Netradiční výroba boilie

Dobrý den.Po shlédnutí tohoto videa na http://www.lovkapra.com/video-domaci-vyroba-boilies-na-kosticky/ chci vyzkoušet tento podle mě rychlejší a originálnější způsob výroby boilie.Máte někdo zkušenosti stakovou výrobou?Zajímá mě jaká je optimální velikost těsta na vaření,délka vaření,aby bylo těsto dostatečně provavařené,ale nepřevařené,nakrájet kostky na prosušení až po schládnutí těsta,nebo toto těsto zamrazit a kostečky nakrájet až před lovem?Děkuji za pomoc.Autor diskuse: oko1 - Profil , 22.1.2013 kaprařina - nástrahy, návnady

14x v oblíbených a 4x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

Ndon Ferrari - Profil | Ne 16.6.2013 19:28:52

Kenny3 >> to je asi jedno, někdo nechá 1 hod. někdo 24 hod. vařit stejně jako boilies nebo napařovat, s tou fólii nemám zkušenost,

NKenny3 - Profil | So 15.6.2013 20:08:43

don Ferrari >> Koľko treba nechať cesto odstáť ? Treba ho variť tak ako obvykle dokým guličky nevyplávajú ? A kedy je dobré ho variť v potravinovej fólii ako je ukázané na tom videu. Dík za odpoveď.

Ndon Ferrari - Profil | So 15.6.2013 19:17:49

Kenny3 >> ano

NKenny3 - Profil | So 15.6.2013 16:11:19

Dobrý deň. Dá sa vyrobiť boilies aj z receptu na nejaké cesto napr.: http://www.mrk.cz/r/atlasy/nastrahy_navnady/nastrah​y/testa/konopne_testicko/
keď dám doň miesto vody vajcia ?

NOuťa 27 - Profil | Pá 25.1.2013 19:38:53

Tomajo >> Dobrej vkus.

N19tom97 - Profil | Pá 25.1.2013 16:28:06

kedysi som o takejto výrobe čítal v nejakom rybárskom časáku a tam bolo písane že to je najlepšie tesne pred lovom nakrájať ako čerstvo uvarené a tak to uvolnuje lepšie atraktory. Ale neskúšal som to robiť ešte

Nmataos - Profil | Út 22.1.2013 22:13:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Je to lechka viec da se to gulat i z bičajne smiesky jako napr :
1 Kg krupice hrube
2Kg Kukurični šrot
1 Kg ryby mučky na kg asi cca 10 vajec a varim to tak dlouho jak boile dam to do vrici vody a necham to povarit pokým neplavou sen tam to zamiešam a potom necham vischnut na jeden den potom to polejem nech sa to vsakne a necham to ježte preschnut asi na 2 dni ked je použivam na vipravu ale ked to chcete na rychle chztani tak je dobre to neuvarit dat tam vice esencie a hlavne to tak sušit abi to nepopraska a to je vo velkom teple alebo naslnku a je dobre ked je to vo vetranej miesnosti cca asi tak 20 stupnou ale da sa i pri 10 a to dlhši schne

NRO:-(man)-: - Profil | Út 22.1.2013 21:51:03

klitosaurus >> díky :)) vyzkouším

Nklitosaurus - Profil | Út 22.1.2013 20:54:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

oko1 >> Stačí gluten a pšeničné klíčky.Taky záleží na hrubosti mixu.Pokud je hodně jemnej a přidáš o trochu víc klíčků a glutenu,tak vejce přidávat nemusíš.Dáš jich stejně jako když válíš koule.Toho glutenu a klíčků se bát nemusíš.Pokud přidáš o 10% víc než do boilie,melo by to stačit.Není to tak složitý jako u koulí,tam musíš zkoušet,aby to šlo válet,u knedlíku je tě to jedno,ten knedlík uděláš pokaždý.........

Nklitosaurus - Profil | Út 22.1.2013 20:48:33

RO:-(man)-: >> průměr je cca 8cm,jak se mi to povede.Pokud jsou větší,musíš samozřejmě dýl vařit.

NPvl - Profil | Út 22.1.2013 20:40:59

Tomajo >> Alespoň s tou první výtkou by jsi měl něco dělat :o§))

NTomajo - Profil | Út 22.1.2013 20:37:24

judas.d >> já už jinej asi nebudu :-)

Njudas.d - Profil | Út 22.1.2013 20:33:07

Tomajo >> no slyšel jsem že jseš pěkná unda,ani panáka nenaliješ a fleky propaluješ:-)

NCloud - Profil | Út 22.1.2013 20:23:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

oko1 - >> Nedávno jsem i zkoušel vařit těsto v "igelitových"střevech".Výrobek super,pak jsem nakrajel něco jako pelety,nádherně vše vonělo,ale to plnění na ručním strojku,To už si nechám jen na maso! :-)
Ale mít elektrický mlejn,nebo vytlačovák,tak budu opakovat!

Noko1 - Profil | Út 22.1.2013 20:12:03

klitosaurus >> Aby se to tak nedrolilo,píšeš více pojiva.Myslíš gluten,nebo vice vajec?

NRO:-(man)-: - Profil | Út 22.1.2013 19:55:46

klitosaurus >> jaký průměr mají knedlíky?

NTomajo - Profil | Út 22.1.2013 19:39:54

Pvl >> dlouho dlouho :-)

NPvl - Profil | Út 22.1.2013 19:34:07

Tomajo >> Ta viněta je už nějaká zedřená . Jak to nosíš k vodě dlouho ? :o§)

NTomajo - Profil | Út 22.1.2013 19:30:21

judas.d >> náhodou ají ten chlas občas zkouším :-)

Nklitosaurus - Profil | Út 22.1.2013 19:29:03

Jinak jsem ještě zapoměl napsat,že po uvaření necham lehce prosušit cca 5 dní nejlépe venku ve stínu nebo v průvanu a vcelku zamrazím.Když jdu nas ryby,tak den,dva předem vyndám do lednice,pak nakrájím na kostky a chytám.Chce to hodně pojiva,jinak se drolí a tím i dřív rozpadnou

Nmeďo1 - Profil | Út 22.1.2013 19:27:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ja som to tiez skusal, ale prislo mi to dost zdlhave a nevedel som ako dlho to mam varit. Ked som to prepolil, tak v strede to bolo este take surove. Dal som to varit este raz, ale aj tak to nebolo stale ono, mozno som mal dost hruby valec, ale aj tak ked som to nakrajal na kocky, tak sa to drobilo a po hacikom to nevydrzalo tak dlho ako som si predstavoval, mozno na kratke vychadzky by to bolo OK, ale mna to nenadchlo. Potom som to riesil tak ze to napoly uvarene boilies zo stredu cesta som daval do PVA pancuchy a pod hacik som to daval do silonky. Mal som na to aj zabery, ale nepostacovalo mi to na moj lov. Radsej som sa dal na "varenie" v mikrovlnke a som s tym spokojny.