MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách

Jak správně zabít, vykuchat a naporcovat kapra

Diskuse k bleskovce Jak správně zabít, vykuchat a naporcovat kapra

Autor diskuse: DAVISS ®6.12.2010

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 5 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N nofish - ® Pá 29.3.2019 15:22:45
Klobasa1 >> smrdíprd, dělal jsem to jak z kuřat a je to stejné. prd smrdí, voní :-) bobkový list, pepř, nové koření. sůl.... voní to, když se to uvaří.
N sven - ® St 27.3.2019 22:20:59
Klobasa1 >> Tohle tvrdí o kapří hlavě pan Štěpnička a já mu dávám 100% za pravdu...snad bych ještě podotkl, že ještě lepší je druhý den studená a že není mnoho lepších věcí mezi nebem a zemí ....:-)) Já hlavu odříznu rovně tak, aby u ní zůstaly i prsní plouvtve ..
https://www.nase-voda.cz/kapri-hlava-je-pochoutka/
N Klobasa1 - ® St 27.3.2019 21:46:24
sven >> Dobře díky, měl jsem z toho trošku obavy, takže většinou hlavy a zbytky nechávám tchýni na rybí polévku aby to smrdělo jinde:-) Jinak vnitřnosti taky žeru na pánvi s cibulkou jak popisuješ, je to lahůdka.
N sven - ® St 27.3.2019 21:35:20
Klobasa1 >> také bydlím v paneláku..
Nesmrdí to o nic víc, než když vaříš slepičí, hovězí nebo vepřový vývar.
Ani zdaleka ne, jako když vaříš česnečku nabo bramboračku...
A ani omylem, jako když vaříš květák, brokolici nebo zelí ....
Takže asi tak :-)
N Klobasa1 - ® St 27.3.2019 21:22:57
nofish >> Čistě teoreticky jsem to chtěl taky zkoušet, ale bydlím v paneláku. Mám jediný dotaz s tvou novou a čerstvě nabitou zkušeností. Smrdí to hodně těch pár hodin?
N Vikasgard - ® St 27.3.2019 21:14:36
marmyš - Tak to jsem rád. Já s ním mluvil před několika lety a to byl vážně nemocný..mrzí mě, že ho nevidím v televizi tak často, jako v minulosti..
N marmyš - ® St 27.3.2019 18:23:20
Vikasgard >> https://strakonicky.denik.cz/zpravy_region/slusny-c​lovek-ma-mit-rad-ryby-20181218.html
Ještě v prosinci žil:-))
N sven - ® St 27.3.2019 17:13:48
nofish >> Díky :-)
N sven - ® St 27.3.2019 17:09:55
Vikasgard >> Ahoj. Tak to fakt nevím. Já měl to štěstí, že jsem s ním dal asi třikrát řeč a později i navštívil jeho pověstný krámek..
Ale je to už nějaký pátek. To byl ředitelem ryb. školy ještě Ing. Merten .. Také vynikající člověk. Ten už bohužel nežije. Od té doby jsem ve Vodňanech nebyl. Jestli je pan Štěpnička naživu netuším ale určitě bych mu to přál.
Ale je tu spousta tamních absolventů (to já bohužel nejsem) a určitě někdo vědět bude.
N Vikasgard - ® St 27.3.2019 16:33:53
sven - Zdravím. Reaguju na tu fotku pana Štěpničky. Nevíš náhodou, jestli je ještě naživu? Já u něj v tom jeho obchůdku byl a musím říct, že cokoliv jsem od něj ochutnal, bylo luxusní!!!
N nofish - ® St 27.3.2019 15:44:02
sven >> vyvar z ryby vyzkousen. Jen maso a kosti. Dekuji za inspiraci, povedeny vyrobek :-)
N retrívr - ® St 27.3.2019 12:15:16
sven >> Díky.
N retrívr - ® St 27.3.2019 12:15:04
Joe Smoker >> Díky.
N sven - ® Út 26.3.2019 23:49:35
retrívr >> Díky Pavle !
Úžasný výsledek. Máš na co být hrdý. Přeji Ti to a také se připojuji ke gratulaci .

Škoda, že ten skvělý výsledek visí v diskusi o kuchání... zasloužil by si důstojnější místo....
N Joe Smoker - ® Út 26.3.2019 22:42:54
retrívr >> Obrovská gratulace Pavle :-).
N retrívr - ® Út 26.3.2019 22:30:52
sven >> Jak jsem slíbil, tak zpráva o výsledcích mého rybáře na MS. Povedlo se to čtyřikrát, tedy vše. Dřina se vyplatila.
N sven - ® Út 19.3.2019 16:05:26
retrívr >> jj. ... to už není pravda...
Ta vzájemná nevraživost byla veřejně známá..
Moulis dělal předsedu MěNV v Lbc a Jakimič tajemníka...
Prvního spláchli při prověrkách v sedmdesátým roce a druhý si polepšil......
V osmdesátých letech, jsem ho potkával v Praze na ministerstvu práce a soc.věcí, kam jsem chodil na kafe za přítulkou... :-)
N retrívr - ® Út 19.3.2019 15:06:53
sven >> S tím nic neuděláš, to není nic vyjímečného, dobře to znám.
N retrívr - ® Út 19.3.2019 15:05:48
sven >> Jsi mne dostal.
N sven - ® Po 18.3.2019 20:23:33
Joe Smoker >> :-)) problém je v tom, že pamětník si pamatuje, co bylo před čtyřiceti lety ale za boha si nevzpomene co bylo včera...:-))
N Joe Smoker - ® Po 18.3.2019 20:11:18
sven >> No,to ovšem mnohé vysvětluje 😁. Jsem sportem nepolíbený (pokud do toho nepočítáš ryby,šipky,šachy a kulečník 😁),takže o tom to je... a ve čtyřiceti jsem na pamětníka ještě mladej😁.
N Joe Smoker - ® Po 18.3.2019 20:08:07
retrívr >> Tak to koukám...
N Joe Smoker - ® Po 18.3.2019 20:06:46
sven >> 😮.
N sven - ® Po 18.3.2019 20:04:12
retrívr >> nezapomeň, že jsem pamětník :-)
Pamatuju Leona Jakimiče i Jirku Moulise i rivalitu na nože, starýho soudruha Jakymiče a soudruha Moulise... :-)
Jako kluk jsem laškoval se skokem na lyžích a také si vyrobil "skibob" s uříznutých lyží a rámu z kola...:-) Takže jakousi sice hodně vzdálenou ale nepatrnou povědomost mám.. :-)
N retrívr - ® Po 18.3.2019 19:44:29
sven >> Jsi to prostudoval dost důkladně. Dám vědět, jak to dopadlo.
N retrívr - ® Po 18.3.2019 19:41:05
Bacha >> Ano, souhlas. Proto jsem reagoval.
N retrívr - ® Po 18.3.2019 19:40:18
sven >> Dík.
N Bacha - ® Po 18.3.2019 19:33:30
retrívr >> :-))) Asi máš pravdu, ale napsat, že rybář, co klepne kapra a dá k ledu, je masař, nebo tak něco, je za lajnou.
Já prostě ty líbače nemusim:-)
N sven - ® Po 18.3.2019 19:24:57
retrívr >>Pavle, závidět bych měl já :-) Máš být na co hrdý: https://cs.wikipedia.org/wiki/Pavel_Hlav%C3%A1%C4%8​D
https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0t%C4%9Bp%C3%A1n​_Hlav%C3%A1%C4%8D
Držím Ti palce ať vám to zase cinkne .
Ryby neutečou... sezona je teprve před námi.. :-)

N retrívr - ® Po 18.3.2019 19:19:12
Bacha >> Jestli se nemýlím , tak zatím můžeš dát do mrazáku co chceš. Jen nevím, jak dlouho to bude ještě trvat. Podle vývoje se naše možnosti tenčí a vítězí řízená demokracie. No uvidíme.
N retrívr - ® Po 18.3.2019 19:15:57
sven >> Hlavně je neskutečně výkonný. Prostě ty naši přechůdci věděli jak na to. Pro zjednodušení a šetření času na pivko celá atrakce spotřebuje jednu briketu . To je ale jen z lenosti, jinak pár větviček a kotlík nadskakuje.
N Bacha - ® Po 18.3.2019 19:15:11
Tak by mě celkem zajímalo, proč bych správně zabitého, vykuchaného a naporcovaného kapra nemohl dát do mrazáku....to bude asi nějaká kampaň:-DDD
N sven - ® Po 18.3.2019 19:13:01
retrívr >> Ahoj. Tak to máš parádní kotlík, tam už se něco vejde :-)
N retrívr - ® Po 18.3.2019 19:11:06
sven >> Trochu Ti závidím, musím ale dojet sezónu. Příští týden naposled na MS a konec, pak rybky. Moc se těším.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 5 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné ]

Co je nového - všeobecné
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniNOVINKA 2020

Za 1.820
Matrix rybářský prut Aquos Ultra-C 11ft / 3.30m waggler

akce, rybareniFOX Deštníkový přístřešek SUPA BROLLY COMPACT

Za 3.990
Supa brolly jsme byli zaplaveni žádostmi o vytvoření menší verze. A tak uvádíme na trh Supa Brolly Compact, který má vychytávky původního přístřešku a navíc i spoustu nových. Rozměry: š 270cm x d 175cm x v 122cm

Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Párysův rybářský ráj Párysův rybářský ráj

Jičín, Průmyslová 1292