Nejoblíbenější rybí recepty

Už se tady na MRKu ukázala diskuse o nejlepším rybím mase ale já tuto diskusi zakládám spíš pod tématem jaké máte svoje nejoblíbenější recepty? Podle mě když už někdo rybu zmasí (nemám nic proti) tak ať už to stojí zato a neni z toho uplnej blivajs co by ani krysa do huby nevzala :D ...... posílejte recepty, třeba se někomu zalíbí.
Autor diskuse: PepíkPepík - Profil , 8.4.2013 všeobecné - ostatní

klobonek - Profil | Čt 4.2.2016 21:03:59

venybit >> díky moc, myslel jsem si, že parma nebude to pravé ořechové, tlouště tedy vyzkouším - díky za tip - samozřejmě ho musím napřed chytnout :-)

sos - Profil | Čt 4.2.2016 20:26:41

venybit >> zrovna o pár řádků níže je jeden recept na tolstoje a je jich více,
takže nejen uzený jak uvádíš Ty,jinak jsi to napsal trefně, Marek

venybit - Profil | Čt 4.2.2016 19:53:33

klobonek >> Parma není dobrá ryba. Pomalu roste takže když už má nějakou větší velikost je už hodně stará . Tudíž nemá moc dobré maso a je jí škoda brát, protože opravdu hodně dlouho roste . Tloušt má lepší maso než kapr ,rychle roste je jich všude celkem dost a maso má chutné. Jinak je asi každá ryba celkem dobrá ,když se umí připravit . Snad ještě Tolstolobik je dobrý akorát uzený , má hodně tučné maso ,takže se hodí opravdu jen do udírny . Ale jinak je každá ryba dobrá ,hodně záleží na tom jak je stará a odkud je .

klobonek - Profil | Čt 4.2.2016 19:21:22

afjee >> jsi zlej :-(

afjee - Profil | Čt 4.2.2016 19:18:36

klobonek >> Budeš jíst kapry a hotovo.

klobonek - Profil | Čt 4.2.2016 19:17:47

afjee >> tak mě ji chytneš ty :-)

afjee - Profil | Čt 4.2.2016 19:16:48

klobonek >> Na co potřebuješ znát kvalitu masa parmy, když ji stejně nechytneš? )))

klobonek - Profil | Čt 4.2.2016 19:13:14

Nazdar pánové, musel jsem do svého jídelníčku zařadit více ryby. Chtěl jsem se Vás zeptat na kvalitu masa u méně používaných ryb v kuchyni - třeba parma, tloušť? Já mám takové tušení, že to bude samá kost a chuťově to bude taky o ničem, ale možná se pletu - takže budu rád za každé doporučení, které ryby jsou chutné - výjimky kapr, amur, štika, candát, cejn, okoun, pstruh, sumec - ty znám a chutnají mi :-) předem děkuji!

otoš - Profil | So 5.12.2015 20:19:40

...chytneme rybu...když nemáme rybu, tak můžeme k přípravě použít králičí maso a když nemáme ani to, tak si uděláme z brambor placky... Dobrou chuť!

tibo - Profil | So 5.12.2015 19:00:55

SlavnýLovecPampalini >> Prosim Tebe,daj mi recept na pripravu AMERICKYH SUMIKOV -u nas je ich plna pr....za hodku vytiahnem pri brehu 15-20 ks ,a su tam aj 12-16cm .DIK

Pvl - Profil | So 5.12.2015 18:11:49

Čt 1 18:30 hod --- Kluci v akci -- rybí recepty

beda1 - Profil | So 29.11.2014 21:06:00

Pro Mlsouny.

Frante - Profil | So 29.11.2014 20:58:46

Kolikrát už nevim jak rybu upravit, tak volím někdy ty nejjednodušší recepty - přecijen v jednoduchosti je krása.

Ryba na pórku s brambory:

Pro 2 osoby cca 400g ryby (ať ryba domácí, štička, candoš, okoun, sumík...), 4 větší brambory a jeden mega pórek, koření, máslo.

Do máslem vymazané zapékací mísy na kolečka vyskládat brambory v jedné vrstvě a okořenit, pak všechem pórek na kolečka/půlkolečka a okořenit a pak finální vrstva brambor na kolečka a okořenit. Koření samozřejmě sůl a drcený pepř, pak sladká paprika a třebas drcený kmín (a nebo podle fantazie a chuti).
Na tenhle základ položím rybu - většinou to samé koření co je na tom základu. Nebo variantně se snítkama tymiánu a rozmarýnu a zakápnout citronem.

Peču to v zapékací míse i s víkem a jakmile jsou brambory, tak se to dá jíst. Je to najednou i s přílohou a ryba je taková příjemně dušená a voní po koření a pórku.
Otec to na talíři zprasí ještě tatarkou nebo majolkou :D

FOUSATEJ HAT - Profil | So 29.11.2014 19:52:40

Tolstolobik ala treska

Z tolsťáka vyřízneme páteř, čímž nám vzniknou dva filety téměř bez kostí. Nakrájíme na cca 250g steaky, osolíme a posypeme kmínem a necháme zhruba hodinu odpočinout.
Rozpálíme na pánvi olej a zprudka osmažíme z obou stran podle tloušťky masa 3 až 7 minut z každé strany, samozřejmě prvně ze strany z kůži.

Řeči že se tolstolobik nedá jíst jsou nesmyslné, takto upravený tolsťák je prostě neuvěřitelný :-)

sobotas - Profil | Čt 11.4.2013 9:01:48

Cejn jednoduše a velmi chutné,posolit a pokmínovat osmažit obrat a sníst:-)

S&F - pescador - Profil | Čt 11.4.2013 9:00:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

PepíkPepík - >> Nejvíce mě chutná candát s citronovou (pomerančovou) omáčkou.
Candáta očistíme a rybu naporcujeme. (na podkovy nebo filetujeme - dle libosti)
Naporcovaného osolíme, přidáme trochu bílého pepře a opečeme na rozehřátém másle.
Omáčka - Na másle osmahneme nadrobno pokrájenou šalotku, zasypeme ji hladkou moukou a připravíme si světlou jíšku, kterou zalijeme bílým vínem, smetanou na vaření a rozředíme pak na potřebnou konzistenci zeleninovým vývarem. Okořeníme, přidáme očištěnou nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu, 1 ČL francouzské hořčice, špetku kurkumy a vše povaříme a poté přecedíme.
Opečené kousky candáta dáme na předehřátý talíř a přelijeme citronovou omáčkou ( někdy dělám i pomerančovou)
Jako přílohu jsem mimo "brambory" nebo pečivo jsem zkoušel i indiánskou rýži a bylo to výborné.

bremic - Profil | Čt 11.4.2013 8:53:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Všichni znají kuře na paprice. Když je kapr a nálada, tak kapra krátce povařím slabým varem max. 5 minut. Vytahám všechny kosti a maso zbavené kostí a kůže zpracuju stejně jako kuře na paprice. Jako přílohu jedině noky. I ti co rybu na jídlo nevyhledávají netuší že jedí rybu.

Morus - Profil | Čt 11.4.2013 8:46:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Klobásky: na kilo ryb asi 0,75 kg bůčku, pomlít, smíchat se solí, kořením (dávám česnek, kmín, papriku sladkou i pálovou, majoránku), 2 vejce. Podle potřeby můžeme doředit vodou pokud se to nebude dobře zpracovávat. Nechat proležet 24 hodin v chladu, pak zkusit uvařit malou kuličku na ochutnání, jestli je to dobře slaný, případně dosolit a nechat ještě aspoň 8 hodin. Naplnit do střívek a šup s tím do udírny. Spousta lidí nepozná že je to z ryby.

Flying trout - Profil | St 10.4.2013 13:49:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já dělám rybu takhle: vemu nějakou lepší rybu, nejradši candáta, udělám dva filety (fiknu je na půl), záleží na velikosti ryby, potom na filet cáknu pár kapek oliv ojlu, položim nějakou sušenou šunku (prošuto, šwarcwaldskou), dám kus větývky rozmarýnu, větývku tymiánu, zabalim a spíchnu párátkem, nechám odpočinout, provonět byliny a potom to narychlo osnažim a tra dá .... podávám s pečivem.

Polčis - Profil | St 10.4.2013 13:38:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Štika se smetanovou omáčkou: Filety ze štiky osolím,přídám pepř a drcený kmím,na másle osmažím tak minutu,dvě z každé strany a zaleju smetanou.Nechám jen probublávat i půl hodiny.S omáčkou není maso tak suché.

PepíkPepík - Profil | St 10.4.2013 13:03:32

Morus >> A co čeho to cpeš?

Morus - Profil | St 10.4.2013 8:48:10

a už jste zkoušeli rybí klobásy? To je taky ňamka, sám si u vody u prutů občas zacpávám hubu klobásou z cejnů. Ideální recept na zužitkování podřadnějších ryb který mají hodně kostí.

Anýzový dědek - Profil | St 10.4.2013 7:56:12

SlavnýLovecPampalini >> To je sice pravda, ale je to prostě jiná varianta úpravy ryby než jsi zvyklý..))

PepíkPepík - Profil | Út 9.4.2013 21:39:16

z1 >> jojo to teda nemaj :D

rover - Profil | Út 9.4.2013 21:19:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ještě k cejnovi, ...cejn smažený ve vinném těstíčku
Asi kilový cejn, 2 vejce, 1 dcl bílého vína, lžíce oleje, polohrubá mouka, citrón, ztužený pokrmový tuk, sůl
Cejna rozdělíme na porce asi po 200 g a dobře osolíme. Rozšleháním bílého vína, oleje, vajec, soli a mouky připravíme zahoustlé těstíčko jako na kapání. V připraveném těstíčku namáčíme dvakrát jednotlivé porce a osmažíme je ihned v rozpáleném tuku do zlatova. Osmažené porce ryby rozdělíme na talíře, poklademe plátky citrónu a podáváme např. s vařenými nebo opékanými brambory.

voda12 - Profil | Út 9.4.2013 21:11:17

Zdencek >> Díky za typ, to by mohlo být ještě lepší, asi by se to dalo udělal i s větším okounem, ale ze všech ryb, které jsem ochutnal, mi stejně nejvíc chutná štika.

retrívr - Profil | Út 9.4.2013 21:04:34

rover >> OK.

z1 - Profil | Út 9.4.2013 20:57:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj, na podzim jsem zkoušel tento recept a už se těším až lapnu zas nějaký kapříky. Matesy nemaj chybu :-) http://www.zoufalirybari.cz/matesy