Signalizator... super nebo na nic?!?

Ahoj, chtěl bych se Vás zeptat co si myslíte o sygnalizatorech. Já osobně to neuznávám. Myslím si, že už to není tokovéto správné rybaření. Mám rád ten pocit jak se alespoň policajt aspoň trochu pohne a ja muzu ocekavat záběr. Cele hodiny se dívam jen na policajty aby mi neušel žadny zaběr. Toto si myslím že je to co mě na rybaření přitahuje. Ale to že si mužete skoro delat co chcete a pak jak zapiska signalizator jit k prutum. A pak třeba to musí rušit lidi okolo ne?? No já nevím mě osobně se to nezamlouvá... samozdřejmě tady neodsuzuji lidi kteři je pouzivaji ale i tak=). A proto se ptam: Ma nekdo podobny názor jako ja? Anebo se jenom mi signalizatory nelibi??=) Děkuji


Ps: držte se prosím tématu.
Autor diskuse: Fishtaip - Profil , 10.4.2010 všeobecné - ostatní

dosec - Profil | Ne 25.4.2010 13:22:15

nemám ani trochu podobný názor jako ty :-)) a psát proč je zbytečné vše je popsáno níže.Dokonce ho použiji,když si k matchce občas vezmu druhej prut na položenou a to i na pár hodin.Nejde dost dobře sledovat naráz brko i policajta.

agig - Profil | Ne 25.4.2010 12:50:42

ahoj koukat celé hodiny na poldu je ok ale jed na 10 dni k vodě a koukej na poldu 20 hod denně nemáš šanci nebo by tě po této akci odvezli k chocholouškovi tak proto sygnalizátor

Anýzový dědek - Profil | Ne 25.4.2010 12:42:36

Fishtaip : Kolego, dlouha leta jsem se pípakum branil se stejnym zduvodnenim. Ale pokud chytas v noci, tak je to neocenitelny pomocnik. Proto jsem si je poridil.
Edit: Rusit tim nikoho nemusis, pokud si hlasitost nastavis na minimum.

jarda 2004 - Profil | Ne 25.4.2010 12:13:16

Fishtaip - >> No to maž určitě pravdu ale co uděláš pokud pojedeš na výpravu třeba na týden a půjde o těžkou vodu kde se záběr ozve třeba za 5 dnů to nebudeš sedět u policajtu desítky hodin bez spánku a až se pohne zpozorníš a dotáhneš záběr do konce.To by mnělo za následek tvůj kolaps a následnou dehydrataci z oční vadou kdy by tvoje tvář připomínala chameleóna. A rušit nikoho nemusíš stačí jen málo a je klid bez pípání a zvonění a okolo lovící bobíkáři mají klidu že můžou dáchnout. Ono to není o pípácích nebo o policajtech ale o to jak a co lovíš a jaká je tvoje cílová ryba. jestli budu chodit na bobkařinu tak nepotřebuji pípák ani náhodou ale pokud jezdím za rybami které jsou daleko složitější ulovit tak opravdu policajt nestačí.

farevelak - Profil | Ne 25.4.2010 11:57:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

FLAJZAR FISHTRON Q7 v pátek koupeno a jsou zatím super! Dnes bych bez pípáků byl asi jak bez mobilu. Nastavení na kachnu , nebo vysoké tóny. Podle toho, jak jsi nedoslýchavý :-)) Zkus nějaké levnější a pak se rozhodní sám. Já bych si dnes nechal poradit a šel rovnou do lepších. Levné pípáky jsou zbytečná investice a moc nevydrží. Některé jen do prvního deště.

GUGU - Profil | So 24.4.2010 18:51:33

Fishtaip - >> a jestli chceš opravdový vzrůšo,tak si tam dej malinký ,extraminiaturní policajtíky,co téměř nejsou vidět a dívej se hodiny a hodiny...:-D ...anebo si kup starý CarpSaundry co kvákaj jak kachna...je to zajimavý a rušit okolí určo nebudou...----ono jsou záběry i přejezdy co citlivý pípák odpípa a na policajtech to ani není vidět.

volfino - Profil | So 24.4.2010 18:26:12

ja osobne jezdim na delsi vypravy jsem kaprar a tak nemusim asi ostatnim kaprarum vysvetlovat co velka kaprarina obnasi krmeni ,sestavovani navazcu,plneni dipovani pva puncoch , michani a spoustu dalsich veci me osobne moc casu nezbyva abych sedel a pozoroval policajty tenhle cas musim vyuzit k dulezitejsim vecem abych vubec nejakeho zaberu docilil a to nemluvim o 24h. lovu . ne bez signalizatoru fakt ne. samozdrejme mluvim jen o dnesni moderni kaprarine

rakosníček - Profil | Ne 11.4.2010 20:34:42

Hele tak na tvojí otázku odpovím asi takhle asi tak před 3 lety sem si myslel úplně to samé ale jen co jsem začal s více denními výpravy na kapry tak jsem na hlásiče změnil úplně názor a dnes už si více denní výpravu bez ních nedovedu ani představit,ale pokut jedu někam na plavanou tak to má taky výhodu vezmu jeden prut hodím ho na těžko frknu k němu hlásič a mohu se vjenovat jen splávku,taktéž se mohu kochat přírodou, mohu si vklydu popovídat s kámošem……..ale jak píšeš ti je to zas jen můj a jenom můj názor .a ještě jednu věc bych dodal když slyšíš u vody křičet hlásiče tak nato sem taky strašně moc alergyckej každí řekněme 10 rybář si myslí že hlásič musí řvát tak aby všichni věděli že něco táhne ale od toho ty hlásiče nejsou.

pepeee - Profil | Ne 11.4.2010 20:31:01

Pokud jdu na ryby jen na pár hodin, tak je signalizátor na nic, ale seď týden u prutů a čum na policajta :)

Maryl - Profil | Ne 11.4.2010 20:28:40

Ano, důchodci, kteří používají signalizátor, jsou hluchý a mají to nahlas, takže dá se říct, že s tím otravují ostatní, já jej mám také, ale hlasitost si dám, aby to znělo jen u mne, a to jen v případě, když si chci číst.

Best Carp - Profil | Ne 11.4.2010 20:27:44

Fishtaip - >> pipáky jsou dobrá věc při kaprařině je používám vždy a nemusím pořád jenom hledět na swingr ale můžu si dělat co potřebuju a pípák mě vždy upozorní na záběr

Figos - Profil | Ne 11.4.2010 20:22:50

Já osobně signalizátor používám ale jen jeden když ho mám nahozeno na kouli nebo na těžoura.Jinak druhý prut mám na brko nebo anglána,tak si hraju vždy s tým jedným e druhy je v klidu položen.

Medvědisko - Profil | Ne 11.4.2010 20:14:10

Já osobně na signalizátorech nic nevidím. Je to jenom další krám do tažky, někdy je moc uřvanej i když je hlasitost na minimu, leká mě a nikdy jsem nepocítil příliš velkou potřebu ho vlastnit. Jistě má své výhody a nevýhody a nikoho kvůli tomu nechci odsuzovat, ale můj styl lovu je založen na tom, že si pípák dám jen z čiré lenosti.

mabode - Profil | Ne 11.4.2010 13:14:37

S pípákama sem chytal jen párkráta ne s mejma..třeba když lítáš na chatě tak je to dobrá věc.Nebo na prázdniny na lipno taky pořídím:-)Jeden prut kaprovej a feeder k tomu.Nedovedu si představit že mam hlídat špicu a ještě zevlit na policajta:D

zdeko - Profil | Ne 11.4.2010 13:10:50

Fishtaip - >> Při kradších vycházkách používam v naprosté vědčině případů klasického policajta, ale když jdeš na delší dobu a nemůžeš celý den sedět u prutů a nepřetržitě sledovat policajty věř tomu že pípák je dobrá věc.

Zlejšek - Profil | Ne 11.4.2010 12:57:22

Pípák dovedu ocenit, pokud se mnou jede k vodě žena s dcerou, protože pak je plné soustředění na policajta prakticky nemožné. Když jedu sám, většinou ho nepoužívám, ale to bude možná tím, že si pak většinou beru picker nebo feeder:-)

bombardák - Profil | Ne 11.4.2010 12:47:08

Fishtaip >> V tomto případě bych skutečnost, používat nebo nepoužívat, ( koupit - nekoupit) nějak příliš neřešil . O prospěšnosti a využití není sporu. Pro většinu roduvěrných kaprařů je kvalitní pípák, nenahraditelným přítelem a společníkem. V mnoha případech - značkou a kvalitou, navíc společenskou nutností. Nechci řešit profesionalitu těchto opravdových tvrďasů, kteří jsou ochotni pro chycení trofejního kapříka - umrznout, umřít hlady a žízní, případně přijít o rodinu, kteří naladěním a používáním pípaků na nezbytně nutnou dobu a díky příposlechům, své okolí neruší.. Ne naopak. Jde mi o pár přitroublých jedinců, kterým doba dala do rukou úděsnou a vřeštící zbraň - signalizátor záběru.!! Takový baldoň dovede znesvětit pocit pohody a klidu u vonící jarní vody, několik stovek metrů kolem sebe. Dlouhodobě znervozňovat okolí svou tupostí při štelování vlasce - tam a zpět a na plné pecky...Osobně v těchto případech, odcházím a vymoženosti moderní doby proklínám....

Boule - Profil | Ne 11.4.2010 12:04:56

Osobně používám hlásiče,bivakuji a přespávám u vody, nevím proč by to mělo nikomu vadit když si kolem sebe uklízím a žádný hluk tam nedělám,chovám se naprosto přirozeně,každý má svůj styl tak proč nejít s dobou. :-)

Walli - Profil | Ne 11.4.2010 11:59:58

Zdravím,taky sem byl spíše proti pípákům, protože většinou hlavně přes den uplně stačí když je zapnutá volnoběžka či brzda a při záběru a jízdě se stejně ta volnoběžka rozjede a tím i vrčí a i to je slyšet dobře. Nicméně když sem se začal více zajímat o kapraření a udělal sem pár výletů za kapry, tak je pravda taková že ty pípáky se mi osvědčili perfektně, nikdy to nemám nahulený na maximum tu hlasitost jen přes noc, ale jen tak decentně aby mě to v momentě když se nedívám zrovna na pruty a na čihátka upozornilo, což se mi velmi dobře osvědčilo, protože i když mám pípáky zaplé tak se stejně na pruty dívám, protože už mi nejeden kapr velké velikosti zabral jen mírným pohoupnutím a na to by mě pořádně ten pípák ani neupozornil, nicméně přes noc nebo brzo z rána kdy je člověk unavený a napůl ospalý je pípák dobrý pomocník :-) hlavně teda pro kapraře, kteří tráví u vody např celý týden, to je potom nepostradatelný pomocník. Toť můj názor a zkušenost.

Slaughter Maniak - Profil | Ne 11.4.2010 11:53:03

Ciffik >> o podřimování a táboření u vody si myslim svoje... nejslepší řešení je takovýmu troubovi přepálit, nebo maximálně zamotat vlasce, aby si uvědomil že na rybách se nespí...příposlechy mají opodstatnění jedině na soukromých vodách ....na svazových slouží jen k bezohlednému porušování RŘ....

Ciffik - Profil | Ne 11.4.2010 11:47:07

Slaughter Maniak >> já to sice odsuzuju, ale nevadí mi, když takto lidi chytaj, upřímně čím víc bude kaprařů, tím míň lidí potkám na svých oblíbených vodách...pípáky ještě beru, ale příposlechy v našich končinách nechápu...pořád si myslím, že by se na to prostě rybář koukat měl bez ohledu an signalizátory a já nevím co ještě, co v případě, že dojdou baterky? rybář bude nerušeně podřimovat mezitím co se kapřík na konci oběsí...

dvorák - Profil | Ne 11.4.2010 11:35:25

Fishtaip >> já mám pípáky asi 12 let,ale už je několik roků nepoužívám. Jsem rád,že se mě podařilo zjistit,že ve vodě plavou i jiné ryby než kapři a že se dá chytat i jinak než na položenou. Od té doby jsem u vody podstatně úspěšnější.

Slaughter Maniak - Profil | Ne 11.4.2010 11:32:50

Ciffik >> jasně věř že já sem ten poslední kterej by hájil příposlechy nebo hlásiče.... číhátko neřve , nehlídá pruty za tebe, ale zkus si ho použít v nárazovym větřu nebo na proudný řece nebo v noci... v jistejch ohledech je to pomůcka při lovu kaprů dost vychytaná.... samozřejmě že se bez ní dá chytat ale poslední dobou cca před deseti lety se to stalo standartem...a stejně jako k ostatním standartům je potřeba se k tomu tak postavit.... když tě to irituje nepoužívej to, upozorni kolegu že to huláká jak na lesy... ale nesnaž se ho přesvědčit že je méňě rybářem když to používá...notabene hlásič můžeš vesele používat i ve spojení s klasickým policajtem mezi očky.... takže ti záběr rozhodně nepokazí...

Ciffik - Profil | Ne 11.4.2010 11:32:17

a jestli nevidíš rozdíl v chemicky ostřených háčcích, prutů z vysoko....a elektroniky co za tebe hlídají pruty tak je mi to líto...taky používám bivak a lehátko, abych si odpočinul, je to otázka komfortu, ale pořád za mě nikdo nehlídá pruty...

jsem jednoznačně pro technologický pokrok, ale myslím, že v tomto směru je to úlet...taky si myslím, že byly pípáky a příposlechy vynalezeny k jiným účelům než aby mohli kapraři nerušeně spinkat....např. na maď. Balatonu...kde máš z jižní strany 200m 0,5m vody...rybáři staví tripody až na těch 200m a odtud nahazují a to celekm chápu, že nevydrží týden ve vodě u prutů (asi jediný případ kdy bych toleroval příposlech...v našich podmínkách bych ho zakázal...k čemu je? beru ještě pípáky...ikdyž no...