Vaříme na rybách

Přátelé, kolegové rybáři, je to již 6 let co se tu nějaký kolega rybář snažil o diskuzi na téma vaření na rybách. Čas běží původní diskuze je od roku 2013 nenavštěvovaná, nikdo se nechcete podělit, poradit co dokážete ukuchtit ve svých bivacích? Ať už jen pro sebe nebo kolegy, děti, ženy? Doba pokročila, máme tu široký výběr nádobí, vařičů. Tak bych rád viděl nějaký outdoorový recept - co vy na to?
Autor diskuse: Krocajda - Profil , 22.10.2019 všeobecné - ostatní
10 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nbrach - Profil | Po 4.5.2020 10:38:36

Když něco chytíme...

Nbrach - Profil | Po 4.5.2020 10:17:22

Lukas89 >> Mimochodem, maso z nutrie je lepší, než z králíka...

NRastislaf - Profil | Po 4.5.2020 10:03:03

radjanys >> Mám tento od Foxe a pak ještě klasický vařič na 2kg bombu, podle toho na jak jedu dlouho. Každopádně na obou to chce trochu cviku, tím, že to má rukojeti, je to celkem nevyvážené a chce se tomu hodně padat, já to u toho menšího vypodložím rukojeť a na velkém to vždy nějak vyvážím.

NLukas89 - Profil | Ne 3.5.2020 18:42:04

rybomil >> To máš pravdu..

Nrybomil - Profil | Ne 3.5.2020 11:33:57

Lukas89 >> skoro všude je nějaká pohybující se zásoba...

NLukas89 - Profil | So 2.5.2020 19:54:08

A co takhle živá konzerva na delší výpravy? Už někdo provedl? :D

Nfillipo3 - Profil | Út 11.2.2020 20:19:57

Živanska

Nkendy.dom - Profil | Po 23.12.2019 22:38:56

s kamosem delany super gulas

NMartík - Profil | Čt 19.12.2019 17:20:41

Ten pocit, ze od třech let vaříte u vody synovi a on vám v osmi tu slaninku osmahne, zatímco chystáte udice....

NCalex - Profil | Út 17.12.2019 13:00:24

Lukas89 >> Pravdu díš. Dělal jsem guláš..Asi bych to maso z toho dostal. Dal jsem vepřofku do hrnku s horkou vodou, lepidlo povolilo a šlo to ven......
Takže guláš z vepřovky, od vojny poprvé...Tenkrát tam nebyly ty kůže.:-))))

Nsliver - Profil | Po 16.12.2019 21:24:49

Calex >> proc cukr? Taky jenom plecko a sul, na kuzi sem zapomnel a rosolu i tak dost.

NCalex - Profil | Po 16.12.2019 19:18:12

Ze syrovýho plecka, jen sůl, cukr, trochu vody a kostky jsou přes noc v lednici..... Když vidím kolikrát ty ,,vepřofky,, co vypadají jak zavařená tlačenka, musím se tlemit....Ale zase určitě lepší než Pikok se 70% masa...

Nšerpa - Profil | Pá 13.12.2019 18:49:53

Takovou snídani si doma nedopřávám.

NK73 - Profil | Pá 13.12.2019 18:45:41

šerpa >> Myslíš ?

NK73 - Profil | Pá 13.12.2019 18:13:33

Jak se říká, nejsem línej se nažrat?

Nsven - Profil | Pá 13.12.2019 17:15:07

supinna >> Jj. Vím co myslíš, dokonce mám dvě pixly doma.
Datum spotřeby 2/20
Ten je vynikající ale bohužel, už jsem ho také dlouho v regálu neviděl. Asi nějaký výpadek ...
Dokonce ho už nemají ani v Chorvatsku ani v Maďarsku... :-)
https://popusti.njuskalo.hr/akcija/mesni-dorucak-34​0-g-73307
https://akciolaz.hu/dulano-sertesvagdalt-340-g/

Nsven - Profil | Pá 13.12.2019 13:56:08

supinna >> Líbíka od Tebe, si samozřejmě vážím :-)
Dneska se mi bude krásně usínat :-))
Akorát se přiznám, že ne zcela jsem pochopil, co máš konkrétně na mysli..
Je možné, že jsem někde něco nezřetelně formuloval a tedy to ještě jednou shrnu..
Samozřejmě, že nejlepší je čerstvě uvařené menu. Vařím sice zhusta stylem, co výtvor to originál ale jedlé to je a zatím si nikdo netroufl, mi to hodit na hlavu :-)
Pokud bych tábořil týden u vody, možná bych nějakou hotovku /konzervu/ polotovar aj. , sebou pro případ první pomoci vezl ale určitě bych si především vařil, smažil, griloval apod. ze základních surovin. Brambory, těstoviny, zeleninu, mouku, olej , něco drůbežího, něco vepřového apod., dle chuti každého soudruha, nakoupím cestou v nějakém řetězci a zbytek masa plave ve vodě a zeleného roste na louce a v lese...
Když tábořit, tak se vším všudy.
Každou konzervu, hotovku apod., beru jen jako nouzovku... Rozumím tomu na nějaké polární nebo pouštní expedici, kde týden nenarazíš na nic do huby a všechno musíš vláčet sebou...
Pokud tedy nějakou konzervu, volil bych čisté maso v plechu. V tom jsme ve shodě.
Pokud bych chtěl přílohu, je na trhu široký výběr v jednodruhové, rovněž v plechu .. fazole na různé způsoby, podobně čočka, cizrna, hrášek, kukuřice, zeleninové směsky aj. aj....
Plech vydrží rozhodně víc než pytlík z plastu, navíc lze v případě nouze plechovku ohřát rovnou anebo prázdnou pixlu k nějakému účelu využít.
Plechovky jsou obsahem kvalitativně shodné s diskutovanými hotovkami.
Ovšem zatímco první se pohybují cenově v realitě, druhé jsou v nabídce za nehoráznou cenu..
Netrkám, nebučím ani mi rohy neraší, tedy je má volba jasná... :-)
Pokud nějaký kanec plechovku v přírodě "zapomene", svět se nezboří.. pixla se sama recykluje narozdíl od plastu.
Pokud jsem označil vepřovky od Pikoku za jedny z nejlepších, nerozporoval jsem výše uvedené ale měl jsem na mysli nejmenší zlo.. navíc v tomto týdnu, s bonusem nejnižší ceny :-)

Nretrívr - Profil | Po 9.12.2019 10:14:07

Doba se mění, jedlíků přibývá, kuchař stárne. Mění se i způsob vaření. Od mřížky a plotýnky už vařím jinak. Pravda už to ta úplná radost není, přesto je to jednoduché, velmi produktivní a na energii směšně náročné.

NPindˇa - Profil | Ne 8.12.2019 20:44:18

Kdysi dávno na šestce

Nipixicht - Profil | Ne 8.12.2019 20:03:15

Jde uvarit cokoliv,od grilovane krkovicky po rizky s bramborovym salatem,vse cerstve konzervy nejime,uz nejsme nejmladsi a zaludek nesnese co zamlada.

NCalex - Profil | Ne 8.12.2019 19:00:04

sven >> Zdarec, ne každej si to umí doma udělat sám.....Ta přidaná hodnota u těch hotovek je veliká.🤪

NOskarenko - Profil | Ne 8.12.2019 18:44:55

Udělám přílohu a ohřeju sáček ve vařící vodě a je hotovo.
https://www.expresmenu.cz/?

Nltrab - Profil | Ne 8.12.2019 17:03:22

Dnešní vaření na rybách,
kuřecí stehna na červeném víně, recept neznám kolega doma připravil, já u vody ugriloval.
Dravce jsme dnes neulovili ani jednoho, tak jsme si alespoň pochutnali.
Není nad to si něco připravit v přírodě.