43

Luckyman >> :---))) určitě víš co děláš, to je jasné

007pavouk - Profil | St 30.7.2014 8:49:19

1Mara >> Zdar.
Řád mluví jasně.
1. B. Lov hlubinnou přívlačí v rybářských revírech mimopstruhových

Lov hlubinnou přívlačí je lov z pohybujícího se plavidla s použitím 1 udice, při němž je 1 nástraha tažena v jakékoliv hloubce vody; jiná udice není nastražena. Za nástrahu se použije 1 umělá nebo přirozená nástraha. Nástraha má podle své konstrukce nejvýše 3 háčky (jedno, dvoj nebo trojháčky). Při lovu se dbá zvýšené opatrnosti, aby nedošlo k ohrožení zdraví, života nebo majetku ostatních osob.
TAKŽE ano.
Ale já jsem nikoho nekontroloval.

Luckyman - Profil | St 30.7.2014 7:36:58

Ziggy >> Pokud je to banda tak to určitě udělám. Ale v případech co jsem popisoval si dost věřím na to abych to vyřešil sám. Ani na násilí nedošlo(byť v některých případech jsem násilím pohrozil). A mám z toho dobrej pocit.

geriatrix - Profil | St 30.7.2014 6:49:01

Ušetřím nějaký euro a pořídím něco tavého. Jsem zvědav co na to RS, protože tohle rybářská loďka bezesporu je 8O)))))). Dovedeno ad absurdum. Jen nevím, kde se s tím na Slapech budu otáčet......nějaká rada? 8O))))))) Hlubinná přívlač bude taky bomba, na zádi je to k tomu přímo dělaný.

geriatrix - Profil | St 30.7.2014 6:29:21

kritik >> Takže pokud je u tebe "kajutovka" rybářská loďka a bude se z ní vykonávat rybářské právo, RS může vstoupit a kontrolovat.
Pokud ne, nemá důvod.

Ano přesně tak, jen bych zde zdůraznil to "pokud je z ní vykonáváno rybářské právo", tedy pokud z ní nikdo loví. Pokud z ní nikdo neloví, určitě tam RS nesmí.

Jinak mě především vadí to vágní označení "obytná loď". Dlouhá léta se ví, že to je problematický výraz, nemající nikde oporu a stále se nic nezměnilo. Je mě jedno co bude označeno za rybářskou loď, ale ať je to řádně definováno a já se podle toho zařídím.

Tady ještě odkaz na tu loď, je tam i video, ať si každý udělá obrázek sám. http://www.davlemarina.cz/p-nejvetsi-kamenny-bazar-​lodi-v-cr/d-82_kania-r-v-2014/
Je to velikostí defakto pramice, na kterou výrobce přidělal boudu na ochranu před špatným počasím.

kritik - Profil | Út 29.7.2014 23:27:17

geriatrix >> Tyhle necky mají taky jenom kajutu....... sice krapet luxusnější a větší, než je ta tvoje.... Ale to nevadí, rybařit se z ní určitě může :))

Ziggy - Profil | Út 29.7.2014 23:26:47

geriatrix >> nechci zanášet negativní informace ale znám pár lidiček co na takových tráví dost času, myslím že to není žádný problém, určitě budeš souhlasit jestli jsi někdy spal "pod stanem" :--)))

Ziggy - Profil | Út 29.7.2014 23:20:48

thc123 >> jo věřím, když má člověk kam "sáhnout" není to špatné, ale zdraví je na prvním místě! to za bitku u vody nestojí....

kritik - Profil | Út 29.7.2014 23:14:31

geriatrix >>

VIII. Oprávnění rybářské stráže
a) kontrolovat
osobám lovícím ryby nebo vodní organizmy rybářské nářadí, obsah rybářské loďky, nádrže nebo jiného zařízení užitého k uchování ryb a rybářské úlovky, z hlediska dodržení rybářského práva ....
Takže pokud je u tebe "kajutovka" rybářská loďka a bude se z ní vykonávat rybářské právo, RS může vstoupit a kontrolovat.
Pokud ne, nemá důvod.

thc123 - Profil | Út 29.7.2014 22:56:14

Ziggy >> ...hrdina sice nejsem, ale už jsem také na takové párkrát narazil... V tom případě volám spíš kamarády a řešíme to po "vlastní linii"...

PS: A samosebou na vlastní nebezpečí, ať již materiální, fyzické či legislativní...

Ziggy - Profil | Út 29.7.2014 22:40:28

Luckyman >> Prosim tě, než se nechat pohmoždit je snad jasný že volat PČR, přece se nenecháš zabít! Jak na ně narazím, raději se jim vyhnu, dnešní doba nepřeje hrdinům......

Kubalorenc - Profil | Út 29.7.2014 22:39:42

Luckyman >> jednoznacne volat PČR. Tu by stejne na pytlaka musela zavolat i RSka .

Luckyman - Profil | Út 29.7.2014 22:37:21

Já za sebe kontroly RS na revírech vítám. Pokud se každý chová jak má tak se není čeho bát. V posledních letech se mi stalo že jsem sám narazil na pytláka. Naštěstí to vždy bylo jeden na jednoho a nebyl to nikdy žádný Rambo. Vždycky jsem ty individua vyhnal od vody a naštěstí byl konflikt vždy pouze verbální. Rád bych věděl jak postupovat v případě kdybych zhodnotil že je to nad moje možnosti - zda volat PČR, profi RS - nevím. Poraďte mi.

geriatrix - Profil | Út 29.7.2014 22:31:07

Jinak jestli třeba tohle někdo považuje za obytnou loď, tak mu na ní přeji hezký dlouhodobý pobyt.

b.gun - Profil | Út 29.7.2014 22:29:30

007pavouk >> Pokud tam žádné omezení týkající se hlubinné přívlače není, pak je to OK a RS neměla pravdu. Spolehl jsem se na údaje v článku, podle kterých to vypadalo, že tam nějaké omezení je a vzhledem k tomu, že nebyl uveden konkrétní revír, neprostudoval jsem všechny revíry v daném úseku Labe. Moje chyba.

geriatrix - Profil | Út 29.7.2014 22:23:32

Junior2 >> Já jim fandím také a nemám problém je na loď pustit, naopak.
Víc takových kontrol, jen by se u toho měl také používat mozek a vše posuzovat dle okolností.

geriatrix - Profil | Út 29.7.2014 22:21:17

hraji >> Nemám, ale není problém si tam přidělat třeba stan a pak to má i kajutu, nikde není napsáno, z čeho musí být kajuta vyrobena, a zda tam má být na pevno, já jen poukazuji na to, že obytný může být klidně i gumák. Je jasně napsáno obytná loď, né kajutová, tedy chytat se nesmí z obytné a né z kajutové. Samozřejmě je to extrém, ale to je způsob vykládání obytné lodě také.

Junior2 - Profil | Út 29.7.2014 22:20:30

geriatrix >> Jako já osobně fandim kontrolám,protože to co se někde děje je fakt děs. Ale měli by se i u těch kontrol dodržovat nějaký pravidla. Pokud chtěj,aby je všichni dodržovali.

computerfish - Profil | Út 29.7.2014 22:16:05

Nadpis vystřižený jako z bulváru. Nepůsobí nebo nepůsobil pan redaktor náhodou v nějakém bulvárním plátku typu Blesk? Evidentně toho o rybaření moc neví. Jaký smysl má ta akční fotografie těch pózujících dvou RS jako by v akci jsem taky taktéž nepochopil.

hraji - Profil | Út 29.7.2014 22:14:52

geriatrix >> ty máš na gumáku kajutu? To nebyl vůbec dobrý příklad.

geriatrix - Profil | Út 29.7.2014 22:12:33

Junior2 >> Můj názor je ten, že na žádnou, ani rybářskou loď nesmí vstoupit nikdo bez tvého svolení, dále bych rád upozornil na to, že se zde stále motá "obytná" a "kajutová" loď. To že má loď kajutu ještě neznamená, že je obytná, byť si to tak některá RS vysvětluje. To by jsme pak mohli za obytnou považovat třeba obyčejný gumák, spát se tam dá, vařič tam taky někteří rybáři vozí a vykálet se můžou klidně do vody, aniž by z té lodě vytáhli nohu a pokud jim někdo dodá zásobování, mohou na ní být klidně celý rok a pak by to byla také obytná loď.

PS: tenhle paskvil vznikl ještě za komunismu, a byl primárně směrován na houseboaty, kde se nejvíce podvádělo při zapisování úlovků.

Junior2 - Profil | Út 29.7.2014 22:03:20

Mám jenom takovej dotaz. Neni to rejpání jenom mě to zajímá.Rybářská stráž mi může vstupovat na můj soukromej majetek jako je kajutová loď?

Bušák - Profil | Út 29.7.2014 21:45:16

rover >> klasickej trolink tady nepraktikuju

rover - Profil | Út 29.7.2014 21:36:53

Bušák >> Takže na "trol" nic, ...ostatně jako většina tady :-)

Bušák - Profil | Út 29.7.2014 21:21:53

1Mara >> co vím tak se nesmí vláčet pouze na Orlíku s motorem,jinak snad všude,ale nevím to fakt na 100 %,na vesla se muže asi všude,to ale taky nevím,jsem línej veslovat

Bláža - Profil | Út 29.7.2014 21:20:12

1Mara >> Tak podle toho co psal Kakr, tak v MRS to tak je.

V ČRS to tak není....

1Mara - Profil | Út 29.7.2014 21:16:21

Bušák >> tak o obytné lodi vím, tam je to jasně dané, a o trolingu jsem měl mínění, že tam kde to není vyloženě napsaný a povolený, je to zakázaný. ;-) tak jsem o něco zase chytřejší ;-)

Bušák - Profil | Út 29.7.2014 20:52:19

1Mara >> na Labi se smí vláčet i s motorem,akorát nesmíš mít kajutovou loď,to už je braný jako lod obytná,a s tý se u nás nesmí chytat

1Mara - Profil | Út 29.7.2014 20:50:20

007pavouk >> tak jak to je ? Smí se a nebo nesmí ?? Mě jste taky osobně ten den kontrolovali ;-)

007pavouk - Profil | Út 29.7.2014 20:32:34

b.gun >> Zdar.
Vše se odehrálo na revíru 441 024 LABE 8 a rybáři jeli na nafukováku.
To že se může z jedoucího člunu jsem jim řekl já protože řády mluví jasně.
na Orlíku hlubiná přívlač pouze za lodí poháněnou na vesla.
Stráž má toto znát na 100% a né strašit rybáře.