vařit tygří ořech nebo ne?

Zdravim,prosím mate někdo vypozorovaný rozdíl u vařeného či nevařeného tygřího ořechu.Pište prosím konkretní poznatky.
Autor diskuse: čvachta - Profil , 9.4.2011 kaprařina - nástrahy, návnady

Carpeater - Profil | St 4.5.2011 9:42:35

Venca888 >> ani nedomejšlím, z čeho ti dobytci dělají uherskej salám. To na to asi padne puberťáků

Mmch, Karel Nikl tygřáky nevaří, takže nevařit. Každá další debata je zbytečná a je pouhým off-topic tlachem.

rover - Profil | St 4.5.2011 9:26:51

Rozhodně nevařit, varem, jak známo, se zničí mnoho důležitých látek obsažených v této "hlíze" !

http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=627043
http://www.mrk.cz/clanek.php3?id=104
http://www.yaduweb.com/vlese/rostliny.php atd....

Venca888 - Profil | St 4.5.2011 9:23:39

Carpeater >> no... a co taková koňská mast... vždycky je mi zle z toho, jak ty lékárníci čekaj jako supy u Taxisu během Velký pardubický...

Carpeater - Profil | St 4.5.2011 9:19:14

Venca888 >> a teď si představ, jaký prasárny dělaj lidi s tygří mastí! (lze použít i jako dip)

Venca888 - Profil | St 4.5.2011 8:55:41

Carpeater >> ne - ty se dělaj z tygrů... proto je nemorální na ně chytat, protože tygr je ohrožený zvíře...

Carpeater - Profil | St 4.5.2011 8:50:01

Venca888 >> já bych řekl, že tygří ořech je zelenina, jako kupříkladu erteple.

Venca888 - Profil | St 4.5.2011 8:28:46

Vilda nj >> tygri orech je lustenina? Krom toho ho ryby stejne nedokazou stravit. Asi jako kdybych te krmil kamenim

Vilda nj - Profil | St 4.5.2011 7:48:49

V každém případě vařit. Jako každá luštěnina je pro rybu lehčejc stravitelná a rybě neublíží a fermentace je úplně to nejlepší poněvadž tam vznikají chemické procesi, které surovinu obohacují a zkvalitňují.

Jarda 2004 - Profil | St 4.5.2011 1:18:09

čvachta >> To není specialista ale tupec.

Halen - Profil | St 4.5.2011 0:35:56

d a v i d >> Nikdy jsem na tygřák nic nechytl, ale nechci tě odrazovat, asi to s ním neumím. Mimochodem, vařil jsem ho hodinu - tvrďák. Vařil jsem 2 hodiny - tvrďák. To snad nejde uvařit, aby změkl. Furt křupal, připomíná mi to kamení !!

Hermis_s - Profil | Út 3.5.2011 21:49:31

smazite nekdo tygrak v trojobalu?

pjarmil - Profil | Út 3.5.2011 21:46:37

nechavam 4 dny namocene ve vode s cukrem, na 8kg orechu davam kilo a pul cukru, v te same vode pak dve hodiny varim a dale to necham v te same vode, za dva dny je z nalevu zelatina jak ma byt..

Piskyto - Profil | Út 3.5.2011 19:39:27

Ahoj chcu na to chytat v lete o prazdninach ešte sem na to nechytal tak nevim jak to pude... snad to zvladnu jinač maji je radi kapři jo ? poradte neco ..

Karolínka - Profil | Út 12.4.2011 20:55:23

Zdravím,jak jste tu skoro všichni napsali,namočit na několik dní a po té uvařit.Já je vařím tak 20min a stačí to.Já mám s tygřáky jen ty nejlepší zkušenosti.Kapři je opravdu milují,ale chce to vedět jak správně krmit.Ale na to už přijde každý sám.Občas se "splete" i pěknej amur.

mironda - Profil | Út 12.4.2011 20:36:09

d a v i d >> to mě taky zajímá :D

d a v i d - Profil | Út 12.4.2011 12:26:18

a jaky mate skusenosti pri chytani? je potreba dopredu vnadit nebo kapri reaguji okamzite i bez vetsiho krmeni?

rover - Profil | Út 12.4.2011 12:26:05

Varem surovina ztrácí na kvalitě, ...ale to je rybám určitě jedno, takže bez ohledu na nutriční hledisko klidně vařit.

mironda - Profil | Út 12.4.2011 12:12:23

a co tygří ořech když ho koupím přímo nadipovanej v nálevu na chytání je uvařenej? nebo ne?

adam.fsh - Profil | Ne 10.4.2011 7:22:37

Podľa mňa určite variť, preto lebo sa ľahšie používa ako nástraha, je pre ryby stráviteľnejší a atraktívnejší a má to aj takú inú menšiu výhodu že keď kúpiš 3 kg tigrieho orecha po uvarení budeš mať cca 6 kg tigrieho orecha.

Incognito - Profil | So 9.4.2011 21:36:33

Každopádně vařit. Já ho mám dva dny namočený ve vodě, do té přidávám cukr a melasu. Melasa obsahuje betain takže paráda. Poté uvařím, doba je asi okolo hodiny podle velikosti ořechů. A na konec nechám cca týden ležet, udělá se již níže zmíněný šlem. Jinak tygřáky nedoporučuju na dlouhodobé krmení, kapr je nestráví, ale jsou vhodné na vody kde je dost raků nebo těch amerických sv!ní.

Heri - Profil | So 9.4.2011 20:16:07

čvachta >> myslis ze uvareny nekrupe??

uzjejasno - Profil | So 9.4.2011 20:08:14

Tak já jsem myslel a stále si myslím, že když ho nechám 3-4 dny po uvaření stát, tak že udělá tu želatinovou konzistenci i bez cukru. mně ji tedy vždy udělal.ale teď vidím, že jsem to dělal blbě. Já cukr dával jen v tom případě, když nebyl čas to právě těch pár dní to nechat ,,uležet." No budu dál naslouchat odborným radám, protože člověk se učí až do smrti :-)))

rices - Profil | So 9.4.2011 19:52:50

čvachta - >> variť !!! a skús pridať chili korenie do vody :-)

Arsenal - Profil | So 9.4.2011 17:38:11

čvachta >> Co to je za specialistu?Rád bych se od něho něčemu přiučil. :-)) Ostatní myslím taky...je to možné ještě dnes,kdo preferuje takovou tézy?

čvachta - Profil | So 9.4.2011 16:32:11

tak to vidíte,všichni jste se shodli na tom,že vařit.Přesto se u nas najdou borci,kteří tvrdí nevařit ať to křupe ...Diky za názory vyhrál jsem sázku s jedním takovým specialistou...