Směsi na boilie

Už to tu proběhlo kolikrát ale ještě se zeptám.Jaké směsi používáte a co do nich přidáváte pro lepší kvalitu boilie.Sem začátečník tak moc nechápu co je potřeba a čeho se nesmí dát moc.Poradíte nějakou kombinaci směsi a ostatních přidaných látek.Můžete poslat i na email nějaký recept.Budu moc rád.
Autor diskuse: Pajas - Profil , 9.3.2006 kaprařina - nástrahy, návnady

Marda - Profil | Po 13.3.2006 13:23:00

Pajas > Jestli máš na mysli upravování již hotových směsí (kyblíků), tak ve většině případů to není nutností. Doporučím ti mixy něměnit nijak zásadně, ale dají se přidat různé atraktory - například GLM, robin red a jiné. Další občas používanou doplňkovou surovinou je vaječný albumin - pro větší tvrdost boilies. Pozor na jeho dávkování, doporučil bych tak 20-30g na kilo směsi. Samozřejmostí jsou pak tekuté přísady, ale na ty ses myslím neptal.
Pokud si chceš začít míchat sám směsi a sice od začátku, je spousta možností. Kdysi jsem přečetl knihu Kapři od V.K.Yorca nástrahy a návnady na kapry http://www.mrk.cz/knihovna.php3?id=7 a začal jsem si míchat směsi sám. Posledních pár let mi byby užitečným pomocníkem články od Vladyse - tady dole http://www.mrk.cz/clanky.php3?from=100&kat=2&sort=autor

Ondra (tloušťák) - Profil | Čt 9.3.2006 21:42:07

Koloušek, Miras: Jsem rád že se bavíte pánové :-))

Koloušek - Profil | Čt 9.3.2006 16:18:58

Miras- Já ho neučil. My jsme ho s Ladikem adoptovali. Ani nemohl nic odkoukat, protože furt chrápe a žere!

Miras - Profil | Čt 9.3.2006 15:57:01

Koloušek: je mi jasné, kdo učil Tloušťáka chytat, proto neí třeba abys posílal další tlouští speciály:-)))

Koloušek - Profil | Čt 9.3.2006 15:36:28

Miras- promiň, ale já ti mé recepty nikdy neprozradím! :o))

Milda - Profil | Čt 9.3.2006 15:30:22

Pajas:Pokud s kaprarinou zacinas,tak je dobre si precist nejakou literaturu se zabyvajici kaprarinou.V tvem pripade bzch doporucil knihu od Michala Kucery-Lov kapru na ceskych vodach.Tam se dozvis o tech nejcastejsich komponentech do boiliesu a jaky ma vyznam v boiliesu.Taky si pokud mozno k te knize od M.Kucery sezen knihu od Petera Kosicara-300.receptu na boilies{nebo tak nejak podobne se to jmenuje},tam taky najdes plno hodnotnych informaci,ktere se ti do zacatku hodi.

Ondra (tloušťák) - Profil | Čt 9.3.2006 13:51:42

Miras: Ok tak já sepíšu svoje TOP recepty a pošlu ti je:-))

Miras - Profil | Čt 9.3.2006 13:48:36

Tloušťák: no jasan, tlouští speciál tam ještě chybí:-)))

Ondra (tloušťák) - Profil | Čt 9.3.2006 12:04:45

Miras: A můžu být taky slavnej???:o)))

Miras - Profil | Čt 9.3.2006 9:01:38

pajda: nedostatky rád odstraním:-)))) Pošli mi recepty a budeš slavnej:-)))

pajda - Profil | Čt 9.3.2006 8:55:29

Miras - ® :
No to jsem si neuvědomil. Jestli to náhodou nebude tím, že jsi autorem té sbírky :-))
Ale jeden malý mínus tam máš. Nikde jsem tam neviděl moje recepty.

Miras - Profil | Čt 9.3.2006 8:53:20

pajda: fakt?:-))))) No jo, jestli to nebude tím, že jsem autorem této sbírky:-))))) Jsem zvědavej, kde se ještě objeví:-)))

pajda - Profil | Čt 9.3.2006 8:46:41

Miras - ® :
To jsou ty stejný, co jsem tu hodil já.

Miras - Profil | Čt 9.3.2006 8:41:00

carpdu: a co říkáš na tyhle recepty:-)))))) http://www.kapripohoda.webzdarma.cz/index.php?page=boilie&p=recepty

carpdu - Profil | Čt 9.3.2006 8:25:33

Pajas : No a až přelouskáš oba dva linky tak zjistíš že jsou to stehný recepty. Protože to maj převzatý od sebe. ALe opravdu otázek je tu už dost a i já jsem tu podával otázku.
Ale abych nebyl za toho co jen napíše najdi si to tak tady ti hodím linky já sám totiž prosil o rady :
http://www.mrk.cz/otazky.php3?id=10629

http://www.mrk.cz/otazky.php3?id=10824

http://www.mrk.cz/otazky.php3?id=10764

http://www.mrk.cz/otazky.php3?id=10714

http://www.mrk.cz/otazky.php3?id=10621

A je tady toho podstatně víc.

pajda - Profil | Čt 9.3.2006 7:44:32

Nebo se podívej tady a máš na přemýšlení přesně pár měsíců.
A až se tím probereš, tak ti ještě něco přihodím.
Dej vědět.
http://kapripohoda1.webzdarma.cz/e107_files/public/recepty.html

domimino - Profil | Čt 9.3.2006 7:38:45

Podivej Pajas, když se ti nechce hledat mám pro tebe jednu radu. Na skoro každé přísadě je napsán maximální množství v procentech celé směsi. jinak mrkni tady a něco můžeš uvařit :-)http://www.carpmaster.webz.cz/data/recepty.htm