Razie na Labi. Strážci nespí ani v noci

Kategorie: Všeobecné

Ústí nad Labem - Porybní s policisty zkontrolovali břehy od Brné po pískovnu. Zabavili dvě povolenky.

http://ustecky.denik.cz/zpravy_region/razie-na-labi-strazci-nespi-ani-v-noci-20140728.html

fotojakes, 29.7.2014

Diskuse k bleskovce

Tom - Tuk - Profil | So 30.1.2016 18:14:45

Reaguji na některé příspěvky ohledně obytnosti/neobytnosti plavidla.

RŘ je RŘ a Plavební správa je PS. PS je tím, kdo je autoritou k "určení" plavidla. Např. kolega má krásnou, zcela jistě velice obytnou a pohodlně pro 4 osoby obyvatelnou, asi 14m dlouhou loď - a přesto to obytná loď není. Je totiž vedená PS jako rekreační plavidlo.

Vůbec se mě nelíbí, že si nějaký s prominutím "moula" osobububuje právo určovat co je a co není atd... Silně mě to připomíná prasečí manýry esenbáků (a ti byli ještě zlatí...) za komárů a ještě víc manýry mnohých dnešních fízláku (takto státem placených banditů) na silnicích (úmyslně nezmiňuji pololidi z MěP).

Tož tak, chlapi. A nedivte se, až vám za tohle samolibé chování a ignoraci nezvratného a nediskutovatelného faktu - tj. TP plavidla - dá někdo v zoufalství z bezbrannosti proti hovadství pořádně na tlamu.

Rozhodně jsem to nenapsal za účelem rozdmýchání jakýchkoli sporů, ale k takovémuto hnusochování mlčet nemohu. A Ti co napomenuli lovící z gumáku jsou paka a nemají co u RS pohledávat. Akorát rozesírají vztahy mezi bezpochyby potřebnou a většinou užitečnou RS a normálními rybáři.

Řekl jsem a napsal už tisíckrát, že jediné smysluplné a funkční řešení je ozbrojená a sebevědomá a na rybářském svazu pokud možno zcela nezávislá RS. RS řádně vzdělaná, inteligentní a dobře zaplacená (hmhmhm, jak???) a soukromá a zodpovědná do haléře za všechny své počiny.

Prosím všeználky - nepište, že to není možné a nemůže to... a nejde to... Je to možné, může to fungovat a jde to na mnoha místech v mnoha zemích nejen Evropy (ani ve srandě, zapomeň... najdi si sám kde).

Prosím nekopejte do mne příliš, už toho začínám mít stran MRKu celkem dost. Děkuji.

T.

007pavouk - Profil | So 30.1.2016 17:22:48

BLIŽŠÍ PODMÍNKY VÝKONU RYBÁŘSKÉHO PRÁVA
NA REVÍRECH SEVEROČESKÉHO ÚZEMNÍHO SVAZU
(dle § 13 odstavce 9 zákona č. 99/2004 Sb.)

Na revírech s povoleným lovem z plavidla je hlubinná přívlač povolena, ale pouze z plavidla poháněného lidskou silou (vesla), neplatí pro revíry se zákazem hlubinné přívlače

Tak máme pravdu mi ,protože uděláme vše aby to bila pravda.
Upravíme podmínky a vy můžete akorát šoupat nohama.
To jsme zpátky před rokem 1989.
Ani Praha to nemá takhle všude.
Ale hlavně že:
Osobám provádějícím lov ryb je zakázán lov pod pohyblivým jezem v Lovosicích na levém břehu Labe, tj. břehu ostrova, do vzdálenosti 50 m a na pravém břehu Labe u Píšťan do vzdálenosti shodné s koncem dělicí hrázky vorové popusti . Ta vorová propust tam dávno není a to vás pánové nenapadne opravit v soupisech. Je mi z Vás smutno.

Kendy.007 - Profil | St 30.7.2014 13:22:52

I. Povolené technické prostředky k lovu
1. Udice, která je tvořena prutem, zpravidla navijákem, šňůrou nebo vlascem a háčkem nebo umělou nástrahou, popřípadě dalšími doplňky.
2. Vábničky, plavidla, plovoucí nafukovací rybářské pomůcky určené k lovu ryb, echolot, podběrák, čeřínek, vezírek, vyprošťovač háčků, měřítko, stojánky nebo držáky na udice, čihátka, splávky, zátěž, nahazovací prak a další prostředky. Použití těchto prostředků specifikuje uživatel revíru v bližších podmínkách výkonu rybářského práva.
Tak tady to je jasně PLAVIDLO

kritik - Profil | St 30.7.2014 12:52:29

geriatrix >> Hele, moc to hrotíš..... je pravdou, že pojem obytná loď není nikde definovaný. Pokud má podle mne loď PEVNOU nástavbu, neboli kajutu, ať od výrobce nebo samo - domo dělanou šikovnýma českýma ručičkama, třeba z laminátu, tak význam slova kajuta je jasný. Kajuta = menší OBYTNÁ místnost na lodi.
Bivak připevněný na lodi zůstává bivakem na lodi, to samé přístřešek z plachty nebo igelitu. Jsou revíry, kde RS netoleruje ani bivak na lodi.
Recept na to, jak zjistit, jakpak se vlastně věci mají je jednoduchý. Vzít pruty, skočit do kajutovky, nahodit a zkoušet štěstí.......:-))
Jo, a našetřit pár kaček na právníka a věc dotáhnout do konce.

Ziggy - Profil | St 30.7.2014 10:05:43

Luckyman >> :---))) určitě víš co děláš, to je jasné

007pavouk - Profil | St 30.7.2014 8:49:19

1Mara >> Zdar.
Řád mluví jasně.
1. B. Lov hlubinnou přívlačí v rybářských revírech mimopstruhových

Lov hlubinnou přívlačí je lov z pohybujícího se plavidla s použitím 1 udice, při němž je 1 nástraha tažena v jakékoliv hloubce vody; jiná udice není nastražena. Za nástrahu se použije 1 umělá nebo přirozená nástraha. Nástraha má podle své konstrukce nejvýše 3 háčky (jedno, dvoj nebo trojháčky). Při lovu se dbá zvýšené opatrnosti, aby nedošlo k ohrožení zdraví, života nebo majetku ostatních osob.
TAKŽE ano.
Ale já jsem nikoho nekontroloval.

Luckyman - Profil | St 30.7.2014 7:36:58

Ziggy >> Pokud je to banda tak to určitě udělám. Ale v případech co jsem popisoval si dost věřím na to abych to vyřešil sám. Ani na násilí nedošlo(byť v některých případech jsem násilím pohrozil). A mám z toho dobrej pocit.

geriatrix - Profil | St 30.7.2014 6:49:01

Ušetřím nějaký euro a pořídím něco tavého. Jsem zvědav co na to RS, protože tohle rybářská loďka bezesporu je 8O)))))). Dovedeno ad absurdum. Jen nevím, kde se s tím na Slapech budu otáčet......nějaká rada? 8O))))))) Hlubinná přívlač bude taky bomba, na zádi je to k tomu přímo dělaný.

geriatrix - Profil | St 30.7.2014 6:29:21

kritik >> Takže pokud je u tebe "kajutovka" rybářská loďka a bude se z ní vykonávat rybářské právo, RS může vstoupit a kontrolovat.
Pokud ne, nemá důvod.

Ano přesně tak, jen bych zde zdůraznil to "pokud je z ní vykonáváno rybářské právo", tedy pokud z ní nikdo loví. Pokud z ní nikdo neloví, určitě tam RS nesmí.

Jinak mě především vadí to vágní označení "obytná loď". Dlouhá léta se ví, že to je problematický výraz, nemající nikde oporu a stále se nic nezměnilo. Je mě jedno co bude označeno za rybářskou loď, ale ať je to řádně definováno a já se podle toho zařídím.

Tady ještě odkaz na tu loď, je tam i video, ať si každý udělá obrázek sám. http://www.davlemarina.cz/p-nejvetsi-kamenny-bazar-​lodi-v-cr/d-82_kania-r-v-2014/
Je to velikostí defakto pramice, na kterou výrobce přidělal boudu na ochranu před špatným počasím.

kritik - Profil | Út 29.7.2014 23:27:17

geriatrix >> Tyhle necky mají taky jenom kajutu....... sice krapet luxusnější a větší, než je ta tvoje.... Ale to nevadí, rybařit se z ní určitě může :))

Ziggy - Profil | Út 29.7.2014 23:26:47

geriatrix >> nechci zanášet negativní informace ale znám pár lidiček co na takových tráví dost času, myslím že to není žádný problém, určitě budeš souhlasit jestli jsi někdy spal "pod stanem" :--)))

Ziggy - Profil | Út 29.7.2014 23:20:48

thc123 >> jo věřím, když má člověk kam "sáhnout" není to špatné, ale zdraví je na prvním místě! to za bitku u vody nestojí....

kritik - Profil | Út 29.7.2014 23:14:31

geriatrix >>

VIII. Oprávnění rybářské stráže
a) kontrolovat
osobám lovícím ryby nebo vodní organizmy rybářské nářadí, obsah rybářské loďky, nádrže nebo jiného zařízení užitého k uchování ryb a rybářské úlovky, z hlediska dodržení rybářského práva ....
Takže pokud je u tebe "kajutovka" rybářská loďka a bude se z ní vykonávat rybářské právo, RS může vstoupit a kontrolovat.
Pokud ne, nemá důvod.

thc123 - Profil | Út 29.7.2014 22:56:14

Ziggy >> ...hrdina sice nejsem, ale už jsem také na takové párkrát narazil... V tom případě volám spíš kamarády a řešíme to po "vlastní linii"...

PS: A samosebou na vlastní nebezpečí, ať již materiální, fyzické či legislativní...