Woblery z AliExpress - zkušenosti

Chtěl bych založit novou otázku pouze pro nákupy woblerů z AliExpress. Případně z podobných obchodů. Chtěl bych poprosit o sdílení konkrétních woblerů, které jste již měli šanci otestovat a můžete je tedy doporučit dále.

Za mě pro začátek:
https://www.aliexpress.com/item/Sealurer-Brand-Lifelike-VIB-Fishing-Lure-5-5CM-9G-Pesca-Hooks-Fish-Wobbler-Tackle-Crankbait-Artificial/32459704085.html
Menší wobler, ale chytám na něj i štiky 60cm. Při chodu prudce klepe ocáskem(hlava drží) a při trochu rychlejším chodu opravdu razantně.

https://www.aliexpress.com/item/1Pcs-Crankbait-fishing-Wobblers-14g-10cm-artificial-Crank-Bait-Bass-Fishing-Lure-pike-trolling-pesca-carp/32846921153.html
Dobrý chod a dost potápivý.

https://www.aliexpress.com/item/HAODIAOZHE-4-5cm-4-2g-Crankbait-Fishing-Lure-Artificial-Crank-Hard-Bait-Topwater-Minnow-Fishing-Wobblers/32976954610.html
Pruhovaná verze ideální na okouny a na tlouště

https://www.aliexpress.com/item/WALK-FISH-1PCS-Minnow-Fishing-Lure-Laser-Hard-Artificial-Bait-3D-Eyes-11cm-13-1g-Fishing/32803093258.html
Testováno zatím v menší nádrži a chod vypadá dobře.Plovoucí. Tento model počítám že bude moje častá nástraha na štiky. Poměr cena/chod-kvalita je výborný.
Autor diskuse: Deawon - Profil , 16.5.2019 dravci - nástrahy, návnady

Garys - Profil | Ne 19.5.2019 8:24:02

Děda Lebeda >> podle tvého způsobu vyjadřování se jen divím, kde bereš jistotu, že máš patent na rozum...každý ať si chytá na co chce, ono "čím dražší, tím lepší"fakt neplatí vždy, on i šmejd(či naprosto obyčejný výrobek) jde předražit, v rybařině to platí u nás často.

otoš - Profil | Ne 19.5.2019 8:07:40

Děda Lebeda >> Mluvíš jako dlaždič...! Máš sice pravdu, ale ta se dá napsat i slušněji...

Garys - Profil | Po 5.9.2022 16:07:59

Deawon >> cenově se to teď nevyplatí, na větší věci navíc nasypou poštu...když tomu říkají mořská guma (někdy tak říkají všemu, co má přes 10cm, takže to mate) tak bývají tvrdší až vyloženě tvrdé. Není to taková spotřebka jako malé, takže poslední roky už nic velkého neberu
ale jesti, tak tohle ok
https://spinpoler.aliexpress.com/store/group/Paddle-Tail-Swimbaits/3008058_516835096.html?

Palusko - Profil | Ne 21.3.2021 10:34:17

nofish >> Takmer vo vsetkom sa mylis, ten clanok strucne zhrnul veci tak ako su aj ked je obcas trochu tendencne napisany.
Priklad s kablami skodovky v cine je typicky pohlad bezneho cloveka na produkciu v cine, v skutocnosti to je ale tak, ze v absolutnej vecsine pripadov, fabriky v cine patria zahranicnym investorom, ktori tam doniesli kapital a technologie, rovnako ako mnozstvo zahranicnych investorov v cechach alebo slovensku, bez ktorych by sme vsetci mohli akurat tak oberat jahody na drustenych poliach alebo driet za mizerny plat v krachujucich tuzemskych podnikoch. Spolocnosti tam vyrabaju kvoli nekonecnej lacnej pracovnej sile, dobremu podnikatelskemu prostrediu, infrastrukture a zdrojom surovin. V ziadnom pripade ale nemozes porovnavat kvalitu vyrobkov z tychto fabrik a domacich cinskych fabrik ktorych vyrobky sa nakupuju na aliexpresse.
Dovoz drobneho tovaru z ciny oslobodeneho od dph a cla tvori nezanedbatelnu cast. Len v ceskej republike ide o miliony zasielok rocne a straty su radovo v desiatkach milionov korun, v europskom meradle su to obrovske sumy. Zo strany ciny ide o cielenu strategiu, cina tym zvysuje svoj export, je to statom dotovana aktivita, napriklad vo forme znameho freeshippingu. To je aj jednym z hlavnych dovodov preco sa EU tomu snazi zabranit zrusenim oslobodenia platenia od dph pri malych zasielkach a ciel, bola to neferova konkurencna vyhoda. Na druhej strane, ked tu spominas predrazene "rovnake" cinske vyrobky ako na ali u nasich predajcov, presne tieto vyrobky museli byt zatazene dph aj clom, pretoze neslo o drobne zasielky ale podliehali standardnemu colnemu konaniu.
Kvalita a ekologia - o tomto sa snad nemusime ani bavit, vyrobky z ali, aj pokial ide o kopie, su mizernej kvality. Ak aj nejaka znacka predava tieto vyrobky pod svojim logom, nikdy nejde o nejake spickove diela a to sa tyka aj woblerov. Preco cinania nerobia balzove alebo penove woblery? lebo to poprve nevedia a podruhe to je nakladnejsie ako lacny plast. Navyse aj tie plasy su neodladene, bez vyvoja s mizernych materialov, jednoducho cena zodpoveda kvalite. To ze tam su diametralne odlisne ekologicke a hygienicke normy je dalsia vec, vyrobky co ti dojdu postou z ali su skutocne niekedy hazard a legalne by sa na EU trhu nemohli nikdy predavat.
Musim ale priznat ze osobne sam nakupujem v cine, hlavne drobne veci ktore sa "nemozu pokazit", ale aj tak som uz narazil na mnozstvo zmetkov, no aj na par pouzitenych kusov. Clovek je zvedavy a samozrejme chce usetrit, bol by hlupy keby nevyuzil tuto moznost, no zaroven plati vsetko co som napisal vyssie a je spravne ak sa EU brani tymto praktikam.

@marek - Profil | Čt 22.10.2020 17:55:59

Big Mike >> chrastia všetky ... vybehol som na pol hoďku k vode aby som ich otestoval a chodia parádne ...nevybiehajú ani v silnom prúde ...popper a slider chrastia brutálne , ostatné su tichšie , uvidím , možno do budúcna skúsim navŕtať dierku a zalepiť ..na druhej strane vďaka guľkám super lietajú a hlavne sa nebojím hádzať na miesta kde by som 10 eurovú rapalu nehodil ...v priemere ma vyšiel kus na 1,4€ , za to nekúpim ani meppsku nie to ešte woblera takže zatiaľ som maximálne spokojný, uvidíme akobudú chytať ale chodia krásne ..určite ešte niečo objednám

Palusko - Profil | Čt 6.6.2019 21:24:13

Svojho casu som mal asi tak 50 wobov z ali a bolo to peklo, fakt vyhodene peniaze. Radsej za to kupit 4 illexy co chytia 10x viac ryb ako 50 tych cinskych, o tom ze haciky su zabrusena spinka ani nehovorim.
Z ali je vsetko lacne bieda ktora by sa casto u nas ani nemohla predavat,ale zase pri niektorych veciach kvalita az tak nevadi. No a potom su tam aj pouzitelne drahsie veci ale to sa uz blizime k cene ako u nas pripadne inde v europe.

otoš - Profil | Po 20.5.2019 19:48:56

Deawon >> Tak já si dovolím to vyřešit jednou a provždy...:
jsme svobodná země...každý se může rozhodnout jak jen chce...z toho plyne, že každý z nás si koupí umělou nástrahu dle svého uvážení a finančních možností...
Pravda a realita:
nelze srovnávat značkové a neznačkové zboží...Je to stejné jako kdyby jsme neviděli rozdíl mezi sandály z rýžové slámy a běžeckými boty zn. NIKE v limitované sérii ...S oběma se dá zaběhnout maraton...jen s tím rozdílem, že běžec v sandálech z rýžové slámy bude mít do krve sedrané nohy...

tucnak11 - Profil | Čt 11.2.2021 16:26:15

20 kousků 350 Kč vyzkoušené v vaně,ogar mi koupil s Wish

Vybliz - Profil | Pá 29.1.2021 18:33:25

Posílám pro inspiraci tahovou zkoušku "blankovych" wobu z Ali. Brácha jich pár koupil na stříkání a nechal si v práci otestovat, co to vydrží. Dost překvapil.

otoš - Profil | Po 11.1.2021 18:44:15

Palusko >> až budeš hlasitě nespokojený s voblery od Číňanů, nezapomeň že těch výrobců je tam asi 29 000 000...A až ti začnou zvonit u domovních vrat, nebo nedejbože bouchat na vrata, tak ti JOSEF nepomůže...ani kdyby byl svatý...
:-))))

Diamond - Profil | Čt 22.10.2020 14:16:04

@marek >> tie malicke mam vyskusane, makaju super, dokonca aj v silnom prúde, len haciky su poslabšie ...

okounek997 - Profil | So 19.9.2020 11:21:14

Zdravím Vás, rád se s vami podělím o zkušenosti s jednou značkou z alli a to Banshee.

První kus jsem objednal na zkoušku , protože nebyly za "aliexpresovou cenu " pár korun , ale na poměry číny celkem drahý ( 80 kč ) , no hned co dorazil jeden kousek tak jsem pochopil proč..
Překvapila mě kvalita zpracování , barvy , kroužky i háčky , nakonec mám doma snad všechy co vyrábí a musím říct že kvalitou se dají přirovnat k nejdražším značkám woblerů co najdete v obchodech , ne li lepší.

Chodí suprově , ikdyž jsem začátečník , tak snad na každý už se povedla nějaká ryba, většinou štiky a okouni , ale i sumec , chod ve vodě je taky super.

Nakonec jsem koupil od nich i kroužky a předělávám je na ty "levné ali woblery "
Pokusil jsem se udělat pár foto pro představu , cena je vetsinou kolem 80 korun , nekdy v akci i kolem 50,-

Jestli máte nekdo zkusenosti tak pište.

Šlapeto - Profil | So 19.9.2020 11:11:24

Top wobler z ali - mam vyzkousene veci asi za 3000 kc a to skoro nevlacim.

Jde o to, ze tam nema cenu kupovat ejlevnejsi woblery. Cena musi byt alespon 2,5 dolaru. Jinak je to celkem bida.

Rotacky mi moc nechodi, chce to kupovat pouze “kopie” Meppsek klidne bez loga Mepps - hledejte Aglia, long distance atp.

Jašu - Profil | Ne 28.6.2020 17:38:46

Kachna >> za ty prachy není o čem přemýšlet

nofish - Profil | Ne 5.4.2020 12:38:50

rybopet >> a kupovat to od zdejších "výrobců"? hlavně se odpoj od internetu, mobil, počítač, routr, všechno máš z číny.

otoš - Profil | Po 15.7.2019 18:13:58

vobluda >> hrkavé jsou nejlepší...! Mám je v batohu a když jedu na kole kolem Kyjovky u Moravské Nové Vsi, tak mám jistotu, že mě nesežere medvěd....

P!F - Profil | Čt 30.5.2019 19:18:30

ariane >> je to platena recenzia. MT by vychvalil hovno z nutrie, keby ho za to platili, je to jeho job.

Polčis - Profil | Ne 19.5.2019 21:56:01

minn >> Takže když investuju tyhle nekřesťanské peníze,budu mít jistotu štiky,jinak si to "absolutní top" nedokážu predstavit.Počítám dvakrát, třikrát víc ryb než na jiné woby?:-)

Děda Lebeda - Profil | So 18.5.2019 22:16:58

Driv u nas existovala spousta lidi co neco umela delat rukama. Byly to i woblery. Dnes uz to nikdo nedela, protoze levnych imitaci z ciny za takovou nesmyslnou cenu (je to soie jedovaty a hacky na hovno) ti proste nikdo u nas nevyrobi. Slusny clovek by se za takovou kvalitu i stydel. A tady se setkam s lidmi, kteri ve sve hamizne zabednenosti delaji ze smecka prednost. Vylizte mi prdel idioti, hlavne ze vam berou.

Diamond - Profil | Út 11.7.2023 18:18:06

kubas. >> ano pouzivam ich preto ze na 66 tky uz by som musel hodne pridat na gramazi prutu a teda aj na jeho vahe a to uz je potom mega drina. S tymi 46tkami sa to da väčšinou uhrat pokial zdolavas s citom a rozumom, samozrejme podmienky to musia umožňovať...

kubas. - Profil | Út 11.7.2023 12:56:52

Diamond >> Tak to rovnou zapomeň na Ice Fishe i na Aliexpress. Pokud ses zvyklej na ST66, tak se podívej na Ichikawy 88x5, na woblery ideální a sezenes i menší velikosti.

rybomil - Profil | Po 10.7.2023 17:06:10

Diamond >> něco jsem bral z ebay.de , 5X a vycházelo to cca stejně jako ali. nej velikosti jen do č. 1. ice fish mi přišly méně ostrý když se na ně sáhlo - tedy ty co měly okolní kšefty.

nofish - Profil | St 31.3.2021 18:54:55

kura11 >> nepiš, že se wobler za aliexpersu vyrovná tomu z našeho obchodu, koleduješ si o poučení a pár lidem přivodíš infarktové stavy :-)
To je jak já s gumama, nejhezčí ryby mám na gumy za 7-10kč, už deset let, desetiletá náhoda.... kdybych měl ty lepší, už bych měl dávno chyceného candáta 137cm...

kura11 - Profil | Po 29.3.2021 5:06:57

whitehunter >> no ako ktory model, taky smart minnow je fakt ako trikolor a za cenu jedneho ilexa 4 tieto smarty s rovnakym chodom nie je o com..uz ich mam za vagon, bearking squad minnow de to, kopia smith d incite lthtug perfektny chod.. ja teda ako jeden ilex tak radsej 4-5 tieto lebo nijako nezaostavaju..

Robur - Profil | Ne 21.3.2021 14:38:55

A s nástrahami. Když ve vodě bude dravec, tak si myslím že z 80% zabere na cokoliv

nofish - Profil | Ne 21.3.2021 12:20:42

RAJA >> Pochopil, celý ten článek má vzbudit efekt, kdy člověk procitne a začne utrácet na našich shopech, za věci vyrobené soukromníky.
Tak naposled, abys pochopil ty. Fakt si raději nůžky na ryby a do dílny koupím na aliexpressu, kde mám na ten výrobek stovku hodnocení, stojí tam pětinu toho, co tady a ušetřené peníze utratím u řezníka za dražší, ale kvalitnější krkovičku, než je v kaufu v akci.
Když polák vyrábí woblery a líbí se mi, koupím si je. Když polák/čech/němec, přebaluje čínské woblery, koupím si je v číně. Abych se drže tématu. Mám to tak s hromadou jiných výrobků.

whitehunter - Profil | Ne 21.3.2021 11:20:04

Ještě možná jedno zamyšlení. Turkmenistán je poměrně chudá země ve Střední Asii, která je známá především jako vývozce zemního plynu (země má obrovské zásoby). Ten dokonce býval v zemi tak laciný, že ho místňáci nechávali hořet na sporáku celý den - od ranního vaření, až po večerní. Když se jich člověk zeptal, proč tak plýtvají a proč to nevypnou, tak jen odpověděli, že to stejně nic nestojí... a tohle mi dost připomíná myšlení některých lidí tady. Nejsem žadný agent illexu nebo rapaly, ale než bych si koupil 20 wobů, ze kterých 10 vyhodím do koše, tak to si radši připlatím. Občas to není jen o penězích.

Palusko - Profil | Čt 18.3.2021 17:38:20

Robur >> K tomu by som mal tiez poznamku, hornbach je uplne ukazkovy priklad. Vdaka takymto molochom krachuju mensie prevadzky, ktore si nemozu dovolit predavat za take ceny ako retazce. Oni ta nechcu zdierat, oni si to jednoducho nemozu dovolit, pretoze nemaju taky objem predaja, taku automatizaciu, logistiku a efektivnost a tiez vyjednavaci potencial voci dodavatelom. Treba sa vzit do koze toho predajcu ktory preda par srobikov z ktorych musi vyzit, voci hornbachu ktory ich preda desiatky ton za mesiac, su to len obycajne pocty. Ci je to takto dobre alebo zle je druha vec, to aby sme mali vyssiu zivotnu uroven a lacnejsi tovar dosiahneme len lepsou automatizaciou a efektivitou, na druhej strane sa likviduju ti mensi predajcovia, vznikaju monopoly a znizuje sa diverzita vo vyrobkoch.

Garys - Profil | Čt 18.3.2021 9:11:54

aartu >> určo na shopu nemají žádnou věc vyrobenou v číně...ale pobavily mě jiné věci, jak obchodník dává práci lidem ve výrobě, hlavně pak "cenu určuje výrobce". To je vidět i na obyčejném rohlíku, který obchodník prodává za trojnásobek nákupní ceny(kterou jistě stanovil pekař).

Ale jo, má právo si poplakat bez ohledu na fakta nebo nějakou objektivitu.

Palusko - Profil | Čt 18.2.2021 15:42:57

kura11 >> Daj linky. Mne akurat dosli tieto kopie tricorollov, 6,5 5,5 aj 4,5cm. Su to fejky, ale velmi vydarene, no este som neskusal vo vode a skoda ze su vybrakovane tie farby https://www.aliexpress.com/item/32824092888.html?
Este nevyskusane mam tieto fejkove chubby floatant a minnow
https://www.aliexpress.com/item/32831505998.html?
https://www.aliexpress.com/item/32908984904.html?

kura11 - Profil | Čt 18.2.2021 13:56:15

dnes testnute boblery , smart kopia trikoloru perfekt, vyborny chod, bearking squad minnow perfetny chod, lthtug taky crank 3,8 cm s hranatou lopatkou perfetny chod, lthtug kopia smith d incite perfektny chod, kopia d contact chod dobry ale nie pstruhova topka..este dva lthtug pstruhove okolo 5-5,5 cm chod vyborny..vsetky mozem odporucit..uz som doobjednal az na smart lebo teraz ma cinak vysoku cenu..

Pikess - Profil | Pá 12.2.2021 4:12:08

@marek - Profil | Čt 22.10.2020 20:15:21

Pošlem link na ten obchod ,maju super recenzie , su tam všetky woby z mojich fotiek https://m.pl.aliexpress.com/store/v3/home.html?shop​Id=4202037&sellerId=233130323&pagePath=index.htm&

@marek - Profil | Čt 22.10.2020 13:20:41

Nazdar. Presne pred mesiacom som objednal na skúšku z Ali z obchodu Trehook woblery asi za 35 eur. Dnes dorazili a vyzerajú perfektne! Som zvedavý na skúšku vo vode. Spracovanie super , háčiky vyzerajú solídne,zatiaľ ich meniť nebudem. Najviac sa teším z tých malých na jalce a pstruhy, stáli cca 2,5€ za 5 kusov aj a krabičkou takže môžem smelo trhať :D Dám vedieť ako pracujú vo vode.

Rybkin - Profil | Čt 15.10.2020 19:36:10

Radunak >> A proč nechce začít chytat normální ryby jako je štika, candát, okoun, bolen?

Milan 66 - Profil | Čt 15.10.2020 19:14:01

Radunak >> začíná s vláčkou a prut do 10g.? Řekni mu, ať se na to vy.. re.

rybomil - Profil | Pá 25.9.2020 13:58:18

Diamond >> ahoj. tyhle hladinovkyse brávaly z cabelasu. ale dnes dostat něco z kabeláže nebo gardnermountainu je porod.

marw_84 - Profil | St 23.9.2020 22:07:12

okounek997 >>
https://a.aliexpress.com/_BTFlvr
Za mě TOP ta barva E. Mám na ten wobler spoustu ryb a několikrát mě zachránil od nuly. Jenom se to musíš naučit vodit aby se to na hladině krásně rozvlnělo

P!F - Profil | St 23.9.2020 17:32:56

Eruve >> tá jof9 je absolútne nepouzitelná. To som nikdy nevidel, tá šnúra sa rozplieta.

marw_84 - Profil | St 23.9.2020 15:40:01

okounek997 >> tohle je za mě na okouny, tlouště a boleny lepší než všechny popy dohromady. Už druhou sezónu na ně chytám funguje to luxusně.

Jašu - Profil | Ne 28.6.2020 16:55:52

Kachna >> tihle prckové chodí slušně. Na potoky a řeky na tlouště paráda. Kupoval jsem je v sadě v krabičce a chytám na ně hrozně rád.

Pjóťa - Profil | Ne 28.6.2020 12:27:20

nofish >> S tou rychlostí dodání to myslím pravda nebude. Myslím si, že celá doba doručení závisí na to, kdy zboží zakoupíš a kdy odchází kontejner. Pokud koupíš např. 2dny před odplutím kontejneru, budeš mít zboží doma třeba do dvou týdnů, ale pokud koupíš zboží např. 2dny po odplutí kontejneru, bude ti měsíc ležet v Číně než odpluje a tím se prodlouží doba doručení. Takhle si myslím, že to funguje, ale nevím.
S těma plandama ti dávám za pravdu. Stejně tak je to s těma "cikádama" s plechem co jsem dával v odkazu níže. V číně 1,5 dolaru a tady to prodávjí (teď si nevzpomenu výrobce) za čtyři kila. Nevím teda co na troše olova a plíšku stojí tolik peněz
Woblery do půl metru jsem nekupoval, takže neporadím. Mě teď chytli hladinovky a to je paráda!

Pjóťa - Profil | Ne 28.6.2020 12:15:18

Vybliz - Profil | Út 21.4.2020 13:48:05

MichalM(štikař) >> Vypadají pěkně, zvlášť ty myši. :) Jen mi trochu vadí, že snad všechny woblery z Alika musí štěrkat.

marw_84 - Profil | St 11.3.2020 23:50:45

Jiryyy >> je to ten odkaz jak sem dával Garys
https://a.aliexpress.com/_BST1kb

nofish - Profil | So 7.3.2020 9:14:03

Deawon >> Zrovna včera jsem hledal nějaké věci a díval jsem se zase na možnosti zaslání i z evropy. Ale celkem drahé poštovné. U rybařiny si v klidu vyberu víc věcí. Ale třeba sklo na mobil asi nebudu kupovat dvacet kusů. No uvidíme.
Hlavně, by mě zajímalo, zda si budu v tomhle absurdistánu moci elektronicky vyřídit doplatek toho dph a nebo mě bude okrádat pošta, využitím jejich "služeb".

Rezeň 5,125 - Profil | Út 10.9.2019 20:08:56

A já pevně věřím, že jednou přijde den, přijde den
A já pevně věřím, že jednou přijde den, přijde den
a já pevně věřím, pevně věřím,
že bude plavat wobler pěnou vyplněn, vyplněn.
:-))

Borek-kerob - Profil | Po 9.9.2019 11:29:04

Řízek 5,125 >> Rezeň 5,125 - 5.9.2019 17:48:47 >> i zde platí archimédův zákon...
Představ si uzavřené těleso s objemem cca 1 litr, které má uvnitř vzduchovou "kapsu" a s ohledem na materiál pláště (třeba tlustej plech) má těleso hmotnost vyšší než je 1 kg. Hmotnost vody vytlačené tělesem při ponoření je cca 1kg a váží-li těleso více než 1 kg, prostě plavat nemůže.
Nahradíme-li (vyplníme) vnitřní vzduchovou kapsu PU pěnou (korkem balzou, polystyrénem...tedy lehkými-plouvoucími materiály), hmotnost tělesa zákonitě vzroste (všechny ty materiály jsou těžší než vzduch), ale objem vytlačené vody se nezmění a tím se nezmění ani síla, která těleso nadlehčuje... PROSTĚ TO PLAVAT NEBUDE I KDYBY SE ČLOVĚK POSRAL!

kaprus - Profil | Ne 8.9.2019 22:12:39

cunik.cz >> ale vzduch prostě nadnáší víc. v běžném fyzikálním světě je(o tlaku 1 baru) brán vzduch jako nula páč je v atmosféře. všechno ostatní kromě pár lehčích plynů a vakua je těžší, pochop. Pěna je těžší právě o materiál pěny, pu pryskyřici. V bublinkách sice nejni vzduch ale expanzní plyn ale ten vyprchá nebo je zhruba stejně těžký.
když se wob potápí s dutinou vzduchu, cokoliv jiného kromě výše zmíněného nepomůže.
Jednoduchý pokus je ten (i pane řízek:) ze vemeš kousek pěny, pustíš ho a ten spadne na zem, jestli se nepletu :)))

Borek-kerob - Profil | Út 3.9.2019 9:58:57

cunik.cz >> Fakt dokážeš z potápivýho woblera udělat plovoucího tím, že do něj foukneš PU pěnu? Nechci moc rejpat, ale přijde mi to jako naprostá blbost... pokud vzduch ve wobleru vyměnim za pěnu, musí být ten wobler ještě víc potápivej, než byl. Ta pěna je těžší než ten vzduch...

nofish - Profil | St 24.7.2019 3:53:10

Karasík >> jaxon microvire

Vybliz - Profil | Út 23.7.2019 14:24:49

nofish >> Kamošovi jsem bral tenhle prut na vyvěšenou. https://www.aliexpress.com/item/32826136217.html? Ten 10M stal 128 eček. Přijelo to Fedexem za týden(což mě pekelně překvapilo) a neplatil jsem nic navíc. Přišel v trubce od koberce, ale asi celnici do něj lezli a ulomili koncové očko(zabaleny byl dobře, spiš blba náhoda). Opravil jsem to za 2 minuty, zlomenina hned pod očkem. A byla k tomu jako nahradní i celá koncová čast. Jen krytku špice poslali standarně, takže přišla do měsíce. Ale nelibil se mi, bylo to takové tuhé rahno a divný povrch blanku. Ale kámoš je spokojený.

rybomil - Profil | Út 9.7.2019 19:41:47

Garys >> NTW to jsou protihroty, to rovnou vykošťuje.

Kappa - Profil | Út 2.7.2019 21:11:04

Deawon >> na rapalu nachytá každej...to není umění...ale na Číňana to je kumšt :-))))

tragy - Profil | Po 1.7.2019 21:09:45

kura11 >> netreba to vôbec ani kupovať a toho sa držím

Deawon - Profil | Po 1.7.2019 12:00:58

https://www.aliexpress.com/item/32803093258.html

Testováno a poměr kvalita/cena je luxusní. Štiky bez problému. Hloubku bych tipoval na cca 1,5m. Včera mi na něj dokonce zabral sumec, ale uřízl mi 8kg šňůru o překážku na dně.

tragy - Profil | So 8.6.2019 21:07:30

Palusko >> ale ani ten illex nevydrží nič, zlomené lopatky za tie peniaze nestoja

ariane - Profil | St 22.5.2019 13:14:51

Deawon >> Klidně mně zablokuj, je mi to úplně jedno. Je v loňském roce jsem z Ali koupil přes 40 woblerů a 50 kusů dalších vláčecích nástrah (sobě a kamarádům), které chodí skoro všechny velmi dobře a dá se na ně nachytat úplně stejně, jako na jiné, tzv. značkové. A právě proto se bráním proti tvrzení, že tzv. značkové věci jsou lepší.

Petr.J - Profil | Út 21.5.2019 10:21:45

Deawon >> Tak to promaž, mě by to téma taky zajímalo, ale tyhle blafy mě nebaví číst. Když to promaž es, tak to ty rejpaly a vsevedy za chvilku přestane bavit.

Deawon - Profil | Po 20.5.2019 20:36:06

Nereste ceny atd. Proste davejte tipy na vyzkousene woby z Ali i s linkem

rybomil - Profil | Po 20.5.2019 14:09:02

nofish >> No za mýho mládí nebylo skoro nic takovýho, byly jsme rádi když do sportovních potřeb dostali ( dali na pult ) aspoń zvukový rotajdy. pak přišla éra těch polosamodomo, taky jsem si strouhal a následovala družstevní výroba, tedy spíš pokusy. když taková maličká m.r.ka z OPS Příbram stála 40,- a na burze byly krásný zkopčeniny rapal či nilsů za 50 - 60,-, chodilo se pro ně přímo do bytu. jedna taková márka byl třebas p. Ondroušek, vytahoval ty skvosty z krabic pod postelí.
joo to byla doba ... a těch ryb natahaných na ně! před Vánoci se rozkřiklo, že budou rapaly v tůzu, jel jsem ve 4 ráno do Prahy na ně stát do Bělohorský frontu, za 5 bonů, 4 kousky a šťastnej jak blecha v psím kožichu.. To byl jinej adrenalin, než objednávat tyhle napolovic nechodící jebky z Ali.
Ale taky se našli vyjebávači, prodávali šmejdy z moduritu za neskutečný prachy, např. ŠUNA

Deawon - Profil | Po 20.5.2019 13:51:19

Tak ještě jedno upřesnění. Vyzkoušené woblery s odkazem a hlavně na chytání v ČR. Nic proti moři, ale přeci jen Berounka je dostupnější.

Rastafarianec - Profil | Po 20.5.2019 13:07:20

jurasoft >> tak nevím, mě to na řece celkem zajímavé přijde. Že se chytá víc na moři a to ne jen pro zábavu jsem si myslel, hlavně tedy z důvodu, že u nás na Odře jsem ještě rybářské lodě neviděl. Ale někteří tu taky chytají pro maso, tak nevím. Taky by mě zajímalo, kolik Česko stojí, když si ho Čína může koupit 10x. Tipuji ale, že cena bude bez Moravy, ta pode mě na prodej není. A odkaz je super :-) tohle je nástraha, nebo erotická pomůcka? https://www.aliexpress.com/item/Fishing-lure-Red-34​cm-44g-Soft-Plastic-Octopus-Lures-Hoochie-Squid-Ski​rt-Lures-Trolling-Bait-fishing/32815705247.html?alg​o_pvid=b83d77b3-dc58-45d7-a24a-f762f825d07c&transAb​Test=ae803_3

Dave1989 - Profil | Ne 19.5.2019 23:50:56

No hoši rozjelo se to tu asi jinak než autor diskuze chtěl, ale taky přidám svůj názor. Je úplně jedno kdo má kolik peněz, ale když koupíš wobler za 800 nechal jsi se okrást, nic jinýho. Výrobní cenu má stejnou jako wob za 150. Ty firmy jenom hledaji strop, kam až to můžou vyšponovat a lidi to pořád budou kupivat. A očividně úspěšně 😁

Joe Smoker - Profil | So 18.5.2019 18:32:40

Deawon - >> Diškus je v oblíbených. Počítej že ti hned po začátku sezony dám info - Sealurer. Až přijdu z práce, hodím sem odkaz. Vzal jsem od každýho něco. Popíky,minow i potápivé. Taky jsem zvědavý... test v sudu s dešťovkou proběhl,ale to je o ničem 😁. Mimo jiné, nevím jak ty,ale já už bych asi použil karty.🥊❌

petrikveprik - Profil | Pá 17.5.2019 15:59:48

Děda Lebeda >> toto je taky špičková hračka...stačí jen sundat trojháky....ale už to není pro děti :-)
https://www.sports.sk/obchod/salmo-rybarske-voblery​-maas-marauder-19mm/p-1970.xhtml

Deawon - Profil | Pá 17.5.2019 15:39:05

Děda Lebeda >> Zase jeden co nesnese ze nekdo jiny chyta na nastrahu za 24Kc kdyz on potrebuje znackoveho turbo woblera za 300Kc?

Deawon - Profil | Pá 17.5.2019 10:56:33

Ano nejsou tak kvalitní jako Rapala atd., ale za 24Kč? Hlavně pokud cítím vázky, tak jsou výborné a chytají. Problém je, že koupíte deset typů a polovina chodí mizerně. Proto jsem založil tuto diskusi, kde dávejte pouze odzkoušené typy i s odkazem. Barva je už loterie.