Sardinky a játra v boilies?

Mužete mi někdo poradit jak zpracovat sardinky a játra do boilies? Vím jenom něco mállo, že se obojí rozmixuje na kaši a pak se to přidá do vajec......
Autor diskuse: X - Rap - Profil , 15.6.2009 kaprařina - nástrahy, návnady

Indiana - Profil | St 17.6.2009 14:21:46

Když přidávám játra do boilie, tak je dávám v takovém množství, aby i s ostatními takutými složkami, byly v celkovém objemu do 400 ml/kg. Pod heslem méně je někdy lépe. Aby se nestalo, že směš bude příliš řídká.

Našel jsem na netu odkaz na játra, který mě docela zaujal:

http://www.nejkrmiva.cz/detail/jatra-susene-1-kg/

-jedná se o sušené játra v celku za 182,- Kč. Stačí je už jenom namlet. Otázka zní v jaké budou kvalitě. Každopádně by to stálo za pokus. Už jen kvůli tomu,že játrový prášek rybářských potřebách vyjde na nehorázné prachy.

Petr.J - Profil | Út 16.6.2009 21:51:55

TULY >> Hm, tak to bych si dal pod steak i já, to snad je pro kapry škoda.

TULY - Profil | Út 16.6.2009 21:47:54

Petr.J >> sor.je to s kucharskej terminologií,džus,hustý vývar(krémovej koonzistencii)(vomáčka pod věpřový nebo telecí steak,Bol so v Přerove 2roky na vojne)ufam že som to moc nedo...:-))




Petr.J - Profil | Út 16.6.2009 21:36:57

TULY >> Ty bylinky, já nevím, nemám s tím žádnou zkušenost, abych řekl pravdu rozmarín ani tymián nevím ani jak voní, nepoužívám to ani v kuchyni. Ale co se týká bylinek, letos mám v plánu vyzkoušet libeček, ten voní velice zajímavě a na zahradě nám ho roste hodně. Ještě k těm játrům, když dělám boiles na řeku a chci aby to drželo opravdu fest, tak to vodou neředím. Ještě takový dotaz, myslel jsem si, že mi Slovenština nedělá žádný problém, dokonce i knihy ve Slovenštině si čtu bez problému, ale s tímto jsi mě zaskočil, pracujem na hustom telacom juice, to slovo juice, to opravdu nevím co je :-(

TULY - Profil | Út 16.6.2009 21:17:21

Petr.J >> Ako som už napísal pečen používam ako doplnok,takto som sa na to nepozeral a dost som sa aj bál ,používam zmesky od Nutri a dost zvažujem čo do nej dám aby som ju nedoebkal,to čo si napísal o koonzistencií pečene je samozrejme pravda aj ked som sa na to takto nepozeral(vtomto som bol zaškatulkovaný)ale prečo nie,teraz pracujem na hustom telacom juice,ešte je to zatial iba v hlave(Knor niečo podobne vyrába ale strašne slané)ale vonia a chutí to vyborne.Aby som neodbočoval,v blízkej buducnosti sa chystám šulat dostal som kg M1 tak to šupnem cez tu pečen a uvídíme.Chcem sa Ta ešte spýtat na tvoj názor na bilinky(tymian,rozmarín a pod.)?

Petr.J - Profil | Út 16.6.2009 20:52:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

TULY >> Já už jsem to psal trochu níže, jde udělat boiles i úpně bez vajec, pouze s použitím jater jako pojiva, musí se pouze důkladně rozemlít a potom rozmixovat. Játra jsou, jak jistě jako kuchař víš bílkovina a ta se působením tepla stává tuhou, je to stejné jako u vajec. Dokonce mám pocit, že játra to spojují ještě pevněji než vejce a proto je trochu ředím vodou, asi tak 2 díly jater a 1 díl vody, vejce žádná a koule držeji jedna radost. Opravdu si nevymýšlím, dělám tak boiles už několik let a je to OK. Ještě takový doplněk, hovězí játra pojí nejlépe, na druhém místě jsou vepřová a teprve potom drůbeží. Doufám, že jsi s mou odpovědí spokojen :-)

TULY - Profil | Út 16.6.2009 19:59:15

Petr.J >>Dávaš mi teraz ráno tažke otázky.:-))Nezdá sa mi fér že Ty mi položíš dve kratučké otázky a ja sa tu potím s odpovedou.Ano pečen obsahuje vela vody a prehnaním to s nou by sa gule rozpadávali,vajce taktiež obsahuje vodu a služi ako pojivo,pečen používam ako prídavok.Takto to vidím ja,teším sa na Tvoju skoru reakciu(a to že vraj si pohodák):-))

Petr.J - Profil | Út 16.6.2009 19:14:31

TULY >> Játra obsahují hodně vody? A vejce vodu neobsahují?

Petr.J - Profil | Út 16.6.2009 19:12:08

Luke21 >> Sušený játra si taky vyrábím, ale ne v sušičce na ovoce, v té by to trvalo moc dlouho a málo by se toho tam vešlo, navíc to strašně smrdí.

Kubánec - Profil | Út 16.6.2009 18:57:16

Luke21 >> Jestli jsi myslel játrovej extrakt, tak to je úplně něco jinýho než nasušený mletý játra... :-(

TULY - Profil | Út 16.6.2009 17:18:28

Pvl >> Jasna,zle som sa vyjadril,mal som na mysli dvrdost,dík za upozornenie...

Gočik - Profil | Út 16.6.2009 16:44:49

jen tak mimochodem zrovna dělám koule a namixoval jsem do 2kg směsi 500ml hovězí játry :)

Pvl - Profil | Út 16.6.2009 16:42:31

TULY >> Jen tak na okraj .... Co váže je bílek ne žloutek . Se domnívám , nebo se mýlím ?

TULY - Profil | Út 16.6.2009 16:35:44

Zmesky používam kupované ale dorábam si ich sám,pečen dávam večšinou kuraciu,cca 50-80g ma 6vajec ak to neviaže pridám ešte žltka(pečen obsahuje dost vody),je to len čast surovín,krevety,chobotničky,kalamáre,mušle,slávky vlastne všetky mrazené a čerstvé morské živočichy,kusky rybieho masa všetko čo mixer rozdrtí to všetko používam.Záleži len na tebe čo vyskušaš,podstatne je sa nebát a experimentovat....

Luke21 - Profil | Út 16.6.2009 14:43:24

játra se dají vysušit např. v sušičce na ovoce a pak je můžeš nadrtit na prášek a přidávat do boilies (je z toho v podstatě ten samej játrovej prášek co prodávaj v ryb. obchodech, proto bych používal stejné dávkování jako uvádějí oni u svých produktů ... např. http://shop.jetfish.cz/index.php?action=showdetail​&article=998&cat=195&PHPSESSID=0257d8a39357f87effbaae02​21987455 ) ... musím ale podotknout, že se sušením nemám žádné zkušenosti, jen jsem to četl ... ať se daří ;-)

Jííízda - Profil | Po 15.6.2009 22:59:40

Strejda_ Rahul >> X - Rap >> ahoj

X - Rap - Profil | Po 15.6.2009 22:58:03

Jííízda >> oki, jdu spát, díky

Jííízda - Profil | Po 15.6.2009 22:57:41

Strejda_ Rahul >> X - Rap >> a troje sardinky

Jííízda - Profil | Po 15.6.2009 22:57:06

tak na 3.5 kilo dej třičtvtě kilo jater

Jííízda - Profil | Po 15.6.2009 22:55:36

jak řikám s kořením nebo bez,někdy přidat cukr to je různý

X - Rap - Profil | Po 15.6.2009 22:54:42

Jííízda >> No mám 3,5kg směsi, tak to zkusím z 1/2 - 1,75kg

Jííízda - Profil | Po 15.6.2009 22:54:17

Strejda_ Rahul >> X - Rap >> nevim na jaký vodě chytáš tak si vyzkoušej víc přísad a uvidíš co ti pojede líp.

Jííízda - Profil | Po 15.6.2009 22:51:36

Strejda_ Rahul >> X - Rap >> tolik se do toho nehrň.Už jsem psal na kilo směsi tak 20deka.Samozřejmně je prodávaj v prodejně pro hafi po kile.Tak si udělej nejdřív z kila směsi a zkoušej.můžeš je dát na mrazák nemusíš dělat hned 4-5kilo boilí

X - Rap - Profil | Po 15.6.2009 22:46:12

Jííízda >> takže na 3,5kg boilies směsi mám vzít 0,75kg jater?