Jemná montáž na dravce

Diskuse k montáži Jemná montáž na dravce

Autor diskuse: Maragtx - Profil , 2.6.2013

Delwin - Profil | So 14.9.2013 13:35:40

rybomil >> tak nepsal jsem že se má jednohák dolovat za každou cenu,pokud je reálná šance na vytažení háku bez poškození ryby,tak to snad udělám ne???? a pokud je to fakt až někde v žaludku tak je jasné že jí to ustříhnu.akorát mám zkušenost s tím že pokud je hák v jícnu a není moc hluboko tak hák bez protihrotu lze bez problému vyjmout.dvojhák nebo trojhák už moc ne,a navíc pokud má trojhák v jícnu,tak můžeš stříhat návazce jak chceš,ale stejně to už nerozdýchá.dvojhák ještě někdy projde,ale trojhák je pro ni jistá smrt pokud ho zažere.

rybomil - Profil | Čt 12.9.2013 15:04:21

Delwin >> to je sic jako pravda, že štikule či jiná dravina na jednoháku
( zvláště BL ) to po vyndání snáž a s větší pravděpodobností rozdýchá ale......
Pokud je ryba nemírová, nebo hodlá dotyčný i mírovou pouštět z5 blížší podmínky výkonu RP stanovují při polknutí háku pustit rybu i s návazcem.

Spešl pro ty, co nechají rybu " zažrat " a pak dolují z útrob ryby jednohák doporučuju ostatním tam lovícím nosit sekáček či velký ostrý nůž ( nosím 27cm Andůfar ) aby dotčený takyrybář se moc netrápil, až mu s tím urazíte prsty - exotovi co nemá 3,- Kč na nový háček.

Delwin - Profil | Ne 2.6.2013 17:10:35

v případě kde nejsou žádné vázky a nehrozí že ti to ryba utrhne,tak je to šetrnější než prošitý dvojhák a minuta na zažrání.nicméně to není k rybě nejšetrnější montáž.pokud chceš rybě ublížit co nejmíň tak tam dej jeden větší jednohák bez zpětného hrotu,a ikdyž ji náhodou sekneš až v jícnu,takový jednoháček není problém vytáhnout bez zranění ryby.v případě že ti tuhle montáž se 2 trojháčky ryba utrhne někde ve vázce,tak je defakto po ní.s jednoháčkem to s větší pravděpodobností rozdýchá.ale urvaná štika se sešitou hubou trojhákem,nebo s jedním trojhákem v tlamě a druhým ve vázce moc naděje nemá.