MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Kvašená kukuřice (pul roku)

zdar mam otazku mam doma asi 8kg nakvasene kukurice myslite ze to ryba muze nejak ublizit?

Autor diskuse: Caprmachine ®
Zařazeno do: kaprařina - nástrahy, návnady, 7.2.2010

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 26 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N drvoštěp - ® Pá 23.6.2017 9:25:19
BOILIE GANG - Shaman >> Kvašáky pro rodinu z Deka, pro sebe ze soli.Recept z netu.
N BOILIE GANG - Shaman - ® Pá 23.6.2017 7:02:50
drvoštěp >> Nojo ale já myslel ten recept na ty okurky
N drvoštěp - ® Čt 22.6.2017 21:43:40
BOILIE GANG - Shaman >> Dám ho klidně veřejně na pranýř, třeba mě někdo zatratí nebo opraví ;) Namočil jsem kuku, poté uvařil a i s tou vodou přelil do sudu.Po té jsem zasypal 3-4 kg soli.Sud proválel a nechal stát.Voda je lehce zakalená bez pěny a bez plísně a smradu.Kuku po rozkousnutí slaná komplet. Jen tak jsem se nudil a zkoušel. Krmil jsem a dával i pod hák a ryby šly. Ps.pěna je ale hooodně málo ;)
N BOILIE GANG - Shaman - ® Čt 22.6.2017 18:29:30
drvoštěp >> Poslal by jsi mi prosím do SZ recept ?
N BOILIE GANG - Shaman - ® Čt 22.6.2017 18:27:37
Já to teď zkouším podle Krásy, akorát místo boosteru jsem použil sypké ovocné aroma od Marcela van den Eynde



Tip na přípravu partiklu:

1. Kukuřici nasypte do nádoby nejlépe do nějakého sudu

2. Zalijte ji horkou vodou, tak aby byla celá

3. Do vody (přibližně na cca 10 kg kukuřice) rozpusťte 3 kg cukru, 250 ml Boosteru a špetku vinných kvasinek, kterými urychlíte kvasný proces a sud zavřete

4. Po 24 hodinách až kukuřice nabobtná znovu zalijte kukuřici vodou, aby byla ponořená a víkem uzavřete.

5. Kukuřice by měla být do tří dnů při teplotě okolo 20°C připravená k použití

Takto připravenou kukuřici můžete ze sudu odebírat dle potřeby. Nemusíte se obávat jejího zkažení. Čím více pracuje a zapáchá, tím chutnější pro amury a nejen pro ně bude.

Pokud máte přístup k jinému partiklu, můžete stejným postupem připravit například tygří ořech nebo pšenici, kterou žádného amura neurazíte.
N drvoštěp - ® St 21.6.2017 22:49:23
BOILIE GANG - Shaman >> Jestli myslíš klasiku se solí, tak mám první várku +- 10kg.
N Rockwell - ® St 21.6.2017 8:58:01
BOILIE GANG - Frante >> JJ díky za objasnění...já si taky nakládám už nějakou dobu a vím, že škaraloup se udělá tak po týdnu.
Taky ho vždycky stáhnu sítem před odebíráním.
Ted dojíždím poslední zásoby co mám cca půl roku naložené. Ten puch je strašnej..kvasil jsem jen s cukrem a kefírem. Ale strašně smrdí jen ta voda, kukučice docela voní kvasem. Dneska jdu vařit další zásobu.
Díky a ať se daří
N BOILIE GANG - Shaman - ® Út 20.6.2017 20:39:53
A kvašáky doma někdo neděláte ?
N BOILIE GANG - Frante - ® Út 20.6.2017 8:50:56
Rockwell >> Zdar. To je fotka z lonska tesne po nalozeni. Skraloup se mi delal jak to zaclo kvasit. Nikde jsem se nedocetl co s nim, tak jsem to jemnym sitkem vzdy temer vybral. Podle me to vyvzlinal kvasici prach a bordylek z partiklu. Po asi 2-3 mesicich uz se nic nedela, jen ten smrad se zhoesuje. :)
A vypozoroval jsem, ze smrad se i lisi na typu nakladani. Melasa, to je hrozna rychta. Kefir jeste docela ujde, voni to sladce. Sladky sirupy taky nejsou takovej kekel. A klasicky do vody a s cukrem je tak nejak normalka.
At se dari.
N drvoštěp - ® St 31.5.2017 7:26:48
timb >> Mám, dvě zlomený kladiva a modrej palec ;))
N drvoštěp - ® St 31.5.2017 7:25:40
Rockwell >> Tu těžkou pěnu jsem odstranil a nechal jenom vodu se slabým škraloupem.
N timb - ® St 31.5.2017 7:21:08
drvoštěp >> A co? Máš? :-))))
N Rockwell - ® St 31.5.2017 6:56:54
drvoštěp >> Jo, pravda, že je škraloup vždy. Ale na té fotce to vypadá, že žádný nebyl, tak jsem se jen zeptal.
Já mám teď naloženo asi 4 měsíce a mám tak takovou šlehanou pěnu a ta se právě těžko odstraňuje.
N drvoštěp - ® Út 30.5.2017 23:03:23
timb >> Já vždy uvádím teorii do praxe.Minule jsem mlátil do olova s tím že bude zlato ;)
N drvoštěp - ® Út 30.5.2017 23:00:30
Vikasgard >> ;))
N timb - ® Út 30.5.2017 22:53:58
drvoštěp >> Hlavně, že tě to baví :-)))
N Vikasgard - ® Út 30.5.2017 22:48:13
drvoštěp Svíčkovou jsem měl naposledy na svatbě a od té doby jsem jí nejedl. To víš..špatná asociace. Kalhoty nosíme oba..proto máme doma Itálii:-) Ale ne..doma jsem NĚKDO já. Manžekla pořád říká: někdo by měl vynést odpadky...někdo by měl umýt auto...
N drvoštěp - ® Út 30.5.2017 22:41:40
Vikasgard >> A když doneseš svíčkovou ? ;)) Kurnik, tak kdo nosí doma kalhoty ?
N Vikasgard - ® Út 30.5.2017 22:27:42
drvoštěp - Moje vzácná souchoť brblá, když domů donesu rybu. Nevím jak by se tvářila na myš. Musel bych jí přesvědčit, že je to králík:-)
N drvoštěp - ® Út 30.5.2017 22:17:25
Vikasgard >> A vy bílé maso nejíte ? ;))))
N drvoštěp - ® Út 30.5.2017 22:16:27
timb >> Já jsem věčný chemik ;))

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 26 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | kaprařina | nástrahy, návnady ]

Co je nového - kaprařina + obecné
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniVšechny pruty jsou nyní levnější!

Další skvělá akce, jaká tady už dlouho nebyla! Rádi byste si pořídili nový prut? Na kapry, feeder, přívlač? Jiný? Žádný problém, protože nyní jsou levnější všechny pruty, které máme v sortimentu! Ale jen do konce tohoto týdne...

akce, rybareniFox Royale 60" System brolly

Za 6.850
NOVÁ AKČNÍ CENA na Fox nepromokavý, prodyšný a lehce skladný, kompletní system brolíčka s více prostorem pro rybáře Skvělá výbava se vším co je třeba za osvědčenou kvalitu FOX

Oznámení - kaprařina
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - kaprařina
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Gammarus - Prostějov Gammarus - Prostějov

Prostějov, Wolkerova 10