Vaříme na rybách

Přátelé, kolegové rybáři, je to již 6 let co se tu nějaký kolega rybář snažil o diskuzi na téma vaření na rybách. Čas běží původní diskuze je od roku 2013 nenavštěvovaná, nikdo se nechcete podělit, poradit co dokážete ukuchtit ve svých bivacích? Ať už jen pro sebe nebo kolegy, děti, ženy? Doba pokročila, máme tu široký výběr nádobí, vařičů. Tak bych rád viděl nějaký outdoorový recept - co vy na to?
Autor diskuse: Krocajda - Profil , 22.10.2019 všeobecné - ostatní
27 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NShu-lin - Profil | Út 22.10.2019 11:15:17

My většinou vaříme to co chytneme. Většinou jsou to ryby, ale když neberou tak chytneme co běží okolo.

NBomber76 - Profil | Pá 25.10.2019 20:24:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Někteří snídají u vody buchty. Já k nim nepatřím 😎

NMartík - Profil | Ne 27.10.2019 21:17:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Studena večeře má též kouzlo

NBomber76 - Profil | Út 22.10.2019 22:10:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nazdar! Není nad čerstvě usmažený řízek u vody 😎

NMartík - Profil | Čt 19.12.2019 17:20:41

Ten pocit, ze od třech let vaříte u vody synovi a on vám v osmi tu slaninku osmahne, zatímco chystáte udice....

Nbrach - Profil | Út 22.10.2019 21:26:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nejlépe chutná ryba chycená a ugrilovaná přímo na místě rybolovu, v našem případě 230 km od domova....

Nšerpa - Profil | Pá 13.12.2019 15:58:07

Pvl >>
Nechci nikoho urážet, ale pane kolego vůbec nevíte, co píšete. Pikok je pouze značka Lidlu, ale výrobky jsou z celé Evropy.
A ty útoky na polské výrobky, to je pouze mediální masáž. Zeptejte se lidí z pohraničí, kolik jich jezdí nakupovat do Polska a kolik jich z toho natáhlo brka.
Pracuji v potravinářství, tak opravdu vím, o čem je řeč.
Osobně jezdím nakupovat k Polákům také a ne z důvodu ceny, ale z důvodu kvality. Ono totiž platí to, že co si obchodník objedná, to mu dodavatel dodá.

NPindˇa - Profil | Ne 8.12.2019 20:44:18

Kdysi dávno na šestce

Ndrgy - Profil | Ne 27.10.2019 20:22:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já chodím na ryby s dětmi. Kdysi jsem si udělal gril ze zámečnické krabičky a už ho mám roky. Ta malá krabička už přinesla hodně radosti dětem i mi.

NK73 - Profil | Pá 13.12.2019 18:13:33

Jak se říká, nejsem línej se nažrat?

Njurasoft - Profil | Po 28.10.2019 19:10:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

letos poprvé, kotlíkový guláš. Výtečná mňamka...

NMrKos - Profil | Po 28.10.2019 17:01:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

drgy >> dobra prace. svařil jsem si neco podobného z dvojky plechu před více než 10 lety a slouží pořád. Včerejší foto

NVašek74 - Profil | Út 22.10.2019 20:35:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj, vaření jsem už vytunil tak že od uhlí přes léto jsem přešel k plynu.....Jinak uhlí si nechám na chladnější měsíce pak je u grilu teplo fajn......Mám gril-plyn- co nahradí vařič i troubu dá se ohřívat, péci i zapékat , nahoře vařit. Co se týče kuchyně na rybách tak na výpravě pokud je to na týden tak stavíme přístřešek z deštníku s bočnicí a kuchyňskou skříňku z předstanu od karavanu.....Pár snímků přidám,na přání dodám i vše okolo lednic a dalších vychytávek....někdy si říkáme že ta asi s tím komfortem přeháníme...Jinak na víkend nebo přes noc jedem úsporně a minimum všeho.

NCalex - Profil | Út 22.10.2019 13:07:20

Pindˇa >> Z výběru v obchodech asi jo.....Vepřofky si dělám sám, stejně tak paštiky.

NRastislaf - Profil | Út 22.10.2019 8:59:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kuchtím rád. První foto Argentinský ribeye a druhé foto burger s vejcem cibulí a slaninou.

Nbrach - Profil | Po 4.5.2020 10:38:36

Když něco chytíme...

Nšerpa - Profil | Pá 13.12.2019 18:49:53

Takovou snídani si doma nedopřávám.

Nretrívr - Profil | Po 9.12.2019 10:14:07

Doba se mění, jedlíků přibývá, kuchař stárne. Mění se i způsob vaření. Od mřížky a plotýnky už vařím jinak. Pravda už to ta úplná radost není, přesto je to jednoduché, velmi produktivní a na energii směšně náročné.

Nbrach - Profil | Po 4.5.2020 10:17:22

Lukas89 >> Mimochodem, maso z nutrie je lepší, než z králíka...

Nretrívr - Profil | Ne 3.5.2020 20:39:47

Než si začnu vozit agregát a mikrovlnku, to skončím s rybama.Ano, jsou druhy výprav, kde si něco koupím, jdu za " rekordem", vezu rodinu. Ale rybařina jako taková to není a nikdy nebude. Tam patří oheň, klid, minimum techniky. Tyto lovy lze rozdělit, i tomu rozumím. Ale " chodit "na ryby znamená mít klid, většinou být sám v soužití s přírodou. Nic jiného to není. Vše ostatní je něco jako náhrada. Neodsuzuji, jen rozlišuji.

NLukas89 - Profil | Ne 3.5.2020 18:42:04

rybomil >> To máš pravdu..

Nrybomil - Profil | Ne 3.5.2020 11:33:57

Lukas89 >> skoro všude je nějaká pohybující se zásoba...

Nipixicht - Profil | Ne 8.12.2019 20:03:15

Jde uvarit cokoliv,od grilovane krkovicky po rizky s bramborovym salatem,vse cerstve konzervy nejime,uz nejsme nejmladsi a zaludek nesnese co zamlada.

NCalex - Profil | Ne 8.12.2019 19:00:04

sven >> Zdarec, ne každej si to umí doma udělat sám.....Ta přidaná hodnota u těch hotovek je veliká.🤪

Nradjanys - Profil | Út 22.10.2019 20:08:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Také používám toaster

NRudina - Profil | Út 22.10.2019 9:06:50

jj není nad to si na rybách dobře uvařit.

NCalex - Profil | Út 17.12.2019 13:00:24

Lukas89 >> Pravdu díš. Dělal jsem guláš..Asi bych to maso z toho dostal. Dal jsem vepřofku do hrnku s horkou vodou, lepidlo povolilo a šlo to ven......
Takže guláš z vepřovky, od vojny poprvé...Tenkrát tam nebyly ty kůže.:-))))

Nsliver - Profil | Po 16.12.2019 21:24:49

Calex >> proc cukr? Taky jenom plecko a sul, na kuzi sem zapomnel a rosolu i tak dost.

NCalex - Profil | Po 16.12.2019 19:18:12

Ze syrovýho plecka, jen sůl, cukr, trochu vody a kostky jsou přes noc v lednici..... Když vidím kolikrát ty ,,vepřofky,, co vypadají jak zavařená tlačenka, musím se tlemit....Ale zase určitě lepší než Pikok se 70% masa...

Nsven - Profil | Pá 13.12.2019 17:15:07

supinna >> Jj. Vím co myslíš, dokonce mám dvě pixly doma.
Datum spotřeby 2/20
Ten je vynikající ale bohužel, už jsem ho také dlouho v regálu neviděl. Asi nějaký výpadek ...
Dokonce ho už nemají ani v Chorvatsku ani v Maďarsku... :-)
https://popusti.njuskalo.hr/akcija/mesni-dorucak-34​0-g-73307
https://akciolaz.hu/dulano-sertesvagdalt-340-g/

NEsox 2 - Profil | Pá 13.12.2019 17:05:00

Zdravím jen můj názor masové konzervy Fa. Pikok ať už Vepřové ve vlastní šťávě a nebo Sedlácké vepřové je dobrá varianta na rychlé jídlo na rybách. A může to být konzerva v plechu a nebo ve skle. Asi tak.

Nmalenak - Profil | Út 22.10.2019 22:50:52

Jak je na cem uvarit nebo ugrilovat, tak je vzdycky pohoda. Jinak klasika plynova bomba velikosti dle vypravy..

NRastislaf - Profil | Út 22.10.2019 13:07:43

Krocajda >> Všechno to dělám v té oboustranné pánvi, v tom se dá udělat skoro cokoliv, nemusí se v tom dělat jen toasty, je to fakt super věc a nezabere to moc místa navíc.

Burgřík- červená cibule, vajíčko aby trochu tekl žloutek, slaninka pěkně do křupava, chedar, tatarka a chilli sweet, když je chuť uplácám si doma i mleté maso s chilli papričkama a to je teprve pecka.

Nsven - Profil | Po 23.12.2019 18:00:26

Docent Kolínko >> Berserk - 23.12.2019 16:53:03 >> civilizace ?
Hatlat jídlo z papíru, je jen o jeden level výš, než v případě vořecha na řetězu u boudy, s otlučeným kastrolem.. :-)
Nejsme přece americký burani...kteří si příborem vypíchnou oko, žejo :-)

https://www.vitalia.cz/galerie/skolni-obedy-americk​ych-deti-to-jste-jeste-nevideli/#0

http://www.sjivancice.cz/fotogalerie/fotky-jidel-25​

Ntuzemak - Profil | Po 23.12.2019 17:14:49

Docent Kolínko >> Berserk - 23.12.2019 16:53:03 >> pizza je jidlo? No bleee. 🤮🤮🤮

NCalex - Profil | Čt 19.12.2019 16:04:09

Pvl >> Mladej zase cejtí z plechovkovýho piva hliník a z plasťáku plast....Asi už mám tu chuť trochu oslabenou....Jak začne z lahváče cejtit sklo tak to bude vrchol....

NLukas89 - Profil | Út 17.12.2019 18:16:15

A teď otázka do pranice.. :D Váš nejoblíbenější díl masa ze zvířete..? Za mě krkovice.. ;)

NCalex - Profil | Út 17.12.2019 10:48:46

jurasoft >> Šroubovací fungujou taky...V pohodě stačí dva díly NaCL a 1díl pragandy. 18-20gr celkem na 1kg masa stačí...Když to je dvakrát zavařený a víčko drží, nic nehrozí..Nevím teda jak kdo zavařuje ale mám el. hrnec s termostatem a ten mi tu teplotu a čas ohlídá..

Nkeltt - Profil | Ne 8.12.2019 21:54:17

Kdo neumí vlastní úlovek zpracovat hned u vody, v lese na okamžité jídlo, je jen zblblý padělek dnešní doby, resp. trapný virtuál :-(

Nsven - Profil | Ne 8.12.2019 19:06:21

Calex >> Ahoj. Diskusní téma se týká především dlouhodobých pobytů u vody.. osobně si nedovedu představit, že bych se tam týden stravoval z předražených pytlíků ..:-)
No kurňa, když se tam celý týden povaluju, tak snad mám přece čas, něco si uvařit sám.. no ne ?
Ledaže jsem nonstop v lihu... :-)
Třeba i z polotovarů, když nemám čerstvé..

Nltrab - Profil | Ne 8.12.2019 17:03:22

Dnešní vaření na rybách,
kuřecí stehna na červeném víně, recept neznám kolega doma připravil, já u vody ugriloval.
Dravce jsme dnes neulovili ani jednoho, tak jsme si alespoň pochutnali.
Není nad to si něco připravit v přírodě.

NSerZADEK - Profil | Út 29.10.2019 20:34:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Chci jen upozornit že ty fokty mého syna zahrnují asi půl hodinový úsek kde jsem mu uvařil myslím nějaký steak, a pak si poručil buřty na pivu:)

na příští rok si chci koupit ocelový obostrraný plát......

recept nemám, čistě improvizuji:)

NMrKos - Profil | Po 28.10.2019 21:09:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pvl >> našel jsem fotku po svaření. Z roku 2006. Celé dohromady to váží 3400g a krabice je svařená z dvojky nerezového plechu. Po letech používání se to mírně zkroutilo a už nevrátilo zpět, ale na funkci to nemá žádný vliv. Litinový rošt stále perfektně drží rovinu, ten se nepohnul ani o milimetr :-)

NVašek74 - Profil | Út 22.10.2019 20:52:33

Krocajda >> Já jsem asi ujetej , ale na rybách jsem zkoušel i perník ,sice z prášku ,ale na první pokus v grilu dobrý.Bylo to super dát si ke kávě čerstvě napečené....Kupuji i ty bagety na rozpékání a také na snídani skvělé.Tu pánvičku s pantíkem na toasty, vajíčka i opékání masa a uzeniny mohu doporučit, mám ji zaké od NGT.Na kratší pobyt, nebo pokud je člověk sám nahradí půlku kuchyně....moc dobrý pomocník

NLukas89 - Profil | Po 4.5.2020 17:05:16

vaereckoff >> Jak to tak čtu, přemnožení je na pár místech sice realita, ale ne na dlouho.. :D Třeba na Berounce v Letech jich zmizelo min 25ks za poslední půlrok..

NHurvinek - Profil | Ne 3.5.2020 19:54:51

Lukas89 >> je to pěkný,ale do přírody to nepatří. Viděl jsem na vlastní oči jak si hnedle zlámal kůň nohu u řeky kde jsou úplně podvrtané břehy od nůtrií.

NCalex - Profil | Ne 3.5.2020 14:22:23

p.lorenc >> Zdarec, jak si na mý louce vařit oběd a stavět bivak? Může tak akorát chytat ryby a na konec lovný doby si sbalit paraple a vypadnout.....

NBuffalo1969 - Profil | Ne 3.5.2020 14:21:06

sven >> twl...teď mi docvaklo, že mám benzínovej agregát, tak to mikrovlnka jistí všude...:-)))

NBuffalo1969 - Profil | Ne 3.5.2020 14:11:59

sven >> jezdím všude s pojízdnou dílnou. Nějakejch 300 metrů bych složil..:-))))

Nnofish - Profil | Ne 3.5.2020 12:24:39

Buffalo1969 >> hoj. to neváhej. Už je tu teorie o neplatnosti zákazu vyvážení návnad a nástrah, pokud jde o drona. Protože vyvážíš něčím co jede. Dron letí :-)

NLukas89 - Profil | So 2.5.2020 19:54:08

A co takhle živá konzerva na delší výpravy? Už někdo provedl? :D

Nfillipo3 - Profil | Út 11.2.2020 20:19:57

Živanska

Nsliver - Profil | Po 23.12.2019 18:48:03

Docent Kolínko >> Berserk - 23.12.2019 16:53:03 >> a když neberou, tak i escort se dá objednat, žejo. Akorát by měl být bivak s podlážkou, ať není moc zaskočená. A ručník namočený v teplé vodě.
To snad není pravda toto, k vodě objednávat jídlo z rozvážky :-((((

Ncomputerfish - Profil | Po 23.12.2019 17:46:23

Docent Kolínko >> Berserk - 23.12.2019 16:53:03 >> Fuj!

Nmlíčnák - Profil | Čt 19.12.2019 19:23:53

sven >> galvanicky článek , elektrolýza je trochu něco jiného .

NCalex - Profil | Čt 19.12.2019 18:02:11

sven >> No ty jseš vědec, doporučujou na to zmrzlinu.:-))))))....Jednou z nejvýznamnějších příčin kovové pachuti v ústech je i otrava mořskými plody. Chuť způsobuje clupeotoxín, který se nachází v sardinkách, sledích a dalších mořských potvorách.
V době, kdy vás trápí nepříjemná chuť, vylučte užívání kovového nádobí. Do svého jídelníčku zařaďte potraviny bohaté na bílkoviny. Dobré jsou i mléčné koktejly, zmrzlina a ovoce.

NLukas89 - Profil | St 18.12.2019 23:22:28

Sice to sem úplně nepatří, ale... Mám kamaráda kolem 60ti let, cistokrevny masozravec, spadnout na nej mrkev, tak je mrtvý.. Jeho soused mu povida: Víš, moje stará dělá z cukety guláš, to bys od hovězího nepoznal.. On na něj jen koukal a nic neřekl, šel pryč. Druhý den za ním soused přišel a povídá.. Jsem to včera asi přehnal viď..? Tak se ti jdu omluvit.. A on jen, no jestli si myslíš, že jsem debil, tak ani ne.. ;D Takže asi tak chlapaci.. ;-)

Np.lorenc - Profil | St 18.12.2019 7:36:12

Lukas89 >> Nejlepší kus z kapra je krkovice z prasete :-)

Np.lorenc - Profil | Út 17.12.2019 6:01:00

Calex >> Také chci dělat prasce až po novém roce (nějak není času) a už vím co s odřezky ;-) nějakou tláču a par jitrniček si udělám, ale jen co dokážu zožrat do pár měsíců pač to tu nikdo nechce žrát! /:-)

NK73 - Profil | Pá 13.12.2019 18:45:41

šerpa >> Myslíš ?

Nšerpa - Profil | Pá 13.12.2019 16:56:47

Pvl >> No jo, ale to je přesně ono: Jedna paní povídala.
To je přesně to, na co je i dnes ( bylo, je a bude) kladen důraz. Udržet masu v nevědomosti a vytvořit si s ní stádečko, které bude konat, co mu bude naservírováno.
Tři důvody masáže polských výrobků:
1) podpora našich výrobků - což se zdá chválihodné
2) odvést pozornost od dvojí kvality potravin od našich sousedních západních přátel - přeci si nebudeme vyskakovat na Němce a podobně
3) a to hlavně - je právě to množství lidí, co jezdí nakupovat do Polska - to se samozřejmě řetězcům u nás přeci vůbec nemůže hodit - přicházejí o tržby

Nipixicht - Profil | Ne 8.12.2019 22:28:06

keltt >> Nebud na ne tak drsnej,treba se to nekteri nauci :) Dost lidi to zvlada.

NCalex - Profil | Ne 8.12.2019 21:27:34

keltt >> Jsou lidí co ještě při lovu ryb stihnou posekat zahradu, naštípat dříví nebo vyměnit spojku u auta.🤪🤪

Nkeltt - Profil | Ne 8.12.2019 21:13:32

sven >> To už se dnes bohužel moc nenosí, ale není nad to si okamžitě připravit kus vlastnoručně ulovené flákoty ! Učím to i následníky, aby to tu nešlo do úplných h..en.

Nsven - Profil | Ne 8.12.2019 20:48:46

ipixicht >> přidávám ještě plusový bod za to, že na rybách, "vaříš" i vlastní úlovky :-)

NCalex - Profil | Ne 8.12.2019 20:26:48

ipixicht >> Když vaříš u vody, stahuješ pruty? Myslím že tohle bude asi největší problém.🤪🤪

Nipixicht - Profil | Ne 8.12.2019 20:16:56

sven >> Musím přiznat,že vařeni na rybach me neskutecně baví.

NCalex - Profil | Ne 8.12.2019 20:07:21

sven >> V tomhle videu, jestli je to ono sám Vaněk ochutnává a říká že je to gut.🤪 15min. : 10sec......🤪

https://www.televizeseznam.cz/video/jidlo-s-r-o/kon​zervy-pro-psy-a-kocky-236372

Nsven - Profil | Ne 8.12.2019 20:07:08

ipixicht >> jj. tomu říkám smysluplný pobyt v přírodě. Lajkuju :-)

Nnofish - Profil | Ne 8.12.2019 20:05:05

Oskarenko >> hele reálně, nevím, kolik stojí to nacpat do toho obalu, ale čuměl jsem když mi ve vývařovně řekli, za kolik se vaří oběd. Ano, musí z toho zaplatit i další lidi, ale když se dívám na to expres, tak to žádné terno není, pokud jde peníze. Za ty peníze nastartuju auto a zajedu na oběd někam do hospody :-)

NCalex - Profil | Ne 8.12.2019 19:13:10

sven >> Z těch všech sajrajtů je Pikok asi nejlepší.🤪🤪

NCalex - Profil | Ne 8.12.2019 19:12:21

sven >> Když jsem sám na chatě na rybách, navezu mražáky z práce á 15Kč. Pro jednoho se nevyplatí vařit.....

Nsven - Profil | Ne 8.12.2019 19:11:32

tonouš >> S tím absolutně nesouhlasím. Právě Pikok dělá vůbec nejlepší vepřovky a nejen, na trhu. To potvrzují nejen testy ale především lidi, kteří si to kupují. Včetně mě.. a já nějaký humus nekupuju..
Stačí, když navštívíš první Lídl a uvidíš, že regály s konzervami a paštikami jsou stále poloprázdné..
Nějaké sajrajty z Hamé apod. bych nedal ani psovi.. :-)

Nminoq - Profil | Pá 25.10.2019 15:04:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nrybomil - Profil | Út 22.10.2019 14:50:06

Danda05 >> https://www.potravinynapranyri.cz/Search.aspx?ext=y​&sbranch=61&lang=cs&design=default&archive=archive&​listtype=table

V tlačence od Váhalů jsem minulý týden našel zub, cca 10 mm dlouhý a 3 mm tlustý.Manažerka výroby mi tvrdí, že byl z prasečí hlavy. Z jak velkýho prasete už nepíše. Tak jsem to předhodil inspekci.

Ani si nepředstavuju z kterýho potkana ten zoubek byl... možná z toho jedlýho ?