Základ na boilie

Ahoj, poradil by mi někdo nějaký obyčejný základ na recept na boilie. Jde mi pouze o základ, ne o Vaše speciality. Díky Milan.
Autor diskuse: Milan79 - Profil , 22.6.2008 kaprařina - nástrahy, návnady

fred41 - Profil | So 26.6.2010 8:42:08

Milan79 - >> Zdar tady něco je a prej je to osvědčeny... Do misky si rozklepneme příslušný počet vajec (na 450g směsi 5 až 6) i se skořápkami, které rozdrtíme v dlani.
Přidáme tekuté nebo sypké přísady a důkladně promícháme.
Do rozmíchaných vajec nasypeme lehounce směs, aby vznikla řídká kaše, kterou necháme 15 minut odstát. (je velkou chybou tuto fázi přípravy přeskočit, protože nemusí dojít k úplnému rozpuštění některých látek, čímž snížíte jejich účinost).
Po odpočinutí dosypeme suchou směs tak, aby vznikaly hrudky, které pak rukama vypracujeme v tuhé těsto.
Těsto si rozdělíme na několik menších částí, aby se s ním lépe pracovalo.
Nejprve pod dlaní a potom rolbalem vytvoříme válečky, které nakrájíme na příslušnou délku.
Pokrácené válečky vložíme mezi obě části rolbalum zaklapneme a pohybem sem a tam vyválíme z válečků kuličky, které sesypeme do misky.
Z misky vysypeme kuličky do vroucí vody. Ty nejdříve klesnou ke dnu (je dobré promíchat, aby se nepřilepily), a až vyplave k hladině poslední kulička, nastal ten správný okamžik na jejich posbírání a vložení na nějaké síto, kde je necháme doschnout.




















Pivař - Profil | St 25.6.2008 9:50:57

Dujáč - nevím, jestli jsem Tě dole dobře pochopil, ale že nabydou na objemu, je to myšleno takto: Do směsi přidám 5 - 10% mušlových skořápek, tzn. udělám víc kuliček. Toť vše.

tulo - Profil | Út 24.6.2008 21:44:30

Nahážu cela vejce nahrubo rozšleham a hnětač + mlýnek je zpracujou tak akorát.

Daniel Kobr - Profil | Út 24.6.2008 20:47:50

Ta blána absolutně nevadí.Rozklepnu vejce,skořápky(ze všech vajec) do nich v dlaních normálně sešrotuju.S koulením problémy nemám.

dujáč - Profil | Út 24.6.2008 19:17:45

no já sloupnu,v dlani pomačkám a šup s tím do vajec,jakypak roztahování.. ale proti gustu..:-)

Petekol - Profil | Út 24.6.2008 19:16:43

Kyselinár: Zkoušel si někdy vcucnout špagetu? To ani nechceš a za chvíli celá hospoda ví, jak ti chutná.

Brody* - Profil | Út 24.6.2008 19:07:34

dujáč - u vajíček blána samozřejmě vadí :))) ale dá se to šéfnout tím oschnutím, jak už tu někdo psal ... u čerstvých to neplechu dělá, ale mixnu to a celkem v pohodě, bez větších problémů

Dussy - Profil | Út 24.6.2008 19:02:32

dujáč: před dvěma týdny sem si poprvé zkoušel válet boilie mix a skořápky jsem jednoduše pomixoval....

Kyselinár - Profil | Út 24.6.2008 19:00:13

Pivař a ak náhodou kapor baští žížalu ako sa to dozvedia tie ostatné???prdne?grgne?mlaská?... :-))

dujáč - Profil | Út 24.6.2008 18:47:00

Brody:čůůs!!a nevadí ti při rovování??drži kousky skořápek u sebe,né?

Brody* - Profil | Út 24.6.2008 18:44:04

dujáč - s blánou nebo bez blány, není to jedno? princip, efekt a výsledek je stejnej :))))

dujáč - Profil | Út 24.6.2008 18:33:58

Pvl:no já nevím, asi spíš budu věřit v to křupání...a mě se taky líbí, když krájím hady a křupe to :-))

Pvl - Profil | Út 24.6.2008 18:30:00

dujáč - ® Tak nějak . Nejsou toho samozřejmě metráky . Ale postupem času .. Vidím to asi tak , jako kdyby jsi spoříl denně desetník :o§)

dujáč - Profil | Út 24.6.2008 18:27:23

:-) tak už v tom mám bordel..nevím,jak se to dělá ve velkym,já skořápky používám,ale nejdřív z nich strhnu tu vnitřní blanku,bo ta tam musí dělat psí kusy..

dujáč - Profil | Út 24.6.2008 18:25:08

Pvl:no asi jsem slepej,ale nevidím v čem..v tom co nabudou na objemu??urychlení práce,to beru,asi je to taky důvod..

boilisak - Profil | Út 24.6.2008 18:23:56

dujáč"žádné urychlení práce to není!Jednak tam nikdy nepříjdou všechny skořabky a je je potřeba usušit,protože se lépe nadrtí,takže práce navíc!

boilisak - Profil | Út 24.6.2008 18:19:28

Jirko,ale vždyť potobě nikdo nechce ať na skořábky chytáš!!!!!
A tvuj názor je jen tvuj názor nikoli pravda!!!!!

Pvl - Profil | Út 24.6.2008 18:18:36

dujáč - ® Proč myslíš ? Dobrej být nemusí ,ale kšeft to je . + Eventuelní urychlení práce .

dujáč - Profil | Út 24.6.2008 18:14:32

Jirka Šachl : no používání vaječných skořápek až tak dobrej kšeft pro prodejce ať vajček nebo boilies,myslím,nebude....

jurasoft - Profil | Út 24.6.2008 18:03:10

boilisak : nejsem..ale nenaletím na každou reklamu..používám rozum...a proti všem ? to napsal jirásek..nepletu li se...já myslel, že diskuze opačných názorů není být proti všem...

boilisak - Profil | Út 24.6.2008 17:55:38

Jirka Šachl.proč jsi proti všemu a proti všem?

Pivař - Profil | Út 24.6.2008 16:21:36

Jirko já to nějak neřeším, prostě jsou lidi, co tomu nevěří a jsou lidi, co si myslí, že na tom něco bude. Já patřím do té druhé skupiny. I kdyby to byla blbost, pořád je tady zvýšení objemu a hmotnosti boilí pro cobru. Jak jsi dole psal, že ryba nemá uši, tak potom nechápu výrobce woblerů, proč tam vkládají chrastítka, výrobce sumcových podvodních zvukových splávků a zvukových olov... No, a teď jedu na ryby.

jurasoft - Profil | Út 24.6.2008 15:26:09

To bych mohl přidat i kousek zdiva..vápníku habakuk, skřípe a praská to mezi zuby dost a váhu to má dooost dobrou..jo a pojivé vlastnosti...

Pivař - Profil | Út 24.6.2008 14:49:17

Něco, co jsem narychlo našel k efektu křupnutí:
Mikbaits: Drcené skořápky z mušlí- Nejen že boilie dodají křupavou strukturu, navíc ho i výrazně zatíží, což může být výborné např. na řekách nebo při házení kobrou do dálky.
CC Moore z překladače: Jestli chcete přidat křupnutí vašim návnadám, tady je odpověď. Tato drcená lastura ústřice může být přidána do směsi asi okolo 10%. Přidá strukturu, ' poskvrněný zjev a váhu k návnadám, kdy vzdálenost je požadovaná s házející tyčí. Je také cenný zdroj vápníku.
Co dokáží skořápky(článek): http://www.silvercarp.net/modules/news/article.php?storyid=33


Milan79 - Profil | Út 24.6.2008 13:56:45

No pravda, že už jsem chtěl bejt u vody, ale když jsem přišel z práce, nedalo mi to a musel jsem se podívat, a když jsem viděl takovou debatu, tak jsem to zase musel všechno přečíst, takže už jsem ztratil asi dvě hodky a znám asi dva recepty :-)))))))

Petr Koch - Profil | Út 24.6.2008 13:53:18

Milan79 - ® : Všechny nás vykartuj :o))))))

Milan79 - Profil | Út 24.6.2008 13:52:11

:-))) :-))) Díky těm, kteří se zaobírali tou první otázkou. Těm ostatním díky za pěkný počtení. No kdyby se měly vykartovat ty odpovědi, které vlastně s otázkou nesouvisely, tak bych já tady vypadal jako Colina a z tohohle Brücknerova týmu by tu šla většina do šaten :-))) ale přesto díky za informace i za pobavení.... :-)))

Petr Koch - Profil | Út 24.6.2008 11:04:59

macin - ®: stačí.

macin - Profil | Út 24.6.2008 11:02:23

Petr Koch - ® jj už ho asi 3 týdny suším na dvoře. Mám tak ještě nějakýho Yettyho,ale je toho tak dvacet deka

Petr Koch - Profil | Út 24.6.2008 10:43:57

macin - ® : a co budeš chytat? Massona?

macin - Profil | Út 24.6.2008 10:42:46

Petr Koch - ® Mě ne*er:) Mít u v Ov suroviny tak to našoulím uvařím a o víku to mrsknu pod háček.

Petr Koch - Profil | Út 24.6.2008 10:33:40

macin - ® : když nebude, tak bych přidal klíčky nebo ten můj mix 50/50.
Jo to by jako základ stačilo :o))))

macin - Profil | Út 24.6.2008 10:30:11

20% rybí LT moučka
20% losos. moučky (lépe olihňové)
20% rozmixovaných jater
10% pšen klíčků
10% suš syrovátky
10% ptačích zobů
5% piv. kvasnic
5% rozmixovaného konopí
50ml losos. oleje, můžeš dát nějakou esenci podle dávkování, ale držel bych se spíše u spodní hranice. Aminokyseliny rozdělit na půl, půl dat do těsta a půlkou pak vychládlé kuličky postříkat. PS: Teď na to koukám a říkám, jestli to bude držet:)

Petr Koch - Profil | Út 24.6.2008 10:17:58

macin - ® : sekni jim sem nějakej recept ať se to trochu pohne .o)))))

macin - Profil | Út 24.6.2008 10:14:01

Vždycky mě pobaví, když někdo srovnává ryba, v tomto případě kapr s člověkem

Petr Koch - Profil | Út 24.6.2008 10:06:39

Jirka Šachl - ® : stačilo