1. ročník 2. závod RADNICKÁ PLOTICE

Datum akce: 1.9.2013 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Všeobecné
Kraj: Plzeňský

Harmonogram závodu 1.09.2013 Jezero Radnice

Prezence účastníků  od 6:30 do 7:00

Losování na 1 a 2 kolo 7:00 – 7:15

Vnadění je povoleno 5 minut před zahájením závodu

První kolo závodu začíná v 7:30 a končí v 10:30

Vážení úlovků z prvního kola

Od 10:30 do 11:30 bude pro účastníky závodu připraveno občerstvení.

Druhé kolo závodu začíná v 11:30 a končí 14:30

Vážení úlovků z druhého kola

Vyhlášení výsledků a ocenění vítězů  15:30.

Účastníci:

Závodu se účastní jednotlivci. Závodu se účastní maximálně 50 závodníků.

Startovné:

Startovné je stanoveno na 300 Kč/závodník.



Bodování:

Bodují se všechny ulovené druhy ryb. Pstruh je ohodnocen 5000 body (neváží se, vyháčkovat ve vodě). Po skončení prvního (druhého) kola se zváží celková hmotnost všech ulovených ryb. Závodníkovi budou přiděleny body dle hmotnosti úlovků v gramech tj. 1 gram = 1 bod. Bodování provádí pouze hlavní rozhodčí. Vítězem závodu se stává závodník s nejvyšším dosaženým počtem bodů.



Povolená technika lovu:

Každý loví na maximálně 1 prut (povoleny jsou všechny typy prutů i udice bez navijáku) s koncovou montáží s jedním jedno háčkem. Jako nástrahu lze použít červy, patentky a nástrahy rostlinného původu. Zákaz lovu na žížaly, rousnice a hnojaky. Rozhodčí má právo kdykoliv zkontrolovat použitou nástrahu, návnadu a montáž, závodník je povinen umožnit na žádost rozhodčího kontrolu připraveného krmení. V průběhu závodu je přísně zakázáno použití člunů a plavidel. Vstup do vody je zakázán – lov pouze ze břehu.



Povinné vybavení:

Každý závodník musí být vybaven podběrákem, vyprošťovačem háčků, dostatečně velkým vezírkem



Pohyb a chování v průběhu závodu:

Každý z účastníků závodu, včetně jejich doprovodu, je povinen chovat se ohleduplně k přírodě, je přísně zakázáno jakkoliv poškozovat pobřežní porosty, rozdělávat oheň. Po ukončení závodu je každý povinen odklidit odpadky na předem určené místo. Soutěžící odstaví vozidla na označených parkovištích. Z důvodu bezpečnosti nebo za nepříznivých povětrnostních podmínek může hlavní rozhodčí na omezenou dobu závod přerušit. Při porušení společenských pravidel před, v průběhu a po skončení závodu může být závodník bez náhrady vyloučen ze závodu. Výsledky vyloučeného závodníka se anulují, v případě vyloučení závodníka po ukončení závodu propadá případná výhra ve prospěch pořadatele. Všichni přítomní se zúčastňují na vlastní nebezpečí. Případná vzniklá škoda nebude účastníkům závodu pořadatelem hrazena a pořadatel za ni nenese žádnou odpovědnost. Účastníci, kteří způsobí škodu před, v průběhu, nebo po ukončení závodu jsou povinni tuto škodu nahradit.



Vyhodnocení:

Po ukončení závodu bude zveřejněna listina závodníků a jejich výsledný počet získaných bodů. Vyhodnoceno a odměněno bude 10 závodníků s nejvyšším počtem bodů.



Závěrečná ustanovení:

Pořadatel si vymiňuje právo v případě důležité potřeby upravit pravidla. Všichni startující souhlasí s těmito pravidly, což potvrdili uhrazením startovného. Porušení pravidel může vést k vyloučení závodníka ze závodu bez náhrady.



Za organizátory

Petr a Jirka

 

jezeroradnice - Profil - 12.8.2013