Otevřený dopis účastníkům Středočeské uzemní konference RS - Nymburk 13/9/2008

Mrknato - Profil | Pá 26.9.2008 18:25:39

drozďák : já nežebrám, ty jsi tady uvedl sám něco, co předvádíš velmi tajemně za faktum. Já nezpochybňuji výši rozpočtu, může být v té výši. Zpochybňuji, že to jsou peníze rybářů, tedy ty které byly rybářům "zcizeny". Rybáři sami odvádějí a zatím velmi dobrovolně větší část svých plateb za možnost organizování, což já považuju za relikt smutných 70 tých let a skutečný stav revírů je vůbec nezajímá.

drozďák - Profil | Pá 26.9.2008 18:17:25

Tak čekej dál, nejsem tvoje informační kancelář a už vůbec nemám zájem na tom, abys mi olízal makovici a ve svých interpretacích používal dál.

Běž se zeptat přímo na hospodářský odbor Rady ČRS, mě to stálo dost úsilí, než jsem se dostal k informacím a nevidím důvod, proč bych je měl podstupovat kdejakýmu trotlovi na potkání, tím méně tobě.

Nežebrej a funguj! Konec představení.

Mrknato - Profil | Pá 26.9.2008 18:07:14

jen hlupák může říkat faktům konstrukce. Já popisuji pouze stav, který vedl k tomu současnému. Na to jsi se ptal. Ty myslíš, že to bylo jinak? Stále čekám na tvoji konstrukci 94 mega Rady z peněz rybářů.. komiku.

drozďák - Profil | Pá 26.9.2008 17:58:52

A už nečekám ani na tvoji odpověď. Lhaní a vymýšlení si různých schizofrenních kosntrukcí je doménou malých dětí, a to ještě ne zdaleka všech.
Ty těm svým bludům nejspíš věříš.

Kdyby tě někdo na základě faktů rozstřílel na cucky, tak ty budeš do roztrhání těla tvrdit, že ta bílá je ve skutečnosti černá a dotyčný je blbec.

Jako hlavní šašek v manéži jménem MRK si určitě zasluhuješ potlesk, bude existovat jistě nemálo jedinců, kteří se zrovna teď při pohledu na svůj monitor královsky baví.
Já ale ze sebe nikomu v této debatě vola dělat nehodlám, titul si vyhrál a spocitem vítězství můžeš pokračovat dál. Ale sólo. Na tohle nemám.

Mrknato - Profil | Pá 26.9.2008 17:57:44

ano : poté byly dekrety přepsány státem na nového uživatele, nebyla to žádná vnitrosvazová aktivita. Kolik lidí vstupovalo dobrovolně do JZD? Vstoupili tam skoro všichni a dnes by neměnili.

drozďák - Profil | Pá 26.9.2008 17:53:47

A je to tady.
Rok 1973 byl tím rokem, kdy si stáhly ÚS až na jeden všechny dekrety z MO - tím pádem se staly fakticky uživately revírů?

Mrknato - Profil | Pá 26.9.2008 17:50:43

drozďák : co se chtělo to se udělalo. Já ani ty v tom prsty nemáme. Kdopak asi sebral revíry králům, šlechticům, vzdali se jich dobrovolně?

Mrknato - Profil | Pá 26.9.2008 17:48:28

bylo to v roce 1973, v době silné normalizace.... kterou jsi asi nezažil. Spousta lidí darovala pozemky grátis, měnila je pro budovatelské aktivity za účelem dohnat a předehnat západ za medaile, ti odvážnější za haléře. MO již nejsou uživately, ale chovají se tak. Mají k tomu mocný nástroj. Stanovy. Ale aby jsi si nemyslel, ty jdou velmi lehce očůrat. Kolik asi členů ví, co sněm odsouhlasí v Průhonicích? To zjistíš z nových stanov, ale kolik členů MO to ví? Nikdo.

drozďák - Profil | Pá 26.9.2008 17:42:54

A teď nastane opět dlouhé intermezzo a smolení sáhodlouhé odpovědi na úplně jiné téma, než se ptám....
Na jednoduchou otázku je jednoduchá odpověď. Pro člověka pracujícího s fakty a čísly piece of cake....

drozďák - Profil | Pá 26.9.2008 17:32:09

Jedna otázka: Územáky si stáhly dekrety z MO nebo jim je MO přinesly na stříbrnym podnose pod rypák? Jak že to bylo?

Mrknato - Profil | Pá 26.9.2008 17:30:26

Vyjímečně s tebou souhlasím, ale právě proto má revír uživatele, který má plán, odpovídá za něj a ten tak nějak vrže. Loobistické kaproMO si jedou zcela po své kaprolinii a tak nějak nám nechovají, to co uživatel musí kurva plnit. Tak uživatel pokrčí rameny a vytvoří spolu s kámoši z MZe alespoň vyjímky na lov 24h, aby se ty nadlimitní zásoby kaprov tak nějak vstřebali.... Toho si povšimnou kaproparaziti, kteří začnou pištět, ďobat, podávat petice ve snaze ovládnout pozice a zahnat normálního rybáře dál od kaprobažin.

drozďák - Profil | Pá 26.9.2008 17:19:39

Kapr je výrobně nejlevnější ušlechtilá ryba, a to s velkým náskokem. Rybníků a stojáku s jakžtakž zachovalou hrází je u nás díky historickému vývoji jak nasráno. K žrádlu mu stačí šrot a obilí. O jakém drahém kaprochovu tady meleš?

Kapr je nejlevnější, a proto je ho nejvíc a je všude cpán.

Mrknato - Profil | Pá 26.9.2008 17:14:43

ali : ale jistě, mohu chápat vrahy Mašínovic, mohu chápat esesáckého vraha, který zplynoval Sáru a Egona, mohu chápat "pytláka" který zaspí u prutů a RS ho přistihne. Chápat lze cokoliv. Úplně jiná situace nastává, když musíš nastavit podmínky tak, aby systém fungoval. Nedělám si žádné ambice, ale je vzláštní, že i obyčejný rybář MRKovský odmítá pestré a slušné zarybnění územních revírů, výměnou za omezení historického, nákladného pseudosvazohospodařeníMO. To, že to odmítají bafuňáři má svoji logiku....

Kaprů je jak sraček, silný přebytek, proč se stále MO snaží kupovat brčálníky pro drahý kaprochov? No protože si je odchovají za územní prostředky a šoupnou do svých akvárií, za které od místních vyberou po tisícovce za povolenku. Když si nekoupí místní povolenku, zkasírují ho na brigádě.... Edit - hurá do Radlic, přijímají ještě?

ali - Profil | Pá 26.9.2008 16:42:05

Mrknato - ®: víš, správní hoší chtějí mít nahozeno 24h a ještě se u toho vyspinkat, chápeš? Víš jaká je to dřina ty klacky pořád stahovat! Víš vůbec kolik dneska stojí pípáky, se snad musej pořádně využít ne!? A když už mám na to tejden dovolenou tak přeci ten čas chci maximálně využít, chápeš? Když zrovna chrápu, tak mi ty klacky pohlídá kámoš, stejně nás vždycky jezdí víc, chápeš?

Mrknato - Profil | Pá 26.9.2008 15:57:04

AndyII : rozdělme to, co je možné a to, co by jsi si přál.

To, co je možné a při tom zajistí z peněz od rybářů (obecně) rovnoměrné a slušné zarybnění je dáno tím, kolik se prodá povolenek. Je zajímavé, že brigády měly být včleněny do příspěvku a vycucány. Ono by se ale totiž nic nestalo, pouze by se lehce promísili příjemci oněch peněz. Tedy skutečnost, že ve svazu je dost bezprizorních peněz není blud, ale fakt. To, že nehospodaří uživatel revírů, ale finance jen přerozděluje, naprosto zkresluje dnešní cenu rybaření a proto se leckdo domnívá, že kapr je v našich revírech pro zábavu.

To, co by jsi si přál, ohrožuje podstatu rybaření v tom, že kapra, kterého se vysazuje v našem ÚS 450tis. kusů musí někdo rychle ale průhledně odchytat, proto se vysazuje v tržní velikosti a zájmu o něj tedy odpovídá i jeho množství, které kupodivu ještě nestačí. Proto fungují jistá omezení, jejichž zrušení by vedlo k dalšímu tlaku na navýšení již tak extrémních násad kapra a to není k dalším funkcím normálního revíru možné.

Kapr je hospodářské zvíře, ale i u porážek hospodářstých zvířat musí platit určité limity. Proto si myslím, že zde není jiná varianta, než ponechat dosavadní stav. K tebou požadovanému rozvolnění lovu by muselo následovat další navýšení násad, nebo zvýšení ostrahy. Obojí stojí peníze. Ty se ale získávají od rybářů a vše má svůj limit. Proto jsem parodoval vaši snahu, jinou snahou, např. povolením lovu do čeřenu, někdo by chtěl lovit lukem, jiný zase harpunou. Tito zájemci tedy také nemají šanci? Proč si myslíte, že na tahu jste právě vy?

Andy II - Profil | Pá 26.9.2008 15:34:59

kamikaze

bohužel, ale oni často mají tu moc a plně jí využívají pro to aby nám pitomcům vysvětlili proč to nejde a jaký tam jsou rizika, jaký by následovaly tragédie, apod. Je to stejný jako zprávy na Nově, taky jenom pořád donekonečna strašej a pouštěj hrůzu

KAM!KAZE - Profil | Pá 26.9.2008 15:15:34

To Andy II
Není za co.Dobrou a rozumnou věc vždy podpořím,i když se k ní někdy musíš probíjet hejnem různých blbů co si nevidí ani na špičku nosu.

Andy II - Profil | Pá 26.9.2008 14:47:21

mrknato

- tak tenhle Tvůj výrok v jiné debatě se mi četl opravdu pěkně, gratuluji

´´ Masařina je dnes jediný způsob, jak udržet rybařinu funkční. Stále jsi mě neprozradil, jak si ty představuješ onu ekologicko ochranářko původní rybařinu? Za tu bych se styděl zase já. ´´

Andy II - Profil | Pá 26.9.2008 14:35:52

mrknato

máš pravdu v tom, že až všechny co jsou ochotni dát něco navíc vyštvete na soukromé revíry, pak zbyde pouze ta část, která rybařinou řeší svůj často neradostný domácí rozpočet a proto potřebujou namasařit tolik aby povolenka byla zaplacená už v květnu, a po zbytek roku se mohli věnovat výměnnému obchodu za králíka, za vejce, a já nevím za co ještě. Pokud je tohle ta pravá rybařina, tak už fakt nevím.

Andy II - Profil | Pá 26.9.2008 14:28:03

kamikaze

dík za podporu

Mrknato - Profil | Pá 26.9.2008 12:33:09

drozďák : při diskusi nikdy neurážím nikoho z okruhu toho, s kým diskutuji, to za prvé. Za druhé diskutuji o možné variantě rybolovu, možné za současného stavu. Nikoho o tom nepřesvědčuji, pouze argumentuji. Pokud nechceš tedy být slizký jako já, tak mě těch 94mega dolož, kde je Rada z peněz od rybářů vyšťourá, ukradne, mimo to, co jí dle dělení příspěvků náleží? Zřejmě jsi neviděl hospodaření některých větších a šikovných MO, kde přijmy z podnikání tvoří většinu rozpočtu. Moje zkušenosti z normální rybařiny jsou jiné, než zde z výroků na MRKu. Většině rybářů jde o zachování současného rozsahu rybařiny, za co nejmenší peníz. Pokud to je slizké, co nadělám.

drozďák - Profil | Pá 26.9.2008 12:19:30

Mrknato: s tebou se snad dá debatovat?
S člověkem, kterému slouží jakákoliv debata jen k devalvaci cizích názorů, sám sobě dokázat svou neomylnost (jiní to už dávno nežerou), přímým otázkám se vyhýbáš, jakmile jsi v úzkých, volíš úkrok stranou či vyloženě úskočné zavedení debaty na jiné téma.

Co se furt tady snažíš dokazovat a hlavně komu?
Asi pouze sám sobě, a v tom případě ti tvoje doživotní břemeno fakt nezávidím. Musíš to mít v životě velmi těžké.

Nikdo jiný tvoje výkruty už dávno nežere.
A ten tvůj výpočet z otázky "Nový RŘ...." ohledně hospodaření Rady včetně fabulace o začleněných majoritních příjmech z podnikání?
Málem jsem se roztrhnul vejpůl smíchy.

Běž si zjistit fakta nebo se bodnout. Všeho moc škodí, včetně tebe.

hraji - Profil | Pá 26.9.2008 12:00:18

Jako kůl v plotě skončí, jako ten Milouš Jakeš, a to je smutné.

Mrknato - Profil | Pá 26.9.2008 11:37:01

Jdi do prdele hajzle, pokud toto považuješ na debatu, pak je možné vše, jen ne debata.

KAM!KAZE - Profil | Pá 26.9.2008 9:52:30

Mrknato :)))))
Ty jsi se fakt asi narodil psovi a kočce.Protože jedině mutant nemůže pochopit o co tady jde.Tady se nebavíme o češtině nebo o výkladu slova udice,prut,pruty,ta udice,ty udice,ten prut,ty pruty nebo cokoliv chceš.A jak ty říkáš-pokud uvažuješ o češtině ne ve smyslu její spisovnosti, ale ve smyslu jejího významu. Udice - udidlo, uzda, tedy něco co držíš v ruce, či rukách a od toho se odvíjí i počet možných udic.....Tak by mne zajímalo jak bys zvládl když ti zaberou ryby na dvě udice.Takže by bylo nejlepší lov na dvě UDICE zakázat.Co ty chytráčku?No ale ty určitě na dvě udice,dva pruty nebo jak tomu ty jazykozpytče chceš říkat nechytáš.Prostě budeš jebat a jebat.NO a podle přísloví chytřejší ustoupí s tebou končím jakoukoliv debatu,protože ty jsi jeden z těch kam vítr tam plášť.V jedné diskuzi píšeš to a v druhé ono.Piš si co ti mozek dovolí-a že toho moc není.S pozdravem a přáním zlepšení tvého psychického stavu-Navždy Tvůj Kam!kaze.Konec debaty s tebou.

Mrknato - Profil | Pá 26.9.2008 7:59:25

KAM!KAZE - ta stráž byl hmatatelný, názorný příklad. Mohl jsem napsat např. 0.00001 atomové ponorky, což by asi nebylo k tématu... Co chci? Chtěl jsem, aby jsi zauvažoval o češtině ne ve smyslu její spisovnosti, ale ve smyslu jejího významu. Udice - udidlo, uzda, tedy něco co držíš v ruce, či rukách a od toho se odvíjí i počet možných udic.....

KAM!KAZE - Profil | Pá 26.9.2008 2:32:10

ADD:
Nový RŘ a soupis revírů ČRS pro rok 2009

KAM!KAZE - Profil | Pá 26.9.2008 2:30:29

Jo mimochodem.Tady skuhráš že bych chěl profi RS a na jiné diskusi píšeš: ŽE za určité prachy z povolenek může být profi RS.Tak co vůbec chceš????

KAM!KAZE - Profil | Pá 26.9.2008 2:17:36

Ano,to jsem čekal.A ted se budem bavit o gramatice ,spisovné češtin.to je klasické útočiště ubožáků.Mimo jiné já žádné prasárny a hnusárny nedělám.Pokud za prasárnu a hnusárnu považuješ to že jsem se tady dovolil vyjádřit k tématu,tak to zase prrr.Spolu jsme ryby nechytali a ty nemáš nejmenší důvod mne urážet.Chytám na dva pruty,ne přes povolenou dobu a chyť a pusť.To že se tady k něčemu vyjadřuji TI nedává právo do mne kérovat.Zatím jsi tady nenapsal jedinou smysluplnou myšlemku co by se týkala nadhozeného tématu,kromě toho že tady kafráš do všeho a do všech.Jen tak dál.Jestli jsi takový RYBÁŘ jako diskutér,tak potěš pánbůh.

Mrknato - Profil | Pá 26.9.2008 0:25:24

kamíku, označení hošo bylo silně familierní, přiznávám. Dovolil jsem si tě tak označit, jelikož oba pácháme hnusárny a prasárny. Ty na 4 pruty a já do čeřenu 5x5m. Byla to ode mne opovážlivost. Omlouvám se ti. Ale kté UDICI..... Od kterého pak asi slovního základu byla UDICE utvořena? Zkus malý domácí úkol, pokud ti jde o tu udici....

KAM!KAZE - Profil | Čt 25.9.2008 22:26:00

to Mrknato:
Ach jo.Zase další chytráček co lidi tituluje hošo atd.Ty jsi ten typ hoši co bude do všeho rypkat at je to co je to.Opět ti opakuji že se tady diskutuje o lovu na udici/ce.Ne o nějakých sítích,čeřenech nebo podbných způsobech lovu.A pokud vím tak do čeřenu je povolen jen lov nástražních ryb a pokud do něj lapneš mírovou rybu tak by jsi ji měl pustit.Ale to ty "hošo"zblblý můčkami(i když nevím co to je za nářečí:) asi nevíš.No a pokud chceš lovit nástražní ryby třeba na 10 čeřenů,tak prosím je to tvá věc.A pokud dostaneš aspon tolik odvahy aby jsi napsal otevřený dopis,tak jako Andy,tak se ti nebudu do toho srát.Ty proste nedokážeš pochopit že se tady bavíme o lvu ryb na UDICI.Zase tady budeš ze sebe delat vševěda a rádoby moralistu.No pokračuj aspon se mám čemu smát :))))

mija - Profil | Čt 25.9.2008 13:23:33

mija / Tak zase po dlouhé době, aby třeba Medvěd, nebo Hraji neplácali něco o chvilkupřítomnosti.
S dopisem plně souhlasím, protože už tak dávno chytám.

mija - Profil | Čt 25.9.2008 13:12:08

mrknato/ za kterého krále Klacka takto lovili na Dunaji? Ale nedokážu si představit lov tímto způsobem, obzvlášť nějakým způsobem ,, dostat ,, čeřen jen 5x5 na břeh lehce naplněný.Ryby mlátící se na kamení, či písku, vybrat ty nejlepší a zbytek odřených a pomlácených vrátit zpět? Tak by si to chtěl?
Avšak dokážu si představit kapraře a jeho chování při současných záběrech.Za prvé, moc málo kaprařů jezdí na delší lov v jednom a za druhé, chtěl bych se toho někdy dožít, abych měl současný záběr na všechny tři najednou. Nebo ty chodíš lovit na chovný rybník?

Mrknato - Profil | Čt 25.9.2008 9:39:54

mija : čeřením vody čeřeny se voda zaslizená kapřisky snáze čistí. To se spíš jeď podívat na Dunaj, tam takhle lovili čeřeny 5x5m, možná loví i dodnes. Technicky to problém není. Jako problém ale vidím, jak bude moderní kaprař manipulovat najednou všemi pruty při současných záběrech. Ale to je nepodstatné, hlavně že nás to baví...

mija - Profil | Čt 25.9.2008 8:26:55

mrknato / proč takto záměrně čeríš vodu? Mimochodem, jel bych se na tebe podívat, jak manipuluješ s těmito čeřeny. Nebo chceš ještě k tomu jezdit k vodě s autojeřábem? Osobně si myslím, že KAM!KAZE má naprostou pravdu.