Konzervace boilie ...

Zajímá mne,jestli máte někdo zkušenost s použitím konzervačních látek při výrobě boilie ať už z vlastní směsi nebo z předmíchané tak ,aby vzniklo boilie, které lze dlouhodobě skladovat (něco jako hotovka). Pište zkušenosti a rady ohledně typů konzervantů, použitém množství ,vlastnostech,atd. Mražení, zavařování a podobné způsoby uchování prosím nepište, jde mi vyloženě o chemickou konzervaci nebo stabilizaci...
Autor diskuse: c.13 - Profil , 22.2.2011 kaprařina - nástrahy, návnady

Petr.J - Profil | Po 27.11.2017 9:00:25

penemecek >> Koule uvařím, nechám několik dní proschnout, ne úplně vysušit, tak normálně. Dám do kýble s víkem a zasypu solí, co se jí tam vejde, několikrát zatřesu, aby byly koule pěkně prosypané. potom jenom pořádně zavřít a konzervace je hotová. Kupuji tu nejobyčejnější sůl v tescu, kilo asi 4 Kč. Na kýbl se vejde tak asi 4 kg soli. Takto vydrží koule opravdu dlouho, klidně i rok. Co se týká záběrů ryb na nasolené koule, mám pocit, že ty ze soli jim chutnají ještě více, než čerstvé.

bysto - Profil | Po 27.11.2017 8:57:21

Ahojte, soľ naozaj funguje, mám to testované na gulach, kde je priamo milovaná kuracia pečeň a rôzne enzýmy a gule neplesniveju (mám odskúšané asi 3 mesiace), viac sa u mna neohrejú. Mám veľký asi 50 litrový súd, nasypem gule a zasypem solov. Dávkovanie si myslím je vhodne 1:1. Chalan, čo mám od neho gule to takto aj normálne predáva (samozrejme nie je tam žiadne chemicky konzervant)

penemecek - Profil | Po 27.11.2017 8:33:45

Petr.J >> Jaké množství soli dáváš na jeden kilogram koulí?

Petr.J - Profil | Po 27.11.2017 7:16:15

Poslední taky zasypávám solí. Některé druhy cukrem. Vydrží i několik let. Je to spolehlivě a snadné.

JPfish - Profil | Ne 26.11.2017 23:30:41

c.13 >> Chci se Tě zeptat, jak jsi to nakonec vyřešil.Našel jsi ten správný chem.konzervant?

Háča - Profil | So 12.3.2011 15:50:01

Možná už to tu někdo psal-dobrej konzervant je moučkovej cukr. Můžeš použít do směsi ale dost to potom lepí takže doporučuju pozdější úpravu-uvařený koule trochu pocukrovat

c.13 - Profil | So 12.3.2011 14:17:04

SNOW >> Taky na tom něco bude :-)

SNOW - Profil | So 5.3.2011 18:58:44

Quick2803 >> slehni to do saku a dej to sklepa.. neres konzervant kterej stoji pomerne dost penez ktere muzes urcite upotrebit treba u kvalitnejsich komponentu na kule.

Sampus - Profil | So 5.3.2011 18:36:48

Quick2803 >> Par mesiacov v pohode dlhsie som neskusal vzdy sa stare zasoby minuli.Raz som teda mal asi pol roka ostalo mi z jesene 2-3 kila a na jar v pohode akurat ze kybel bol zle zatvoreny a zacali mi to zrat mysi ale plesen veskera ziadna.

Quick2803 - Profil | So 5.3.2011 17:40:12

Maugli001 >> normalně boilies uvaříš a pak pořádně vysušíš třeba 5 dní a pak to vydrží????

Maugli001 - Profil | So 5.3.2011 15:49:16

Zásadně nepoužívám žádné konzervanty.Boilie necháváme vždy řádně usušit a skladujeme v uzavíratelných kýblích.Zůstane li nějaké boilie,tak ho ještě maximálně nadipujem a víc nic.V pohodě vydrží přez zimu na další chytání.

Quick2803 - Profil | So 5.3.2011 15:32:00

Sampus >> a jak dlouho ti vydrží v těch kýblech

Sampus - Profil | So 5.3.2011 13:36:27

c.13 - >> Osobne pouzivam jednoduchu konzervaciu do tekutej zlozky pridavam 3 lyzice medu, na 1 kg zmesi.Po vysuseni sa mi ani raz nestalo ze by sa mi boili pokazil.Med nielenze konzervuje ale aj obsahuje kopu vyzivnych latok.Boili skladujem v plastovych kybloch.

feederforever - Profil | So 5.3.2011 13:26:57

don Ferrari >> to sem trovhu přehnal s tim betonem, ale tohle určitě pomůže:-)))

don Ferrari - Profil | So 5.3.2011 13:26:11

killer1 >> feederforever - 5.3.2011 13:22:43 >> když budou jako beton, tak ti skořápky asi moc nepomůžou

feederforever - Profil | So 5.3.2011 13:22:43

don Ferrari >> boilies bude asi docela beton, tak aspon neco na prokypření:-))))

don Ferrari - Profil | So 5.3.2011 13:22:05

killer1 >> feederforever - 5.3.2011 13:21:37 >> není zač,

feederforever - Profil | So 5.3.2011 13:21:37

don Ferrari >> moc díky a moc jsi mi pomohl, určitě vyzkouším:-)))

don Ferrari - Profil | So 5.3.2011 13:18:13

killer1 >> feederforever - 5.3.2011 13:13:46 >> 100gr/kg

feederforever - Profil | So 5.3.2011 13:13:46

don Ferrari >> takže na jaro dobré:-)) a kolik toho tak dáváš na kilo suché směsi???

don Ferrari - Profil | So 5.3.2011 13:11:22

killer1 >> feederforever - 5.3.2011 13:08:25 >> určitě lépe uvolňují,