Už Vám také zebrali státní lístek za přestupek na 3 roky podle nového zákona ?

Sebrali mně přim zaspání u vody cca.15 minut po 24.00 hod. ( v roce 2004 ), kde jsme s kamarády bivakovali na soukromém pozemku ( ti již mněli pruty nanahozeny a spali v bivaku 5 m od vody), povolenku, státní lístek, členskou legitimaci a teť v přestupkovém řízení mně odeberou státní lístek na 3 toky. Byl jsem potrestán u místní organizace odpracováním 10 hodin brigád, ve správním řízení jsem dostal 500 Kč,- pokuty a teť ještě 3 roky bez ryb. Co Vy na to, má někdo obdobné zkušenosti ?
Autor diskuse: Gingo - , 19.4.2005 všeobecné - RŘ, MO, svazy

macek | St 26.10.2005 9:11:21

rybomil> myslíš tím karviňáky? :-)))))))))

Martin - Profil | St 26.10.2005 8:40:27

Tak tohle je opravdu tvrdý trest, mně chytli v 00:30 a měl jsem také nahozeno a protože jsem spal tak se to nechalo ukecat řekl jsem, že jsem zaspal a omluvil se. Určitě kontrolující byl rozumný a viděl, že své úlovky pouštím, pouze mně napomenul a řekl pokud mně chytí podruhé tak mi to sebere. Ale stejně podle mně je to úplná blbost ty časové omezení pro rybolov, měli by alespoň nechat v měsících červenec-srpen chytat přes noc. Mějte se :o))

rybomil | Po 25.4.2005 15:14:18

Golem: Názor právníka je jistě správný. No ségra a její vedoucí už mají jen letos asi 20 video stále stejné party lidí co kradou v obchoďáku. Policie přijede, sepíše,vezme si záznam, pořídí kopii, vrátí a za týden, dva jsou tam ty samý lidi chycený při krádeži znova.Nemusím zdůraznit, že se jedná o " nepřizpůsobivé občany " z nižších sociálních vrstev.

Golem - Profil | Po 25.4.2005 10:13:52

hraji: Tak sem to diskutoval o vikendu s pravnikem. Pokud ja poridim nejaky zaznam kohokoliv, tak to mohu ucinit bez jeho souhlasu, ale nesmim to bez jeho souhlasu zverejnit. Navic je mozne to u soudu pouzit jako dukaz a pokud se nebude jednat o delikt typu vrazda a pod., tak to vetsinou soudci jako dukaz vezmou (kdyz budu mit natocenyho zlodeje, kterej krade v samosce, tak to proste soud pusti). Je to ciste na zvazeni soudu, jestli ten dukaz prijme nebo ne.

DOKUMENTOVANI RS ZDAR.

ZN - Profil | Pá 22.4.2005 12:17:28

XAXAP:
nejde to dost dobře popsat, něco jako australský křovák dohromady s Robinsonem Crusoe a vyjadřovací schopností Maugliho.

XAXAP - Profil | Pá 22.4.2005 12:09:58

ZN: nekdo vyrazne zajimavy? Elephant man s mimikou mr.Beana? :-)

ZN - Profil | Pá 22.4.2005 10:32:32

XAXAP:
to by byl nepřiměřený hon na jednoho člena RS MRS. S tímto by nešlo prohrát.

XAXAP - Profil | Pá 22.4.2005 10:28:24

nooo, uz tahle diskuse opravdu sklouzla k fiktivnimu boji vedenem jednim paranoikem, ktereho pronasleduje rybarska straz i na zachode a chce mu brat papiry na tri roky, coz je zejmena po vydatne ranni stolici velmi neprijemne! :-)
Jinak by se mel Martin M. chytit toho napadu a vyhlasit novou fotografickou soutez o nejlepsi dokumentarni foto a portret clena rybarske straze! Oproti posledni soutezi bych doo tehle na tuty sel! :-)

Mae | Pá 22.4.2005 7:53:01

když to tady čtu, tak už vím proč nám profesor na přednáškách z práv říká, že neznalost zákona neomlouvá :)) a že každý by měl znát svá práva.
Gingo : snad to brzo vyřešíš a budeš zase chodit v klidu na ryby ....

šeptal - Profil | Pá 22.4.2005 7:25:07

boyscout: Teď už jsi jen krok od použití techniky z Matrixu, nebo Brutální Nikity. To bys to porybnýmu pak moh opravdu natřít. ;o)

Marek | Pá 22.4.2005 5:49:05

No všechno jsem nečetl, ale tady opravdu někdo dokáže klamat. Policie nemusím mít povolení k domovní prohlídce, pokud ví že se jedná o trestný čin. Prostě pokud někdo bude mít doma vagon heroinu (salám), tak ti tam naskače pár maskovanejch a deš. Nahrávka jak video, tak audio, nebo rukavice, nebo trenky, holínka, atd......... to všechno jsou důkazní materiály, a je jedno z jakého jsou zdroje................ podotýkám a je jedno z jakého jsou zdroje. Pokud někteří neslyšeli, tak je jedno z jakého zdroje pochází usvědčující materiál.

Martin M. - Profil | Čt 21.4.2005 23:33:52

whitefish> nikde se tam ovsem nepise o zdokumentovani trestneho cinu zneuziti pravomoci verejneho cinitele (odebrani povolenky spolecne s RL a cl. legitimaci apod.). Take si myslim, ze proces odebrani me povolenky neni "vec osobni povahy RS" ani "vec tykajici se fyzicke osoby RS". Jde o moje prava a ne jeho. Nejsem pravnik ale klidne bych si ten zaznam poridl. Je lepsi ho mit a nepouzit, nez nemit vubec. A jeste mne napada - pro televizni vysilani zaznam smi byt porizovan, takze muzes rict, ze to bude vecer na Nove :-)

ZN - Profil | Čt 21.4.2005 21:19:33

Znovu musím podotknou, že je RS a RS, tak jak je rybář a rybář. A když je někdo na kterékoliv straně parchant, tak je parchant. Proto dle mého je potřeba se těchto parchantů zbavit.
Mimo jiné, bav se s jakýmkoliv gaunerem o využívání zákonných prostředků, když on na ně kašle. Tak si klidně nechme brát na tři roky papíry, obráceně nechme gaunera další roky plenit vodu.
To se mi skutečně nechce.

whitefish | Čt 21.4.2005 21:12:02

V Občanském zákoníku je stanoveno, že.........
" obrazové snímky a zvukové záznamy týkající se fyzické osoby nebo jejích projevů osobní povahy smějí být použity jen s jejím souhlasem. Svolení není třeba, používají - li se ......obrazové snímky a zvukové záznamy k účelům daným zákonem. Bez svolení fyzické osoby se snímky a záznamy mohou pořídit nebo použít přiměřeným způsobem též pro vědecké a umělecké účely, pro tisk, filmové, rozhlasové a televizní zpravodajství. Ani takové použití však nesmí být v rozporu s oprávněnými zájmy fyzické osoby".
Nevím, jestli by mi RS zbaštila, že její foto bude dominantou mojí zbrusu nové vernisáže dokumenární fotografie. Jsem si téměř stopro jistý, že pořízení fotografie, zvukového nebo obrazového záznamu postupu RS (byť nesprávného) by znamenalo jediné - přidělat si problémy.

Kutil | Čt 21.4.2005 20:37:57

Občas se dívám na televizi, na novináře kteří skrytou kamerou natáčejí různé úplatné úředníky a policisty, nakonec je dokázáno že to je jediná možnost jak jim to dokázat.Pánové z některých z vás tady přímo čiší sebejistota dobře opřených funkcionářů - nemohu si pomoci -jakmile se objeví formulace, že záleží jak se chová kontrolovaný, rozuměj - jak jeho chování hodnotí člen RS, jak zhodnotí konkrétní přestupek, pričemž se může chovat jako soudce, škála od až do, je něco špatně.Jistěže je RS velice nutná součást vztahů mezi rybáři při výkonu ryb. práva, jistěže kdyby nebyla tak to někteří třískají za požití výbušniny, o tom není sporu, ale za situace kdy jsou v některých organizacích vybíráni členové o kterých je jasno že nejsou buď po stránce komunikativnosti, nebojím se říci ani intelektuálně nejsou na výši aby mohli aplikovat zákon a vyhlášku do praxe - a důvěryhodnými osobami i z řad RS to zde bylo připuštěno, nelze se divit některým z nás že máme u vody strach. O nejasnosti výkladu i pro odborníky zde již bylo popsáno dosti. Východisko je vyjasnění výkladu, jasné směrnice k posuzování přestupků. Je třeba jít cestou sazebníků, formulace neuposlechnutí pokynu RS bez dalšího doplnění je nesmysl, rozsah půl roku za přestupek je velmi široký.Zásadní problém s rybářskou stráží jsem neměl, když mi v hovoru, jak se říká na hraně,vedoucí skupiny RS řekl že některé přestupky on považuje za naprosto nepodstatné ale jiné naopak a že se nemohou shodnout ani mezi sebou, pak je diktafon v bundě zřejmě nezbytností.Vůbec si nemyslím že by to nešlo - alespoň při debatě kdo co řekl - použít. Nemluvím hned o soudu.Naopak si myslím že mnohý z těch čenů RS kteří berou tuto jistě záslužnou a nutnou práci jako prostředek ochrany zájmů svých známých, či ochrany revírů před rybáři z jiných organizací, by byli daleko krotší.Možná by ubylo zbytečných konfliktů.Může to být můj osobní dojem, ale při čtení příspěvků členky RS Nikity, jsem vždy měl velmi dobrý pocit, že se vyjadřuje člověk znalý věci, z něhož nekouká jako sláma z bot povýšenost a pozice, mám známé a vždy si poradím.

macek | Čt 21.4.2005 16:58:23

xroman> mýlíte se oba, stopro to určí akorát jack bauer…

xroman | Čt 21.4.2005 16:55:51

drda: To se hluboce mýlíš. Soudní znalec tvůj hlas pomocí elektroniky (hlasové frekvence ap.) určí jednoznačně.

drda - Profil | Čt 21.4.2005 16:29:05

boyscout: ten hlasový záznam opravdu v dnešní době hlasových imitátorů jako důkaz nemá šanci u soudu obstát. Pokud by ti takovým způsobem chtěl někdo něco prokázat, stačí říct, že někdo napodobil tvůj hlas. A dokazování, že to tak není, je už věcí druhé strany.

boyscout - Profil | Čt 21.4.2005 16:20:13

nebo mě napadlo, když si vedle sebe dám cedulku, prostor je zabezpečen kamerovým systémem (jako v bance), tak tím že do toho ten RS vleze i přes tu cedulku už vyjádřil svůj souhlas s nahráváním? :-) Pak by se to asi dalo použít jako důkaz....:-)))

Salám - Profil | Čt 21.4.2005 16:16:57

Macek: pokud si myslel mě, tak sorry, ale Fikce tam už nešla dopsat, páč mi zmizel "edit" no a navíc já to popsal tak jak sem to viděl ve filmu:-)))