Přístup na pozemky

Ahoj, zajímalo by mě jestli tohle znamená že rybáři smí na soukromé pozemky? děkuju

Přístup na pozemky
§ 11 odstavec 8 zákona č. 99/2004 Sb.
Uživatel rybářského revíru, rybářský hospodář a jeho zástupce, držitel povolenky k lovu a
rybářská stráž mohou při výkonu rybářského práva vstupovat na pobřežní pozemky, pokud
na ně není vstup zakázán z důvodu obecného zájmu; jsou však povinni nahradit škodu,
kterou při tom způsobí.
Autor diskuse: Listr - Profil , 24.9.2019 všeobecné - revíry, cestování

Jarda Š. - Profil | Út 24.9.2019 23:59:31

Rožnovák >> Zákaz vstupu na cizí pozemek obecně platí pro pozemky, které jsou součástí něčího obydlí (a to i rekreačního), tedy za účelem výkonu rybářského práva se rybář nemůže domáhat vstupu na pobřežní pozemek, který vlastnicky i funkčně přináleží k domu, chalupě nebo chatě. Vlastník jiného pobřežního pozemku, pokud má v obecném zájmu uznatelný důvod, aby se z něho nechytalo a na něj nevstupovalo, by zákaz měl náležitě zdůvodnit a nechat zapsat do popisu revíru.
Vlastník (nebo nájemce) pozemku nesmí některému rybáři lov z jeho pozemku povolit a jinému ne, ani sám chytat z pozemku, na který jiným rybářům neumožňuje vstup a lov z něho, protože pak by se jednalo o zakázané vyhrazování míst k lovu.

Rožnovák - Profil | Út 24.9.2019 22:12:09

Množství pozemků u vody není státní, dalo by se tedy říct že jsou soukromé, stačí skkouknout katastr. Většinou majitelé dychtivě nehlidají kdo se jim prochází po tom úzkém pruhu země co je každou chvíli pod vodou. stejně tak jako většina soukromníků nehlídá kdo jim běhá po lese, aspoň zatím :-). Problém nastává když si nekdo hodlá své soukromé vlastnictví z nějakých příčin hájit někdy jsou to důvody praktické, jež jsou podníceny chováním spoluobčanů, kteří si na pozemku zřízují skládky, fatcampy atd. Jindy jen proto že prostě můžou a chtějí mít klid. Každopádně když je někde plot či cedule se zákazem vstupu soukromý pozemek, nevstupoval bych a vůbec bych tam nevjížděl vozidly jak mají někteří ve zvyku. Mo se může dohodnout na podmínkách na stojaté vodě, na tocích je to dost složité. Proto chovejme se jako lidi, aby jsme neměli lesy z cedulí :-)

packa - Profil | Út 24.9.2019 20:24:01

Každý pozemek má svého majitele a je fuk jestli je to fyzická osoba nebo obec, povodí a pod. Podle mě by měla v první řadě jednat MO s majiteli za jakých podmínek se může používat pozemek podobné jako by měli mít pachtovni smlouvu na vodu(pozemek pod vodou) nebo jako mají myslivci smlouvu na honitbu

sven - Profil | Út 24.9.2019 19:18:04

Nelze paušalizovat....není pozemek jako pozemek..
Soukromý pozemek má soukromého majitele a je na něm, za jakých podmínek vstup na něj umožní...Např. za finanční úhradu a pouze od rozednění do setmění, apod...
Například...

Martin M. - Profil | Út 24.9.2019 18:06:56

Teoreticky ano. Prakticky by o tom rozhodl soud, a tam clovek nikdy nevi.