Zahradní jezírko plastové + folie.

Přemýšlím o stavbě zahradního jezírka, ale jsem omezen místem. Proto bych volil plastové zahradní jezírko ze stránek http://www.jezirka-brno.cz/plastova-jezirka-c-7-k-10.html tak metr hluboké, 3 až 4 metry dlouhé a 2 metry široké. Máte s tím někdo zkušenosti, chtěl bych mít kolem jezírka oblast s mělkou vodou a proto chci k jezírku nalepit ještě folii. Máte někdo zkušenosti s plastovými jezírky? přivítám i jiné nápady, ale celofoliové jezírko pro mě asi není řešení. A jaké ryby pak do toho jezírka. myslím že malincí karásci a plotičky by se mohli usadit na mělčině a do hloubky jednoho malého candátka nebo malinkou štičku. Prosím nepište o barevných rybkách jako jsou koi kapři, toto mě neláká, děkuju. Samozřejmě budu rád za každou radu ohledně ryb, jezírka i rostlin. Přidejte třeba i fotky. Dík.
Autor diskuse: Kkubek - Profil , 20.5.2011 všeobecné - ostatní

draveček - Profil | Pá 22.4.2016 19:25:13

Tak to dopadlo ;-) jak povyrostou trávy a ostatní rostliny, bude to paráda :-)

PLCH - Profil | Pá 8.6.2012 17:57:05

Doma mám (cca 5rokem) jezirko o objemu 4500l s folii. Fotky jsou jeste teplé, jak je vidět tak voda chytá barvičku a výkonné čeprpadlo s UV nestíhá, je holt špatně situované. Řeším to zastíněním různými keři a vodními rostilnkami. Vodní obyvatelsto se skládá z 5 jesenů, koi, karas, 2 líni, amurek, jeleček, plotky, okoun.
Mrzí mě, že jsem dno neudělal kaskádovitě, ale svahovitě, tudíž uchytit lekníny aj. je vcelku problém. Jinak jsem spokojený :)

yvana - Profil | Čt 7.6.2012 22:48:08

Kkubek - >> A tady máš lekníny je víc druhů mám ráda ty trpasličí a menší.

yvana - Profil | Čt 7.6.2012 22:46:59

Kkubek - >> Takhle koukal když jsem přicházela.

yvana - Profil | Čt 7.6.2012 22:05:31

Kkubek >> Tak po pravdě tohle jezírko je všechno ruční práce všechno jsem udělala sama ale bylo malé tak že nastala hnusná práce a to zvětšit jezírko.No svařovačku jsem neměla ale existuje lepidlo které není toxické ani závadné pro ryby tak že mám folii lepenou k sobě.Jinak všechny rostliny jsou v košíkách tím i lekníny ty zůstávají na dně.No tak když jsou vedra tak zastiňuju jezírko ale teď už narostla vrba tak dobrý.

yvana - Profil | St 6.6.2012 22:38:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kkubek >> Já mám jenom pět kubíků ale musíš tam mít hloubkovou zonu aby ti přezimovali.Jinak lekníny dávám nazimu na dno a v pohodě tady mýš fotku s dneška.

*76* ~ Digo Adios! - Profil | St 6.6.2012 20:47:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kkubek - >> omlouvám se za zpoždění... :-)

rover - Profil | Út 5.6.2012 23:07:31

yvana >> Ještě ty začínej, ...koják je vděčná ryba, ...pár jich na "vějičce" také mám. A nech si toho, jo ! :-)
P.S. Tento jiné krmení, krom suchého zrní neviděl, spletl se až na Fishkyho koule.

yvana - Profil | Út 5.6.2012 21:13:08

Florish >> To myslím opravdu vážně tady máš fotku jinak tohohle cirkusáka vidělo víc lidí.

yvana - Profil | Út 5.6.2012 19:53:47

Jinak jeseter je krásný v jezírku ale potřebuje víc kyslíku než jiná ryba tak že do malého bych ho nedoporučila.

c.13 - Profil | Út 5.6.2012 19:43:19

Určitě doporučuji fólii, dá se s ní líp tvořit, navíc toho spoje plastu a folie bych se bál......

yvana - Profil | Út 5.6.2012 19:35:30

Za mě folie.Jinak už jsou trochu větší je to starší fotka.

MiPo - Profil | Út 5.6.2012 15:59:54

Florish >> karásek je fajn do jezírka

blecha39 - Profil | Út 5.6.2012 8:41:11

fotrpotr >> počitej že folie stoji kolem 50kc za metr 1mm stoji kolem100za metr čerpadla a ostatni techniku najdeš všude na netu at se dari

Florish - Profil | Po 4.6.2012 19:35:09

Kkubek - >> Ahoj, když se dívam na ty ceny plastových jezírek, dělá sem ě černo před očima... Za sebe bych doporučil použít jen folii.... Jinak co se týče te rybí osádky, určitě bych tam nasadil kapříky... Karásky bych vyloučil uplně. Plotičkama nic nezkazíš, ty jsou také ideální do jezírek... A co se týče toho dravca, tak pokud tam opravdu nějakého chceš, tak určitě zvol candátka.. Štika je totiš potvora.. :) ať se daří.--

Vendys 65 - Profil | Po 4.6.2012 19:34:24

Ahoj my máme rybníček,tvořený dvěma tělesy,v jednom je mělko cca1,2m a v druhé části cc4m,je děláné z fólie,rybí osádka je rúznorodá,bez filtrace v provozu asi čtyři roky a zatím bez problémů co se fólie týče tak bych se toho nebál a můžež si vytvarovat dno jak ti to bude vyhovovat.

retrívr - Profil | Po 4.6.2012 19:34:17

Kkubek - >> Radu už asi nepotřebuješ, no ale co kdyby. Já bych Ti nikdy nedoporučil plast plus nastavení, nevidím ani důvod. Folie Ti dává neomezené možnosti přizpůsobit se terénu, vybrat hlobky a tak. Zvláště, když chceš i mělčinu, pak není problém.Mám se synem taky jezírko, taky s mělčinou. Radím jen jedno. Najdi si místo v jezírku, kde budeš až asi 15O cm hluboko. Nemusí být velké. Pak jsi bez starostí i v mrazech letošní zimy / jsem z Krkonoš/.Co se týče ryb, jsou tam karásci, kapříci, línci.Jen nešlechtěné ryby.Bude zkouška s dvěma amurky, to jen jako čištění. Možná však, že vše sežerou. Na fotce to ještě nebylo zarostlé.

Degustator - Profil | Ne 22.5.2011 8:26:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kkubek - >> S plastovými jezírky sice zkušenosti nemám, ale mám dvě jezírka s fólií. Jedno je dost velké asi 12m dlouhé 8 široké a 2,5m hluboké, ale to asi nic. Druhé má podobné rozměry jaké chceš 3,5x2,5x1,5m. První otázka je jestli máš přirozený přítok to je hodně důležitá věc, já ho například u toho většího nemám a jsem celkem nešťastný, protože ta voda je hodně špinavá a nepomáhá ani velice výkonná čistička ani něaké ty bakterie co se dají koupit na pročištění vody. Ohledně toho stupňovaní hloubky je to skvělý nápad. U mně (a řekl bych ,že je to ideální) mám první supeň asi jen 15cm od hladiny. Toto je skvělé místo na nasazení něakých malých rostlin. Druhý je asi v hloubce 50cm od hladiny, tam je dobré dát něaký štěrk, popřípadě oblásky a jestli se ti chce tak tam můžeš dát i lekníny atd. Třetí stupeň mám asi tak v 80 cm a pak už je dno. Hlavně dej kolem jezírka hodně rostlin, vytváří kyslík a hlavně když jsou vedra tak bis nevěřil jak se bez přítoku ta voda vypařuje, rostliny tomu trochu brání. Ohledně ryb, je nejlepší asi lín a karas - tyhle ryby jsou velice nenáročné na kyslík a nedělají moc bordelu. Dále jak už tady někdo psal, že dravci jsou špatný nápad. Je to na tobě, hlavně by ses měl rozhodnout, jestli máš dostatečně kde nachytat malé rybky. Já mám třeba v rybníku ukouny a dva malé sumce. Rozhodně bych ti nedoporučoval si tam dát štiku - ta pokouše skoro všechny ryby a nakonec mi zdechla. Ale určitě bych přemýšlel nad candátem. I když jsi psal, že tě barevné rybky nezajímají, tak je hezké tam mít pár koi-kaprů. Pěkně sbírají z hladiny a s ostatníma rybama se snesou bez problému. A dálé bych se třeba zajímal o malé jesetery. To je asi všechno. Doufám, že jsem ti alespoň trochu pomohl.

přidávám foto většího jezírka to malé vyfocené nemám... Tato fotka je při vypouštění, takže ty rostliny co jsou na kraji mají být pod vodou..