Zákaz kempování vyhláškou obecního úřadu

Dobrý den, náhodou jsem narazil na zákaz kempování na jednom úseku Labe ze strany místního obecního úřadu.

http://www.mrk.cz/oznameni.php3?id=1792

Nevíte někdo o dalších podobných zákazech ? Jedná se mi především o Labe ve středních čechách.
Autor diskuse: jirkazez - Profil , 18.3.2011 kaprařina - revíry, cestování

Bacha San - Profil | Pá 2.4.2021 22:29:52

kocere >> Nó. po deseti letech dobrý :-)

kocere - Profil | Pá 2.4.2021 18:58:36

Ak idete do kempu či pod stan, tak okrem udice a pomôcok na chytanie rýb, nezabudnite na povinnú výbavu či ďalšie užitočné veci, tu je všetko pekne zosumarizované https://etipy.sk/stanovanie-nevyhnutne-veci-tipy-a-rady-co-vsetko-na-taky-kemp-budete-potrebovat/

Venca888 - Profil | St 23.3.2011 9:50:59

Mrknato >> pak to právě takhle ochvávaj... to je snadný.

mně by spíš zajímalo přesný znění výjimky třeba na Orlík - na stránkách MZe jsem ji nenašel

Mrknato - Profil | St 23.3.2011 9:42:00

Venca888 >> No, já bych to viděl tak, že by MZe se mělo dotázat, zda uživatel využil nejprv vyjímky dle §11, odst.2 a až pak by měla následovat vyjímka MZe podle §22. Byl by to i důkaz, po kterém samo MZe volá v oddůvodnění.
Otázkou je, pokud uživatel bude mít jen jeden takový revír, s přemnoženým druhem, nebo nebude mít jiný revír na území jiného správního území? Co pak?

Venca888 - Profil | St 23.3.2011 9:23:58

Mrknato >> tak to zřejmě ano, ale na druhou stranu tys psal, že je to nelegální (což neni) a za druhý je to do značný míry obechcávání špatnýho zákona - je do nebe volající nesmysl, že jeden RO má právo k udělení výjimky a druhej ne. A stejnej nesmysl je to i z pohledu toho, že MZe je nad KÚ a jenom díky tomu, že je tam ten mezičlánek v podobě KÚ (kterej tu pravomoc nemá), tak ji ztrácí i MZe. To je Kocourkov.
Nejsem přílišnej zastánce lovu nonstop, ale tady je to o princip.

Co se přemnožení sumce týká, tak na to mám taky svuj názor. Každej považuje za přemnožení něco jinýho, ale já jsem viděl sumář úlovků sumců v SÚS a byl jsem vcelku dost překvapenej, jak málo jich bylo chyceno (resp. ponecháno). Samozřejmě - někdy jsou ty sumci obtížně chytatelný, ne všichni je berou, někdo nezapíše atd. Jenže existujou mraky lidí (včetně mě), který by sumce kolem metru s radostí vzali. A s ohledem na tlak kolem vody nevěřim tomu, že by jich bylo v reálu skutečně zmasenejch tak málo, pokud by byli tak přemnožený, jak se snažej prezentovat hospodáři.

Mrknato - Profil | St 23.3.2011 8:53:15

Venca888 >> Ano, ale to je regulérní vychcávání, stejně jako to, co je to lov.... a možnost kontroly RS lovících, (jak jsem to tu již několikrát zmiňoval).

KÚ může zrušit hájení sumce, jeho lovnou míru a když to nepomůže a přemnožení trvá, je to důkaz, a požádání o vyjímku MZe na změnu dob lovu je oprávněné, ale co když uživatel v ostatních správních územích takový průserový revír nemá?....... Tak požádat MZe nemůže, nebo si musí vymýšlet.
Povolení lovu24 na dvou revírech v každém ÚS je jasná domluva kluků, co spolu kamarádí. O žádné přemnožení se nejedná a pokud ano, tak uživatel špatně hospodaří a k tomu existuje zcela jiné správní rozhodnutí, co vyjímka není.

Venca888 - Profil | St 23.3.2011 8:47:32

Mrknato >> hele... to, že je rozhodnutí odůvodněný argumentem lišícím se od skutečnýho zájmu, to je věc jiná.
Ačkoliv někde to skutečně ten zájem sledovat může - např. na Berounce byl vloni povolen lov nonstop, ale s tím, že cílový ryba smí být skutečně pouze sumec. Dokonce to bylo vyjádřený velikostí nástražní rybky nad 20 cm (jak bych k tomu přišel já, kterej chytám sumce jen na rousnice, pijavice, pelety a vláčku, nevim).
Ale zajímalo by mě teda, jak vypadá plný znění rozhodnutí kupř. na Orlík nebo na Slapy. Nemůžu to dohledat.

Venca888 - Profil | St 23.3.2011 8:36:42

Mrknato >> a nemůže to být náhodou tím, že požádají o výjimku na více revírů najednou, který ležej na území více správních celků (účelově), čímžto pádem spadá rozhodnutí pod MZe?
KÚ skutečně tu pravomoc nemá.

rover - Profil | St 23.3.2011 8:11:20

Mrknato >>
Velmi pěkně napsané, takřka od srdce :-)

Mrknato - Profil | St 23.3.2011 7:54:00

Venca888 >> A tady ti posílám oddůvodnění MZE k povolení vyjímky :

ROZHODNUTÍ Čj. 5083/2010 -16230- Ministerstvo zemědělství Těšnov 17, 117 05 Praha 1
Odůvodnění:
Mze, obdrželo od žadatele žádost o udělení výjimky z denní doby lovu ryb pro rok 2010 a pro rok 2011.
- výjimka z tohoto zakázaného způsobu lovu ryb se uděluje v případech, kdy dojde k přemnožení populací jednotlivých rybích druhů aktivních především v nočních hodinách, kdy je možné jejich nejsnazší odlov. Výjimku lze povolit pouze ne omezené, předem stanovené časové období. Při nové žádosti o výjimku je žadatel povinen svou žádost řádně odůvodnit a v odůvodnění uvést důkazní prostředky, které by prokázaly nebo alespoň signalizovaly, že došlo k přemnožení či zeslabení populací některých druhů právě v lokalitách výše uvedených rybářských revírů, popřípadě v celém navazujícím říčním systému
- za účelem zvyšování aktivity rybářských revírů nelze požadovat výjimku ze zákona. Zákon nepřipouští důvody pro povolení výjimky postavené pouze na skutečnosti, že sumci jsou v letních měsících více aktivní v nočních hodinách. Odůvodnění pro požadovanou výjimku lovem trofejních ryb je jinou formou definované zvýšení aktivity rybářského revíru a není možné tento argument akceptovat jako důvodný.
- Kráceno………………&#​8230;…
Proto bylo rozhodnuto tak, jak je ve uvedeno ve výroku rozhodnutí

retrívr - Profil | St 23.3.2011 7:49:11

Lee-Haney >> To se bavíme.Myslím, že jsi mne vůbec nepochopil.Nikde a nikdy jsem z rybářů dělal něco víc, navíc si to ani ve skrytu duše nemyslím.Je zajímavé, Tvá první část příspěvku nechápe a druhá píše to jsem měl na mysli. Prostě si protořečíš. Ale v poho.

Mrknato - Profil | St 23.3.2011 7:44:52

Venca888 >>
1) - MZe není na 99.9% revírů prvoinstančním RO a revírů na více správních územích je též jako šafránu. U nás máme jeden revír, Labe30, kde je MZe prvoinstančním RO, ale vyjímka k lovu24 byla udělena na revíru Labe28 kde je RO KÚ ........
2) - Lov 24 byl zdůvodněn přemnožením sumce. Pro eliminaci přemnožení platí ustanovení §11 zákona :
(2) Příslušný rybářský orgán může svým rozhodnutím v případě zjištění přemnožení nebo
zeslabení populace daného druhu ryb povolit výjimku z obecně stanovených lovných měr pro
jednotlivé druhy ryb, z obecně stanovených dob jejich hájení a z obecných stanovených způsobů
lovu.
Tedy žádný lov 24......... žádné MZe.

retrívr - Profil | St 23.3.2011 7:43:17

hraji >> Ano určitě souhlas. Specielně však pro " kempování" je to snadno "zneužitelné", tak i mv jiných zcela účelových dodatcích.Jinak souhlas.

Mrknato - Profil | St 23.3.2011 7:40:25

rover >> Myslím, že to "karatista" Lee napsal moc pěkně a vystihl podstatu. MO ve svazovém územním rybolovu není nic jiné, než relikt dávných časů. MO k územnímu rybolovu nikdo nepotřebuje, potřebuje ale revíry a uživatele. V územním rybolovu žádný domovský revír neexistuje, všude jsme hosty, i na tomto světě.....

retrívr - Profil | St 23.3.2011 7:40:21

martin007 >> Taky si to myslím.

rover - Profil | Út 22.3.2011 23:52:32

Lee-Haney >>
Každá MO sdružuje členy, jako jsi ty, já, retrívr a pod., a v rámci svých pravidel za ně v jistém smyslu i zodpovídá. Hostem na "svém" domovském revíru se cítí málokdo, ...snad jen slaboduchý naivista. Legitka je známkou jakési příslušnosti k určité organizaci, ...chování jednotlivce je do velké míry odvislé od jeho "přípravy" na život, ...rybářství je jen jedna z mnoha věcí.
Svět se nepotentuje ani kvůli rybářům, ani kvůli tobě, ...to jsi zřejmě schopný bezesporu pochopit.
Mimo jiné, zákony, resp. podmínky k "čemukoliv" si vytváříme my sami, společně !
Jak jednoduché, že ...

Lee-Haney - Profil | Út 22.3.2011 23:13:30

retrívr >> Ale vždyt to se bavíme pořád o jedné a té samé věci.Že Mo něco dopustí ?A to myslíš že kvůli rybářům se posere celý svět?Mě z tvého výkladu přijde že žiješ v představě že rybáři jsou páni vod že si tam můžou dělat co chcou a nikdo jim nemá právo cokoliv zakazovat.Tak tomu rozhodně není a nebude.Na spoustě vod jsou rybáři jen hosté a v budoucnu by se mohlo stát že díky tomu že se jako hosté nechovají nebudou někde chytat vůbec a nebo bude přibývat těchto omezení.
Já netvrdím že všechno funguje jak má,ale hlavní problém je v nás rybářích a v našem chování a mě přijde směšné že se pořád něco svaluje na Mo,svaz atd.Ano pokud chceme aby těchto omezení nepřibývalo musí se z nás stát bonzáci,musí se najít lidé co pujdou k rybářské stráži proto,protože chcou pomoct revírům a nemají tu placku jen pro to aby házeli flex před ostatnimi.Prostě si pohlídají v rámci možností ten ..svuj '' revír,ale nemůžem chtít po Mo aby hlídala na revírech jednotlivce 24 hodin denně za pár šestek co platíme za lístek.
Tlacháním na mrku se nikdy nic nevyřešilo a nevyřeší.Nejde o to vášnivě debatovat,ale i konat.

hraji - Profil | Út 22.3.2011 21:44:32

A ještě k otázce. Obecní zastupitelstvo má za úkol chránit zájmy občanů obce a zvelebovat její majetek. Pokud je pobyt rybářů na katastru obce zdrojem potíží a škod pro obec, potažmo její stálé obyvatele, je takové rozhodnutí legitimní a musí být respektováno. Svoboda každého rybáře končí tam, kde začíná svoboda kteréhokoliv jiného občana.

hraji - Profil | Út 22.3.2011 21:41:00

retrívr >> ač netázán, zkusím nastínit, proč vydáváme bližší podmínky. Zákon a vyhláška mohou upravit věci obecné a platné všude. Bez bližšího zohlednění aktuálního stavu na revíru a snah o ochranu některých ryb.
Z toho důvodu má uživatel revíru právo vydat BP, aby například chránil trdliště pstruha potočního před muškaři a ostatními rybáři, kteří chtějí od ledna brodit a šlapat po jikrách, nebo chránit parmu a nebo zvednout míru ostroretky na 35 cm, aby se ty jikernačky vytřely za život aspoň třikrát, ne jen jednou. BP mají smysl, pokud se vytvoří smysluplně a citlivě.

martin007 - Profil | Út 22.3.2011 21:35:26

retrívr >> To je celej českej národ jen kecat, nadávat a stěžovat si u piva to nám jde nejlépe.Tahat za jeden provaz to nám moc nejde protože nejsme za jedno.

retrívr - Profil | Út 22.3.2011 19:49:25

Lee-Haney >> Mluvím o těch nejjednodušších, že např. MO dopustí omezení v jejich " úseku", mluvím o tom, že se nedokážeme sjednotit a držet své.Mluvíš o majitelích, vždyť tam jsme všude pastnerem.Proč vydáváme bližší podmínky, které se zhoršují, sami, jsou proti rybářům atd.? Je mnoho velmi, opravdu velmi jednoduchých věcí, které můžeme sami ovlivnit.To prostě neumíme, je třeba si to přiznat, že jsme proto jiným srabi.Co se týče brečení, nebrečím,jen je mi to opravdu líto, chytám tam, kde mi vyhovují podmínky.Můžu Tě ale upozornit, že je to zase i o organizacích jejich vychcanostích, lenosti a podobně.Opakuji, místní zakážou, protože vědí, že jich se to netýký, později se z toho stane" zákon".

Lee-Haney - Profil | Út 22.3.2011 19:39:01

retrívr >> O jakých pákách to mluvíš?Jak vidíš tak to nikde nefunguje že by si mistní hlídaly svůj píseček.Teda někde možná jo,ale málokde.Pořád zde vidím jen návrhy které nikam nevedou.Ono je totiž hrozně hezké napsat zde jak by rybáři měli bonzovat tyhle hříšníky,ale napsat a uskutečnit jsou dvě dosti rozdílné věci.Já nejsem pro kolektivní vinu,ale pokud není jiná možnost tak holt smůla.Pokud vidíš jiné řešení tak hurá do něj,ale ne plkáním na mrku,ale realitou.Mimochodem špatně jsi mě pochopil,já nejsem zastánce soukromého rybolovu.Já na rozdíl od druhých zde nebečím co všechno na svazovce nemůžu a na soukromáku jo....

retrívr - Profil | Út 22.3.2011 19:31:09

Lee-Haney >> Nevidím to tak černě. Co se týče svazovek, tam jsou přece páky.Tam by ty domácí mohli upozornit, tam mají funkci si hlídat a né píchat gumy.No a pokud jsi pro kolektivní vinu, pak toho můžem všichni nechat, dát to soukromí a zničit rybařinu. Myslíš, že máš dobrý názor.

Lee-Haney - Profil | Út 22.3.2011 19:25:45

retrívr >> Já zde ale pořád nevidím řešení?To že napíšeš proč za někoho pořád platit je hezké,ale momentálně jediné dostupné řešení je to že budem platit všichni jako celek.Nebo si mají vlastníci pozemků říct ,,někdo nám tu udělal bordel,ale co já to zase na svoje náklady uklidím ať netrpí většina''?Návrhy co tady pořád někdo píše jsou nereálné,takže vám zbývá jediné,počkat si až se ze svazovek stanou soukromáky na kterých budete chytat za jiné prachy a nebo věřit že se změní mentalita v téhle zemi.Střední cesta není.....

retrívr - Profil | Út 22.3.2011 19:15:18

Lee-Haney >> Myslím, že to nevidíš v tom správném světle.Proč pořád za někoho platit. Začíná to cikánama, pokračuje bezdomovcema, pořád něčí supl.Já už za blbce byl v tolika případech, že tady mě to zvláš se.e.To je to předpo..at se.

Lee-Haney - Profil | Út 22.3.2011 19:10:25

Co tade se pořád řeší.:) Prostě prasata si po sobě neuklízí a tak se jim zakáže tábořit.No co, co jsme si navařili to si taky sníme.

retrívr - Profil | Út 22.3.2011 18:49:01

martin007 >> A je to.Chytrej kluk.

martin007 - Profil | Út 22.3.2011 18:47:01

Venca888 >> Jak to udělat? Netábořit, nestanovat, nebivakovat. Konečně jsem to pořešil našel jsem v tom díru. Budeme GARÁŽOVAT

retrívr - Profil | Út 22.3.2011 17:44:02

jirkazez - >> Mě se moc líbí, jak to tady rozebíráme, hledáme pro a proti, pak příjde " kde- jáký nazdárek" a vytře si si s námi zadek.Neumíme držet při sobě, dělíme se na kasty, dělíme se na domácí a cizí, horní a dolní. Myslivci a hasiči jsou jiná sorta.