MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Sardinky a játra v boilies?

Mužete mi někdo poradit jak zpracovat sardinky a játra do boilies? Vím jenom něco mállo, že se obojí rozmixuje na kaši a pak se to přidá do vajec......

Autor diskuse: X - Rap ®
Zařazeno do: kaprařina - nástrahy, návnady, 15.6.2009

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 3 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N Indiana - ® St 17.6.2009 14:21:46
Když přidávám játra do boilie, tak je dávám v takovém množství, aby i s ostatními takutými složkami, byly v celkovém objemu do 400 ml/kg. Pod heslem méně je někdy lépe. Aby se nestalo, že směš bude příliš řídká.

Našel jsem na netu odkaz na játra, který mě docela zaujal:

http://www.nejkrmiva.cz/detail/jatra-susene-1-kg/

-jedná se o sušené játra v celku za 182,- Kč. Stačí je už jenom namlet. Otázka zní v jaké budou kvalitě. Každopádně by to stálo za pokus. Už jen kvůli tomu,že játrový prášek rybářských potřebách vyjde na nehorázné prachy.
N Petr.J - ® Út 16.6.2009 21:51:55
TULY >> Hm, tak to bych si dal pod steak i já, to snad je pro kapry škoda.
N TULY - ® Út 16.6.2009 21:47:54
Petr.J >> sor.je to s kucharskej terminologií,džus,hustý vývar(krémovej koonzistencii)(vomáčka pod věpřový nebo telecí steak,Bol so v Přerove 2roky na vojne)ufam že som to moc nedo...:-))




N Petr.J - ® Út 16.6.2009 21:36:57
TULY >> Ty bylinky, já nevím, nemám s tím žádnou zkušenost, abych řekl pravdu rozmarín ani tymián nevím ani jak voní, nepoužívám to ani v kuchyni. Ale co se týká bylinek, letos mám v plánu vyzkoušet libeček, ten voní velice zajímavě a na zahradě nám ho roste hodně. Ještě k těm játrům, když dělám boiles na řeku a chci aby to drželo opravdu fest, tak to vodou neředím. Ještě takový dotaz, myslel jsem si, že mi Slovenština nedělá žádný problém, dokonce i knihy ve Slovenštině si čtu bez problému, ale s tímto jsi mě zaskočil, pracujem na hustom telacom juice, to slovo juice, to opravdu nevím co je :-(
N TULY - ® Út 16.6.2009 21:17:21
Petr.J >> Ako som už napísal pečen používam ako doplnok,takto som sa na to nepozeral a dost som sa aj bál ,používam zmesky od Nutri a dost zvažujem čo do nej dám aby som ju nedoebkal,to čo si napísal o koonzistencií pečene je samozrejme pravda aj ked som sa na to takto nepozeral(vtomto som bol zaškatulkovaný)ale prečo nie,teraz pracujem na hustom telacom juice,ešte je to zatial iba v hlave(Knor niečo podobne vyrába ale strašne slané)ale vonia a chutí to vyborne.Aby som neodbočoval,v blízkej buducnosti sa chystám šulat dostal som kg M1 tak to šupnem cez tu pečen a uvídíme.Chcem sa Ta ešte spýtat na tvoj názor na bilinky(tymian,rozmarín a pod.)?

N Petr.J - ® Út 16.6.2009 20:52:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
TULY >> Já už jsem to psal trochu níže, jde udělat boiles i úpně bez vajec, pouze s použitím jater jako pojiva, musí se pouze důkladně rozemlít a potom rozmixovat. Játra jsou, jak jistě jako kuchař víš bílkovina a ta se působením tepla stává tuhou, je to stejné jako u vajec. Dokonce mám pocit, že játra to spojují ještě pevněji než vejce a proto je trochu ředím vodou, asi tak 2 díly jater a 1 díl vody, vejce žádná a koule držeji jedna radost. Opravdu si nevymýšlím, dělám tak boiles už několik let a je to OK. Ještě takový doplněk, hovězí játra pojí nejlépe, na druhém místě jsou vepřová a teprve potom drůbeží. Doufám, že jsi s mou odpovědí spokojen :-)
N TULY - ® Út 16.6.2009 19:59:15
Petr.J >>Dávaš mi teraz ráno tažke otázky.:-))Nezdá sa mi fér že Ty mi položíš dve kratučké otázky a ja sa tu potím s odpovedou.Ano pečen obsahuje vela vody a prehnaním to s nou by sa gule rozpadávali,vajce taktiež obsahuje vodu a služi ako pojivo,pečen používam ako prídavok.Takto to vidím ja,teším sa na Tvoju skoru reakciu(a to že vraj si pohodák):-))
N Petr.J - ® Út 16.6.2009 19:14:31
TULY >> Játra obsahují hodně vody? A vejce vodu neobsahují?
N Petr.J - ® Út 16.6.2009 19:12:08
Luke21 >> Sušený játra si taky vyrábím, ale ne v sušičce na ovoce, v té by to trvalo moc dlouho a málo by se toho tam vešlo, navíc to strašně smrdí.
N Kubánec - ® Út 16.6.2009 18:57:16
Luke21 >> Jestli jsi myslel játrovej extrakt, tak to je úplně něco jinýho než nasušený mletý játra... :-(
N TULY - ® Út 16.6.2009 17:18:28
Pvl >> Jasna,zle som sa vyjadril,mal som na mysli dvrdost,dík za upozornenie...
N Gočik - ® Út 16.6.2009 16:44:49
jen tak mimochodem zrovna dělám koule a namixoval jsem do 2kg směsi 500ml hovězí játry :)
N Pvl - ® Út 16.6.2009 16:42:31
TULY >> Jen tak na okraj .... Co váže je bílek ne žloutek . Se domnívám , nebo se mýlím ?
N TULY - ® Út 16.6.2009 16:35:44
Zmesky používam kupované ale dorábam si ich sám,pečen dávam večšinou kuraciu,cca 50-80g ma 6vajec ak to neviaže pridám ešte žltka(pečen obsahuje dost vody),je to len čast surovín,krevety,chobotničky,kalamáre,mušle,slávky vlastne všetky mrazené a čerstvé morské živočichy,kusky rybieho masa všetko čo mixer rozdrtí to všetko používam.Záleži len na tebe čo vyskušaš,podstatne je sa nebát a experimentovat....
N Luke21 - ® Út 16.6.2009 14:43:24
játra se dají vysušit např. v sušičce na ovoce a pak je můžeš nadrtit na prášek a přidávat do boilies (je z toho v podstatě ten samej játrovej prášek co prodávaj v ryb. obchodech, proto bych používal stejné dávkování jako uvádějí oni u svých produktů ... např. http://shop.jetfish.cz/index.php?action=showdetail​&article=998&cat=195&PHPSESSID=0257d8a39357f87effbaae02​21987455 ) ... musím ale podotknout, že se sušením nemám žádné zkušenosti, jen jsem to četl ... ať se daří ;-)
N Jííízda - ® Po 15.6.2009 22:59:40
Strejda_ Rahul >> X - Rap >> ahoj
N X - Rap - ® Po 15.6.2009 22:58:03
Jííízda >> oki, jdu spát, díky
N Jííízda - ® Po 15.6.2009 22:57:41
Strejda_ Rahul >> X - Rap >> a troje sardinky
N Jííízda - ® Po 15.6.2009 22:57:06
tak na 3.5 kilo dej třičtvtě kilo jater
N Jííízda - ® Po 15.6.2009 22:55:36
jak řikám s kořením nebo bez,někdy přidat cukr to je různý
N X - Rap - ® Po 15.6.2009 22:54:42
Jííízda >> No mám 3,5kg směsi, tak to zkusím z 1/2 - 1,75kg
N Jííízda - ® Po 15.6.2009 22:54:17
Strejda_ Rahul >> X - Rap >> nevim na jaký vodě chytáš tak si vyzkoušej víc přísad a uvidíš co ti pojede líp.
N Jííízda - ® Po 15.6.2009 22:51:36
Strejda_ Rahul >> X - Rap >> tolik se do toho nehrň.Už jsem psal na kilo směsi tak 20deka.Samozřejmně je prodávaj v prodejně pro hafi po kile.Tak si udělej nejdřív z kila směsi a zkoušej.můžeš je dát na mrazák nemusíš dělat hned 4-5kilo boilí
N X - Rap - ® Po 15.6.2009 22:46:12
Jííízda >> takže na 3,5kg boilies směsi mám vzít 0,75kg jater?

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 3 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | kaprařina | nástrahy, návnady ]

Co je nového - kaprařina + obecné
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniGaby polštář Kapr šupináč 65cm

Za 399
Rybářský polštář z naší nabídky je vyroben z hebkých a měkkých materiálů, a proto je velice příjemný na dotek. Polštář je vyrobený výhradně z polyesterových anti alergických materiálů.

akce, rybareniAKCE Pruty Fox Ranger XTS

Za 2.999
Za mimořádnou cenu od 14.10.luxusní pruty Fox 360cm/2,75lb vyšší kategorie postavených na kvalitním, rychlém a tenkém blanku, který vám bude při rybaření dělat jen radost

Oznámení - kaprařina
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - kaprařina
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Doporučujeme e-shop
Rubrika E-shopy
Braunstar - rybářské potřeby Braunstar - rybářské potřeby

Internetový on-line obchod zaměřený na všechny způsoby rybolovu ( 10.000 položek on-line ) Zboží Vám doručíme do 24 hodin ( následující...