Kvašená kukuřice (pul roku)

zdar mam otazku mam doma asi 8kg nakvasene kukurice myslite ze to ryba muze nejak ublizit?

Ndrvoštěp - Profil | So 16.1.2021 14:41:43

jirisyky >> To byl sud na přepravu. Jinak nechávám víko na sudech navolno. Žádný hadičky atd. Jen se snažím zbytečně do toho nesahat a na nabírání používám čistou naběračku aby to nechytlo plíseň atd.

Njirisyky - Profil | So 16.1.2021 14:22:11

drvoštěp >> Tak mě se nenafoukne, mám tam udělanou dírku a z ní hadičku do skleničky s vodou. Spíš se bojím toho smradu.

Ndrvoštěp - Profil | So 16.1.2021 13:39:00

jirisyky >> Já v létě na sluníčku když jsem dojel k vodě, tak jsem zapoměl povolit na sudu sponu. Za hodinu byl sud jak balón 💣 Při otevírání klackem jsem byl jak pyrotechnik😂😂

Ndrvoštěp - Profil | So 16.1.2021 13:36:09

Willow >> 😂👍

Njirisyky - Profil | So 16.1.2021 13:03:45

Mám ji 2 roky a bojím se sud otevřít. 😂😂

NF16 - Profil | So 16.1.2021 12:52:10

cechura09 >> no, já nevím. Asi máš pravdu. Já jen někde četl návod a funguje to. Ale rád se ponaučím.

NWillow - Profil | So 16.1.2021 12:37:14

drvoštěp >> Já vím že to bude v poho.
V USej z toho dělají whisky a taky nic neřeší.😉

Ndrvoštěp - Profil | So 16.1.2021 12:37:10

cechura09 >> Asi myslel každou várku zvlášť.

Ncechura09 - Profil | So 16.1.2021 12:35:26

F16 >> Každý po svým ale nevím jestli je to smysluplná kombinace.
Cukr podporuje alkoholové kvašení, kefír mléčné.
Pokud přidáváš cukr, je zbytečný kefír a naopak....

Ndrvoštěp - Profil | So 16.1.2021 12:34:33

Willow >> Měl jsem 4roky zapomenutej kbelík a v pohodě.

NF16 - Profil | So 16.1.2021 12:31:45

drvoštěp >> už se na ně těším:-)

NWillow - Profil | So 16.1.2021 12:29:27

Koukám že bych se měl bát otevřít 20l kýbl z roku 2014....😁😁

Nmzxy - Profil | So 16.1.2021 12:27:58

Modrý šílenec >> to není doplňující, ale hloupá otázka...a nezapomeň si umýt ruce, jak po čurání tak poté co sáhneš na tu hnilobu...

Ndrvoštěp - Profil | So 16.1.2021 12:26:32

Creature fiends >> Tygřák míchám s kuku když krmím raketou. A chytám s ním pod háčkem. Jinak je to zbytečný. Párkrát jsem si s čistym tygřákem i prokrmil flek, ale že by to mělo větší úspěch jsem nezaznamenal.

Ndrvoštěp - Profil | So 16.1.2021 12:19:41

F16 >> Letos šupináčům natrhneme prdel😂👍

NCreature fiends - Profil | So 16.1.2021 12:10:16

drvoštěp >> k tygřáku jsem se ještě nedopracoval ale asi bych ho nemichal a krmil jeden flek jen s ním. Já vařím v krbu 😎

NF16 - Profil | So 16.1.2021 12:04:08

drvoštěp >> děkuji. Já dělám taky kefír a cukr.Ptám se proto, že mě jeden chlap tvrdil, že dává jen sůl při namáčení kukuřice a že mu to vydrží taky. No, raději budu předem vařit. Mám veliký nerez hrnec s širokým dnem. Jak mi kuku zavaří vypínám a nechám dojít. Ať se daří.

NModrý šílenec - Profil | So 16.1.2021 12:02:59

mzxy >> Jenom dopľnujici otázka: Už jsi chytil kapra s varičem? Jakékoliv zrnka co spadnou do vody tak maximálně nabobtnaji a kapr nebo jiná ryba je sežere a nic se ji nestane😉😉 Kdyby měli chovatele ryb všechno vařit, tak by kapr stal pětkrát tolik ... 😉😉

Ndrvoštěp - Profil | So 16.1.2021 11:53:51

F16 >> Ano. Vždy namočím a druhý nebo třetí den pak v zavařovacím hrnci uvařím a nechám kvasit buď s cukrem nebo kefírem. Tu sůl jsem dal na zkoušku když jsem se dočetl že plaváčkáři dávají sůl do futra když chytají ve studené vodě. Tak jsem to vyzkoušel. V zavařovacím hrnci vytáhnu tu vložku, tu obalím utěrkou a nebo plenou a v klidu vařím a vím že kuku nepřipálím ke dnu.

NF16 - Profil | So 16.1.2021 11:39:18

drvoštěp >> ahoj. Tu kukuřici v soli jsi prvně vařil?

Ndrvoštěp - Profil | So 16.1.2021 11:38:06

Creature fiends >> Taky dávám pšenici. A podle toho co jdu lovit ještě přidávám kvašenej tygří ořech. Ten mám zvlášť v sudu.

NCreature fiends - Profil | So 16.1.2021 11:32:13

drvoštěp >> Ok, až to povolí tak to zasypu. Já to mám po kýblech zvlášť a když někam jedu tak si namixuju 30 l soudek jak to zrovna cítím někdy víc kuku a někdy víc řepky. Občas okradu slépky o trochu pšenky 😁

Ndrvoštěp - Profil | So 16.1.2021 11:25:37

Creature fiends >> Jeden kvašený sud (50) jsem předloni zasypal solí (3-4kg) a promíchal. Odchytal jsem s ním pomalu celou sezonu.

NCreature fiends - Profil | So 16.1.2021 11:18:25

Byl jsem se teď podívat v kolníku kde mám připravenou kuku 7 měsíců a i když zmrzla voní nádherně. Po uvaření jsem ji přecedil zalil dešťovkou přidal kyšku a melasu. Myslíte že až povolí může pustit vodu a zkazit se ? Mráz asi všechny bakterie na kvašení zničí tak jsem zvědav co z toho bude. Řepku mam zalitou stejně dlouho dešťovkou a voní taky nádherně a to není ponořená ale jen nacucaná.

Ndrvoštěp - Profil | So 16.1.2021 11:05:52

Tak mi to nedalo a mrknul jsem do rok starý kvašený kuku s kefírem...

NMKulicka - Profil | So 16.1.2021 10:49:18

antony >> jj, mám ji doma už přes rok kvašenou s cukrem a pořád pěkně voní po bourbonu😁

Nantony - Profil | So 16.1.2021 10:40:52

By mě zajímalo, kolik zdejších radilů má nějakou zkušenost s rok starou zkvašenou kukuřicí. Prý otrávíš vodu, vyhoď to...pro tyto specialisty mám jeden recept. Vysyp do vody rok starou kvašku a kousek vedle čerstvou kuku. Obojí uvařené zhruba na stejnou tvrdost. Sleduj jak budou ryby kterou sbírat. Potom tu raď.

Nmzxy - Profil | So 16.1.2021 9:54:20

to jsou recepty pro líné rybáře, nejlepší je kukuřice čerstvá - vařená - lehce fermentovaná...ale lenoši jsou schopni hádat se do krve a přesvědčovat své okolí, že tvrdá smradlavá často hnijící kukuřice je pro ryby to nejlepší...až tomu začnou nakonec sami věřit....

Njetam - Profil | So 9.1.2021 11:40:42


Ndrvoštěp - Profil | Po 10.6.2019 11:23:56

keltt >> Pod tím ,,kobercem" je mňamka🍛😂

Nkeltt - Profil | Po 10.6.2019 0:40:08

drvoštěp >> To nelze vysypat ani prasatům do lesa ... :-)

NDědek - Profil | Po 10.6.2019 0:23:42

Sytchi >> nepokazí se nic a kvasit to bude, je ať je to pod vodou, jinak začne hnít.

NSytchi - Profil | Po 10.6.2019 0:00:23

drvoštěp >> Vďaka, chcel som ale vedieť, že či je pre "správne" kvasenie potrebné pridávať niečo do tej vody. Aby sme sa pochopili - tým, že som tam nič nepridal, len som to povaril a nechal na balkóne prikryté, môže sa to nejako "pokaziť"?

NMiPo - Profil | Ne 9.6.2019 19:43:17

drvoštěp >> díky tak asi 25-30 kg

Ndrvoštěp - Profil | Ne 9.6.2019 14:52:38

Sytchi >> Vzniká kvasný proces. Taky mám jeden soudek takhle naložen. Asi tak po týdnu (podle okolní teploty) se ti udělá na povrchu takový tuhý bílý koberec. Ten pokud odebírám kuku odstraním a vyhodím. Udělá se nový. Kuku a i teď naložený tygřák si pak dál žije svůj život😁

Ndrvoštěp - Profil | Ne 9.6.2019 14:47:34

MiPo >> 50ti litrový sud. Tu slanou jsem dělal na jarní a podzimní vodu když je teplota vody kolem 5-10C. Prostě zkouším různý kombinace.

NMiPo - Profil | Ne 9.6.2019 11:13:18

drvoštěp >> kolik jsi měl kukuřice na ty 3-4 kg soli?

NSytchi - Profil | Ne 9.6.2019 0:06:05

Zdravím, navaril som si trochu kukurice, dal ju do kýbla a zalial ju vodou. Nepridával som žiaden cukor, ani nič. Len som to zakryl vekom a nechal to podchýlené. Vzniká aj takto kvasný proces alebo sa to len skazí? Na hladine už sa vytvorila pena.

Ndrvoštěp - Profil | Pá 23.6.2017 9:25:19

BOILIE GANG - Shaman >> Kvašáky pro rodinu z Deka, pro sebe ze soli.Recept z netu.