Výroba vlastních dipů

Vyrábíte si vlastní dipy?
Jaké na to používáte suroviny?
Znáte nějaké tipy na nějakou atraktivní dipovou ingredienci z běžně dostupných surovin, která nerozpouští PVA?

Tady je několik receptů jak si vlastní dip vyrobit:
http://www.kamofish.cz/tipy-a-triky/entry/1-jak-vyrobit-vlastni-dip.html
Autor diskuse: SkulalukS - Profil , 15.10.2010 kaprařina - nástrahy, návnady

Dobrý dip dělá hlavně tato ingredience:

A) Dipová báze7%

B) Aroma, esence, vůně48%

C) Extrakt z droždí3%

D) rybí olej (lososový, halibutí, pstruží, konopný...)4%

E) Liquid Food (tekutá játra, pure fruit, hovězí, koření...)25%

F) práškový extrakt z (Jater/olihně/krevety/ze zeleného mlže...)2%

G) Betain4%

H) Belachan2%

I) Sladidlo3%

J) proteinový koncentrát2%

Od 15.10.2010 hlasovalo 241 čtenářů.

tvistr - Profil | Ne 11.1.2015 9:24:09

meďo1 >> ten želatinový ztužovač za studena má tu výhodu, že jej můžeš dát přesně tolik jak potřebuješ... docílit jde medové konzistence a vyladit to přesně dle představ... s klasickou želatinou je trošku problém, jednak musíš pracovat za tepla a želatina má jakýsi "dojezd " , když to přeženeš máš z toho želatinový řezy jak v cukrárně... :)) Dá se to lehce napravit rozehřátím a naředěním například melasou , nebo CSL-kem .. variant je prostě nekonečně.. :)))

meďo1 - Profil | So 10.1.2015 22:12:17

tvistr >> zelatínu davam ked chytam na rohlikace, ale aj na boilies to moze byt tiez OK. Je tam este jeden hacik, ked tam das zelatinu, treba to cele ihned spotrebovat, pretoze to ihned zhustne

tvistr - Profil | So 10.1.2015 22:07:32

meďo1 >> to by se dalo ještě vychytat ... přidej do toho krapet želatinového ztužovače za studena, nech zaschnout na koulích a obal např v tom chilly...

tvistr - Profil | So 10.1.2015 21:55:42

Cloud >> já mám raději pečený brambory s česnekem v troubě a k tomu nějakej ten dip a pivko ....

Cloud - Profil | So 10.1.2015 21:26:34

tvistr >> mně šlo spíše o ty hranolky! :-)
Jinak už jsem si našel nej smáčedla na nástrahy,ale je to jenom o pár hodinách času a pár desítek nepovedených pokusů,s chemijí :-))

tvistr - Profil | So 10.1.2015 21:22:01

Cloud >> zkus a uvidíš... už jsem to zkoušel ...zašlehej nastrouhanej belachan , sůl a pepř... a stabilizátor. :))))

meďo1 - Profil | So 10.1.2015 21:21:07

Už roky používam domáci DIP a som s ním spokojný:
50 ml Maggi
10 ml arómy (používam lososovú arómu)
1 kl chilli

Cloud - Profil | So 10.1.2015 21:05:10

tvistr >> Ty nám ale děláš chutě! :-))

tvistr - Profil | So 10.1.2015 18:05:40

Dip je pro představu něco jako Tatarská omáčka do které si namočíš hranolku a papáš. Naproti tomu booster by se měl vsakovat být složen ze složek z rozličnou hustotou, které se budou postupně uvolńovat do vodního sloupce... Takže tímto směrem bych vedl myšlenky. Takže do vejce postupně zašlehejte lososák , ochutit, stabilizovat a máte takovou "tatarku" pro kapra.... :))))))
Krásnej večer všem...

honzina - Profil | So 10.1.2015 15:36:03

samotář >> nee nemel nemohu posoudit

Aleš10 - Profil | So 10.1.2015 14:01:29

samotář >> beru vše od nich a nemám problém

samotář - Profil | So 10.1.2015 13:59:34

Aleš10 >> jj nevím jak kdo ale vlastně většinu věcí beru už od nich

Aleš10 - Profil | So 10.1.2015 13:46:39

samotář >> mohu potvrdit lososák mají super

samotář - Profil | So 10.1.2015 13:42:35

honzina >> Částečná pravda. Otázkou jest, zda jsi lososák z Hulína měl? Pokud mám zkušenost já i od známých tak se jedná o docela kvalitní.

honzina - Profil | So 10.1.2015 10:03:31

MatesJ >> není lososák jako lososák

Straspytlik69 - Profil | So 10.1.2015 0:30:07

tak se pochlubte :-)

MatesJ - Profil | Čt 24.4.2014 8:11:11

Mirek66 >> Proč kupuješ tak drahý rybí tuk,když třeba na www.krmivahulin.cz mas 1l lososaku za 100kc .

tuzemak - Profil | St 23.4.2014 15:31:59

Mirek66 >> než dávat za 2dcl 100kč,tak raději sliju olej z rybiček,a službu ti to udělá stejnou,neli lepší...

Mirek66 - Profil | St 23.4.2014 15:28:46

Zdar rybáři,jen bych chtěl povědět,že si také vyrábím vlastní dipy.Kupuji rybí tuk,je sic drahý,malá sklenička vyjde na 100kč asi 2dcl.PVA to nerozpustí a dělá to ve vodě jakoby mapu.Zkoušel jsem to a čuměl jsem na to jako vejr.Přidat jakoukoli esenci,aroma,vůni a fumguje to,přitáhne to ryby u nás malé kapry,ale budiž.Je možné to i trochu povařit s chilli,nebo nějakým kořením a použít třaba,jako booster.Přidávám též malé množství do boilie a pelet.Je to super,když to tahá na vlastně vyrobené návnady a nástrahy.:-) Naplej vlasec a at vám to jezdí.

Straspytlik69 - Profil | Út 22.4.2014 19:17:55

.

ERV. - Profil | St 16.1.2013 22:35:28

Straspytlik69 >> Domácí výroba,to co dá kuchyně!!! Je toho moc.ERV.

Straspytlik69 - Profil | Pá 4.1.2013 20:42:46

máte nějakou novou vychytávku?

Rybatorstr - Profil | Pá 25.5.2012 13:32:59

brach >> Dobře funguje z tuňáka...

brach - Profil | Pá 25.5.2012 11:44:05

Sleji olej z olejovek a mám dip...

kewin99 - Profil | Pá 25.5.2012 8:58:22

Slavíček -vsechny slozky mam tak dneska se do toho dam a uvidim co to udela,a to proso bych mohl nahradit treba mletou psenici nebo kukurici ne? :)

Slavíček - Profil | Pá 25.5.2012 5:43:14

milin >> Pokud chceš levný dip zkusil bych melasu Csl banán a trošku cilli