Tištěná forma BP

Proč musím mít při rybaření u sebe tištěnou formu BP. V mém případě , kdy mám celorepublikovou povolenku je BP ČRS . Docela slušná knížka.
Autor diskuse: medvěd - Profil , 9.1.2020 všeobecné - RŘ, MO, svazy
12 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NKáceč - Profil | Čt 9.1.2020 21:42:14

BP forma tištěná,
ví, kdy ryba hájená.

Moudrá to brožura tlustá,
nepřijde si na mě, RS hustá.

Poví mi, kde můžu lovit,
Bohužel ne, koho volit.

Ve vaně si hezky ležím,
Zapomněl jsem! Hned pro BP běžím.

Každý večer pod polštář,
dávám jí jak na oltář.

Rybář sice prudí,
že za to mohou rudí.

Je to jinak, já to vím,
vždy se k PB pomodlím.

Když není BP po ruce,
dostaví se poluce.

BP je jak bible svatá,
nectíš jí, seš bez not na to tata.

Deset kilo neváží,
není to přec závaží.

Unesu jí tedy lehce,
i když se mi vůbec nechce.

NPike - Profil | Pá 10.1.2020 7:02:14

Bohužel se u nás jednoduché věci dělají složitě. Povolenka má prokázat, že daná osoba může chytat na danému revíru ryby. Někde stačí malý papír, jinde elektronická verze, my máme skládaný papír se sumářem. A protože jsme nesvéprávní a chytří lidé myslí za nás, tak je součástí povolenky i kniha s BP a soupisem revírů. Je to nelogické, je to nesmysl a není k tomu žádný důvod.
Každý normální člověk se s pravidly seznámí předem, když ne a poruší je, tak by měla následovat adekvátní sankce. U drobností domluva či výstraha, u závážných prohřešků odebrání povolenky s tím, že si další nekoupí.
Jenže tu není ani kontrola, ani adekvátní řešení přestupků, tak se vymýšlí píčoviny jako tohle.

Nsven - Profil | So 11.1.2020 13:15:20

fheavy >> Ahoj. Přesně jak píšeš. Minimálně 20 let nosím v kapse rybářské tašky, jeden a ten samý futrál na rybářské doklady a kdybych nedělal záznamy do sumáře, tak o něm ani nevím. V tom futrálu mám Rybářský lístek, povolenku, propisku, PVC pouzdro s několika lanky, PVC pouzdro s několika PVA sáčky, miniaturní trhací bloček a BPVRP...
Všechno toto, se do něj vešlo !
Žádnou elektroniku nechci do rybařiny ani omylem.. např. loni jsem u nás zažil miniblackout.
Trval naštěstí pouhý jeden den ... ale celé městečko bylo naprosto v prdeli...
Absolutně nic nefungovalo ... ani obchody ani doktoři ani pošta ani bankomaty ani internet ani pevné linky přes něj... víc jak půl dne ani mobily... prostě naprosto mrtvo...
Na druhou stranu to mělo obrovský přínos...alespoň pro ty lépe chápající...
Dneska jsou lidi už tak zdegenerovaná vemena, že málem i na utření řiti, potřebují robota...

Nfheavy - Profil | So 11.1.2020 11:26:57

rybomil >> mas svym zpusobem pravdu ovšem to je zase na jinou diskuzi, ja jsem tady zjistil že su vlastně stara blba strukrura když u sebe nosim roky BVRP,jo ale nemam problem ,komu se náš system nelibi tak s tim holt musi bud neco delat anebo se odstehovat tam kde nemusi nosit sebou zadny řády je to vytváření problemu tam kde ani neni,pouze u nekrerych jedincu,znam hodně rybařu a nikdo togle neřeší,pouze par zdejších diskutéru a to je fakt malo,českej zvyk jak vyjebat s nějakým slovíčkem)))

Nfheavy - Profil | Pá 10.1.2020 23:27:25

FockeWulf >> ano naprosto beru si k vodě povolenku,členskou legitimaci,rybarsky listek a BVRP ,nevim nad čim bych měl dal přemyšlet, je to pro mně tak automaticky jako když každy rano vstavam,proč hledat problem tam kde neni a přemyšlet nad něčim kde to neni potřeba ,??))

Ndantex - Profil | Pá 10.1.2020 12:21:49

Myslím že spousta z vás si neuvědomuje, že nošení bližších podmínek nevyžadují svazy, nýbrž zákon, který stanoví, že bližší podmínky, pokud je uživatel stanoví, musí být vtěleny do povolenky.

Druhá věc je, proč to tam zákonodárce napsal, po tom je nutné pídit se u předkladatele zákona, nikoliv u uživatelů.

Nhraji - Profil | Pá 10.1.2020 7:56:37

Na věc jsou samozřejmě, jak bývá zvykem, různé pohledy. Na úvod napíšu, že BPVRP na mimopstruhové revíry MRS váží 50 gramů, na pstruhové revíry cca 30 gramů.
Hlasování o zařazení věty, že člen MRS musí mít BPVRP u sebe v tištěné podobě, ukázalo rozdělení názorů i napříč svazem.
Skutečností je, že se při kontrole setkávám s tím, že rybáři neznají ustanovení BP, hádají se, že to, co po nich RS chce, nikde není napsáno, takže z tohoto pohledu má povinnost nosit BP smysl. Druhá věc je, zda by nebylo vhodné povolit používání elektronické verze. A stanovit sankci za to, že rybář nemá nabitý mobil, a tudíž není schopen online verzi použít.
Nicméně, toto rozhodnutí přijal pouze MRS, a tudíž platí jen na revírech MRS, držitelé celorepublikových povolenek nemusí na revírech MRS nosit soupis revírů ČRS, stačí ta 50 gramová knížečka s revíry MRS.

NKáceč - Profil | Čt 9.1.2020 21:53:24

sven >> název "básně" je, Když se blbec nudí :-)

Nsven - Profil | So 11.1.2020 17:24:40

Pike >> V zásadě nejsme ve při a osobně s tím nemám minimální problém. Podobně jako s přítomností tištěného provedení, ve své batožině.
Z 99% lovím na revírech, jejichž nuance oproti jiným, jsou mi perfektně známy a pokud se jedná o zbývající procento, pak jsem neméně pilný než Ty a nastuduji si je před lovem už doma a zápisy docházky rovněž...
Koupí povolenky, se zavazuješ i k respektování jejího oddílu III. který stanoví, že její nedílnou součástí jsou BPVRP.
Totéž ustanovení odkazuje na příručku tzv. "Rybářský řád a soupis revírů", jehož jsou BPVRP součástí...
Pokud je kdo schopný chápat psané slovo tak jistě sezná, že toto ustanovení,
jednak výslovně nebazíruje na tištěné formě
a druhak neuvádí, že nedílnou součástí povolenky je "Soupis revírů"..
Z čehož lze dovodit, že nebude nic proti ničemu, pokud si uživatel stáhne BPVRP do mobilu z oficiálního svazového webu.
https://www.rybsvaz.cz/beta/images/kestazeni/rad_20​20.pdf

Podobně i soupis revírů.
https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/reviry/pstruh​ove

https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/reviry/previr​y

Jednoduché, co?

NPetr64 - Profil | So 11.1.2020 8:34:37

stormandnature >> On bude asi problém hlavně v tom že není jednotnej rybářskej řád. Kdyby celoplošně platily jednotný podmínky bez vyjímek který si vybrečelo za posledních 30 roků cca95% PS,mohl by existovat sólo výtisk revírů a samostatnou brožurku BP o 4 listech by unesl každej. Pak by opravdu nebylo potřeba žabomyších válek. Takhle si to dodrbaly samy PS a jejich členi.

Nfheavy - Profil | Pá 10.1.2020 23:31:47

medvěd >> promin ja furt nevim o co ti jde viz. přispěvek niže, nedilna součast je prostě tak jasna věc že nevim co by tam mělo ještě byt dopsany aby to tobě a par dalšim vyhovovalo.
pro mně je spiš nepochopitelny že nad tim někdo timhle zpusobem bada ,proč ??

NVarada - Profil | Pá 10.1.2020 23:29:53

Já si tu připadám jak mezi debilama.Pokud je v par.9 uvedeno,že BP jsou nedílnou součástí povolenky,a zákon nařizuje že mám mít při lovu povolenku,tak do p..i o čem se tu diskutuje?Pokud BP s sebou nemáš,je to jak kdybys neměl kus povolenky.Tečka.Víc se není o čem bavit.

Jestli je to "správně" nebo ne,je věc naprosto odlišná....

Nfheavy - Profil | Pá 10.1.2020 23:12:35

medvěd >> ja nepotřebuju nic hledat ,umim čist a nejsu povinne čist kvuli takove blbosti zakonik ,prostě si vemu ten řad a nemusim se dohadovat s nikym o pi..pi...))ten kdo s tim ma problem to nosit at se hada a třeba soudi,tohle jsou fakt maly věci nato abycg si někde vytvařel spory a obracel se na pravniky,ztrata času,raději mam na rybach klid,))
Edit:ja jsem to sebou nosil vždy,jelikož občas jedu na reviry kde to neznam a ono to slouži i jako pomucka a mimo jiny jsou tam i souřadnice reviru ?!)

NMartin M. - Profil | Pá 10.1.2020 21:39:26

Thomic >> pevne verim tomu, ze jednoho dne bude mozne si povolenku koupit online v digitalni podobe. Za rok si na papirovou verzi jak povolenky tak BP nikdo ani nevzpomene. Stejne jako si budeme tukat na celo, jak mohly existovat nalepky dalnicnich znamek nebo papirove neschopenky.
Clenske znamky bych zrusil spolecne s celym clenstvim.
Papirove BP jsou krok zpet.

NThomic - Profil | Pá 10.1.2020 11:43:52

Dobrý den, jen jednu poznámku pro upřesnění; to pravidlo že u sebe musíte mít dodatek v tištěné podobě se nezměnilo od roku 2004, kdy vyšel nový zákon o rybářství, kotvící povinnost uživatele vyznačit bližší podmínky přímo do povolenky k lovu. To, že na tenhle fakt upozorňujeme neznamená, že se nově zavedlo. Podobně jako se v článcích snažíme apelovat na šetrné zacházení s úlovkem, to taky neznamená, že je to novinka...

NJirka1976 - Profil | Pá 10.1.2020 9:03:50

stormandnature >> nejdrive jsem myslel ze je to tady nejaky damsky klub pro znudene maminy na materske , ale je zima , tak se resi pic.ovina velikosti mobilu a tretinove vahy . Ja ho vozim porad s povolenkou , v te hromade kramu co tahame k vode je to kapka v mori .

Nstormandnature - Profil | Pá 10.1.2020 8:37:55

Děláte, jak kdyby BPVRP vážily tunu a museli jste je tahat na vozíku. Vždyť se to vleze do každý kapsy.

NRožnovák - Profil | Pá 10.1.2020 0:28:15

Spíš bych se zeptal jestli po někom někdy inkrimivonou knižečku nějaká RS chtěla vidět, povinost tam je především proto aby měl lovicí možnost nejen se vždy seznámit s BP na daném revíru i si osvěžit paměť . je tam i výcuc s tzv. rybářského řádu, což rozhodně není na škodu v jedné brožuře. Při tom co vozí kapraři už na brožurce nesejde a na druhé straně při tom jak jsou dnes někteří muškaři odlehčení pár listů papíru je taky nepotopí :-). Takové fajn téma na dlouhé zimní večery, ale do jara daleko takže proč ne :-). Až budou možnost e -povolenky tak pro ně bych tu povinost pochopitelně zrušil, ty musí jít na lov z funkčním zařízemím, kvůli možnosti kontroly a zapisování úlovků,zatím se o tom jen mluví. Uvidíme.

Nsven - Profil | Čt 9.1.2020 21:51:15

FockeWulf >> možná přijde doba, že i každý novoženáč, bude povinně fasovat k babě manuál ...:-)

NMrKos - Profil | Čt 9.1.2020 19:31:24

Nosit bližší podmínky u sebe je nesmysl. Pokud jsou součástí povolenky, tak ať klidně jsou , ale nikde neni řečeno, že přímo ta papírová podoba je součástí povolenky. Pokud jedu na ryby na neznámý revir, tak si pravidla přečtu doma, po cestě, na místě v autě nebo u vody na netu. Ale nosit sebou nuceně tištěnou knížečku je dnes poněkud zbytečné. Asi bych to nechal na dobrovolnosti a povinnost by to byla pouze u RS.
Myslím, ze je celá řada důležitějších pravidel, která vody opravdu potřebují a pritom nemají.

NLosPafkos - Profil | Čt 16.1.2020 15:40:01

MrKos >> až udělají e-povolenky kolegové Slováci,tak to je start pro náš svaz a za deset let je máme taky,viz dálniční známky :-))

Nsven - Profil | Ne 12.1.2020 10:51:39

ABECEDA >> hmm..akorát, že ono to je právě opačně...
Kdo se příliš zabývá malými věcmi, je obvykle neschopen velkých...
(Francois de la Rochefoucault)

Nhraji - Profil | So 11.1.2020 18:17:43

medvěd >> diskuze se opět zvrtla do osobního napadání. Nic co by stálo za to číst. Na tvoji otázku Proč? je jediná odpověď, protože to tak rozhodl nejvyšší orgán svazu, jehož jsi členem. A na otázku Proč takto rozhodl? je taky jediná odpověď, protože demokracie je velmi nedokonalý způsob rozhodování a řízení. Ale nikdo zatím jiný, lepší nevymyslel. Prostě část delegátů sjezdu, která disponovala větším počtem hlasů, rozhodla, že to tak bude. Navzdory vývoji světa, logice, i, jak je tu populární psát, zdravému rozumu. Umím si představit, že stav před tímto rozhodnutím byl plně vyhovující. RS klidně mohla kontrolovat, zda má lovící dostupné BP. Neměl by v mobilu, ať už je důvod jakýkoliv, mohla by to řešit. Ta věta o tom, že musí být BP tištěné, je krok zpátky. Bohužel je téměř jisté, že tam bude minimálně dva roky.

NFockeWulf - Profil | So 11.1.2020 16:12:16

Jirka1976 >> Založ si rezervaci, tam buď sám se sebou a podobnými chytráky a spousta těch pitomých co dohánějí svět si oddychne. Představ si, že ve městě kousek od tebe zrušili tištěné jízdenky na mhd. Ty tam nemůžeš, protože nemáš kartu. Ale jsi borec, víš jak na to!

NPetr64 - Profil | So 11.1.2020 14:50:26

FockeWulf >> Hele. Jsem ateista,ale bibli jsem četl. Dokonce se mi párkrát zadařilo na caru sedět s farářem u jednoho stolu a komunikovat. Jen do té doby,než začal přesvědčovat správnosti víry. Proč všichni nutí všechny do něčeho o co nemají třeba zájem? Za chvíli budem očipovaný jen pro to,že je to trendy?

Nmedvěd - Profil | So 11.1.2020 8:37:14

Je úsměvné jak řešíte moje rozpoložení ,můj zimní spánek,proč pletu z hovna bič.Pokud máte tu potřebu,založte si otázku.Já jasně několikrát napsal o co mi jde a někteří místní mudrcové mají potřebu řešit vše jen neodpoví na otázku.Opravdu nepotřebuji vysvětlovat ,že vám nevadí dát BP do báglu.Nezajímá mne to.Zajímá mne proč ze mne svaz,nikoliv zákon dělá nesvéprávného ,neschopného se seznámit s BP lovu před tím,než začnu lovit a proč to dělá tak nemotorným způsobem.Už jsem opakoval,že v žádné zemi kde jsem chytal nic podonmého není.Vše co potřebuji vědět je na pár řádcích přímo na povolence.Nemám nic proti soupisu revírů.je to fajn věc,ale proč mne nutí,abych jej měl u sebe.Ty soupisy v báglu mám,do vesty je nedávám.Nestalo se mi,že by je někdo chtěl.

Nstormandnature - Profil | So 11.1.2020 8:23:34

fheavy >> taky nechápu, kde kdo hledá problém. Slovíčkařit o tom, jestli nedílná součást znamená mít to všechno po kupě nebo ne, mi přijde minimálně úsměvné. Pak se všichni diví, že je všechno psaný tak, jak je. Ať už zákony nebo cokoliv jinýho. A stejně budou pořád hledat skulinky, jak to vobechcat. To co u nás vyjde na pomalu encyklopedii, jinde zmáčknou na jednu A4. Proč? Protože nad tím nikdo nešpekuluje. Jednou je to napsaný, tak to tak prostě je. Jenom u nás se hraje se slovíčkama.

NVarada - Profil | Pá 10.1.2020 23:38:02

Káceč >> V zákoně je jasně tato formulace "V povolence k lovu uživatel rybářského revíru označí držitele rybářského lístku, popřípadě stanoví bližší podmínky výkonu rybářského práva."
Tzn. že BP nemůžou být nikde jinde než přímo v povolence,ukládá to zákon.Z toho logicky vyplývá,že pokud máš mít povolenku,musíš mít všechny její části,jinak je neúplná.Taky nebudeš řídit s půlkou řidičáku...

Kur...a se divim,že někteří tady dostali občanku...

Npetrikveprik - Profil | Pá 10.1.2020 15:30:56

Tahat sebou tu tlustou knížku mi připadá taky nesmysl a zbytečná komplikace.

Ale když to tu pročítám, možná bychom sebou všude mohli nosit všechny platné zákony ČR, vyhlášky atd..., protože podle logiky některých RS se to hodí....třeba když poruším zákon tak by mi policajti ve sbírce zákonů kterou budu mít vždy povinně u sebe hned mohli ukázat a já si sám mohl najít co jsem porušil :-)

At si každý názor vytvoří sám co jde a nejde........pro ilustraci české vs polské papíry.

NThomic - Profil | Pá 10.1.2020 14:57:36

tomfisherman >> u celorepublikovky by opravdu dvě knížky být měly. Teď mě prosím fakt berte jen jako člena rybářské stráže - i když chápu že z pohledu rybáře to může vypadat jako buzerace, tak jako RS si to nemyslím. Většina přestupků které řeším je na úrovni porušení BPVRP - chytají kde nemají (hráz..), tvrdí že něco není hájené (teď to je oblíbený okoun), povinnost zapisovat některé ryby hned po ulovení nebo že gaf je vlastně v pořádku. A v podstatě vždycky tvrdí, že to nevěděli. Nechat je vytáhnout jejich vlastní knížku a ukázat jim co porušili většinou vede k tomu, že se hodně zklidní situace, protože jim nezbývá než tu chybu uznat - když jí nemají a ukazuji jim svojí, diskuze o tom "že oni mají určitě jinou verzi" je na denním pořádku. Bojím se že na internetu by to mohlo být podobné - ještě včera to tam nebylo! Jinak jsem první, kdo je proti tomu, "postihovat" absenci soupisu jinak než domluvou.

NVL.K. - Profil | Pá 10.1.2020 13:17:55

medvěd >> BINGO, jen bych to dal ne na zadní,ale na 1.stranu a napsal to hodněěě tučně, protože 95% rybářu si přečte max prvních 5 stran

edit byl jsem moc rychlý, to co jsem psal, se týká soupisu revíru, ale u tebe zmíněné povolenky bych to dal taky na 1 stranu kde jsou nacionále ;-)

NVL.K. - Profil | Pá 10.1.2020 10:58:18

medvěd >> klíííd kup si větší batoh na záda :-))

Nhraji - Profil | Pá 10.1.2020 8:29:25

pepa-č >> no vidíš, sám jsi shromáždil několik argumentů proč BP jen v tištěné podobě, děkuji. Chytil ses rychle. ;-)

Nmedvěd - Profil | Čt 9.1.2020 18:29:48

skwor >> proč bych se měl připojovat k netu?Přece podmínky musím znát.Pokud je neznám a RS mě přistihne při přestupku tak nemusím nic řešit.Ať si obhájí proč mne potrestal.Na to je přece patřičný zápis

Nmlíčnák - Profil | Čt 16.1.2020 20:35:32

FockeWulf >> ver tomu že Petr rozumi o)
Inac za mne debata o hovne ..

NWillow - Profil | Čt 16.1.2020 15:54:38

Šlo by to.Na svoji e mail adresu objednám E povolenku.
Jdu na ryby poslu majla na svoji organizaci s číslem revíru a rybolovném zpusobu, lososovitá...atd.Chci si ponechat rybu, pošlu majla s druhem a velikostí ulovené ryby.Vezmu 3 ks .A odhlasim se z rybolovu, vždyť to je jak dotazník nebo nákup v e shopu.
Začal bych na pstruhovkách.A vlastní aplikace povolenky by mně informovala o tom že jsem na revíru kde nemám platné povolení k rybolovu a třeba i ty BP,BPVRP....je to o IT a kolik jim je svaz ochoten zaplatit za celý systém.
Taková mobilní doplňovačka do ikon.

Nkubsta - Profil | Čt 16.1.2020 10:46:46

Petr64 >> no to máš pravdu, to nezaplatíš. Podle mě je nereálný jen tak z roku na rok přejít na elektronickou verzi. Mělo by se to udělat postupně a vychytavat mouchy. Začít jednotným systémem ve svazu a na to nabalovat další možnosti a vydobytky moderní doby.

Nchřenovák - Profil | Čt 16.1.2020 9:15:12

kubsta >> Když pořád píšete aby byla ta elektronická povolenka.
Tak jsem myslel, že máte nějaký vzor z ciziny
Ale asi nemáte

Nsidla - Profil | Čt 16.1.2020 7:21:50

Mikyn >> nestačilo by jen prostě ty pravidla znát? proč něco tisknout, stahovat, a pod ,.... řidiči taky musí znát vyhlášku a nevozí ju s sebou v autě

NPeťas - Profil | Ne 12.1.2020 9:30:21

Vzhledem tomu kolik rybáři tahájí krámů je to zanedbatelne.

NKáceč - Profil | So 11.1.2020 19:35:19

Prostě bolševická klasika. Všichni jste blbci a nemáte vůbec žádné právní povědomí a my, Strana a vláda, v tomto případě Svaz, budem myslet za vás. Prostě naší "bibli" budete mít u sebe, ať se vám to líbí nebo ne. Jinak tytyty, rybáři neposlušnej. A rybáři jak stádo ovcí jí holt u sebe nosej. A když se jedna neovce ozve, tak jí ostaní obvniňujou, že narušuje starý pořádky. Akorát nevím, jestli se mám smát nebo brečet.....

Nhraji - Profil | So 11.1.2020 18:26:33

chřenovák >> když ono nic takového v knížce v roce 2019 nebylo

Nfheavy - Profil | So 11.1.2020 18:20:01

kakr >> jo to maš pravdu,problem s tim ma pouze par jedincu na mrku ,

NDědek - Profil | So 11.1.2020 18:04:06

medvěd >> Nej kohout jsi ty, založením téhle debaty si se jim
oprávněně stal. Pa, pa.

Nfheavy - Profil | So 11.1.2020 18:00:20

sven >> nekteri tady hořekovali že v jinym state to nemusis mit,dam priklad kdybys chtel chytat v Rakousku na takovem rozsahu MP vod jako ma třeba jen MRS za 950kc tak by za to tak mohl chytat na jednom rybniku a nemusel by nosit zadny BVRP)))
jo něco za něco ))

Nsven - Profil | So 11.1.2020 17:54:05

MrKos >> ...jak zpívá Pepa Nos..."kdo jde stále na západ, přijde na východ"...
Pojď k nám :-) U nás Ti stačí pean a metr..:-)

Nfheavy - Profil | So 11.1.2020 17:43:46

Dědek >> Jardo tohle je dikuze kde par jedincu přemyšli jak vyjebat s nošenim Bvrp a nejlepe kdyby jim to tady každej posvětil a naznal že maji pravdu ty voe to je fakt napalicu)))

Nfheavy - Profil | So 11.1.2020 17:40:48

sven >> nazdar ty stara strukturo )) mohly bysme taky zavest diskuzi že informace na hard disku nejsou nemusi vydržet věčně narozdil od papirovejch dokumentu pokud jsou dobře uloženy ,ono všechno se to děje z duvodu lidske pohodlnosti pivo to by každej druhej nesl světa kraj ale kuwa Bvrp to se holt neda vypit ,no nemam pravdu ??))

Nsven - Profil | So 11.1.2020 17:33:56

Petr64 >> Zdar, je to jak píšeš. Týká se to jen dlouhodobé medikace a max. dvou vystavení. Pak musíš stejně k doktorovi mazat osobně ..:-)
Ale Bertík má pravdu, opravdu to výhoda je. Na webu doktora si objednáš a on ti pošle SMS s kodem, který ukážeš v lékarně.

NAnýzový dědek - Profil | So 11.1.2020 17:07:45

Petr64 >> Petře, Možnost E- receptu využívám dle jak rok a musím říct, že je to pro mne neskutečné usnadnění. Ráno brnknu doktorovi co chci za léky a když jdu kolem lékárny tak si je vyzvednu. To je v chřipkových obdobích daleko lepší než něco chytit v čekárně u doktora - stačí lékárna :-))

NRudina - Profil | So 11.1.2020 16:21:06

Anýzový dědek >> ale ano, to dělám, samozřejmě že na netu, takže jsme tam, kde jsme byli. Musí být při lovu papírové, ale před lovem se seznamovat na internetu.

NMrKos - Profil | So 11.1.2020 15:30:01

Anýzový dědek >> dědku, Plha se hlásí :-)) to už jsme probrali asi 36x

ale proč je nutné nosit "tištěnou" verzi? Já ji nosím, nemám s tím problém. Je to v BP. tak ji nosím. Ale proč je to nutné v tištěné podobě?

NPike - Profil | So 11.1.2020 15:28:23

sven >> pojud vyrážím k vodě, vím kde budu lovit, nastuduju odlišnosti reviru před lovem, číslo reviru zapíšu taky před lovem a tlustou knihu nechám v autě.
Jednoduché, co?

NAnýzový dědek - Profil | So 11.1.2020 15:08:56

medvěd - >> Napíšu to asi takto : Povolenka má 3 části :
A) Docházky
B) Sumář
C) BVRP

Bez těchto částí není povolenka kompletní. Tudíž BVRP (tištěné doposud) jsou nedílnou (neoddělitelnou) součástí povolenky.

A jestliže Zákon nařizuje v §13 , že rybář je povinen mít při lovu u sebe povolenku, míru a vyprošťovač háčků, tak se rozumí, že povolenka musí být kompletní (tedy obsahovat všechny 3 části).
Víc k tomu nemám co dodat.

Nkubsta - Profil | So 11.1.2020 13:33:24

Moc kapesni vydani neni, ale je to povinnost to mit tak co se da delat, budu si muset poridit neco vodoteanyho do ceho to pri brozeni narvu

Nhraji - Profil | So 11.1.2020 12:08:42

Tak první krok máme, zrušit zákon 99/2004 a vyhlášku, tak to máme stát, parlament a MZE z krku. Tak už jen vyřešit jak si poradit s výkazem úlovků. Protože k elektronické povolence přece nemůže být papírový, že.

NFockeWulf - Profil | So 11.1.2020 10:08:44

Petr64 >> Zbytečná diskuze.

Nfheavy - Profil | So 11.1.2020 0:01:24

Káceč >> mit u papiru rybařskej řad je hroznej nesmysl fakt ,jsem vinen jak sfina ,))pro mně to smysl ma ,proto narozdil od tebe s timhle nemam problem.

NBacha San - Profil | Pá 10.1.2020 16:47:59

Thomic >> Myslím si, že to tak není.

§ 13 odstavce 1, 7 a 9 zákona č. 99/2004 Sb.

(7) Při lovu v rybářském revíru je osoba provádějící lov povinna mít u sebe rybářský lístek, povolenku k lovu, nejde-li o uživatele rybářského revíru, popřípadě doklad o udělení výjimky podle odstavce 4 nebo 5 § 13 zákona č. 99/2004 Sb. a na požádání je předložit rybářské stráži, rybářskému hospodáři, popřípadě jeho zástupci nebo osobám pověřeným příslušným rybářským orgánem nebo orgánům Policie České republiky.

Termínem "nedílnou součástí" je stanovena právní forma, nikoliv fyzická. To by to bylo výslovně v zákoně.

NThomic - Profil | Pá 10.1.2020 15:30:45

Bacha San >> Nedílnou součástí osobně vnímám část celku, kterou nemůžu od zbytku oddělit. U povolenky je nedílnou součástí taky formulář na zapisování docházky, podle stejné logiky bych také mohl tuhle část ustřihnout, nechat ji doma (samozřejmě s pečlivě zapsanou docházkou) a porybnému argumentovat tím, že ji s sebou přeci tahat nemusím - před začátkem lovu (doma) jsem docházku zapsal a první oddělená část mu přeci musí stačit, protože to nikde není kromě "nedílné součásti" napsáno. Nevím jak u dalších kolegů RS, ale u mě byste s tím spíš neuspěl.

NVL.K. - Profil | Pá 10.1.2020 13:16:50

Thomic >> zdravím Tomáši. Tome je to jednoduché řešení, neznalost zákona neomlouvá ! To platí všude a stejně tak to platí i pro BPVRP, je povinností rybáře se s nimi seznámit a basta! To aby tahal soupis s sebu, je na každém soudruhovi. Za skoro 30let výkonu RS jsem to po nikom nepožadoval (myslím předložení soupisu s BPVRP) a zároveň se s niký nemazlil,když neznal BPVR, pokud tedy nešlo o maličkost ;-) Jak píšu každého věc. Chce to jen chtít ;-) přeji hezký den

NThomic - Profil | Pá 10.1.2020 12:48:10

medvěd >> máte pravdu v tom, že pokud by uživatel bližší podmínky nestanovil, nemusel byste s sebou soupis revírů mít. Pokud by se jednalo jen o bližší podmínky platné na územním svazu, stačila by brožurka o několika stránkách. Jenže bližší podmínky jsou i u jednotlivých revírů, na které povolenka platí,a tam je už hodně komplikované vymyslet takový formát, aby byl soupis revírů a soupis bližších podmínek na konkrétních revírech platný nějak oddělen.

Nhraji - Profil | Pá 10.1.2020 12:34:20

marmyš >> jako že by RS nafasovala povolenky všech členů v regionu a oni by chodili na ryby jen když by RS mohla? Zkus pochopit, že podle současných právních předpisů je ta knížečka těžká 50 gramů součástí povolenky, tudíž podle zákona ji u sebe mít musíš. Bez ohledu na to, co si o tom myslí svaz nebo váš pobočný spolek. Jak jsem psal, můžeme nesouhlasit, můžeme protestovat, dokonce můžeme na protest vyhlásit, že nebudeme chodit na ryby, ale to je asi tak všechno. Je třeba vymyslet způsob, jak změnit formu povolenky na digitální a bude po problému.

NJirka1976 - Profil | Pá 10.1.2020 10:17:57

kubsta >> tak jasne ze kdyz jdes po lehku tak je to trochu jine , ale povolenku , clenskou a listek mit musis , tak mi ta knizecka navic pripada fakt nepodstatna . Je fakt ze jsem nevidel tu celosvazovou , ale tipuju ze velikosti bible neni .

NMrKos - Profil | Pá 10.1.2020 8:24:59

RS má kontrolovat dle platných pravidel a v rozsahu pravomoci. Vyhledávání některých pravidel a diskuze s členem o nich je mrhání energií RS a plýtváním jeho kvalifikací. Ještě by mohl RS členy učit míry ryb, doby hájení nebo předčítat soupis revírů.

Neznalost členů je problémem svazu, který nabere kdekoho a neověřuje znalosti ani při vstupu, natož poté. Například periodicky. Zajímavé by bylo zjistění, jak ověřuje svaz znalosti členů například poté, když člen spáchá přestupek z kategorie neznalost ryb nebo doby hájení. Je přinejmenším velmi zvláštní tento nedostatek svazu suplovat tím, že člen musí nosit tištěnou podobu BP.

Také bychom mohli chtít po řidičích, aby vozili vyhlášku a všechny navazující zákony pro provoz na pozemních komunikacích.

A nebo bychom v práci mohli u sebe nosit balíček tištěné dokumentace v mém případě : zákoník práce, vyhlášky pro provoz jeřábů, vazače, obsluhu vysokozdvihů, BOZP, OOPP, požární předpisy apod. To by taky bylo praktické. A pěkně každý zaměstnanec svůj balíček.

NHugo Fisher - Profil | Pá 10.1.2020 7:39:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

pepa-č >> ja si myslim, ze medvedovi jde o zdravy selsky rozum, kdy obecne zijeme v dobe, kdy neznalost zakona neomlouva. Proste pokid vykonavas nejakou cinnost, vlastne cokoli, mas apriori vedet, ze jednas dle zakona (a nebo to proste nedelej vubec). Proto je na hlavu postaveny, ze pokud zahajis lov, tak musis mit u sebe pravidla daneho lovu, kdyz z logiky veci plyne, ze paklize lovis dobrovolne, musis znat pravidla dane cinnosti. Neznas, tvoje chyba. To zadne vlastnictvi knizky u sebe nebo byt bez ni nezmeni. Jdes na ryby, mas vedet kde chytas a co se smi/nesmi. Jak si to nastudujes je na tobe. Nevis to, tvoje chyba. Nemas chodit na ryby. Je to na palici postaveny, ze se vynucije nosit tu bibli u sebe. Tak to vidim ja.

Npepa-č - Profil | Pá 10.1.2020 7:26:55

medvěd - >> já si myslím, že za tím není žádný velký úmysl. Prostě to tam natiskli, někdo řekl: "fando, čendo, jendo, natiskneme tam toto, já se nebudu pořád s někým hádat", někdo jiný mu odpověděl "ok, to jsi řek dobře" a bylo to. žádné velké rozmýšlení, žádný velký koncept a záměr a úmysl.
nevěřím, že někde zasedala komise, že se o tom vedla rozprava a polemika, že to někdo zevrubně promýšlel.

a od tý doby se to tam tiskne, bo "my to děláme takto" a "bylo to tak loni" a už se o tom dál neuvažuje.

že se postupuje takto bez plánu, úmyslu a rozmyslu je věci jinou. to je klíč k těmto nelogičnostem.

(je tam napsáno, že je to "nedílná součást" tak to nosím a je to, chci chytat a jiný věci mě u rybařiny trápí víc (které taky pramenní z toho, že se často jedná bez plánu, rozmyslu a úmyslu))

NFockeWulf - Profil | Čt 9.1.2020 22:19:08

sven >> Každou naučí správnému chování úctě pořádný sex:), pak nepotřebuje manuál a ona si to nebude dělat manuálně a chlapa prudit:):):)

NPetr64 - Profil | Čt 9.1.2020 19:29:33

chřenovák >> Když jsem viděl skladbu nově schválených diškůs, zima bude výživná.😂

Nskwor - Profil | Čt 9.1.2020 18:25:40

Buďme upřímní. V době, kdy se každý ve vteřině připojí k netu (a tudíž k BP) z internetu v mobilu, tak je to celkem přežitek.