Bobr pečený nebo grilovaný (recept ze Spojených států) :--))

Autor diskuse: Cloud - Profil , 27.2.2011

Viciano - Profil | Po 21.1.2019 20:26:02

RK >> Fámy to nejsou. Mám školení vyšetřovatele zvěřiny a krom Polska, a okraj Slovenska, kde asi fakt tlačí do sebe hlavně sušené, je výskyt svalovce na území ČR zanedbatelný. To jako myslivec dřív vyhraji 1. ve sportce, než chytnu svalovce za podmínek, že sežeru vše syrové!!! A mezi námi rybáři - liška je šelma psovitá a jezevec lasicovitá. Z kulinářského hlediska je z lasicovitých zajímavý velmi čistotný jezevec a z psovitých bohužel domestikovaný pes. Liška smrdí fakt dost. Ale před těmi kdo by zkusili na talíři lasičku, kunu, norka či tchoře????? Fakt smekám! Ale zatím jsem zažil h..... hlad. Je pravdou, že ve starých mysl. kuchařkách jsou např. liščí jatarničky. Než tyto, to radši 30 kg shodím a jsem na svých:-))))

valcha186 - Profil | Po 21.1.2019 21:26:32

RK >> Nemáš pravdu, jezevec je lahůdka. Musí se ale dobře udělat. Na dolovné každou chvíli byl upečen a sněden.

drvoštěp - Profil | Ne 20.1.2019 21:51:34

Refkař - 20.1.2019 20:32:21 >> Pokud chováš nutrie v tekoucí vodě tak vůbec nejsou cítit. Můj soused (nebožtík) měl bazeny s průtokem a v okrese a možná i kraji byl vyhlášenej jak masem tak i kůžema. Maso od něj brali hokejisti z Litvínova a z okolních nemocnic. A co se týče králíků pokud je nebudeš pravidelně podestýlad tak taky budou smrdět.

Char - Profil | So 19.1.2019 19:57:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Bobra jsem jedl v kanadě grilovanýho klasicky na rožni, jako u nás prase, za začátku pečenej v alobalu po ,,odmaskování" dopečenej na žhavém uhlí, byla to dobrota, ten člověk to nedělal prvně a zřejmě věděl co dělá, škoda že někde poblíž neni ,,přemnoženej" asi bych neváhal....

drvoštěp - Profil | So 19.1.2019 19:02:38

rybomil >> Měls ho praštit lopatou a hodit sousedovi přes plot😂

rybomil - Profil | So 19.1.2019 19:01:33

Na mě tuhle po Vánocích vykouk starej bobr v koupelně ... fuj to sem se lek.

valcha186 - Profil | Po 21.1.2019 21:31:53

Pvl >> Měl jsem celé rodiny nutrií, tekutou vodu. Nic nesmrdělo, ale maso bylo takové nasládlé. Prostě myšina. Králík je také chuťově jiný, protože kyselo je moc kyselé. Kdo to choval, ví.

splavek - Profil | Po 21.1.2019 20:03:14

Mému jednomu kolegovi z práce vlezl bobr na zahradu, tam se porval s jeho německým ovčákem,na tržné rány zvítězil bobr. Kolega neváhal, vzal toporo z krompáče a bobra ulovil. Psa odvezl na vetrinu zašít. Bobra stáhl, vyvrhl, naložil ,upekl a udělal pro svoje dobré kamarády bobří hody. když jsem se ptal jak to chutnalo, tak prohlásil, že docela dobré, ale trochu to bylo cítit vrbou, což prý nevadilo nikomu. Musel z něj , ale vyříznou takovou pachovou žlázu a ta prý byla cítit salicinem dost silně.

Viciano - Profil | Po 21.1.2019 19:28:51

RK >> Svalovec je fenomén možná asi tak posledních 10 let. Dřív se jedlo všechno, vyšetřovalo se minimum a svalovce až na pár případů neměl nikdo. Dnes se vyšetřuje všechno. Veterina má placenej kšeft státem a svalovec zase až na pár vyjímek nikde!
A pokud si člověk nedělá vyloženě tatarák ze zvěřiny vnímavé na svalovce a tepelně se maso upraví déle než půl hoďky a nad 70 C, stejně nic nehrozí, ani kdyby v něm veterina našla kritický vzorek!!!!
V dřívějších dobách jsem nevyšetřeného osobně sežral metráky. A furt ze mě není ARNOLD! :-))))

Viciano - Profil | Po 21.1.2019 7:25:26

Že smrdí králík, nutrie, jezevec...... Vše je nějak cítit i prase a kráva a jakpak je baštíme. Jezevce jsem jedl několikrát jak pečeného na zelenině, tak uzeného. Delikatesa. Řekl bych, něco jako pes:-)
Ale musí se mu před úpravou vyříznout pachová žláza pod ocasem.

drvoštěp - Profil | Ne 20.1.2019 18:34:08

marmyš >> Jezevec je mňamka. Naposled 15kg.

sindeji3 - Profil | So 19.1.2019 20:42:35

To mi připomíná, že mi nejmenovaná osoba vyprávěla o tom, jak s kolegou z autodílny dělali oběd.

Ráno u dílny pořád běhal nějakej pes a furt štěkal. No kolega přišel z venku a pak už to štěkání nějak přestalo. A na dotaz, že jestli ten pes už tam není, že předtím hrozně štěkal, tak kolega řekl: mrzák jeden, narazil hlavou přímo do tý tyče, co jsem nesl v ruce. Stane se, stejně byl toulavej. Tak mu sundali kabát a za chvíli to už vonělo. Část upekli na pekáči v troubě, z části udělali karbanátky. Všichni si pochutnali. Akorát pak odpoledne přišla nějaká zákaznice do dílny, že hledá svýho psa, jestli ho neviděli. No a nějakej blbec se prokec, že odpoledne jedli psa. Nabídka jestli teda nechce aspoň ochutnat karbanátků nevyšla, tak se museli složit a zaplatit jí ho. Zřejmě včetně psychický újmy, vyšel je pěkně draho.

Calex - Profil | Út 22.1.2019 7:27:43

valcha186 >> Nesmíš nutrie krmit sladkým.:-)))) Tohle mě mi teda nikdy nepřipadlo. Pekli jsme je, dělali omáčky, řízky a cpali s kozou do klobás.....Za mně je to maso jednička.
Měli jsme dycky 3 tlupy sester (4-5) a cizího samce. Samci se v době rozkvětu pašovali z Polska. Jak nám natáhli délku kožek, přestalo se to rentovat a chovy jsme postupně rušili.....

Viciano - Profil | Po 21.1.2019 20:33:58

skura >> Inu to už bys měl dávno vědět! Nezazpíval jsi mu na dobrou noc "Když jde malý bobr spát, bobr....... " Bych se čertil taky, když mi někdo před čištěním zubů brání a ani nepozve na kalíšek :-)

skura - Profil | Po 21.1.2019 20:06:11

Nepřejí vám zažít,co jsem okusil já.mel jsem smůlu a postavil jsem brolíčko,kam jsem neměl.nevsiml si, že tam má cestičku starej bobr cca 35kg a chodí tam z kanálu do jezera.v noci mě vzbudili strašný zvuky a 1m ode mne stál tento bobr obr, začal jsem řvát a Máchat nožem kolem sebe.nevím,jestli dostal strach(já ho měl) a po dlouhým funění odešel.

Jirka1976 - Profil | Po 21.1.2019 11:46:02

cechura09 >> vsak ja ti za zelvu nenadaval . U nas na 1 rybniku jsou uz roky a myslim ze se i rozmozuji . 1 jsem chytil do podberaku a mozna se budes divit ale neskoncila v polivce . Ze je ten previt bobr chraneny vim . Tady dela neskutecny bordel , do pasti se nechytl , uz si nevi rady . To uz je pak problem a nedivim se nikomu ze je strili a klidne i sni . Pomaha tim napravit to co nase zakony zku.vily .

Vkarel - Profil | Po 21.1.2019 10:36:24

Pvl >> Já vidím v bobrovi velkou gurmánskou budoucnost, není ryba, bude bobr :-)). Jednoho jsem už měl na prutě ale vyhrál, je třeba přitvrdit, jak kdysi psal MM nebo možná Osprey, jemnost není vše :-)).

Pvl - Profil | Po 21.1.2019 10:19:29

Vkarel >> A navíc doma grilovačka a kvíz co se to vlasně griluje :o§)

Pvl - Profil | Po 21.1.2019 7:05:36

Refkař >> Že jezevec smrdí je pravda . Pamatuju se jako kluk , v mysliveckém sdružení (kdysi) jednoho pekli . Ale než jej začali tepelně upravovat byl uložen do potoka kde tekla čistá proudná a chladná voda . Už nevím jak dlouho dostával koupel aby se "vyčistil " :o§) EDIT : jinak k nutriím co píše dřevorubec . Myslím si ,že když chovatel měl "bordel" v kotcích tak bude "myš" cítit .Je to stejné jako s chovem králíků - Taky je cítit , když nejsou kotce uchovávány v čistotě

BlastingBuoy - Profil | Ne 20.1.2019 22:01:32

Refkař - >> Nutrie je delikatesa, nejspíš špatný chov.

marmyš - Profil | Ne 20.1.2019 21:56:36

Refkař >> Sto lidí sto chutí. Já raději nutrii jak králíka.

bart.bm - Profil | So 19.1.2019 20:10:14

a co teprv guláš...ať chráněný nebo ne...bylo to dobré