Revíry místního významu

Vážení kolegové, otvírám tohle téma proto, že mám dost těch lumpů a vydřiduchů. Každý rok si kupuji celosvazovou povolenku. Tedy povolenku pro celý ČRS a každý rok se dovídám na který (podotýkám svazový) revír nemůžu, protože jsem si nekoupil povolenku v třeba Ústí nad Labem nebo v Benešově. Přece může být každému fuk, kde jsem si koupil povolenku, pokud je celosvazová, tak to logicky znamená CELÝ SVAZ.
Osobně jsem přesvědčen že to je proto, aby ty mechem obrostlé staré struktůry (podotýkám, že nejsem žádný mladík a za chvíli mi to bude 60) měli ty svoje místečka u vody pěkně rezervované, aby jim tam někdo nesednul a nemuseli se sebrat a někam jet na ryby. V době kdy jste z Českých Budějovic v Liberci za 5 hodin je směšné, že bych jako jihočech měl kupovat povolenku v Liberci abych si tam mohl nahodit do jejich Příšovické pískovny (vody stejného ČRS jehož jsem členem a kterému platím příspěvky)
Těším se na moudré odpovědi o ekonomických aspektech samostatného hospodaření, o tom jak, kdo a podle jakého klíče rozděluje finance atd...
Blablabla....
Fakt je, že jeden svaz, jeden rybářský řád, jeden soupis revíru, jedny míry ryb to má asi v zemi která je takhle malinká logiku.
Autor diskuse: Kolos23 - Profil , 24.1.2017 všeobecné - revíry, cestování
18 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nsven - Profil | Út 24.1.2017 17:44:22

Kolos23 - >> Jako rozumím Tvému rozhořčení... ale nenapadá mě jediný důvod, proč by třeba naše MO, měla poskytovat k rybolovu svůj RMV někomu, kdo pro jeho existenci nehnul prstem ani jinak se na jeho existenci nepodílel.
Vybudovali si ho naši členové svýma rukama, za své peníze, je ve vlastnictví MO a ta ho zarybňuje za členský peníz, vydělaný rybochovnou a jinou činností...

Ještě jedna technická:
Příšovické pískovny, neobhospodařuje MO ČRS Liberec ale samostatně hospodařící MO ČRS Svijany.
Ta má s MO Liberec dohodu o možnosti lovu libereckých členů, na jejích vodách.
Tedy si v Liberci jako jejich nečlen sice povolenku koupit můžeš ale na Příšovice Ti stejně platit nebude..

NMrknato - Profil | St 25.1.2017 7:32:33

sven >> Ahoj, já ani na okamžik nemám nic proti tomu, aby si nějaká skupina lidí chytala na soukromém a dělala věci okolo rybařiny, které je baví. To je ten nefalšovaný a pravý spolek, a dejme tomu i místo pro MO.

Já se jen ptám, kdo má tedy "hospodařit" na státních vodách a kdo na nich chytat? Tyto vody žádnou "práci členi" nepotřebují. Oba víme, že realita a obsazení ÚS, jako krajských uživatelů není dobré.

On není ani dobrý stav silnic a také je asi nikdo nechce převést pod obce, aby je udržovaly a vybíraly za to mýto, každé 2-5km by jsi platil, někdo by třeba po nich ani nemohl jezdit......

Pro současný svaz jsou státní vody bonus o kterém ví, že o něj zatím nepřijdou, ale mohli by a tak investice a zájem přesouvají právě na ty malé nestátní vody. A ty státní chřsadnou, aš uchřadnou, maximálně se tam odkládají přebyteční svazokapř a slouží jako "nafukovadlo hektarů", aby svaz mohl prodávat povolenky komukoliv a rejžovat. (25ks povolenek na 1ha revíru).

U takovýho hraje by na jeho suprrevíru mohla lovit maximálně 1/4 jejich uvědomělých členi. Pokud by ty 3/4 chytat nemohli, odejdou a z 750000,-Kč/ha by zbyl svazostandard....... Proto se čilimníci drží tak pevně společného rybolovu, kdy se počty vydávaných povolenek a hektary mohou sčítat........

NKolos23 - Profil | Út 24.1.2017 20:30:40

sven >> Tak to jsem rád.
A teď něco co je ještě vyšší liga než tohle co si tady píšeme.
Bylo nebylo, kdysi dávno (a myslím fakt dávno před 30 lety) jsem rád jezdíval na Proboštská jezera.
Loni jsem se tam zastavil cestou, jen tak se podívat. To, že z jedné strany je autokemp, kde nesmí rybář parkovat, to že se v celém kempu nesmí chytat, a že na jedné straně zůstaly je tak tři čtyři místa, to bych zkousnul.
Co ale mě přivedlo málem k infarktu bylo něco jiného. Kolem velkého jezera vede silnička, kde normálně se jezdilo a parkovalo. Dneska je tam zákaz vjezdu. I to bych pochopil, ale co nežeru je doplňková cedule, kde je napsáno doslova: " Vjezd členům ČRS Mo Brandýs nad Labem povolen."
Tedy shrnuto a potrženo Místní organizace zařídila aby žádný jiný rybář než jejich nemohl projet kolem jezera a někde si sednout. A parkoviště tam žádné není, klidně bych hodil bágl na záda a šel. Ptal jsem se tam jednoho rybáře (taky nebyl místní) a ten mě varoval, že na druhé straně sedí nějaký místní a sleduje dalekohledem, jestli tam někdo nevjel a okamžitě to hlásí městské policii která neprodleně zasáhne. Fakt je, že než jsme pokecali, přijel nějaký rybář a zaparkoval asi o 500 m dál už vtom zákaze a netrvalo ani 10 minut a už tam byli měšťáci
Taky způsob jak zabránit cizím aby chytali na revíru......

NKolos23 - Profil | Út 24.1.2017 19:47:57

sven >> Nic osobního, já jsem začínal chytat v době, kdy jsi musel brigády skutečně odpracovat a ne zaplatit, vždycky to byla krásná akce, zakončená táborákem.
Nemám nic proti vaší vodě a plně schvaluji tvojí logiku,že když si to obhospodařujete, makáte na tom tak si tam sami chytáte. Také mám takový rybník, kam jezdím chytat 50 let. vlastnili ho myslivci, a teď je soukromý a tím pádem nemá nic společného s ČRS a je skvělé se tam vracet a klidně si koupím hostovačku.
Budu li argumentovat jako ty, proč když na vodu nechcete nikoho cizího pustit si tu vodu nekoupíte, nebo nepropachtujete? Proč se nesložíte a nekoupíte si ho, když je pro vás tak důležité aby tam nikdo nesměl na ty vaše připravené lavičky a místečka.

A teď k druhé věci :"Víš, rybařina není jen o požadavcích, natažené ruce a očekávání servisu za svůj peníz. Tak to funguje u soukromníků. "
To máš pravdu, ale pokud to není voda pro všechny řádné členy rybářského svazu, proč tedy, podle tvé logiky, není soukromý, pak si tam dělejte co chcete, jak tady někdo někde napsal, choďte si třeba přes vodu po hřbetech. Asi má smysl pro vás, tuhle vodu kam cizí nesmí,mýt v tom ČRS. Pak ale jako řádný člen tohoto svazu se ptám, proč tato SVAZOVÁ voda je jen pro někoho.

Ale abych byl oběktivní, asi jsem píchnul do vosího hnízda a dotkl se bolavého místa . Nebylo to myšleno na váší konkrétní vodu, použil jsem to jen jako příklad, bohužel jich je daleko víc. A co je ještě s větším podivem, patří do nch i řeky.

A budu li parodovat tvojí logiku, asi zkusím v mé organizaci ve středočeském kraji navrhnout, aby všichni jiní než středočeši nesměli na Slapy a pokud se bude dařit, navrhneme, aby Orlík voda Rady ČRS byl jen pro ty kdo v radě pracují.....

NSaddám - Profil | Út 24.1.2017 14:43:43

Zdravím. Naše MO žádný takovýto revír nemá, ale jedná se o revíry, na které nedrží dekret ÚS, alébž MO . Buď si ho ze svých peněz koupila nebo si ho pronajímá a je tedy výlučně na ní, jestli ho do společného rybolovu pustí nebo ne. Hospodaření na takovémto revíru musí být pochopitelně oddělené od revírů, jež MO obhospodařuje v rámci společného hospodaření.
Jediné, co by ti mohlo vyhovět je tzv. ministerská povolenka, ta platí bez rozdílu na všech revírech v rámci celé republiky bez ohledu na to, kdo je jejich uživatelem.

Nsven - Profil | Po 30.1.2017 13:33:21

eskymak Mrakomor >> petrikveprik - 30.1.2017 12:41:20 >> Chybí Ti tam ještě třetí možnost: " kdo žere z vlastního koryta a přesto tento systém kritizuje". :-)
Rád vysvětlím..
Tzv. RMV si členové naší MO vybudovali od nuly vlastníma rukama a za vlastní peníze.
Svépomocí ho udržují v provozu a zarybňují výlučně ze svých prostředků.
Ještě jednou připomínám: ZE SVÝCH PROSTŘEDKŮ !!!
Je majetkem MO a nikdo, mimo jeho členů, na něj rozhodně nic nedoplácí. Tedy ani Ty ne.
Platí na něm pouze celosvazové MP a územní MP povolenky, vydané místní MO.
Žádné místní povolenky neexistují.

A teď k té kritice...
Systém v tomto případě kritizuji z důvodu, že je tato voda uváděna v soupisu tzv. RMV.
Je tomu tak proto, že systém v době jeho budování před desítkami let, vyžadoval aby tzv. dekret k revíru, byl v držení supervizora v podobě Územního svazu.
Přestože došlo ve společnosti k jistým změnám, v tomto případě se nezměnilo nic.
Územní svaz dál drží dekrety a dál naše chování na našem majetku koriguje a náš majetek zahrnuje do soupisu, proti naší vůli.
V okamžiku kdy se stav narovná, bude obratem tato voda se soupisu RMV vyjmuta a nikoho neznalého problematiky, to nebude ani trápit ani dráždit.. :-)

N*Shimi* - Profil | Pá 27.1.2017 9:23:13

Danda05 - >> Když se někomu něco nelíbí, tak nemá pindat na MRKu, kde zhola nic nevyřeší, ale konat na místech k tomu určených.

NDanda05 - Profil | Pá 27.1.2017 8:39:58

hraji >> Aha takže když se někomu něco zcela logicky nelíbí, tak má zklapnout a odejít, hmm jasný to je asi sen všech funcionářů..

NMrknato - Profil | St 25.1.2017 18:13:08

sven >> Taky ti rozumím a máš bezesporu velkou část pravdy. Já rybařinu jako rybář vnímám jinak. Na soukromák kde jsou lavičky, toy-toy budky, umělé osvětlení, cestičky, píchačky na brigády, bych nepáchnul. Mám rád přírodu, relativně nedotčenou a ryby rád hledám. Pokud by uživatel dodržoval zákon, zarybňoval ve všech revírech rovnoměrně, pravidelně s ohledem na typ vody a dostatečně, na MRKu bych ani nepíp.....
Někdo tu napsal, že dříve se takové věci neřešily, protože nebyl důvod.... Nikdo nesměřoval brigády do RMV, nikdo neplatil čilimníkům vejplaty, závodníky v takovém rozsahu, nikdo neprznil rybařinu BP, nepodnikal v červených číslech a ryb bylo dostatek pro všechny.
Je hříchem nahlas přemýšlet, jestli by se alespoň něco nemohlo zlepšit a být jako dříve (v rybařině)?..)))

Nkakr - Profil | St 25.1.2017 10:18:04

Jsa pamětník, tak podám osvětu jak revíry na kterých loví jen členové PS v MRS vznikly.
Když se markrabství moravské trpící pod jhem čehůnů rozhodlo opustit ČRS a delegáti se sjeli na ustavujícím sjezdu MRS ve Znojmě vznikla roztržka, kdy část tehdy MO chtěla mít pro své členy "svůj" revír. Došlo ke kompromisu a bylo dohodnuto, že velikost revíru je omezena na 2ha.
Mnoho revírů "M" jak byly označovány mezi tím přešlo zpět pod křídla MRS a výměra dnes nepřesahuje cca 0,5% celkové výměry revírů.
Tedy v MRS je jev zcela opačný,než v ČRS, kde RMV přibývá........

Nsven - Profil | Út 24.1.2017 19:10:28

Mrknato >> Bez práce nejsou koláče, práce šlechtí, kdo nepracuje ať nejí, práce osvobozuje, hledáš-li pomocnou ruku-najdeš ji na konci své paže, co si neuděláš sám - stojí za hovno, když se ruka k ruce vine-tak se dílo podaří...

Na nějaký ÚS s prominutím Pavle, házím bobek.. ten mi nic nedá ani nepřidá, přítoky nepročistí, chovňák nesloví, nálety nevyseká, hráz neopraví, lejstrama ryby nenakrmí. Co si sám neuděláš, to nemáš. Taková je realita.
Na přetahovanou, nemají lidi ani čas ani chuť a nečinně se dívat, jak se všechno, co předkové v potu tváře vydobyli rozpadá před očima, na to musí být nátura.
Nejlépe by bylo, vylézt zpátky na stromy a začít znova. Od malých klubů nadšenců, tak jako kdysi před sto lety...

Nsven - Profil | Út 24.1.2017 18:41:38

Kolos23 >> A proč by neměla figurovat ?
Přestože všechny vody vlastníme, poskytujeme k celosvazovému rybolovu velmi atraktivní a hojně navštěvovaný MP revír. Rovněž naše soukromé chovné vody, slouží svazovému hospodaření. Hospodaříme i na chovné svazové pstruhovce atd. Tedy vše slouží Svazu, potažmo jeho členům až na ten jeden revír.
Osobně jsem rád, že i dnes existují věci, pravda není jich mnoho, které koupit nelze ale je třeba si je zasloužit..
Co brání členům vaší MO aby se zvedli a šli si vykopat svůj sportovní nebo chovný rybník ?
Případně se složili a nějaký si také zakoupili..
Víš, rybařina není jen o požadavcích, natažené ruce a očekávání servisu za svůj peníz. Tak to funguje u soukromníků.
U spolkové rybařiny by to mělo být o hlavně o vlastním přičinění, práci, práci, práci a teprve až pak, následuje odměna, v podobě posezení u vody...
Jak se kdysi dobře říkávalo: "po práci rekreaci".. ne naopak..

NKolos23 - Profil | Po 30.1.2017 19:46:20

Jarda Š. >> Děkuji tobě i Mrkantovi za diskusi která skutečně má smysl a hlavu a patu.

Máte pravdu, že všechno to okolo jsou jen kecy a jak se říkalo za mlada: "Když se do hejna hus hodí šutr, potrefená se ozve."

Meritum mého nasr... je založeno na:
Statut celosvazového rybolovu ČRS
II.Organizační zásady
1.
Celosvazová povolenka (dále jen ,,CS povolenka“) opravňuje k lovu ryb na těch rybářských revírech, popřípadě rybnících s lovem ryb na udici, které jsou uvedeny v soupisu rybářských revírů pro držitele celosvazových povolenek (oddíl III povolenky k lovu) pro konkrétní kalendářní rok za podmínek v něm uvedených.

Znovu se tedy musím ptát, jsem držitelem celosvazové povolenky koupené v MO ČRS sdružené do SÚS a moje celosvazová povolenka je zřejmě tedy jiná než Celosvazová povolenka vydaná v MO sdružených do ČRS SÚS Ústí n. Labem.
Protože oni na tu samou povolenku mohou chytat na svazovém revíru RVM uvedeném v soupisu 441057 Velké štěrkopískoviště Příšovice a já ne. A současně mohou chytat na všech ostatních revírech jako já.

Npetrikveprik - Profil | Po 30.1.2017 15:32:58

sven >> já s Tebou souhlasím, nejsme ve sporu. tohle cos napsal: "Územní svaz dál drží dekrety a dál naše chování na našem majetku koriguje a náš majetek zahrnuje do soupisu, proti naší vůli." tohle to podtrhuje. Prostě něco máš, plať za to, starej se a jak dojde na sklízení ovoce, tak se rozděl.

Npetrikveprik - Profil | Po 30.1.2017 12:41:20

Bobertik >> ser nato, logika je jednoduchá, když je třeba platit, tak je to "nás všech". Když je možnost užívat a sklízet plody, tak je to jen pro ty rovnější a ne pro Tebe. No a kdo zato může? No jasné že Ty - nechodíš volit na schůze..:-)) No a jestli chodíš, tak jsi vlastně trotl, že to píšeš tu. Těmto funkcionářům ten bordel vyhovuje a budou dělat vše proto aby se nic nezměnilo. A celá členská schůze se může stavět klidně na hlavu.

NJarda Š. - Profil | Po 30.1.2017 11:10:52

*Shimi* >> Ano, zákon RMV nezná, protože to je rozlišení v rámci ČRS. Zákon naopak předpokládá, že povolenky budou vydávány pro každý revír samostatně. Prováděcí vyhláška ale v § 7 odst. 3 umožňuje vydávání povolenek společných pro více revírů. To, co jsi mi poslal, platí pouze v SevčÚS. Jak jsem psal, za právně i ekonomicky pochybné považuji to, že SevčÚS umožňuje lovit na své územní (a v jeho rámci vydané celosvazové) povolenky i ve vodách, které jsou z územního rybolovu vyjmuté. Dle mého názoru, pokud je revír vyjmut z územního rybolovu, neměla by na něm platit územní povolenka pro nikoho, ale uživatel by měl vydávat na takový revír povolenku samostatnou.

N*Shimi* - Profil | Po 30.1.2017 9:41:55

Jarda Š. - >> Zákon o rybářství č. 99/2004 Sb. pojem RMV vůbec nezná, ani Prováděcí vyhláška č. 197/2004 Sb. To zaprvé a zadruhé žádná "zvláštní povolenka" neexistuje. Na RMV platí klasická územní a celosvazová akorát s tím rozdílem, že je vydaná tou MO, která na RMV hospodaří. Přečti si pořádně bod 2 a 3 v mé předchozí reakci. Prostě a jednoduše si některé MO dělají ze zákona trhací kalendář a vymýšlí si vlastní legislativu.

NMrknato - Profil | Ne 29.1.2017 20:46:08

Kolos23 >> Jestli chytáš opravdu tak dlouho, jak píšeš, tak tvoji otázku nechápu.

1) Již od roku 75 existovaly revíry, které jejich bývalý uživatel MO nějakým způsobem "nedovolil" využívat novým uživatelem (ÚS) v CS rybolovu (U nás ve Vč. to byly dva revíry).

2) Od roku 2004 není dovoleno revíry podnajímat, tedy vyčleňovat část revíru pro lov pouze členů MO, od r. cca 2010 to je u nás ve Vč. i realita a proto bývalé RMV v soupisu územních i CS povolenek nenajdeš, mají svá čísla a uživatelé jsou MO, ale kupodivu nejsou SHMO. Tyto povolenky tam bohužel neplatí.

3) Pokud ještě dnes 29.1. 2017 nějací šmelináři podnajímají revír (část), který je uveden v územním a CS soupisu, pak je nuto se obrátit na příslušný RO a ten je povinen věc řešit jako porušení zákona. U nás ve Vč. takové vody nejsou. Sice pozdě, ale přeci byly RMV ke kterým neměl ÚS smluvní, nebo vlastnický vztah vyčleněny. V opačném případě byly zařazeny zpět pod územní revír.

NJarda Š. - Profil | Ne 29.1.2017 20:41:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

hraji >> Jde o to, že v Severočeském ÚS na některé revíry (RMV) platí územní nebo celosvazová povolenka jen v tom případě, že byla vydána určitou MO. To je to, co se nelíbí autorovi otázky a já to také považuji za podivné.
V našem ÚS (Středoč.) se na RMV vydávají zvláštní povolenky a územní ani celosvazové na nich neplatí.

Nzabijakcizichčlenu - Profil | Ne 29.1.2017 18:12:37

hraji >> proboha, když sleduju tvoje odpovědi v diskuzích, tak místo hledání řešení nebo alternativ nabádáš pořád dokola debatující k odchodu ze svazu, popř. zdůrazňuješ, že nikdo nerozumí fungování svazu, zameťte si v brně před svým prahem, půjčky ste zmrazili, brontosauři ve vedení jsou pořád stejní, ale hlavně, že je na luxusní auta a opravený baráčky.

NJarda Š. - Profil | Pá 27.1.2017 10:49:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kolos23 >> SvčÚS nemá na netu veřejně přístupný statut územního rybolovu, tak mi není jasné, jak to rozúčtovávají, když na RMV nevydávají zvláštní povolenky, ale členové příslušné MO tam chytají na územní. Zkus si pozvat do této diskuse Jirku Jakeše (fotojakes), jestli by to mohl vysvětlit.

Nsven - Profil | St 25.1.2017 16:13:33

Mrknato >> Ahoj. Já Ti rozumím a v zásadních věcech nejsme ve sporu.
Jen každý nahlížíme na problém z jiného úhlu. Já víc z toho pesimisticko - reálného.
Ty chceš bořit hradby, mně stačí vyhnat krtka z mrkve.
Zápolit s větrnými mlýny nelze s holou zadnicí.... odrazit se lze až od hmatatelné jistoty...
Zvlášť, pokud chybí všobecná podpora a vůle většinového mančaftu..

Nepamatuji z minulosti, že bylo třeba řešit podobné problémy....
Při samospádu, kterým se současná svazorybařina, vinou konzumního přístupu základny, ubírá do věčných lovišť, nedávám poslední větě odstavce č. 3, přílišnou budoucnost.
Pak zákonitě dojde k lámání chleba a decimaci členské základny
Odpovědí jim budiš lakonické sdělení: "Buďte rádi vy troubové alespoň za toho vrabce v hrsti, co tu zbyl po dědcích, kteří viděli dál než na špičku svého nosu a přičinili se .....

NJarda Š. - Profil | St 25.1.2017 11:48:53

*Shimi* >> ČRS není státní organizace, ale soukromý spolek, který se řídí demokratickými stanovami. Kdyby byly zrušeny MO, jak bys chtěl např. organizovat VČS?

Nhraji - Profil | St 25.1.2017 11:16:36

*Shimi* >> pleteš páté přes deváté, nemáš moc jasno v tom, co, kdo a kde hospodaří. Stát to rozhodně není.

N*Shimi* - Profil | St 25.1.2017 11:13:28

Na této diskuzi je krásně vidět, že by bylo ku prospěchu věci, kdyby došlo ke zrušení jednotlivých MO a "dělba moci" by končila na úrovni jednotlivých svazů. Vyřešilo by to hromadu problémů. Zrušení RMV, zrušení SHO, konec čachrování s BPVRP, konec čachrování s brigádnickou cenotvorbou, atd. Pokud by měly jednotlivé územní svazy personální problémy, tak buď navýšit počet o nějaké rozumné % a nebo se zbavit určité ha výměry a předat to soukromému sektoru. Stát nemusí hospodařit s tolika ha.

Nhraji - Profil | St 25.1.2017 9:13:13

Siven Polní >> trošku mi po prostudování tvého dlouhého elaborátu připadá, že nerozumíš platné legislativě upravující existenci revírů. Hlavně ovšem velmi volně zacházíš s pojmy a termíny, čímž vzniká zmatek, ve kterém se nakonec sám ztratíš.

Njá 2 - Profil | Út 24.1.2017 22:14:46

vvojtak >> Já mám vesměs cedule rád, ale jedna mě kdysi zarazila.
Na nějakých hajzlech viselo. S jakýmsi kulatým razítkem a podpisem

Močte přerušovaně,
pisoár probíjí

Nsven - Profil | Út 24.1.2017 19:55:57

Kolos23 >> Samozřejmě, že to není nic osobního ani z mojí strany. Jen se tak bavíme. Nikomu se do toho téma nechtělo, tak jsem to jen odstartoval :-)
Na Tvou otázku dokáži odpovědět jednou větou :-))
Tyto vody musí být ve Svazu, neboť nám Svaz drží dekrety na ně a není boha, který by je z nich po dobrém vyrazil...
A po zlém ... na to zatím neměli žádní statutáři koule....

Nretrívr - Profil | Út 24.1.2017 19:53:15

Kolos23 - >> Ani já nerozumím, Příšovický vývoj znám zcela konkretně. Je to výsměch všem rybářům, za podpory svazu a legislativy.Tady je to i obcí. Prostě když se nechce , tak to nejde. Přitom tam obci utíkají peníze.MO má dost a nic nepotřebuje.To samé je Jičín. A bude hůř.

Nsven - Profil | Út 24.1.2017 19:47:59

Mrknato >> Ale já nikoho nenutím ani nežádám aby něco za "mě" něco dělal.
Od toho je spolek - MO aby si vytvořil členskou základnu, která bude schopna společný majetek obhospodařit.
Léta jsem inicioval, bohužel neúspěšně abychom se rovněž zreorganizovali na samostatně hospodařící MO, případně abychom se s podobně smýšlejícími okolními MO sloučili.
Za současného stavu i samost.hosp. MO, pokud k svazovému rybolovu nějakou vodu poskytuje, rovněž se ho může účastnit. Je-li to dobře nebo ne je otázka ale s vědomím, že se ho účastní i pražské MO bez vody, mě nechává v klidu.

NJarda Š. - Profil | Út 24.1.2017 18:35:10

Kolos23 >> Za podivné považuji, že v SvčÚS si členové příslušné MO nemusí kupovat na RMV zvláštní povolenky, jako je to u nás.

NKolos23 - Profil | Út 24.1.2017 18:14:51

sven >> Já rozumím tomu co píšeš, nic proti, ale proč vaše MO Figuruje v ČRS ?
Když je to uzavřená voda, tak si na to udělejte právnickou osobu a tedy soukromý revír, ale se vším všudy, bez jakékoli pomoci a zaštítění ČRS. Já jako člen ČRS se ptám proč nemohu chytat na revíru, který patří pod ČRS kterému jsem zaplatil celosvazovou povolenku, tedy POVLENKU PRO CELÝ ČESKÝ RYBÁŘSKÝ SVAZ, kam také patříte.

A omluva, napsal jsem, že bych si musel koupit povolenku u Liberecké organizace, to byla moje chyba, samozřejmě, že to mělo znít: BÝT ČLENEM LIBERECKÉ ORGANIZACE. Tím je to ale ještě větší trotlovina, protože takhle by mohli říct třeba pražáci, že kdo není členem nějaké pražské organizace nesmí na Slapy, Jihočeši by to samé mohli říct o Lipně atd..... To ovšem pánové je čistokrevná pakárna. Pak by samozřejmě nemělo smysl kupovat si celosvazovou povolenku.