Revíry místního významu

Vážení kolegové, otvírám tohle téma proto, že mám dost těch lumpů a vydřiduchů. Každý rok si kupuji celosvazovou povolenku. Tedy povolenku pro celý ČRS a každý rok se dovídám na který (podotýkám svazový) revír nemůžu, protože jsem si nekoupil povolenku v třeba Ústí nad Labem nebo v Benešově. Přece může být každému fuk, kde jsem si koupil povolenku, pokud je celosvazová, tak to logicky znamená CELÝ SVAZ.
Osobně jsem přesvědčen že to je proto, aby ty mechem obrostlé staré struktůry (podotýkám, že nejsem žádný mladík a za chvíli mi to bude 60) měli ty svoje místečka u vody pěkně rezervované, aby jim tam někdo nesednul a nemuseli se sebrat a někam jet na ryby. V době kdy jste z Českých Budějovic v Liberci za 5 hodin je směšné, že bych jako jihočech měl kupovat povolenku v Liberci abych si tam mohl nahodit do jejich Příšovické pískovny (vody stejného ČRS jehož jsem členem a kterému platím příspěvky)
Těším se na moudré odpovědi o ekonomických aspektech samostatného hospodaření, o tom jak, kdo a podle jakého klíče rozděluje finance atd...
Blablabla....
Fakt je, že jeden svaz, jeden rybářský řád, jeden soupis revíru, jedny míry ryb to má asi v zemi která je takhle malinká logiku.
Autor diskuse: Kolos23 - Profil , 24.1.2017 všeobecné - revíry, cestování

Mrknato - Profil | Út 31.1.2017 8:11:47

Kolos23 >> Říká se, že se s džbánem chodí pro vodu tak dlouho, až se ucho utrhne.
Asi každý vidí, že uživatelé revírů a svazy nekonají podle předpisů, ale co s tím, když MZe samo navádí a povoluje porušování a neplnění zákona, samo se instaluje do rozhodování kde není místně příslušné? Začalo to vyhláškou, jejími nesmyslnými a nepotřebnými novelizacemi, pokračovalo přes BP, kterými pouze uživatel mění zákon 99/2004 a zasahuje do dalších a pokračuje to tím, že si dekrety na revír vydávají už sami uživatelé.........

Co s tím? Nezbývá, než se chovat též jako "prase" a zkrátit tak další nedemokratickou etapu rybaření, podle mě horší, než byla ta předešlá. Abych úplně nepřeháněl, tak demogracyje tady byly vždy, jednou socialistická, pak komunistická a teď máme tu svazovou....... o které si můžeme sami rozhodovat na členských schůzích, stejně jako dříve na národních výborech..... Kdo by to chtěl rozporovat!!!...)))))))

Mrknato - Profil | Út 31.1.2017 7:54:29

computerfish >> S kolotočem máš naprostou pravdu. Jenomže ten kolotoč se kolotočí podle zákona, a interních předpisů svazu. A podle těchto regulí se kolotočí v jejich přímém rozporu a skoro nikdo také necekne......

Kolos23 - Profil | Po 30.1.2017 22:39:39

Mrknato >> A tady vysvětluji to co mě vadí. Tohle je ze středočeského svazu, tam je vše jasné,RMV tam platí jen místní povolenka. S tím nemám problém. Problém mám s tím jak to dělají u těch severoočechů kde pro někoho platí celosvazovka a u někoho ne.

I. VÝKON RYBÁŘSKÉHO PRÁVA NA REVÍRECH MO ČRS, STŘEDOČESKÉHO ÚZEMNÍHO SVAZU

Ve Středočeském územním svazu jsou tyto možnosti lovu ryb:

1. Na revírech MO ČRS ve společném rybolovu Středočeského územního svazu, na nichž platí územní, celosvazová a celorepubliková povolenka (revíry sdružených MO a smluvních partnerů).

2. Vedle sdružených revírů mají některé MO ČRS revíry místního významu, na nichž platí pouze místní povolenka vydaná uživatelskou místní organizací pouze pro tento revír. Územní, celosvazová ani celorepubliková povolenka na těchto revírech neplatí.

3. Na revírech nesdružených ve společném rybolovu neplatí územní, celosvazová ani celorepubliková povolenka. Na tyto revíry vydávají samostatné povolenky uživatelské MO.

computerfish - Profil | Po 30.1.2017 21:23:11

Mrknato >> Nejsem legislativec jako ty. Takže selským rozumem. Kdyby si za své peníze kolega SVEN pořídil lunapark, ani necekneš. Koupili za své, kolotočují se za své. Je to jejich věc, nic víc bych v tom být tebou nehledal.

Kolos23 - Profil | Po 30.1.2017 19:49:23

Mrknato >> Jestli jsem to co píšeš dobře pochopil tak to je třeba přesně případ:
MO ČRS Jablonec n/N
S účinností od 01.01.2009 byl vytvořen revír místního významu na II a III nádrži revíru Mšeno přehrada- MO Jablonec n/N.
Revír 441 035 Mšeno-přehrada-MO Jablonec n/N je rozdělen takto:
Číslo revíru podrevír název
441035 1 1.nádrž(spodní)- je v celosvazovém hospodaření
441035 2 nádrž II (prostřední)- revír místního významu
441035 3 nádrž III (horní) – revír místního významu
Na revíru místního významu je lov povolen pouze pro členy MO Jablonec n/N na povolenku územní nebo celosvazovou, kterou vydala MO Jablonec n/N.

Kolos23 - Profil | Po 30.1.2017 19:46:20

Jarda Š. >> Děkuji tobě i Mrkantovi za diskusi která skutečně má smysl a hlavu a patu.

Máte pravdu, že všechno to okolo jsou jen kecy a jak se říkalo za mlada: "Když se do hejna hus hodí šutr, potrefená se ozve."

Meritum mého nasr... je založeno na:
Statut celosvazového rybolovu ČRS
II.Organizační zásady
1.
Celosvazová povolenka (dále jen ,,CS povolenka“) opravňuje k lovu ryb na těch rybářských revírech, popřípadě rybnících s lovem ryb na udici, které jsou uvedeny v soupisu rybářských revírů pro držitele celosvazových povolenek (oddíl III povolenky k lovu) pro konkrétní kalendářní rok za podmínek v něm uvedených.

Znovu se tedy musím ptát, jsem držitelem celosvazové povolenky koupené v MO ČRS sdružené do SÚS a moje celosvazová povolenka je zřejmě tedy jiná než Celosvazová povolenka vydaná v MO sdružených do ČRS SÚS Ústí n. Labem.
Protože oni na tu samou povolenku mohou chytat na svazovém revíru RVM uvedeném v soupisu 441057 Velké štěrkopískoviště Příšovice a já ne. A současně mohou chytat na všech ostatních revírech jako já.

hraji - Profil | Po 30.1.2017 18:57:45

RST >> a tož, přece je nenechám umřít nepoučené ;-)

RST - Profil | Po 30.1.2017 18:47:52

hraji >> A nedáš si pokoj a nedáš si pokoj. Dávno bych je poslal do p....... ale ty nee:-))

hraji - Profil | Po 30.1.2017 17:45:08

zabijakcizichčlenu >> ty pláčeš moc hezky doopravdy, ale bohužel na úplně špatném hrobě. Nevylučuji, že někdy v budoucnu se budu živit manuální prací, ale v současnosti to určitě neplánuji. Proto jsem studoval a vybudoval si vlastní firmu, která mě už 25 let živí. Auto mám, ale koryto mi schází. Nemohl bys mi přenechat to svoje?

zabijakcizichčlenu - Profil | Po 30.1.2017 16:28:46

hraji >> Postižený člen, asi ano, něco měnit, když se tam navzájem volí stejní mocipáni pořád dokola? Když se někomu něco nelíbí, tak je postižený, ve vládě,když se něco nelíbí, tak je také postižený? Už aby tu soudružskou baštu někdo zrušil a začli ste makat rukama,ono to k tomu spěje, za chvíli nebude kde chytat, desítky hektarů revírů mizí před očima, místo, aby se kupovaly revíry, hlavně, že máme koryta a autíčka, ale na nájmy nebo na prodeje není co?

Mrknato - Profil | Po 30.1.2017 16:27:59

Jarda Š. >> Samozřejmě, že ÚS nemusí poskytnout všechny své revíry jak k územnímu, tak CS rybolovu, ale revír který poskytne ke společnému územnímu lovu, musí poskytnout (vložit) i do CS rybolovu. Přes to vlak nejede a když ano, tak je to lumpárna.......

Nevím o žádném revíru kde drží dekret ÚS, že by ho "vložil" do rybolovu jen jedné MO! U nás ve Vč. takový revír není. Na Oplatile ÚS vydává zvláštní povolenky, které si může koupit kdokoliv. Dekret má Vč.ÚS a neplatí na něm územní a CS povolenky.

Pak se čilimníci divěj, až si málem ukroutí hlavu, že rybáři nerespektují lovné míry, doby hájení a lovu.... kdopak je to asi naučil?

Jarda Š. - Profil | Po 30.1.2017 15:53:52

Mrknato >> Přečti si to pořádně, ono tam je totiž schováno, že ÚS nemusí mít všechny revíry v územním rybolovu, ale některé může mít jen pro členy některých MO.

petrikveprik - Profil | Po 30.1.2017 15:32:58

sven >> já s Tebou souhlasím, nejsme ve sporu. tohle cos napsal: "Územní svaz dál drží dekrety a dál naše chování na našem majetku koriguje a náš majetek zahrnuje do soupisu, proti naší vůli." tohle to podtrhuje. Prostě něco máš, plať za to, starej se a jak dojde na sklízení ovoce, tak se rozděl.

Mrknato - Profil | Po 30.1.2017 15:19:26

Jarda Š. >> Na stránkách rybsvaz.cz je jiné znění CS statutu (odst II.4.)..... :
"Postup při vkládání revírů do CS rybolovu je závazný.
ÚS ČRS vkládají do CS rybolovu všechny rybářské revíry a rybníky s lovem ryb na udici, na nichž platí územní povolenka pro všechny členy MO ČRS v působnosti příslušného ÚS ČRS. Vložení jen části revírů a rybníků s lovem ryb na udici, na nichž platí územní povolenka pro všechny členy MO ČRS v působnosti příslušného ÚS ČRS, není možné.
Do CS rybolovu lze zařadit samostatně mimopstruhové a samostatně pstruhové rybářské revíry jednoho ÚS ČRS.
Rada ČRS vkládá do CS rybolovu všechny rybářské revíry, jejichž je uživatelem, popřípadě rybníky s lovem ryb na udici, na kterých hospodaří."

Zmínka o možnosti vyčlenit cosi ve statutu neni již cca 8let. Musíš mít asi starý statut. A určitě asi odtušíš, proč to čilimníci ze statutu vypustili.....

Jarda Š. - Profil | Po 30.1.2017 15:14:11

sven >> To bylo počátkem 90. let, kdy se většina ÚS rozhodla převést na sebe dekrety, aby se zabránilo uskutečnění plánů některých funkcionářů MO, kteří připravovali vystoupení svých MO z ČRS i s revíry a jejich transformaci na nezávislé rybářské kluby.

sven - Profil | Po 30.1.2017 13:47:50

Jarda Š. >> Nezpochybňuji, že máš pravdu. Já u toho tenkrát nebyl.....
Ovšem od té doby uplynulo mnoho vody, pokus o zvrat neuspěl, stav je jaksi zakonzervovaný a vůle po nápravě nulová..

Jarda Š. - Profil | Po 30.1.2017 13:39:10

sven >> Takový systém jste si ale zavedli sami v rámci ÚS, nikdo zvnějšku to po vás nechtěl.

Bobertik - Profil | Po 30.1.2017 13:35:47

hraji >> merit věci je ten, že i jiní než ty rozumějí fungování svazu, ale to ty nechceš slyšet, číst a dokonce si to ani nedovedeš představit, že by tomu mohli rozumět i jiní, než ty.

Jarda Š. - Profil | Po 30.1.2017 13:35:27

Mrknato >> Podívej se na odst II.4. Statutu celosvazového rybolovu. Ten umožňuje ÚS některé revíry vyčlenit jen pro členy určitých MO a tyto nevložit do celosvazového rybolovu. Tím to Sněm ČRS Severočechům legalizoval, byť se nám to nelíbí.

sven - Profil | Po 30.1.2017 13:33:21

eskymak Mrakomor >> petrikveprik - 30.1.2017 12:41:20 >> Chybí Ti tam ještě třetí možnost: " kdo žere z vlastního koryta a přesto tento systém kritizuje". :-)
Rád vysvětlím..
Tzv. RMV si členové naší MO vybudovali od nuly vlastníma rukama a za vlastní peníze.
Svépomocí ho udržují v provozu a zarybňují výlučně ze svých prostředků.
Ještě jednou připomínám: ZE SVÝCH PROSTŘEDKŮ !!!
Je majetkem MO a nikdo, mimo jeho členů, na něj rozhodně nic nedoplácí. Tedy ani Ty ne.
Platí na něm pouze celosvazové MP a územní MP povolenky, vydané místní MO.
Žádné místní povolenky neexistují.

A teď k té kritice...
Systém v tomto případě kritizuji z důvodu, že je tato voda uváděna v soupisu tzv. RMV.
Je tomu tak proto, že systém v době jeho budování před desítkami let, vyžadoval aby tzv. dekret k revíru, byl v držení supervizora v podobě Územního svazu.
Přestože došlo ve společnosti k jistým změnám, v tomto případě se nezměnilo nic.
Územní svaz dál drží dekrety a dál naše chování na našem majetku koriguje a náš majetek zahrnuje do soupisu, proti naší vůli.
V okamžiku kdy se stav narovná, bude obratem tato voda se soupisu RMV vyjmuta a nikoho neznalého problematiky, to nebude ani trápit ani dráždit.. :-)

Mrknato - Profil | Po 30.1.2017 13:20:52

Jarda Š. >> Z jakého titulu si může ÚS řešit nějaké "RMV"? ÚS je uživatel revírů na které má dekret, na které platí územní povolenky a ty musí také vložit do CS rybolovu. Nebo je to jinak?
Pokud má nějaký revír MO, na který ji přidělil dekret RO a MO si mu říká RMV, pak je čistě na MO, jak s ním naloží, ale tato MO by měla být SHMO, tedy její členové by neměli mít nárok na společné územní a CS povolenky.

Mrknato - Profil | Po 30.1.2017 13:13:07

computerfish >> JIstě že pokud MO je držitelem dekretu na svůj revír, tak si na něj může vydávat také povolenky, současně ale platí, že MO se může svým nejvyšším orgánem rozhodnout, zda bude hospodařit společně (vykonávat pro ÚS na společných revírech některé činnosti), nebo bude hospodařit samostatně, (tedy na revírech, na které má dekret) JIná možnost není........

hraji - Profil | Po 30.1.2017 13:12:55

Bobertik >> ano, tím co píšeš a jak píšeš, prozrazuješ co víš, a co nevíš. Vím že je to pro tebe složité. Nezpochybňoval jsem ani to, že umíš číst nebo hledat na internetu. Nezpochybňoval jsem dokonce ani tvoji schopnost ovládat počítač. Jen s tím svazem a jeho fungováním to asi nebude pravda, jak to píšeš.
Zkus se vrátit zpět k meritu věci.

Mrknato - Profil | Po 30.1.2017 13:10:05

Willow >> RMV dnes už neexistuje, takže žádná povolenka na RMV nemůže být. Že se dnes revírům v užívání MO (dříve malé vody, pak RMV), které tyto "soukromáky", jejichž jsou uživatelem nevkládají do CS rybolovu, je na té které MO a je hlavně svazobolák ÚS a Rady. Tyto MO by měly být automaticky SHMO, ale nejsou dík "svazopolitické konstelaci".

petrikveprik - Profil | Po 30.1.2017 12:57:23

Bobertik >> tyto "politické" diskuze mám rád - krásně z nich jde totiž vyčíst kdo systém kritizuje (čti kdo musí platit na jiné) a kdo naopak tento bordel podporuje a obhajuje (čti sedí u koryta a žere z cizího, promiň teda vlastně z vlastního :-))))

Bobertik - Profil | Po 30.1.2017 12:53:16

hraji >> a už jsi zase chytrý, protože TOBĚ NĚCO ŘÍKÁ, ŽE JÁ TO TAKY NEVÍM. Prostě jsi nositel všehomoudra a my ostatní jsme jen plebs. Můžu ti říct, že vím jak to funguje a vím jaká je struktura svazu, světe div se umím pracovat s počítačem, hledat na internetu, číst a myslet, nejsi v tomto světě jen ty vyvolený, komu byl dám mozek.

Bobertik - Profil | Po 30.1.2017 12:50:29

eskymak Mrakomor >> petrikveprik - 30.1.2017 12:41:20 >> máš pravdu, bohužel je dost takových, kterým je to jedno a pak je všechno zbytečné.

petrikveprik - Profil | Po 30.1.2017 12:41:20

Bobertik >> ser nato, logika je jednoduchá, když je třeba platit, tak je to "nás všech". Když je možnost užívat a sklízet plody, tak je to jen pro ty rovnější a ne pro Tebe. No a kdo zato může? No jasné že Ty - nechodíš volit na schůze..:-)) No a jestli chodíš, tak jsi vlastně trotl, že to píšeš tu. Těmto funkcionářům ten bordel vyhovuje a budou dělat vše proto aby se nic nezměnilo. A celá členská schůze se může stavět klidně na hlavu.

hraji - Profil | Po 30.1.2017 12:39:23

Bobertik >> je to strašně jednoduché. Klidně začni radit lidem, ať se stanou členem svazu a chodí na schůze, a pokouší se něco změnit. Máš skvělou možnost. Jen ti uniklo, že tihle lidé již členy svazu jsou, a na schůze moc chodit nechtějí. Oni nemají zájem se aktivně zapojit. Jim jen vadí, že se musí přizpůsobit podmínkám, které svaz nastavil. Aspoň tedy v této diskuzi to tak vnímám. A jaký má kdo názor je mi jedno, je to jeho názor, má na něj právo.
Netuším nakolik znáš organizační strukturu svazu a nakolik víš, jak je například z úrovně pobočného spolku ovlivnitelná záležitost, jako jsou revíry místního významu.
Ale něco mi říká, že ty to taky nevíš. Ale možná právě proto by ses mohl ujmout toho radostného přesvědčování ke vstupu do svazu. Mně to moc smysl nedává.

Bobertik - Profil | Po 30.1.2017 12:19:54

hraji >> ty jsi mi teda extra brepta.Každý má odejít, hlavně, aby neměl jiný názor než ty. Jak to tady pročítám a ne dneska poprvé, mohl bych mít na tebe jeden dotaz? Kde se kupuje patent na rozum? Protože, Ty jsi sakra bedna, všechno víš nejlíp a máš na všechno lék, nelíbí se ti to, ODEJDI, neporadíš třeba lidem jak se stát členem, že mají chodit na schůze, kandidovat do vedení organizace a když jim to vyjde, tak být i zvolení, aby to mohli zkusit řídit oni. Možná budou i lepší než ty, nebo taky ne, ale tohle jim neporadíš.

Sa(l)micka - Profil | Po 30.1.2017 11:44:13

*Shimi* >> Jo, pravdu máš. Taky jsme měli dvě RMV - jedno bylo omezený tak, že tam mohla chytat pouze děcka, na druhý se vydávala samostatná povolenka, další rok se jenom přidávalo razítko a muří noha na povolenku územní/celosvazovou, jako že platí i na ten a ten revír. A šlo to.

Jarda Š. - Profil | Po 30.1.2017 11:43:09

*Shimi* >> RMV si řeší ÚS samostatně ve svých statutech územního rybolovu. Statut celosvazového rybolovu pouze stanoví, že RMV nemusí ÚS vložit do celosvazového rybolovu, musí ale do něj vložit všechny své revíry, které nejsou RMV.

*Shimi* - Profil | Po 30.1.2017 11:39:46

computerfish - >> "Vám se nechtělo .... " - Vám? Já nejsem nikde organizován, jsem nečlen. Pouze se snažím dopátrat toho, jak je celá tahle problematika "RMV" legislativně ošetřena. Zákon RMV nezná, takže tím pádem ani neumožňuje vyhlašování/rušení RMV a následné vyjímání z územního rybolovu. Tak jak je tedy možné, že se vyhlašuje/ruší a vyjímá? Na základě čeho? To musí mít přece nějaký právní základ. To přece nemůže být nějaká svévole jednotlivých ÚS.

computerfish - Profil | Po 30.1.2017 11:27:14

*Shimi* >> Já se o revírech v soupisu bavím také. Přesně ti to vyložil kolega JŠ. Vám se nechtělo vydávat povolenky na RMV revíry, tak jste si pravidla zjednodušili a vymysleli tento paskvil.

*Shimi* - Profil | Po 30.1.2017 11:24:40

Jarda Š. - >> "Dle mého názoru, pokud je revír vyjmut z územního rybolovu, neměla by na něm platit územní povolenka pro nikoho, ale uživatel by měl vydávat na takový revír povolenku samostatnou." - Přesně tak. Mimochodem, na základě tedy jaké legislativy se to vyhlašování/zrušení RMV a jeho následné vyjmutí z územního rybolovu řeší? Myslím v rámci celého ČRS.