Sušená vejce do boilie

Ahoj chystám se dělat 40 kg směsi nikdy jsem nepoužíval sušená vejce vždy jen pravá ale při propočtu cena vajec 1200 kč což neni málo ;-) tak jsem se rozhodl pro sušený dělal jste to už někdo napište vaše zkušenosti jak se boilie chová při zpracování to znamená soudržnost směsi a jestli boilie neplesniví díky za info ;-)
Autor diskuse: agig - Profil , 9.1.2013 kaprařina - nástrahy, návnady

NAVI73 - Profil | Pá 4.5.2018 22:28:10

roxtidy >> taky to umichas do hladka, ale je to zbytečná dřina, spíš tak na hnetač

roxtidy - Profil | Pá 4.5.2018 21:30:23

jirisyky >> Václavík je gut ;-)

roxtidy - Profil | Pá 4.5.2018 21:29:39

NAVI73 >> jj, taky si myslím, že opačně se to tak dobře nepropoji

jirisyky - Profil | Pá 4.5.2018 20:10:24

roxtidy >> ale snaha se cení ☺ ale ryby tu jsou zvyklé na Václavíka 😁😁

hláskař - Profil | Pá 4.5.2018 15:34:44

roxtidy >> koukni na úplně první příspěvek v diskuzi,tam jsem to rozebral do detailu ;-)

NAVI73 - Profil | Pá 4.5.2018 15:24:21

roxtidy >> k druhé půlce dotazu, vždy sypké do tekutiny, obráceně se tvoří hrudky a hůře se to míchá. (výsledek je stejný), tzn, rozmíchat sus.bilky a posléze dohustovat sypkou slozkou

roxtidy - Profil | Pá 4.5.2018 15:01:20

jirisyky >> dik, to je taky muj dotaz :-)))

roxtidy - Profil | Pá 4.5.2018 10:11:33

chci se zeptat na nove zkusenosti. Chtel bych docilit lepsiho omilani boilie a myslim, ze by cesta mohla vest pres susena vejce. Moje smes neobsahuje samotny suseny bilek (spatne nazyvany albumin).
Co sem tak vycetl, tak na 1kg suche smesi by melo prijit cca 100g susenych vajec. Zajima me ale jak postupovat. Nekdo doporucuje smichat se suchou smesi a pak posutpne pridavat vodu…jinde zase doporucuji nejdriv rozmichat susena vejce s vodou az vznikne kase a pak zacit pridavat suchou smes…
A jak je to s pridanim tekutych potrav a esenci v techto pripadech?
Mozna bych to resil i tak, ze bych dal napr 2–3 klasicka vejce a cca 70–80g susenych vajec, aby se to zas tolik nerozpadalo. Chce to samozrejme vyzkouset, to je mi jasny. Ale zajima me jaky postup zvolit.
Diky

agig - Profil | Po 4.2.2013 21:49:57

pata >> Však jo a vovovovo tom to je ;-);-)

pata - Profil | Po 4.2.2013 8:43:13

Když děláš boilie z vajec tak na kilo suché směsi se dává 8 až 12 vajec ,záleží na směsi,a pak hotové boilie váží cca 1,6kg,a když si spočítáš 20kg suché směsi x 1,6kg tak ti těch 32kg vychází

agig - Profil | Ne 3.2.2013 23:07:18

don Ferrari >> No jsem zase o něco chytřejší pro příště dík za rady jdu chrnět zatím čus a ještě jednou dík ;-)

agig - Profil | Ne 3.2.2013 22:55:29

don Ferrari >> Jo máš pravdu tuhlo to jako blázen musel jsem tam vždy ještě trochu vody přidat abych to mohl koulet hrozně to chlastalo vodu ;-)

don Ferrari - Profil | Ne 3.2.2013 22:51:44

agig >> myslím si, že jsi udělal stejně tuhé těsto jako s použitím normálních vajec, když používáš sušené, mělo by těsto být trošku vláčnější,

agig - Profil | Ne 3.2.2013 22:51:00

don Ferrari >> Asi jo ;-) asi jsem to moc poředil

agig - Profil | Ne 3.2.2013 22:49:10

don Ferrari >> Jasně chápu 1 kg četně vajec myslíš že to je ten problém je to možný

františe - Profil | Ne 3.2.2013 22:38:16

agig >> Jasně :-)

don Ferrari - Profil | Ne 3.2.2013 22:38:14

agig >> sušené vejce mám součástí směsi, tedy odvážím 1 kg a pak jen tekutou složku, mohu ji naředit vodou nebo použiji játra,

agig - Profil | Ne 3.2.2013 22:36:07

františe >> Jo máš pravdu napsal jsem to špatně ale rozumíme si ;-)

agig - Profil | Ne 3.2.2013 22:32:23

don Ferrari >> JO to jo myslíš že to je problém normálně si taky odvážíš 1 kg směsi a dáš tam dejme tomu 10 vajec né je jasný každá směs je jiná ale většinou jsem dával nejnín 8 nejvíc 10 vajec ;-)

františe - Profil | Ne 3.2.2013 22:26:49

agig >> Nebylo té vody náhodou 700 ml? :-) Pochybuji, že kdyby si dal necelou decku vody na kilo směsy, že by si udělal těsto :-)

don Ferrari - Profil | Ne 3.2.2013 22:26:10

agig >> většinou je poměr 1:0,6 tedy na 1 kg suché směsi cca. 0,6 l tekuté složky, některá směs i méně, některá i více, Ty jsi určitě dal 1 kg směsi + 120 gr sušených vajec + 0,7 l tekuté složky,

agig - Profil | Ne 3.2.2013 22:22:08

don Ferrari >> No taky to moc nechápu jediné vysvětlení je 70 ml vody na 1 kg i když jsem si změřil kolik má jedno vejce syrový vejce má 6 ml tak že na 12 dkg suchejch vajec ta voda sedí no sám jsem čuměl jak to nabylo ale váha nelže prostě to tak bylo

leon1504 - Profil | Ne 3.2.2013 22:22:05

v životě nedám sušený vejce do směsi na kilo davám 5 vajec což je 20 kč,- kvalitní směs ty pojiva má, neřešte čerstvost za nahrážky tu nikdy ničím nenahradíš

don Ferrari - Profil | Ne 3.2.2013 22:13:56

agig >> jen mi nejde do hlavy, jak jsi dosáhl na 20 kg směsi váhy 33 kg boilies?

agig - Profil | Ne 3.2.2013 22:09:20

Slavíček >>Zkoušel jsem to ale nikde v okolí jsem na nic nenarazil ;-) ŽÁDNÝ KŘAPKY

Slavíček - Profil | Ne 3.2.2013 22:01:46

agig >> Podle mě to chtělo zkusit v malém ale jak píšeš teď už to je jedno . Je možnost koupit i levnější vejce křapky ale musíš přímo k výrobci .

agig - Profil | Ne 3.2.2013 21:57:42

Slavíček >> No ted už je to jedno už je uváleno ;-) moc nechápu proč k tomu došlo ale stalo se příště dám normální vejce s těma jsem nikdy problém neměl ;-)

Slavíček - Profil | Ne 3.2.2013 21:53:06

agig >> Zkusil bych místo vody dát podíl syrových jater . Aspoň mě tedy dokážou spojit směs a nemusím dát ani vajíčko .