Úhoří sezona 2012

Ahoj, již je tu sezona úhořů v plné síle ,tak se chlubte úlovkama!! Vkládejte fotky, rady, místa, nástrahy a čas!!

PS: Do ML raději fotky úhořů nevkládejte, spouta lidí nechápe, že tato ryba nejde fotit na krásných pózách, jako např. kapř:-)
Autor diskuse: Stanley88 - Profil , 1.5.2012 dravci - druhy ryb, rekordy
Dále moderuje: dada11 Profil

Nxr125l - Profil | Pá 31.3.2023 23:07:16

Ladas78 >> Ani jsem si neuvědomil,že zítra už je duben.Čas je neúprosný,to zasněžené počasí mě zmátlo.

NMAXXSKATER - Profil | Pá 31.3.2023 11:36:50

Ladas78 >> Včera mi synátor přinesl ve sklence též žížaly, co nasbíral cestou ze školy. :-) Zkrátka parťák na úhoře k pohledání ... :-D Tak jsme pak ještě vyrazili společně. =) Do úhořů určitě vydrží při správném skladování.

NLadas78 - Profil | Pá 31.3.2023 10:26:41

xr125l >> myslím že jo minule jsem přebytky pouštěl v srpnu do kompostu tohle je jen po sběru ony se rozutečou a pak se musí hlídat aby se něco neposralo a kompletné nechcíply jednou se mi to povedlo moc pršelo a já je nezavřel 😬

Nxr125l - Profil | Pá 31.3.2023 7:28:46

Ladas78 >> Myslíš,že ti žížaly do úhořů vydrží?

NLadas78 - Profil | Čt 30.3.2023 21:07:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Po dnešním dešti zase masakr posbiral jsem jen trávník před domem za půl hodlky dobrého půl litru jen tak v kraťasech

Ndada11 - Profil | Út 28.3.2023 20:59:40

Ladas78 >> 😃😃 běžný jev.

NLadas78 - Profil | Út 28.3.2023 19:55:34

dada11 >> Normálně mi tý rousnice je líto když ji vdechne kapr nebo sumec...

Ndada11 - Profil | Út 28.3.2023 10:26:05

Ladas78 >> Koupat můžeš. Cejn i kapr se splete 😃😃

NLadas78 - Profil | Út 28.3.2023 6:26:21

Tak sezóna se asi kousek posouvá a to jsem měl chuť o víkendu koupat žoužaly....

NLadas78 - Profil | Po 27.3.2023 15:27:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ranní kontrola proběhla dobře 😉

NLadas78 - Profil | So 25.3.2023 20:34:52

doktor multiplikator >> neboj mají dole listy pak hlínu pak kompost a vršek drn trávy ráno jsem kontroloval a asi se jim tam líbí dokonce vesele sexovali 😂

Ndoktor multiplikator - Profil | So 25.3.2023 11:21:24

Ladas78 >> dajnim tam nejaku travu lebo sa udusia

Nmilanpindryc - Profil | So 25.3.2023 7:13:34

wawlk >> taky sem sel na chvilu zbirat na fotbalovy hriste.
Tolik zizal jsem jeste nevidel. Na m2 aspon 20kusu, neslo tam chodit aby clovek na nejakou neslap.

Nwawlk - Profil | Pá 24.3.2023 23:52:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdravím kolegové dnes konečně ve Znojmě maličko sprchlo.Tak jsem něco do začátku posbíral a spustil sklepní žížalý lednici. Problém je v tom že po necelé hodině jsem se nemohl narovnat tak nevím jestli zítra vstanu.Holt léta přibývají.Tak ať je letošní lepší než ta minulá přeji všem už to co nevidět začne.Přeji krásné a nikým nerušené noční lovy.

NLadas78 - Profil | Pá 24.3.2023 21:48:35

rybomil >> jesetera jsem ještě neměl ale co je super tak žralok z grilu

Nrybomil - Profil | Pá 24.3.2023 19:25:01

Ladas78 >> já tedy nevím, ale pstruha až sivena bych v Top 3 nevynechával.
No 1 u mě je jeseter.

NLadas78 - Profil | Čt 23.3.2023 22:15:24

Tak komu se nelení ten má rousnice dneska jsem bral jen velký domluvil jsem si v hospodě lógr udělal v soudku kde bydlí krásný poklop z trávníku a teď už jen ať kvetou pampelišky😉

Nmoris - Profil | Čt 23.3.2023 4:21:48

Ladas78 >> Tak to jo.... Já mám jen před barákem.Travy dost,ale ty potvory se nacházejí pouze na určitých místech a není jich moc....

NLadas78 - Profil | St 22.3.2023 21:16:42

Dneska další kilo rousnic radost sbirat ještě neotravuji komáři 👍

NLadas78 - Profil | St 22.3.2023 18:27:23

valcha186 >> Lin okoun candat moje top 3

Nvalcha186 - Profil | St 22.3.2023 16:24:23

Starc55 >> Top je královská ryba a tou je lín. Vyzkoušeno.

Ndada11 - Profil | St 22.3.2023 10:11:38

benac >> Na ohni je to topka. Doma v kuchyni to nikdy nebude mít kvalit ohně. A nejen ryby.

Nbenac - Profil | St 22.3.2023 8:17:05

rybomil >> Různé dochucování jsem taky zkoušel a zkouším dál. Svého času mi ryba chutnala nejvíc jak jsem psal, sůl a kmín, pak jsem se toho přejedl a roky jsem tuto kombinaci nepoužil, teď se znovu vracím, protože kmín zvýrazní chuť , v jednoduchosti je síla a je to super. A oheň, to je navíc nejlepší koření co může být.

NLadas78 - Profil | Út 21.3.2023 22:19:43

moris >> trávník u baráku a pastvina kde máme 3 ovce takže díky těm 3 sekačkám je tam místy hlína na sběr top

Nmoris - Profil | Út 21.3.2023 21:51:31

Ladas78 >> Hezký....kde jsi na nich byl?

NLadas78 - Profil | Út 21.3.2023 21:37:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Někdo začíná udírnou já to vzal za opačný konec hodinka obouruč a byl by základ 😉

Ndada11 - Profil | Út 21.3.2023 19:35:42

rybomil >> O zkušenostech s fotrem se bavit nemusím. Sám sem svého cca 20 let neviděl a doufám, že nikdy neuvidím. Ale to nic nemění na tom, že každý má jinou chuť. A když jsem ochutnal u známého třeba candáta na rozmarýnu to byl hus. A česnek můžu taky 😃. Třeba uzený bůček je za mně lepší slanější a česnekovější, než jalovej bez chuti. A věř, že nejsem sám.

Nrybomil - Profil | Út 21.3.2023 15:45:23

dada11 >> jo to má ! ? ! můj věčně nalitej fotr si mnohokrát po přívalu z putyky dělal kapře na česneku a to tak, že ho tam napral kvanta. to se prostě nedalo. ještě ráno to smrdělo všude. Když jsme měli nedělního králíka, všem to opět znechutil česnekem namax.
často si vzpomenu na tohle, když jsem je s dědou a potom sám zabíjel, stahoval.




naštěstí jsem byl od 10 do 15 ti let mimo víkend ( kvůli dojíždění do školy) u pra rodičů a strýce, tak jsme dělali nejen ryby na podstatně chutnější způsoby. těch hadů a céček bylo fakt hodně. byla tam pohoda a strejc byl super, mnohem lepší než fotr, možná tím, že děti neměl.

Ndada11 - Profil | Út 21.3.2023 14:39:01

rybomil >> Ono hlavně každý má jiné chutě. A za mě ryba je taky nejlepší jen kmín, sůl a trochu pokapat citrónem.

Nrybomil - Profil | Út 21.3.2023 12:04:18

benac - 20.3.2023 8:50:28 >> právě kvůli tomu už dost dávno vymysleli generace kuchařů dost receptů
např. na šalvěji aj. strejda Kotányi vymyslel koření na ryby a jiné směsi asi jen tak z plezíru, nanic. :§)
ryba jenom na kmíně je podle nejen mě zabití její chutě a struh na kmíně rovnou gastronomický porno.
proseděl jsem něco nocí s čapíkama i těma co hodně pamatovali při výlovech hodně jihočeských rybníků, prodiskutovalo se tam kolem ryb toho mnoho, taky se ryby připravovaly na ohni, ale že by někdo pekl úhoře na ohni jen tak pokmínovanýho na klacku nepamatuju ani jedenkrát !
moje babi a máti vždy říkaly, že na kmíně jsou špatný i ty nejlepší ryby...

Nsalfi - Profil | Po 20.3.2023 13:23:21

Uhore pecu na steakove panvi se zebrovanim, tuk prubezne vylevam. Uhor se musi vypect

Ndada11 - Profil | Po 20.3.2023 12:20:53

benac >> Tak nějak. Hlavně opravdu vypéct tuk pryč.

Nbenac - Profil | Po 20.3.2023 8:50:28

Nej úhoř, co jsem kdy jedl, byl jen sůl a kmín a opečenej na ohni jako buřt. Už je to dávno.

Ndada11 - Profil | Ne 19.3.2023 12:12:39

Vařená ryba maximálně na polívku. A to jen jednou za rok.

Nu x a - Profil | Ne 19.3.2023 11:45:26

Nevím kdo mi poradil možná jsem to někde vyčetl ale úhoře je dobré 5min povařit a pak usmažit, zní to divně ale já už úhoře dělám jen takhle a maximální spokojenost..

Nberka75 - Profil | Ne 19.3.2023 0:02:34

Bobo10 >> Hlavně že to maká,jen ať je tam co dávat.
Úhořů do plné udírny se už moc nevídá....