Kvašená kukuřice (pul roku)

zdar mam otazku mam doma asi 8kg nakvasene kukurice myslite ze to ryba muze nejak ublizit?Autor diskuse: Caprmachine - Profil , 7.2.2010 kaprařina - nástrahy, návnady

112x v oblíbených a 13x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

Ndrvoštěp - Profil | Po 10.6.2019 11:23:56

keltt >> Pod tím ,,kobercem" je mňamka🍛😂

Nkeltt - Profil | Po 10.6.2019 0:40:08

drvoštěp >> To nelze vysypat ani prasatům do lesa ... :-)

NDědek - Profil | Po 10.6.2019 0:23:42

Sytchi >> nepokazí se nic a kvasit to bude, je ať je to pod vodou, jinak začne hnít.

NSytchi - Profil | Po 10.6.2019 0:00:23

drvoštěp >> Vďaka, chcel som ale vedieť, že či je pre "správne" kvasenie potrebné pridávať niečo do tej vody. Aby sme sa pochopili - tým, že som tam nič nepridal, len som to povaril a nechal na balkóne prikryté, môže sa to nejako "pokaziť"?

NMiPo - Profil | Ne 9.6.2019 19:43:17

drvoštěp >> díky tak asi 25-30 kg

Ndrvoštěp - Profil | Ne 9.6.2019 14:52:38

Sytchi >> Vzniká kvasný proces. Taky mám jeden soudek takhle naložen. Asi tak po týdnu (podle okolní teploty) se ti udělá na povrchu takový tuhý bílý koberec. Ten pokud odebírám kuku odstraním a vyhodím. Udělá se nový. Kuku a i teď naložený tygřák si pak dál žije svůj život😁

Ndrvoštěp - Profil | Ne 9.6.2019 14:47:34

MiPo >> 50ti litrový sud. Tu slanou jsem dělal na jarní a podzimní vodu když je teplota vody kolem 5-10C. Prostě zkouším různý kombinace.

NMiPo - Profil | Ne 9.6.2019 11:13:18

drvoštěp >> kolik jsi měl kukuřice na ty 3-4 kg soli?

NSytchi - Profil | Ne 9.6.2019 0:06:05

Zdravím, navaril som si trochu kukurice, dal ju do kýbla a zalial ju vodou. Nepridával som žiaden cukor, ani nič. Len som to zakryl vekom a nechal to podchýlené. Vzniká aj takto kvasný proces alebo sa to len skazí? Na hladine už sa vytvorila pena.

Ndrvoštěp - Profil | Pá 23.6.2017 9:25:19

BOILIE GANG - Shaman >> Kvašáky pro rodinu z Deka, pro sebe ze soli.Recept z netu.

NBOILIE GANG - Shaman - Profil | Pá 23.6.2017 7:02:50

drvoštěp >> Nojo ale já myslel ten recept na ty okurky

Ndrvoštěp - Profil | Čt 22.6.2017 21:43:40

BOILIE GANG - Shaman >> Dám ho klidně veřejně na pranýř, třeba mě někdo zatratí nebo opraví ;) Namočil jsem kuku, poté uvařil a i s tou vodou přelil do sudu.Po té jsem zasypal 3-4 kg soli.Sud proválel a nechal stát.Voda je lehce zakalená bez pěny a bez plísně a smradu.Kuku po rozkousnutí slaná komplet. Jen tak jsem se nudil a zkoušel. Krmil jsem a dával i pod hák a ryby šly. Ps.pěna je ale hooodně málo ;)

NBOILIE GANG - Shaman - Profil | Čt 22.6.2017 18:29:30

drvoštěp >> Poslal by jsi mi prosím do SZ recept ?

NBOILIE GANG - Shaman - Profil | Čt 22.6.2017 18:27:37

Já to teď zkouším podle Krásy, akorát místo boosteru jsem použil sypké ovocné aroma od Marcela van den Eynde



Tip na přípravu partiklu:

1. Kukuřici nasypte do nádoby nejlépe do nějakého sudu

2. Zalijte ji horkou vodou, tak aby byla celá

3. Do vody (přibližně na cca 10 kg kukuřice) rozpusťte 3 kg cukru, 250 ml Boosteru a špetku vinných kvasinek, kterými urychlíte kvasný proces a sud zavřete

4. Po 24 hodinách až kukuřice nabobtná znovu zalijte kukuřici vodou, aby byla ponořená a víkem uzavřete.

5. Kukuřice by měla být do tří dnů při teplotě okolo 20°C připravená k použití

Takto připravenou kukuřici můžete ze sudu odebírat dle potřeby. Nemusíte se obávat jejího zkažení. Čím více pracuje a zapáchá, tím chutnější pro amury a nejen pro ně bude.

Pokud máte přístup k jinému partiklu, můžete stejným postupem připravit například tygří ořech nebo pšenici, kterou žádného amura neurazíte.

Ndrvoštěp - Profil | St 21.6.2017 22:49:23

BOILIE GANG - Shaman >> Jestli myslíš klasiku se solí, tak mám první várku +- 10kg.

NRockwell - Profil | St 21.6.2017 8:58:01

BOILIE GANG - Frante >> JJ díky za objasnění...já si taky nakládám už nějakou dobu a vím, že škaraloup se udělá tak po týdnu.
Taky ho vždycky stáhnu sítem před odebíráním.
Ted dojíždím poslední zásoby co mám cca půl roku naložené. Ten puch je strašnej..kvasil jsem jen s cukrem a kefírem. Ale strašně smrdí jen ta voda, kukučice docela voní kvasem. Dneska jdu vařit další zásobu.
Díky a ať se daří

NBOILIE GANG - Shaman - Profil | Út 20.6.2017 20:39:53

A kvašáky doma někdo neděláte ?

NBOILIE GANG - Frante - Profil | Út 20.6.2017 8:50:56

Rockwell >> Zdar. To je fotka z lonska tesne po nalozeni. Skraloup se mi delal jak to zaclo kvasit. Nikde jsem se nedocetl co s nim, tak jsem to jemnym sitkem vzdy temer vybral. Podle me to vyvzlinal kvasici prach a bordylek z partiklu. Po asi 2-3 mesicich uz se nic nedela, jen ten smrad se zhoesuje. :)
A vypozoroval jsem, ze smrad se i lisi na typu nakladani. Melasa, to je hrozna rychta. Kefir jeste docela ujde, voni to sladce. Sladky sirupy taky nejsou takovej kekel. A klasicky do vody a s cukrem je tak nejak normalka.
At se dari.

Ndrvoštěp - Profil | St 31.5.2017 7:26:48

timb >> Mám, dvě zlomený kladiva a modrej palec ;))

Ndrvoštěp - Profil | St 31.5.2017 7:25:40

Rockwell >> Tu těžkou pěnu jsem odstranil a nechal jenom vodu se slabým škraloupem.

Ntimb - Profil | St 31.5.2017 7:21:08

drvoštěp >> A co? Máš? :-))))

NRockwell - Profil | St 31.5.2017 6:56:54

drvoštěp >> Jo, pravda, že je škraloup vždy. Ale na té fotce to vypadá, že žádný nebyl, tak jsem se jen zeptal.
Já mám teď naloženo asi 4 měsíce a mám tak takovou šlehanou pěnu a ta se právě těžko odstraňuje.

Ndrvoštěp - Profil | Út 30.5.2017 23:03:23

timb >> Já vždy uvádím teorii do praxe.Minule jsem mlátil do olova s tím že bude zlato ;)

Ndrvoštěp - Profil | Út 30.5.2017 23:00:30

Vikasgard >> ;))

Ntimb - Profil | Út 30.5.2017 22:53:58

drvoštěp >> Hlavně, že tě to baví :-)))

NVikasgard - Profil | Út 30.5.2017 22:48:13

drvoštěp Svíčkovou jsem měl naposledy na svatbě a od té doby jsem jí nejedl. To víš..špatná asociace. Kalhoty nosíme oba..proto máme doma Itálii:-) Ale ne..doma jsem NĚKDO já. Manžekla pořád říká: někdo by měl vynést odpadky...někdo by měl umýt auto...

Ndrvoštěp - Profil | Út 30.5.2017 22:41:40

Vikasgard >> A když doneseš svíčkovou ? ;)) Kurnik, tak kdo nosí doma kalhoty ?

NVikasgard - Profil | Út 30.5.2017 22:27:42

drvoštěp - Moje vzácná souchoť brblá, když domů donesu rybu. Nevím jak by se tvářila na myš. Musel bych jí přesvědčit, že je to králík:-)

Ndrvoštěp - Profil | Út 30.5.2017 22:17:25

Vikasgard >> A vy bílé maso nejíte ? ;))))

Ndrvoštěp - Profil | Út 30.5.2017 22:16:27

timb >> Já jsem věčný chemik ;))