Kukuřice, řepka, pšenice nebo hrách suchá smes, naložena.

Asi před půl rokem zde byl popsán recept na tuto vařenou směs,
nemohu ji nalést.
Děkuji za radu.Autor diskuse: nikco - Profil , 1.1.2011 kaprařina - nástrahy, návnady

33x v oblíbených a 8x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

NObiš - Profil | Čt 24.1.2013 6:32:55

king76 >> :) :) :)

Nking76 - Profil | Čt 24.1.2013 0:17:12

Obiš >> super bomba fotka.

Ndardajarda - Profil | St 23.1.2013 13:07:50

Obiš >> pravdu máš :)

NObiš - Profil | St 23.1.2013 13:05:20

dardajarda >> Ještě se s někým otravovat. Mě stačí ,když mě kámoš obměkčí,abych mu taky kuku navařil. Dotáhne 70kg kuku a já mám zabité celé dopoledne. Asi zaškolím tchýňu. :)

Ndardajarda - Profil | St 23.1.2013 12:58:15

Obiš >> na FH měli maďaři rozmezí 10 až 15 minut podle průměru a složení kulí, to vychytám. A kámoši budou vařit u mě...

NObiš - Profil | St 23.1.2013 12:57:33

Cane >> Jo, bývá toho dost,většinu zkmíme a když něco zůstane,hodím to do sklepa a během týdně to zužitkuju. Ten kotel si pořiď.... ale jestli bydlíš v paneláku,tak aspoň vystrč růru z okna. :)

NObiš - Profil | St 23.1.2013 12:54:38

dardajarda >> Třeba by to šlo musí se zkoušet. švestečkové aroma je fajne,ale zrovna z té pálenice... nevím... možná jo

NObiš - Profil | St 23.1.2013 12:52:42

Miras >> Už ať ty zasrrané žluté kuřátka začnou běhat pod nohama... Začíná mi pěkně jebatt

NObiš - Profil | St 23.1.2013 12:50:19

dardajarda >> To je zajímavá věc. Osobně si myslím,že pára je na kuličky mnohem lepší než vaření. Možná bude trochu problém s dobou co to tam necháš. Určitě to bude jinak ,když budeš dělat pr.16 a třeba pr.24. ... No budeš si s tím muset vyhrát,ale určitě to půjde.

NMiras - Profil | St 23.1.2013 12:47:39

Obiš >> Čéče, jde to, ale dře to. Přežívám a těším se na jaro. Máme tu 4 cm sněhu - u muzea:-)

NCane - Profil | St 23.1.2013 12:45:04

Obiš >> Asi ho budu muset taky zkusit vyženit, ale nevím, zda-li to klapne. :-) Sakraš 3-4 kotle, tak to je docela garda krmení. To pak všechno zkrmíš na výpravě nebo to nějak uchováváš???

Ndardajarda - Profil | St 23.1.2013 12:41:37

Obiš >> ještě jedna vychytávka mě napadla, jako vedlejší produkt při vaření švestiček u stýce zbývá řídká převařená švestková šťáva co voní po povidlech a tu si od něj přivezu a v ní uvařím v brutaru tu kukuřici. takovému švestkovému aróma kapříci a amuři neodolají .)

Ndardajarda - Profil | St 23.1.2013 12:38:04

Obiš >> Včera na fishing and hunting mne zaujala metoda vaření kuliček v páře a to na několika sítech nad sebou cca 5cm v 200 litrovém sudu, kde na dně vařili vodu a vše bylo za 10 - 15 minut hotové a několik kilo najednou. Tak si chci počínat podobně a netrávit zbytečně čas nad hrncem s cedníkem v ruce...
Do 60 litrového brutaru si udělám skládačku sít cca 5cm nad sebou ve kterých uvařím v páře. První síto dám asi 20 cm od dna, kde se bude vařit voda. Brutar má vnitřní průměr cca 50cm a hloubku také cca 50 cm, z toho plyne udělat skládačku 7 sít s 5 cm odstupy a necelých 50 cm průměr. Když dám na každé asi 0,5 kg kuliček, tak mám za 15 minut 3,5 kg hotových uvařených koulí v páře a spotřebu asi 10 polínek dřeva :)

NObiš - Profil | St 23.1.2013 12:37:56

dardajarda >> Dík,udělám. :)

NObiš - Profil | St 23.1.2013 12:36:30

Cane >> :) :) :) Ale tak hrozné to néni. Vytahuju ho tak 3krát do roka. Pokaždá navařím 3-4 kotle a to je všechno. Jinak moc velkou spotřebu krmení během roku nemám. Ale je pravda,že na ty větší výpravy je to naprosto geniální věc.

Ndardajarda - Profil | St 23.1.2013 12:35:48

Obiš >> ten děrovaný plech je z nerez bubnu za staré pračky, dírky jsem vyvrtal 5 mm vrtáčkem a zastřihnul si to přesně na požadovaný průměr těch 5cm nad dnem brutaru :) te´d to využiji při výrobě kulatých sít do brutaru na vaření kuliček v páře....

NCane - Profil | St 23.1.2013 12:32:44

Obiš >> Takže vlastně ideální věno :-) U tebe asi nehrozí, že by kotel zahálel, že? :-D

NObiš - Profil | St 23.1.2013 12:28:54

dardajarda >> To je dobrý nápad.Zkusím udělat. Ale když moc nefajruješ,tak s tím nebývá problém ani tak. Ten kotel na zabijačku je parádní věc... To sem před pár lety vyžénil. :)

Ndardajarda - Profil | St 23.1.2013 12:23:59

Obiš >> jen malá rada: mám v tom brutadu 5cm nade dnem děrovaný nerezový plech na nožičkách aby nebyla kuku přímo na dně a nic se nepřipálí, na středu ho zatížím žulovou kostkou, aby ho bublající voda neotočila...

NObiš - Profil | St 23.1.2013 12:17:37

Miras >> Jééé! čau wotravo... Jak se máš? :)

NMiras - Profil | St 23.1.2013 11:57:15

Obiš >> smrdí zimou:-)

NObiš - Profil | St 23.1.2013 11:55:17

bremic >> Mi povídej. Nemůžu ten bílý bordel ani vidět. Ještě aspoň že nesmrdí. To by mě asi jeblo. :)

Nbremic - Profil | St 23.1.2013 11:42:13

Obiš >> Asi se s první letošní pampeliškou ožeru....sníh je nahovno

NObiš - Profil | St 23.1.2013 11:34:19

bremic >> Jo,taky sem se na to pozadí zadíval. Rozkvetlá třešeň,zelená tráva,pampelišky.... Jééé! Už se těšíííím!

Nbremic - Profil | St 23.1.2013 11:31:49

Obiš >> Už aby bylo takhle venku :)

NObiš - Profil | St 23.1.2013 8:53:30

Je tu mrtvo...Kluci přidám fotečku z jednééého vaření. P.S. veslovat se musí.... by se kuku mohla připálit. :)

NRO:-(man)-: - Profil | Po 21.1.2013 17:24:43

PYTLAKS >> pytlaks - 21.1.2013 16:21:15 >> díky :))))

Nzaplosak - Profil | Po 21.1.2013 16:44:07

Taky jsem měl loni kvašenou mléčnou bez vaření, letos ji ale hoďku povařím, bude měkčí a nabyde...

NPYTLAKS - Profil | Po 21.1.2013 16:21:15

RO:-(man)-: >> jo,dej tam trochu cukru,pokud chceš mléčné kvašení,tak tam dej mikyšku nebo dvě,záleží kolik toho máš

NRO:-(man)-: - Profil | Po 21.1.2013 16:19:02

PYTLAKS >> nakvasí i ta řepka když jsou společně? , nemám to ještě vyzkoušené.

NStarc55 - Profil | Po 21.1.2013 15:03:28

aligator >> Jak píše Obiš, kefírové mléko (může být i ochucené, např. meruňka, banán, broskev - kupuji v Penny Marketu) a cukr. Přesný recept máš v té diskusi Kvašená kukuřice, zadával ji Mates202 měkdy loni v lednu a bohužel ukončil koncem března, což byla škoda. Ale určitě to vyzkoušej. Namáčej vždy v převařené vodě + kefír + cukr v uzavřené nádobě. Nejlepší jsou keramické hrnce na kvašené zelí. Je to vlastně stejné kvašení, tj. mléčné. Začátkem března budu nakládat.

NObiš - Profil | Po 21.1.2013 12:50:49

aligator >> Kefír,nebo kefírové mléko. Minulý rok tady proběhla nějaká otázka o tomto kvašení. Tak si to nějak pohledej....Určitě ti to pomůže.

NObiš - Profil | Po 21.1.2013 12:48:48

bremic >> Musím to vyzkoušet. Jde mi hlavně o to, omezit množství bílé ryby. Kaprům to problémy nedělá. Jen je pravda,že není tak atraktivní a víc zasytí. Ale má zase i svoje výhody... Tak dík

Naligator - Profil | Po 21.1.2013 12:46:16

Obiš >> co používáš na mléčné kvašení?

Nbremic - Profil | Po 21.1.2013 12:43:51

Obiš >> mám to namočený pořád...sušená změkne už po týdnu

NObiš - Profil | Po 21.1.2013 12:35:33

čao pánové.... Já sem minulý rok zkoušel kvašenou kuku. Nevařená,projítá 3 týdenním mléčným kvašením. Byla to hodně dobrá věc na kapry....Reagovali na ni opravdu rychle. Trochu problém byl s línama. Ti si na ni museli zvykat a přiznám se,že než sem na to došel,tak mi to hodně zbrzdilo línovou sezonu. :(
Kluci rád bych se zeptal na kuku bez vaření. (jen namočenou) Jak dlouho bych ji měl nechat máčet? Často bojuju s nežádoucí bílou rybou a myslím,že tohle by mohla být cesta k úspěchu.