MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Kvašená kukuřice (pul roku)

zdar mam otazku mam doma asi 8kg nakvasene kukurice myslite ze to ryba muze nejak ublizit?

Autor diskuse: Caprmachine ®
Zařazeno do: kaprařina - nástrahy, návnady, 7.2.2010

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 26 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N drvoštěp - ® Pá 23.6.2017 9:25:19
BOILIE GANG - Shaman >> Kvašáky pro rodinu z Deka, pro sebe ze soli.Recept z netu.
N BOILIE GANG - Shaman - ® Pá 23.6.2017 7:02:50
drvoštěp >> Nojo ale já myslel ten recept na ty okurky
N drvoštěp - ® Čt 22.6.2017 21:43:40
BOILIE GANG - Shaman >> Dám ho klidně veřejně na pranýř, třeba mě někdo zatratí nebo opraví ;) Namočil jsem kuku, poté uvařil a i s tou vodou přelil do sudu.Po té jsem zasypal 3-4 kg soli.Sud proválel a nechal stát.Voda je lehce zakalená bez pěny a bez plísně a smradu.Kuku po rozkousnutí slaná komplet. Jen tak jsem se nudil a zkoušel. Krmil jsem a dával i pod hák a ryby šly. Ps.pěna je ale hooodně málo ;)
N BOILIE GANG - Shaman - ® Čt 22.6.2017 18:29:30
drvoštěp >> Poslal by jsi mi prosím do SZ recept ?
N BOILIE GANG - Shaman - ® Čt 22.6.2017 18:27:37
Já to teď zkouším podle Krásy, akorát místo boosteru jsem použil sypké ovocné aroma od Marcela van den Eynde



Tip na přípravu partiklu:

1. Kukuřici nasypte do nádoby nejlépe do nějakého sudu

2. Zalijte ji horkou vodou, tak aby byla celá

3. Do vody (přibližně na cca 10 kg kukuřice) rozpusťte 3 kg cukru, 250 ml Boosteru a špetku vinných kvasinek, kterými urychlíte kvasný proces a sud zavřete

4. Po 24 hodinách až kukuřice nabobtná znovu zalijte kukuřici vodou, aby byla ponořená a víkem uzavřete.

5. Kukuřice by měla být do tří dnů při teplotě okolo 20°C připravená k použití

Takto připravenou kukuřici můžete ze sudu odebírat dle potřeby. Nemusíte se obávat jejího zkažení. Čím více pracuje a zapáchá, tím chutnější pro amury a nejen pro ně bude.

Pokud máte přístup k jinému partiklu, můžete stejným postupem připravit například tygří ořech nebo pšenici, kterou žádného amura neurazíte.
N drvoštěp - ® St 21.6.2017 22:49:23
BOILIE GANG - Shaman >> Jestli myslíš klasiku se solí, tak mám první várku +- 10kg.
N Rockwell - ® St 21.6.2017 8:58:01
BOILIE GANG - Frante >> JJ díky za objasnění...já si taky nakládám už nějakou dobu a vím, že škaraloup se udělá tak po týdnu.
Taky ho vždycky stáhnu sítem před odebíráním.
Ted dojíždím poslední zásoby co mám cca půl roku naložené. Ten puch je strašnej..kvasil jsem jen s cukrem a kefírem. Ale strašně smrdí jen ta voda, kukučice docela voní kvasem. Dneska jdu vařit další zásobu.
Díky a ať se daří
N BOILIE GANG - Shaman - ® Út 20.6.2017 20:39:53
A kvašáky doma někdo neděláte ?
N BOILIE GANG - Frante - ® Út 20.6.2017 8:50:56
Rockwell >> Zdar. To je fotka z lonska tesne po nalozeni. Skraloup se mi delal jak to zaclo kvasit. Nikde jsem se nedocetl co s nim, tak jsem to jemnym sitkem vzdy temer vybral. Podle me to vyvzlinal kvasici prach a bordylek z partiklu. Po asi 2-3 mesicich uz se nic nedela, jen ten smrad se zhoesuje. :)
A vypozoroval jsem, ze smrad se i lisi na typu nakladani. Melasa, to je hrozna rychta. Kefir jeste docela ujde, voni to sladce. Sladky sirupy taky nejsou takovej kekel. A klasicky do vody a s cukrem je tak nejak normalka.
At se dari.
N drvoštěp - ® St 31.5.2017 7:26:48
timb >> Mám, dvě zlomený kladiva a modrej palec ;))
N drvoštěp - ® St 31.5.2017 7:25:40
Rockwell >> Tu těžkou pěnu jsem odstranil a nechal jenom vodu se slabým škraloupem.
N timb - ® St 31.5.2017 7:21:08
drvoštěp >> A co? Máš? :-))))
N Rockwell - ® St 31.5.2017 6:56:54
drvoštěp >> Jo, pravda, že je škraloup vždy. Ale na té fotce to vypadá, že žádný nebyl, tak jsem se jen zeptal.
Já mám teď naloženo asi 4 měsíce a mám tak takovou šlehanou pěnu a ta se právě těžko odstraňuje.
N drvoštěp - ® Út 30.5.2017 23:03:23
timb >> Já vždy uvádím teorii do praxe.Minule jsem mlátil do olova s tím že bude zlato ;)
N drvoštěp - ® Út 30.5.2017 23:00:30
Vikasgard >> ;))
N timb - ® Út 30.5.2017 22:53:58
drvoštěp >> Hlavně, že tě to baví :-)))
N Vikasgard - ® Út 30.5.2017 22:48:13
drvoštěp Svíčkovou jsem měl naposledy na svatbě a od té doby jsem jí nejedl. To víš..špatná asociace. Kalhoty nosíme oba..proto máme doma Itálii:-) Ale ne..doma jsem NĚKDO já. Manžekla pořád říká: někdo by měl vynést odpadky...někdo by měl umýt auto...
N drvoštěp - ® Út 30.5.2017 22:41:40
Vikasgard >> A když doneseš svíčkovou ? ;)) Kurnik, tak kdo nosí doma kalhoty ?
N Vikasgard - ® Út 30.5.2017 22:27:42
drvoštěp - Moje vzácná souchoť brblá, když domů donesu rybu. Nevím jak by se tvářila na myš. Musel bych jí přesvědčit, že je to králík:-)
N drvoštěp - ® Út 30.5.2017 22:17:25
Vikasgard >> A vy bílé maso nejíte ? ;))))
N drvoštěp - ® Út 30.5.2017 22:16:27
timb >> Já jsem věčný chemik ;))

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 26 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | kaprařina | nástrahy, návnady ]

Co je nového - kaprařina + obecné
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniFox Ranger bivak 1man

Za 6.999
OD 15.10.2017 SE SLEVOU 50% jinde už těžko seženete - Fox Ranger kvalitní rychloskládací bivak pro jednoho rybáře, materiál VENTEC který vás ochrání před jakoukoli nepřízní a rozmarem počasí za cenu "brolíčka"

akce, rybareniPrut Quantum Radical Warchild II 396 3,5 lbs 1+1

Za 2.000
Dvě velmi kvalitní kaprové děličky za exkluzivní cenu.

Oznámení - kaprařina
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - kaprařina
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Rybářské potřeby U Habakuka Rybářské potřeby U Habakuka

Plzeň, Na Roudné 39