- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Nejoblíbenější rybí recepty
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
28x v oblíbených a 2x v ignorovaných.
klobonek - Profil | Čt 4.2.2016 21:03:59
sos - Profil | Čt 4.2.2016 20:26:41
takže nejen uzený jak uvádíš Ty,jinak jsi to napsal trefně, Marek
venybit - Profil | Čt 4.2.2016 19:53:33
afjee - Profil | Čt 4.2.2016 19:16:48
klobonek - Profil | Čt 4.2.2016 19:13:14
otoš - Profil | So 5.12.2015 20:19:40
tibo - Profil | So 5.12.2015 19:00:55
Frante - Profil | So 29.11.2014 20:58:46
Ryba na pórku s brambory:
Pro 2 osoby cca 400g ryby (ať ryba domácí, štička, candoš, okoun, sumík...), 4 větší brambory a jeden mega pórek, koření, máslo.
Do máslem vymazané zapékací mísy na kolečka vyskládat brambory v jedné vrstvě a okořenit, pak všechem pórek na kolečka/půlkolečka a okořenit a pak finální vrstva brambor na kolečka a okořenit. Koření samozřejmě sůl a drcený pepř, pak sladká paprika a třebas drcený kmín (a nebo podle fantazie a chuti).
Na tenhle základ položím rybu - většinou to samé koření co je na tom základu. Nebo variantně se snítkama tymiánu a rozmarýnu a zakápnout citronem.
Peču to v zapékací míse i s víkem a jakmile jsou brambory, tak se to dá jíst. Je to najednou i s přílohou a ryba je taková příjemně dušená a voní po koření a pórku.
Otec to na talíři zprasí ještě tatarkou nebo majolkou :D
FOUSATEJ HAT - Profil | So 29.11.2014 19:52:40
Z tolsťáka vyřízneme páteř, čímž nám vzniknou dva filety téměř bez kostí. Nakrájíme na cca 250g steaky, osolíme a posypeme kmínem a necháme zhruba hodinu odpočinout.
Rozpálíme na pánvi olej a zprudka osmažíme z obou stran podle tloušťky masa 3 až 7 minut z každé strany, samozřejmě prvně ze strany z kůži.
Řeči že se tolstolobik nedá jíst jsou nesmyslné, takto upravený tolsťák je prostě neuvěřitelný :-)
sobotas - Profil | Čt 11.4.2013 9:01:48
S&F - pescador - Profil | Čt 11.4.2013 9:00:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Candáta očistíme a rybu naporcujeme. (na podkovy nebo filetujeme - dle libosti)
Naporcovaného osolíme, přidáme trochu bílého pepře a opečeme na rozehřátém másle.
Omáčka - Na másle osmahneme nadrobno pokrájenou šalotku, zasypeme ji hladkou moukou a připravíme si světlou jíšku, kterou zalijeme bílým vínem, smetanou na vaření a rozředíme pak na potřebnou konzistenci zeleninovým vývarem. Okořeníme, přidáme očištěnou nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu, 1 ČL francouzské hořčice, špetku kurkumy a vše povaříme a poté přecedíme.
Opečené kousky candáta dáme na předehřátý talíř a přelijeme citronovou omáčkou ( někdy dělám i pomerančovou)
Jako přílohu jsem mimo "brambory" nebo pečivo jsem zkoušel i indiánskou rýži a bylo to výborné.
bremic - Profil | Čt 11.4.2013 8:53:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Morus - Profil | Čt 11.4.2013 8:46:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Flying trout - Profil | St 10.4.2013 13:49:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Polčis - Profil | St 10.4.2013 13:38:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Morus - Profil | St 10.4.2013 8:48:10
Anýzový dědek - Profil | St 10.4.2013 7:56:12
rover - Profil | Út 9.4.2013 21:19:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Asi kilový cejn, 2 vejce, 1 dcl bílého vína, lžíce oleje, polohrubá mouka, citrón, ztužený pokrmový tuk, sůl
Cejna rozdělíme na porce asi po 200 g a dobře osolíme. Rozšleháním bílého vína, oleje, vajec, soli a mouky připravíme zahoustlé těstíčko jako na kapání. V připraveném těstíčku namáčíme dvakrát jednotlivé porce a osmažíme je ihned v rozpáleném tuku do zlatova. Osmažené porce ryby rozdělíme na talíře, poklademe plátky citrónu a podáváme např. s vařenými nebo opékanými brambory.
voda12 - Profil | Út 9.4.2013 21:11:17
Čtenáři této diskuse také sledují
Udírny a uzení48815
Fóry57356
Čína - objednali ste uz nieco?15117
Kulinářský kroužek aneb vše co se dá uvařit z ryb5402
Gastrorožek aneb o jídle a všem okolo35035
Rybářsko-houbařské jádro .-)40801
Sranda bez nadsázky 🤘2646
Kutilské jádro MRKu4172
O kočkách a kočičácích19660
Bušákovy plky a frky a různé věci od našich vod306195
Kde to žije - všechna témata
10:58Hnidopišká úvaha - o čem vlastně rybařina teď je.... 6
10:57Nákup v Německém Anglermarkt 59
10:55Korda Developments a vše co k této značce patří 721
7:18EPOXID -fan club 336
6:46Jezera Milada a Most se zatím pro rybářskou veřejnost neotevřou (Bleskovka) 4
6:17Zákaz nahození zátěže při lovu sumců ze břehu (na vodách, kde není povoleno vyvážení) 76
0:34Spey & Salmon 440
StJak jsme vlastně začali chytat ryby 31
StMiloš Zeman legenda 154
StPohybové čidlo flajzar Q-PIR2 281
StRevíry s celoroční přívlačí 18
StMagnetická rychlospojka - jsou všechny stejné? 75
StFan Club značky Tubertini 854
StUpgrade přívlačového prutu a navijáku na štiky, candáty, okouny... 13
StFan Club navijáků Tica 976
Co je nového - všeobecné
StBleskovka: Jezera Milada a Most se zatím pro rybářskou veřejnost neotevřou
PáBleskovka: Zákaz přívlače od 1. září na vybraných pstruhových revírech Severočeského RS
ČtBleskovka: Obrazem: Letošní úklid Orlíka je v plném proudu
. . . Video: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Akční nabídky
Série kaprařských prutů SPORTEX Competition Carp CS-4 je vyrobena z nového nejkvalitnějšího Japonského uhlíku. Krásný moderní design padne do oka každému rybáři.
Za 764 Kč
Řada návnad TX1 byla navržena s ohledem na jednu věc, rychlé záběry! Všechny čtyři klasické příchutě jsou plné kvalitních surovin a vylepšené chuti.
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
29.3.Motorová pila na udici
30.3.Cortina Ivančice Velikonoční...
30.3.15. rybářské závody Dymokury...
30.3.Cejnobraní Asuán - dvojice
31.3.Cejnobraní Asuán - jednotlivci
6.4.Jarní rybářské závody Mirovice -...
6.4.Benátky Sranda Mač 2024 Jaro
6.4.Jarní závody - Bučina
11.4.Gergelík Evolution Fishing Jaro...
13.4.Zrušeno Cejnobraní jaro Kelčany
Doporučujeme e-shop
FISHING INVEST
Rybářský e-shop zaměřený pro kapraře a hodnocený jako nejlepší speciálka na kapry. Nabízíme to nejlepší ze světové...