Jednoduchý, levný a dost dobrý rybí salát

Autor diskuse: strev - Profil , 7.7.2006

Millhausse - Profil | Pá 31.1.2014 23:43:40

Dělám ho podobně jako je recept jen nevařím žádnej lák,ale po vyjmutí z octa pořádně properu a vyndám kosti a nakrájím tak ho promýchám s cibulí a zaleju olejem.Přidám třeba ještě sůl,pepr feferonky jak je libo a promýchám.Je lepší ho tak to nechat ještě nějakej den uležet v lednici,ale dá se konzumovat hned.

tonda1953 - Profil | Pá 31.1.2014 23:31:41

Přečetl jsem a vyzkouším.

Šámik - Profil | St 22.1.2014 14:49:42

marmyš >> určitě mi můžeš posílat.:-) :-) :-)

tuzemak - Profil | St 22.1.2014 11:49:12

Zajda >> nic extra,ale pošlu..

Zajda - Profil | St 22.1.2014 11:42:39

tuzemak >> A je tady někde? Nebo pošleš?:-)

tuzemak - Profil | St 22.1.2014 11:17:52

recept nevypadá zle,ale dělat ho 14dní cca?to ten můj recept,který mám léta osvědčený,trvá 3dny,díky naložení masa,pravda jeho konzumace je rychlejší,když dojde návštěva:o)))

marmyš - Profil | St 22.1.2014 11:11:46

Šámik >> chceš recept?

Šámik - Profil | St 22.1.2014 9:17:23

marmyš >> salátek si udělám.:-) :-) :-) :-)

marmyš - Profil | Út 21.1.2014 21:07:43

ansa >> proč by nebyla vhodná na salát?

ansa - Profil | Út 21.1.2014 20:56:02

marmyš >> Údený strilizovaný kapor je tiež veľmi dodre poživateľný,ale šalát z pleskáčov (cejnov) urobený podľa tohoto receptu je podľa mňa určite chutnejší už pri konzumácii bez pridavania akejkoľvek majonézy.Jednoducho otvoriš pohár s naloženými rybami a je len na Tebe,či obsah poháru skonzumuješ okamžite alebo s pridaním majonézy , tatarskej omáčky prípadne bieleho jogurtu.

PS: Údená strilizovaná ryba je vhodná na výrobu pomazánky a nie na výrobu rybacieho šalátu.

antony - Profil | Út 21.1.2014 7:29:49

To já dělám salát jinak, podobně jako mzxy - ®. Ale kromě prvního pokusu, kdy vše bylo o.k. mi to po vytažení z octové lázně udělá na kůži takový rosolovitý povlak, nevíte, čím to může být?
A není tento salát moc kyselý, když se tam leje nezředěný ocet?

Siven Polní - Profil | Út 21.1.2014 7:10:17

Vypadá to zajímavě a lákavě. Dám si jarní lov bílé ryby :)

Malšínec - Profil | Út 21.1.2014 6:57:35

marmyš >> proti gustu...já se s tebou přít nebudu tak ať chutná:)

Siven Polní - Profil | Út 21.1.2014 5:53:16

Kde je Šmudla? já chci Šmudlu a jeho recepty!

marmyš - Profil | Út 21.1.2014 4:36:38

Malšínec >> já když zítra dostanu chuť,tak si vezmu sklínku sterilizovaného uzeného obraného kapra a salát si udělám. je chutnější.

Malšínec - Profil | Út 21.1.2014 0:17:11

marmyš >> To je svatá pravda na druhou stranu když zejtra dostaneš chuť nemusíš čekat několik dní než se ti rozpustí kosti v nálevu a z rozumnýho množství si uděláš dobrou večeři...a ještě jedna variace místo moravanky si nastrouháš celer a mrkev lehce povaříš ve vodě s octem a cukrem a necháš vychladnout a dostaneš skvělou jemnou pomazánku

marmyš - Profil | Po 20.1.2014 21:25:02

Malšínec >> mě se to jednoduché nezdá,obírat cejny není žádné leháro.

Malšínec - Profil | Po 20.1.2014 20:59:15

Vemeš cejny povaříš je v osolené vodě, do který vymáčkneš citron pak je necháš vychladnout, obereš můžeš znovu zakápnout citronem. Dál vemeš moravanku sleješ nálev a zeleninu pokrájíš, smícháš s masem a přidáš pár lžic majonézy nebo tatarky, dochutíš solí a pepřem a máš hotovo. je to opravdu jednoduchý a velice jedlý :)

mzxy - Profil | Po 20.1.2014 20:46:22

já to dělám jinak, cejny po nasolení nevkládám do čistého octa ale do nálevu 2 díly vody+ 1 díl octa + cibule, koření, pepř, hořčičné semínko atd...Po týdnu zbavím kůže a kostí , nakrájím na menší kousky a naplním sklenice kosuyk masa s cibulí a opět zaleju tentiokrát slabším nálevem 3 díly vody : 1 díl octa + koření, pepř atd...ale nálev je sladkokyselý
Po týdnu stačí vzít 2-3 naběračky tohoto "polotovaru". smíchat s čerstvou zelenikou, jogurtem atd zamíchat. ukrojit kus tmavého chleba atd

ansa - Profil | Po 20.1.2014 20:30:13

Recept som vyskúšal a mám námietku už k samotnému názvu receptu.
S kľudným svedomím si mohol napísať VEĹMI DOBRÝ RYBÍ ŚALÁT.
Robil som ho z filetov z pleskáča(cejna) a v chladničke vydžal(cca 1,5 kg ) necelé dva dni. Určite si to urobíme pri najbližšej príležitosti znova.
Ďakujem za výborný recept.

sobotas - Profil | Po 10.6.2013 9:12:52

Ticháček >> jj cejn mnohokrát lepší jak kapr.Kdyby dal někdo na výběr jednoho cejna nebo tři kapry tak si zeberu cejna.Dělám z nich karboše které jsou taktéž výborne:-)

Ticháček - Profil | Po 10.6.2013 8:52:42

salát je nejlepší z cejnů. Zkoušel jsem i kapra,ale cejni nemaj chybu.Taky nám dlouho nevydržel

pepalov - Profil | Po 3.9.2012 17:24:19

Salát je suprovej, dělal jsem je z cejnů a ještě jsem je zbavil kůže prostě supr pepa.

FOUSATEJ HAT - Profil | St 25.7.2012 12:21:18

strev - >> Tak jsem to zkoušel a musim říct, že je to výborný. Díky za skvělý příspěvek,

slama - Profil | So 15.5.2010 9:03:59

díky za skvělí recept salát jsem dělal poprvé a tento jednoduchý je nejlepší jen bych dodal aby odpadla nejhorší práce vyndavat větší kosti udělal jsem filety a nemá to chybu ještě jednou dík Slávek