Komerční soukromé závody na vodách Svazů?

Zajímal by mě Váš názor na pořádání soukromých závodů na Svazových vodách. Pouze jako příklad uvedu WCC na D5 v hospodaření MRS. Osobně nemám problém s pořádáním tohoto nebo jiného závodu na Svazové vodě. Svaz nemá možnost ze své podstaty požadovat úplatu za povolení takového závodu. Na druhou stranu mi přijde divné, aby si z vody, kterou obhospodařuje Svaz dělal někdo plácek pro svůj byznys. Ano Svaz třeba vydá povolenky nečlenům na týden, což vygeneruje z každého závodníka 1000,- Kč do pokladny Svazu, ale na druhou stranu tento závod vygeneruje pro pořadatele x násobně vyšší částku v podobě zisku. Považuji to za podnikání na vodách v hospodaření neziskového spolku. A pokud mám kousnout do tohoto kyselého jablka trochu hlouběji. Jak se má zachovat Svaz, když by případně přišel tento požadavek přímo z MZe jako celkem důležitého nadřazeného orgánu státní správy?

Nejde mi konkrétně o případ soukromé akce WCC na D5 a podle mě až "sprosté a s arogancí hraničící" deklarace dalšího ročníku bez vydání povolení k této akci. Jde o tyto činnosti na vodách Svazů jako celek. Jak by se měly Svazy zachovat, aby byly schopny z těchto soukromých aktivit taky vytvářet zisk, který přesunou případně do zarybnění, další profi RS nebo výkupu strategických pozemků pod revíry?

Nebo to vezmu celé jinak. Měl by být Svaz ten organizátor podobných akcí? Byli bychom schopni vysvětlit členské základně pozitivum pořádání takových závodů na Svazových vodách?

Jak se bránit soukromému podnikání na vodách obhospodařovaných Svazy?

Aby bylo jasno, nejsem proti pořádání závodů, vadí mi pouze podnikání na "našich" vodách.

Diskutujte prosím slušně a k tématu. Nejde tady o Jakuba nebo Rosse. D5 byla uvedena pouze jako příklad. Zajímá mě spíš budoucnost těchto aktivit a vaše názory. Děkuji.
Autor diskuse: Kocháč - Profil , 22.11.2016 všeobecné - závodní sektor

Souhlasíte s uspořádáním závodu Stairs 2 Hell 2017 na revíru D5?

A) Ano - za předpokladu, že na konání bude participovat hospodařící MRS45%

B) Ano 5%

C) Ne50%

Od 16.12.2016 hlasovalo 137 čtenářů.

rices - Profil | Út 10.1.2017 9:12:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

No na slovenskú sa k tomu postavili takto

Carpkiller - Profil | Pá 16.12.2016 12:18:22

hraji >> otáčíš to úplně jinam, MRS není schopno za X let prosadit ani blbou K70tku, nechává svazové vody drancovat, kolik jsi tam měl kontrol přes den? nikdy jako ostatní, to ti přijde v pohodě? jediné co tamní RS umí je jezdit po nocích a sbírat noty za lov přes čáru, nájezdy severomoraváků kteří tamními kapry zarybnili půlku soukromáků v čr vám nevadili, oukej. vrata jsou otevřený skoro celej rok, na D5 údajně jakože hospodaříte a na 6tce vám to soukromníci slovují agregátem a veřejně i trofejní ryby prodávají zase do soukromáků po celý čr, to vám zase nevadí, ale to že si někdo vyvrtá díru na kolík od bivaku na hrázi, aby neničil ty údajně nesekané louky pod ní, to už je pro vás problém, je to celý na hlavu postavený.
k rybaření ať chceš nebo nechceš patří i pobyt v přírodě, tzn i občasné či častější nocování, transport vybavení se na tak velké ploše ani nevyplatí na jeden den, vzhledem k tomu kolik je tam přístupových míst atd... a kolik jste te tam zařídili parkovacích míst, aby rybáři nepoškozovali cizí pozemky? zase nic, viď, takže házet vinu na ostatní je tak snadné, ale sami pro to taky děláte prd.
To že vyznáváš rybolovné techniky, které jsou krátkodobé, neznamená že rozumíš těm spíše dlouhodobějším a obávám se že u vás v mrs jste na tom všichni stejně, vlastně v celém črs, protože poslední knihy o rybolovných technikách většina představenstva četla v dobách než jsem se já narodil.
společnost, doba i rybolovné techniky a vybavení letí do předu, český rybářský řád stagnuje desítky let, a spíše viz váš mrs to ještě více omezuje, to ti přijde v pohodě? pokud ano tak rozhodně nejsi správný člověk na správném místě, ale vím že ty jako osoba za to nemůžeš. proto si to neber osobně. tohle je spíše na debatu z očí do očí, než na psaní v diskuzi na netu, kde se to co nevidět zase otočí jinam než má. chápu ale taky, že máte potřebu to obhajovat, jste v tom prostě dost namočení.
BTW: jak píše michal, pár plavačkových závodů jsem viděl, takže vím kolik bordelu a zdechlin tam zůstává i po vás, takže tady nedělej z kaprařů ty nejhorší, v tom problém není.

Martin M. - Profil | Ne 18.12.2016 10:57:53

kakr >> take opakovane kroutim hlavou nad vyskou startovneho na kaprarskych zavodech a nad ochotou kapraru brat to jako normalni vec (uz si zvykli). Zrejme je to i tim, ze tento typ zavodu je "open" (prihlasit se muze kdokoliv) a vysoke startovne zredukuje vysoky pocet zajemcu na prijatelny pocet. Zadny jiny vstupni filtr tam totiz neni - treba kvalifikace nebo zebricek z minule sezony. Kochac se tomu divil, ale ja si stale myslim, ze vikendovy LRU zavod na svazovem reviru pro 30 dvojic by mel vyjit do 1000kc na dvojici. Revir zdarma, 3x WC 6000kc, pohary za 3000kc a zbylych 21.000 kc at si rozdeli rozhodci (3 lidi?), poradatel (1 clovek) a na vyhry (nejsou nutne). Organizacni narocnost 10 hodin prace pro poradatele, vetsinou u pc a telefonu, 1x cesta k reviru zapichat cedule se zakazem lovu. Kolotoce nejsou potreba, a pokud si nekdo na ne potrpi, tak ok, pridejte si litr ke startovnemu, ale 30x drazsi? Vetsina soucasnych nakladu jde na budovani prestize zavodu, coz na LRU zavodech vubec neni potreba - tam je ta prestiz dana automaticky obtiznosti dostat se na takovy zavod a vyhrat jej.

Fishky - Profil | Ne 18.12.2016 23:38:47

Kocháč >> Je mnoho chytrých, vzdělaných, spokojených, pracovitých a úspěšných lidí - rybářů - ve skutečném reálném životě. Někteří podnikají, dělají doktory, programátory, účetní, kteří na tom co mají a čím jsou museli máknout a stálo je to úsilí, čas, finance. Mají svůj život, svůj čas věnují svým blízkým a vše kolem nich se snažili přizpůsobují podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Jejich píle z nich udělala to čím jsou. Mnozí z nich si uvědomují klady i zápory svazu, no jediná cesta pro ně, jak toto dát najevo je defakto internet. Bylo by asi dost utopií čekat po někom se svým společenských postavením rozjetou firmou, ordinací či stomatologickou praxí nebo OSVČkem, aby šel na svaz a bojoval tam s větrnými mlýny. Tihle lidé si nepotřebují na svazu nic dokazovat, ani tam svádět žabomyší války, jen je mrzí - že svaz by mohl fungovat mnohem lépe... každopádně bych jim neříkal lemplové.

Džoncek - Profil | Pá 16.12.2016 12:15:12

Kocháč >> ReEdit (promiň ale jsem jinak slušný a klidný člověk, ale tohle mne nadzvedává žluč, že je potřeba si zanadávat) : To mne nadzvedává ze židle. Firmu pojmenuje skoro stejně jako jinou prestižni firmu co dělá závody po Evropě, základní kapítal 1,- Kč. Na doprovodném programu si vyrýžuje balík, sponzoři poskytnou pomalu 100% hodnotu cen s bonusovou cenou zapujčení Mercedesu s Vágnerem v kufru. D5 se pro smrtelníky zavře, a kdo cvakne pouhých 30tis, může si vlastně dělat co chce, než říká řád. Startovné i kdyby chytalo 100 týmů a každý dal 30k, jsme na 3mil čistého ze startovného. Kolik z toho uvidí MRS (vyjma nečlenských povolenek na týden) ? Řekl bych že nulanulanic. Nevím co obnáší si ,,půjčit" státní vodu na týden a udělat si tam vývar peněz patřičných rozměrů, ale tohle mi přijde úplně už postavené na hlavu a proti zdravému rozumu. Pazneht si udělal jezero z fondů EU, tak ať si závody dělá tam a necpe se na svazové vody. Neřeknu kdyby ten bezobratlovec udělal závody s normálním startovným a jako člověk pro lidi, ale takhle to dělá pouze za účelem zisku, reklamní masáže a tak trochu nám ukazuje jak si s námi vytírá zadnici a nejenom s námi, ale s celým MRS a všemi kolem :) Kdyby měl aspoň úhel pohledu jako rybář a né jako soukromník, tak by třeba udělal gesto a z vyvřených peněz by třeba zapltil profi RS nebo udělal něco pro svazové vody. Takto ovšem shrábne peníze, které přelije přes firmu, kterou vzápětí zruší a bude tím krmit své soukromé projekty. Aneb vydělej na svazovce a dotuj s tím své podnikatelské zájmy. Snad jsem nebyl až moc sprostý a sorry Kochy.....

Hariwake - Profil | Pá 3.2.2017 18:07:25

Kocháč >> Nerad to komentuji, ale myslím, že by zrovna povolenky pro děti nemusely být hrazeny z peněz Jakuba Vágnera. Věřím, že svaz má dost financí na tuhle věc a PS by se taky z vlastních prostředků dokázaly s touhle otázkou vypořádat. Popřípadě pokud by se už konečně začal svaz chovat tržně mohl by si tyhle prostředky a třeba i prostředky na úklid kolem vody po svých členek vydělat jinak. Osobně bych jim peníze za synovu povolenku poslal na zpět s krásným poděkováním. Nerad bych spojoval děti z lhářem a podvodníkem.

Petr12 - Profil | Ne 5.2.2017 12:22:33

u mne je JV ZMETEK a basta, na dětech si jen honí triko. Stačí se podívat na SUS středočeský kraj a jde to i bez něj. D. Hybner je u mne člověk na pravém místě. ,,..to jen technická.

Kocháč - Profil | Ne 8.1.2017 21:05:40

metal >> Tak Jakub se s tím živí. To není žádná srdcovka, na to si jen hraje. Je to kšeft a mně nevadí, že tam ten závod bude. jediné, co mi vadí je to, že mu tu jakoby dobrosrdečnost lidi žerou a že chce podnikat prostřednictvím vody, na které hospodaří MRS.

Chceš si tady udělat Kubo závod? OK. Vybereš cca 3,5 mega. Tady máš návrh sponzorské smlouvy. kdy dáš na děti v MRS 10% z vybraného startovného a koupíte si pro ty co nemají za plnou cenu povolenky. My za to poskytneme revír, který na týden zavřeme a podáme žádost o výjimku na MZe. Tečka.

Takhle kdyby to bylo, tak nemám problém.

A ještě bych mu zakázal se cachtat tím, že dal peníze na děcka. Klasika, ubohej marketing.

dosec - Profil | Ne 18.12.2016 12:50:01

Nesouhlasím s pořádaním jakýchkoliv takových soukromých zavodů pro zisk malé skupinky pořádajících ,na svazové vodě.

hraji - Profil | Pá 16.12.2016 13:04:15

Carpkiller >> jsem členem svazu víc než 40 let, skoro třicet let jsem ve výboru, víc než dvacet let jsem vedl rybářské kroužky, i mé současné aktivity v rámci svazu jsou zaměřeny na získávání nových rybářů a závodníků v plavané.
Naše pozice je ovšem rozdílná. Já si nestěžuji, že mi něco nevyhovuje, ale když mi něco nevyhovuje, udělám něco, aby se to změnilo. Jsou jen dva druhy problémů, ty které mohu ovlivnit a ty, které nemohu ovlivnit. Ty první přestanou být problémem a ty druhé ignoruji.
Jen pro tvoji informaci, když před lety přišla výzva k prosazení K70, byl jsem pro. Po letech jsem svůj postoj přehodnotil. Vedly mě k tomu dva důvody. Ten první je, že dnes máme K70 i na vodách, kde nikdy taková ryba nežila a kdyby tam žila, čouhal by jí hřbet z vody. Ta druhá věc jsou výsledky výlovů na vodách, kde byla K70 zavedena. Na většině vod se zjistilo, že v nich žádní kapři velikosti 70+ nežijí a to ani přesto, že tam byly naprosto prokazatelně vysazeny ryby, které těch 70 cm přesahovaly v době vysazení. Tuto informaci mám přímo od technika sekretariátu MRS. Prostě členská základna ve své většině nechce chránit velké kapry, ona je chce lovit a žrát, popřípadě prodat do soukromých vod. Tak k čemu tu K70 vlastně máme?

VL.K. - Profil | St 1.2.2017 10:52:34

Kocháč >> a taky se ukáže které koule se prodávat nebudou.....proč ?

Bylo mi doporučeno,aby jsem zakopal válečnou sekeru a tak nějak do toho nevrtal, jinak nebudou v síti obchodu JV prodávat koule JTýho. Hodně dlouho jsem nebyl tak nasr.....NIKDY se před tím šmejdem a jemu podobným a jeho poskokům neohnu !! Nabídl jsem JTýmu,že vystoupím z týmu a nebránil jsem mu v byznysu. Nechtěl a řekl,že he nepose.re,když nebude pár krámu prodávat jeho výrobky. Tohle jsou jejich praktiky a je mi z nich ještě víc na blití i všech těch věhlasných kaprařů co mu dělají poskoky.

Carpkiller - Profil | Út 31.1.2017 18:43:30

Kocháč >> co se přímo Ross nechal slyšet, tak naštvanej je hlavně na sebe, že ze sebou ve svých letech nechal takhle vyjebat.
Každopádně na nás na Čechy moc dobré vzpomínky mít nebude. Prý v životě nezažil takovou levárnu, jakou zažil ve spolupráci s naším poradcem ministra:-o
Prostě zloděj křičí, chyťte zloděje... ale pozdě.

Mira Kolínek - Profil | Út 20.12.2016 16:42:40

Fishky >> Nešlo mi ani tak o vyzdvihování něčích zásluh, ale spíš o určitou míru slušnosti. Opravdu jsi se posledních pár měsíců vžil do role jakéhosi MRK hrdiny, kdy bez náznaku špetky respektu neustále štěkáš na lidi, kteří zasvětili svůj život práci pro ostatní rybáře(ryby, přírodu, atd...). Asi si to sám ani neuvědomuješ. Tihle lidé většinou naplňují podstatu tvého příspěvku níže, kde píšeš o úspěšných a vážených lidech a podnikatelích. Mají také rodiny, děti, sami chodí na ryby a někteří mají ještě další koníčky. Přesto u toho ještě stíhají věnovat každoročně bezplatně(nebo za bezvýznamný finanční obnos) desítky dnů svého času práci pro nás ostatní. Většinou se jim daří a svou práci dělají na vysoké úrovni, někdy se taky něco nepovede, ale kdo nic nedělá, nic nepokazí... Ty po těchto lidech prakticky požaduješ střelivo na válku s jejich osobou. Na něco se zeptáš(styl dotazu ponechám stranou) a vzápětí to použiješ proti nim... Divím se, že se stále najdou jedinci, kteří ti odpovídají.
Věřím, že nejsi spokojen s činností svazu. Jenže to nezměníš tím, že zde otrávíš těch několik, kteří se snaží něco dělat.
Jinak, aby bylo jasno, já nejsem nějaký velký zastánce svazu v této podobě. A souhlasím s tebou v tom, že např. stav na Mušově je podle mne naprosto nezvládnutý. Hůř už to podle mne dělat nejde a to i přes zjevnou snahu několika jedinců, kteří se snaží udržet alespoň trochu pořádek. Špatně je prostě celý systém, dle mne je třeba na této vodě výrazně posílit veškeré represivní opatření...

Takže asi tolik. Nic proti tobě nemám, jen mne zaujal tvůj názorový posun zde na MRKu do roviny prudičů typu Sliver, MRKnato, atd. Myslím, že takový ve skutečnosti nejsi...

Fishky - Profil | Po 19.12.2016 10:04:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kocháč >> vlastně jsi si odpověděl sám
1. mám rád závody, kde právě ty zákazy a omezení nejsou, tedy čím méně omezení, tím lépe. Ono když všichni chytají na návazec do 50cm s koulí jak pinpongáč, tak tam toho prostoru na vymýšlení fakt moc není... ba naopak čím těžší tím lepší, takže 100% preferuju závody v odhozu, i když mám doma člun i motor, protože položit podle echa to dokáže opravdu každý, nahodit přesně - ale fakt přesně na 60 - 80 - 100m, to už je ale jiná liga.
2. ceny, jakmile mi smrdí skutečnost, že to organizátor dělá jen pro love a defakto ani kdybych byl na bedně, tak se mi startovné nevrátí, tak dál pravidla ani nečtu - takže třetí místo musí být vyšší než vlezné
3. závody na součet cm nebo kg, je mi to jedno, přizpůsobím se lovu velkých či malých ryb, ale lov na 3-5 nej ryb, to je pro mě mimo, velká ryba má svá místa a málo kdo si tohle uvědomuje. Z průměrného místa šikovný závodník dokáže udělat bednu na počet menších ryb, pokud na topkách nesedí někdo extra šikovný - tak ho prostě přechytám. Nevadí mi tedy omezení lov od 50,60,70cm či 5-10kg, ale vadí mi že mám chytit nej ryby a ty v sektoru vůbec nemusím mít - protože velká ryba má svá místa.
4. voda - ne moc rád jezdím na vody typu Deštná či Zaječí, kde jsem po víkendu střískanej jak z ringu. Nevím, zda jsem na to už starý, ale je to pro mě fakt strašná dřina. Mám rád závody klidně o 10ti rybách za víkend, kdy u toho musím přemýšlet, zkoušet, převazovat - sledovat vodu... to je pro mě výzva, jako letos Luhačovice, Skuteč, Božice... Na Zaječí či Dešné si člověk parádně zachytá, to jako jo, ale já jsem pak uplně na kaši a to mi za to nestojí - přeci jen mám to jako koníček.
5. Na velké týdenní závody typu Balaton, Labe, WCC NM nejezdím, jsem realista a vím, že je to momentálně mimo mé možnosti ukrmit takový závod.
6. vzpomenul jsi konkurenci, Peťo nevěřil bys, tohle vůbec neřeším, je mi defakto jedno, zda budu mít zprava Káju Nikla a zleva Mika, jak se chytá ze břehu, tak v tomhle si věřím ale jednak oni na tyhle "noname" závody na 50 hodin v Horní Dolní nejezdí a za druháka mi je jasné, že naopak sednout vedle nich třeba právě na Mlýnech, tak si neškrtnu, protože mě ukrmí - nemůžu si sebou vzít metrák koulí od jednoho druhu.... Takže závody, kde je omezené krmení na klidně 3kg denně (Luhačovice) mi vůbec nevadí, ba naopak, o to víc u toho musím přemýšlet co si vezmu a co tam nahážu - a to je moje parketa, přemýšlet u toho a stanovit strategii jak vyhrát...
7. těch závodů během sezony tedy nemám hodně, max cca 10? i tak je to už jen za vlezné ranec, že bych měl ve všech pokojích doma nové metrové televize každým rokem, ale ve finále se mi to všechno mnohonásobně vrátí, protože se držím při zemi a každé jedno přihlášení zvažuju a 80-100% závodů mi během roku vyjde a skončím na bedně. Vím, že mnoho lidí má zažité, že závody jsou o náhodě, myslím že to není až tak úplně pravda, klíč jak vybírat závody aby to nebylo o náhodě - a seděli každému - určitě je a šikovných lidí u nás - co vyhrávají pravidelně máme dost. Sám obdivuju třeba Radka Pavlíčka, jeho "tah na branku" je neskutečný...
8. čistý zisk 20tis na drtivé většině maratonů nedám, ono za první místo bývá 20-25tis a když odečtu 5ku vlez, pohonné hmoty, bižuterii... tak se na tuhle částku nedostanu, i když si krmení udělám doma přesně na míru podle toho kam či kdy jedu... i tak jsem ale v pluse, netuším kolik, nepočítám to, mám to jako koníček - ale hodně v pluse...

Shrnuto: odhoz, omezené krmení, těžká voda, férové ceny - když se tohle potká, rád se přihlásím.

Kocháč - Profil | Po 19.12.2016 6:30:57

Fishky >> Rybář může mít před jménem a za jménem deset titulů, ale pokud kritizuje a není schopen přijít ani na členskou schůzi své MO, tak je to pro mě pořád lemp, akorát vzdělanej. S podnikatelem je to stejné. Každý si může ty dvě hoďky času najít, když má čas dřepět hodiny na internetu.

Carpkiller - Profil | Pá 16.12.2016 11:19:18

Kocháč >> akorát je to stejný počet teamů na sto krát menší vodní ploše:-) a rozdíl při pořádání IBCC je v tom, že tam skutečně spolupracují jak s místní neziskovou firmou starající se o zarybňování balatonu tak s maďarským rybářským svazem a taky je tam reálný výsledek, plus pro všechny rybáře, protože právě díky pořádání IBCC lze aktuálně na balatonu lovit non-stop, zavážet atd atd....
tam to právě funguje tak jak má, u nás bohužel ne. a na D5 ani nemluvím, tam je aktuálně všechno proti rybářům, a pak tam dovolí tohle, nesmysl.

Kocháč - Profil | Pá 2.12.2016 12:08:36

Ono to srovnání s Tovačovem ve vazbě na případný sponzoring, když nemůžeme brát ze zákona nájem, má něco do sebe. Třeba takový nájem na Tovačově v průběhu prázdnin bychom si jako pořadatelé nemohli dovolit. Naštvalo by to spoustu rybářů, že se voda blokuje v sezóně pro určitou skupinu lidí. Ono by možná bylo reálné na Tovačově udělat závod třeba v srpnu, ale to bychom museli zaplatit za nájem opravdu balík a to ani nemluvím o tom, že by to i tak klienty tohoto soukromého revíru hodně naštvalo. Zaplatí si povolenku a potom tu vodu někdo na týden zavře. I z tohoto důvodu se na CMT 2016 volil termín v podstatě mimo tu ostrou sezónu. Potom je vyjednávání jednodušší a cena nájmu logicky příznivější. No a teď si vemu modelovou situaci. Někdo třeba bude chtít v té ostré rybáři hojně využívané době prázdnit nebo i září zavřít na týden D5. Jak se bude MRS revanžovat, aby byl schopen Svaz říci: Ano, zavíráme vodu na týden, ale jedním dechem dodáváme, že za to Svaz obdrží sponzorský dar, který pokryje náklady na jednu další profi RS, která bude hlídat, aby se neděly nejenom na této svazovce prasárny. Nebo třeba vysadíme do vody tolik a tolik ryby těchto druhů. To by byl pro mě argument a potom, ať si tam soukromník ten závod udělá. Mně vadí jen to podnikání na "naší vodě" třeba bez odpovídající kompenzace. Ale nechci sklouznout do spekulací. Třeba to bude super pro všechny strany.

cechura09 - Profil | Út 22.11.2016 16:31:16

Kocháč >> Nejen v tebou vysloveném ti dám zapravdu, osobně mi hodně vadí i podmínky pro závodníky. Porušují se všechna pravidla a zákazy, co je nám řadovým členům zapovězeno nejen rybářským řádem ale i pravidly o silnišním provozu, je s požehnáním institucí účastníkům - dovoleno vše, mj i s požehnáním MRS. Z mého pohledu jde především o Jakuba a Rosse. Dlouhé prsty, známosti všude a když se tomu všemu dá i patřiřný název a zdůvodnění.....
Jediný plus vidím v tom, že během týdne vidíš potenciál reviru,
domnívám se, že tenhle bordel nezdomácní na jediné vodě.
Pro podobné akce by mělo být pravidlem revíry střídat.
Pokud uř je pro ČR taková čest pořádat podobné závody, mohly by se konat napříště na jiném revíru

Martin M. - Profil | Po 6.2.2017 11:49:49

grufa >> z globalniho pohledu jsou tyto pozadavky nepodstatne a nerozhoduji o tom, jestli za 10 let bude rybareni takove, jak jej dnes zname a jake si jej prejeme.
Podle mne nejzasadnejsi ulohou MRS a CRS bude udrzet si svoje reviry a rybareni jak jej dnes zname. Bohuzel vetsina reviru neni majetkem rybaru a v trzni ekonomice nenajdeme dostatecne silny duvod, proc by to tak melo zustat. Obzvlaste pokud rybari nedrzi pri sobe, porusuji svoje vlastni predpisy, delaji neporadek u vody, chteji menit zakony atd., tak je o to snadnejsi stouchnout na spravnych mistech "hele, ono jim to moc nejde, pojdme si o ty reviry zasoutezit obalkovou metodou".

rybomil - Profil | St 21.12.2016 7:33:39

rover >> se naopak bavím, jak v rámci jakože lovu kapře některým dobře hrabe

Sv. Petře, zaplať Pánbůh že se prcaji na těchle pofiderních akcích a nehrabou se aspoň mezi ostatní. Chce to ještě tu půjčovnou kapř.

Honza7 - Profil | Ne 18.12.2016 9:57:07

Kocháč >> Hlavní síla internetu je především v rychlé komunikaci a získávání informací. Ten kdo se chce vzdělávat je internet nejvhodnější volba ( díky ceně, rychlosti a dostupnosti ). Bylo by vhodné aby jsi k tomu přistupoval z tohoto pohledu i když má někdo na něco jiný názor. Samozřejmě díky určité anonymitě tohoto informačního média člověk někdy narazí na hulváta a tak je vhodnější tyto lidi ignorovat.
Věř tomu, že jsou lidi co jsou aktivní a to nejen u internetu, ale v mnoha případech narazili. Jsme totiž v ČR a zde to dost často funguje, že není důležité co někdo říká, ale kdo to říká. Pstruhovky v mnoha regionech jsou toho důkazem.
Hlavní problém co uvádíš leží trochu jiné rovině a to v té personální. Nikdo z nás není dokonalý a je jasné, že děláme chyby. Někteří lidé co získají nějaký post v mnoha věcech pracují stereotypně, tak se to dělalo deset let a tak se to bude dělat dále, bez ohledu jaká je realita.
Důležité je změnit ten pohled na lidi co jsou nespokojeni, ti totiž ( teda u těch slušných ) poukazují na to co něco špatně funguje a nebo není funkční vůbec - to jsou reakce na situace, které vznikají a nebo vznikly. Je jasné, že zde spousta věcí je funkčních a drtivá většina členské základny je s tím co funguje spokojena.
Promiň, ale tvůj pohled na ty co jsou nespokojeni opravdu není aplikovatelný pro život. Nespokojenost je první počin k nápravě a ne takového člověka zadupat do země.

Honza7 - Profil | So 17.12.2016 23:37:11

Kocháč >> Ten kdo je nespokojen, automaticky má být lempl? Nevím zda-li vůbec dokážeš vnímat, že kdokoliv má právo na svůj názor. Pokud jsi si nevšiml, tak drtivá většina netvrdí že celý svaz stojí za ho-no, ale jsou věci, které nejsou ideální a některé vůbec nejdou. To jsou pak ty věci, které chtějí napravit.
Když chceš psát o anonymitě členů, tak začni u sebe a vyplň si profil, jinak tvá tvrzení trochu pozbývají smysl, když kritizuješ něco co sám děláš.
Doba kdy všichni dělali všechno je už dávno za námi. To bylo za bolševika a všichni víme k čemu to vedlo.
Pokud opravdu vnímáš, že v našem svazu je všechno ideální, tak ti to vymlouvat nebudu, ale buď tak laskav tento názor se nesnaž tlačit do myšlení jiných lidí. Možná, že by ti pomohlo se projít kolem několika revírů na pstruhových vodách a zeptat se rybářů jak jsou spokojeni se stavy pstruhů potočních a nebo lipanů.

tvistr - Profil | Pá 16.12.2016 21:12:23

hraji >> Přesně jak píšeš , pokud nezačne každý u sebe a nezmění se myšlení lidí , tak budou jen represe , které naserou plno slušných rybářů a to je tak asi vše.. pokud se nezmění myšlení kde masařky Ti řeknou , že investice se musí vrátit a budou tu lidé s dvěstě kapry v úlovkovém lístku , tak to vše kolem je k houwnu.. Nejhorší je to , že až na pár míst nikdo ty zákazy ani nekontroluje. .. s kolegou jezdíme po revírech a nemáme problém s děláním bordelu kolem vody a naopak vozíme bordel od vody, ale to co se děje kolem vody je fakt k pláči. Je to začarovaný kruh z kterého není úniku.. prostě každá rada drahá. . Také se mi nelíbí omezení lovu , ale prostě posuzuji to podle sebe, nemám problém pustit rybu, nedělám bordel a chovám se k přírodě s respektem .. kolik mě stojí ročně tato droga neřeším ....
každý se musí postavit k tomu co dělá čelem a nežít pouze z daného okamžiku. Je množství krásných míst která jsou po zavedení omezení pro kaprařinu zcela nepoužitelná , ale můžeme si za to sami. ... jsem pro zrušení omezení doby lovu , nesmí to pro některé znamenat to , že budou mít pocit, že si mohou u vody dělat co se jim zlíbí , dále jsem pro zavedení počtu kusů ulovených ryb ... ono za dva tisíce mít ve mrazáku dvě stě kaprů je prostě luxus...

RST - Profil | Pá 16.12.2016 13:02:16

Vojc29 >> Jenže procento hovad je bohužel velmi vysoké, a s dobou můžeš jít až k tomu dospěješ. Do toho okamžiku je třeba vychovávat. Nejsem zastáncem zbytečných zákazů, ale jak sem psal můžeme si za tento stav sami. Dělám v rybařině dosti dlouho na to abych si tohle mohl dovolit tvrdit. A věř že byla doba kdy jsem bubnoval za 24ku a ne jen na svazu (Kocháč ti to může potvrdit) ale dneska vím že si ji většina nezaslouží. Povolíš ji a jdeš na kontrolu a ono ejhle borec chrápe vylitej jak váza a na jeho šestém prutu pověšenej candátek. Tak tohle jsou češi, a dokud se nenaučíme pravidla respektovat, nemůžeme jednoduše chtít jejich uvolnění. Ano jsou výjimky, ale bohužel zatím jen velmi málo, těch .......... je výrazně víc.

Fishky - Profil | Út 22.11.2016 16:59:07

A souhlasí s touto situací i svaz - nebo mu to vadí? Byl někdo ze svazu třeba na WCC - a po případných přestupcích vznikl precedens? Kolovalo info o poškození hráze - je to tak? má MRS aktuálně v rukou páku do budoucna, až někdo opět bude chtít z revíru svazu dělat svůj byznys plácek? Osobně s tímto problém nemám, ale svaz by si měl jednak říci, co za to chce a v případě WCC to bylo směšně málo, tam mohlo jít o nulu víc na hlavu. A za druhé za jakých podmínek - takže žádné po nás potopa. Jestli někdo chce závodit, fajn - ale ryby musí být na prvním místě - žádné sakování, ale vážení okamžitě i v noci. A ruku na srdce - ani zavážení rybám neprospělo - prostě na 250 - 300m s člunem než se dostane nad rybu, může být v pohodě o 30m vedle okovaná ve vázce, při lovu na odhoz je o 50% větší šance tomu předejít, protože případně s člunem pojedou o 50% kratší vzdálenost... sečteno podtrženo, sám za sebe bych to viděl jako závody na svazové vodě ANO, ale 50% zisku z akce půjde svazu a ryby budou na prvním místě! Chceš pořádat - OK, nechceš - nech být.

VL.K. - Profil | Út 31.1.2017 19:33:10

metal >> každej soudnej člověk by dal od toho "slušňáka" ruce pryč....jenže ouha, ono je to naopak a střídaj se mu v análu.....z toho je na blití

Mira Kolínek - Profil | Út 20.12.2016 13:01:53

Fishky >> I když s některými hrajiho názory a postoji třeba nesouhlasím, tak musím říct, že za tímto člověkem stojí spousta práce, kterou dělá a dělal pro nás všechny. Vyjmenovávat jednotlivé položky mi přijde docela nedůstojné, zvláště pokud by to měl o sobě psát člověk sám. Samozřejmě by to také rozpoutalo další nechtěnou diskusi, protože každý konkrétní krok každého konkrétního člověka se někomu líbí a někomu zase ne... Ale to už je úděl těch, co se snaží dělat něco pro ostatní, nikdy se nezavdeci všem. Spíše bych se zeptal tebe, jestli jsi někdy udělal něco pro ostatní, než jen to, že vedeš silácké řeči na MRKu?

hraji - Profil | Ne 18.12.2016 14:10:50

Poušťák >> já s dovolením doplním odpověď o sponzoringu v plavané. Mohu mluvit za sebe, ze svých zkušeností. Tedy netvrdím, že je to všude stejné, ale náklady sponzora na družstvo, ve kterém jsem chytal sedm let, odhaduji na cca 10.000 korun na tým a rok, tým má minimálně 4 lidi, se zvyšujícím se počtem lidí se částka nezvyšuje. V několika posledních letech to bylo méně. Takže je to opravdu závislé od sponzora. Na druhou stranu víkendová účast na pohárovém závodě vyjde na několik tisíc. Záleží to na množství a druhu nástrah a návnad, na vzdálenosti od bydliště i na úrovni ubytování a stravování. Není problém za ten víkend utopit 5000 korun, pokud nechci spát ve vaně a jíst jen chleba s klobásou ze stánku.

hraji - Profil | Ne 18.12.2016 11:38:15

Kocháč >> Petře, ale kdo potřebuje mezi závodníky známé "ksichty"? Pouze sponzoři a prodejci rybářských potřeb. Ti co si jedou zazávodit nepotřebují žádného mediálně známého závodníka v sektoru, aby bojovali a snažili se co nejvíc.

Honza7 - Profil | So 17.12.2016 20:59:45

Kocháč >> Promiň z toho tvého posledního příspěvku opravdu nemám dobrý pocit. Ten kdo nemá vystudovanou medicínu podle tebe nemá právo být léčen? Pokud nebudu automechanikem tak nemám právo jezdit autem?
Pokud nebudu ve funkci v nějaké organizaci ČRS nemám právo být nespokojen například kolem situace se pstruhem potočním? Tedy mám pouze držet hubu a platit, to je ta správná cesta?

Kocháč - Profil | So 17.12.2016 19:09:40

To nadávání na Svazy je věčné téma. Myslím si jediné. Kdo umí jen nadávat, nezná zákony, vyhlášky a další pravidla, kdo ani nemá snahu si o tom něco zjistit, aby nebyl za hlupaká, tak ten si zaslouží to nejhorší vedení.

dosec - Profil | Pá 16.12.2016 14:55:04

Fishky >> ano taky tak jsem to myslel BP by potřebovali změnu a šlo by to i bez pokut,když pořád slyším,že nemůže někdo pokutovat.
Nedokážu si představit třeba skauty,že by mezi sebou drželi hajzla co nectí jejich pravidla.
Je to jednoduché nelíbí se ti u nás,nectíš ,nedodržuješ pravidla ke kterým jsi se zavázal?Tak vypadni a najdi si něco jinýho.

Martin M. - Profil | Pá 16.12.2016 14:28:00

Fishky >> svaz hlavne nedokaze kaprarum vytriskat z hlavy, ze porusovani predpisu neni frajerina.

hraji - Profil | Pá 16.12.2016 12:06:54

Carpkiller >> k tomu nepořádku, nesouhlasím, pochybuji, že cyklisti schovávají pod kameny na břehu obaly od paštik, kukuřice a chemických světýlek. Zúčastnil jsem se úklidu na D5 a něco málo o tom vím, dále jsem tam několikrát ročně na závodech. Nejsem z cyklistů nijak nadšený, ale nezaznamenal jsem pokusy budovat bivaky, nezaznamenal jsem pokusy vjíždět auty na nepokosené louky.
Svaz těžko může prosadit nějaká ulehčení, když není s kým jednat. Obce o rybáře vážně nestojí, protože z nich nic nemají, jen potíže, protože rybáři ničí cizí majetek a dožadují se práv a privilegií, která jim nepřísluší.
Povodí Moravy nám sice vychází vstříc, ale není to jen tak, protože rybáři neustále ničí majetek státu, za který PMO nese zodpovědnost.
Již jsem na D5 rybařil mnohokrát a nepociťuji žádná omezení, která by mi bránila vykonávat rybářské právo. Nikdo mě nenutí lovit jednu hodinu denně, nikdo mě nenutí lovit 5 metrů od břehu. Proč chtějí lovci kaprů jiné podmínky, než platí pro všechny ostatní rybáře?

kakr - Profil | Pá 16.12.2016 11:59:23

Carpkiller >>
Na revírech MRS se loví přesně podle zákona a vyhlášky.
Výše uvedené neplatí pro poradce ministra zemědělství , to dá rozum,né??

Fishky - Profil | Pá 2.12.2016 10:19:20

Vojc29 >> paradoxní je, že Kuba nemá možnost udělat nějakou levárnu. Ano on to třeba vymyslí, ale kdyby si naši bezcharakterní závodníci řekli - ha, tak takhle Kubíku ne, tohle není pěkné, kapříci pupíci se nepřeváží, svaz se neobchází a neojebává a na svazové vodě se nevydělává... tak by se nepřihlásili a žádný cirkus se nekonal - tečka! Jenže naše morální kaprařské elity se přihlásí, vysolí neskutečný prachy a celý cirkus se roztočí - a vzhledem k letošnímu enormímu zájmu našich teamů to bude příští rok gradovat - takže kdo za to může? Fakt jen Kuba? Poděkujme jeho sponzorům - oni Lake Novomlýnská pošlou do kytek. Prachy až na prvním místě.

Carpkiller - Profil | St 30.11.2016 16:22:14

supinna >> například uklizeno, dostatek vhodných parkovacích míst, vy jednávání o pozemcích s obcí a následné umožnění přístupu atd atd...
Pak taky dobré investování závody vydělaných peněz, například do pestrého zarybnění atd. To je na článek ne na reakci.

Carpkiller - Profil | St 30.11.2016 15:53:09

Fishky >> ano, bohužel už něco vím, radost z toho rozhodně nemám, naopak se mi to vůbec nelíbí a rozhodně s tím nemám nic společného.
Určitý věci mi vadí a tohle je jedna z nich. A to ne z důvodu osobního, ale z principu.
Byl jsem od začátku pro závody na svazovkách, ale hlavně z důvodu následných výhod pro všechny i běžné rybáře na dané lokalitě.
Na Dyji 5, je poslední roky naopak všechno proti rybářům a bude prý ještě hůře, tak proč by na té vodě měl skrze rybařinu vydělávat soukromý sektor, na úkor všech rybářů.
Tohle mě prostě nebaví. Za současného stavu, se to ve mě obrací v opačný postoj, proti závodům na svazovkách.

Kocháč - Profil | Út 7.2.2017 8:30:58

Tato otázka je o komerčních závodech na svazových vodách. Jestřabice jsou soukromák kam se asi v minulosti taky nějaké ryby převezly. Bývalý správce o tom asi něco bude vědět, ale sem to až tak nepatří. Nehádejte se :)

-bedna- - Profil | Út 7.2.2017 7:36:34

Danda05 >> Já nevím sice co ty myslíš těmi debilními kecy,ale pro mě třeba informace,že ten člověk dělal porybnýho a přitom mu nebylo proti kůži převážet rybu či ryby dost důležitá.Přeci nebudu číst názory někoho na chod svazu,který je samotný jedním z důvodů.že na něj lidi nadávají-Protože nepochybuji,že tenhle člověk měl nebo má odznak RS jen z důvodu,protože se mu to vyplatí.
Vágnera by jste ukamenovali a tady jsou to debilní kecy?
Když se Vám to nelíbí,začněte psát svá moudra a obohať te nás ostatní svýmy postřehy,co považujete pro vás za důležité.To už je horší co?Něco napsat.Takhle kafrat dokáže každej.Nelíbí se Ti příspěvky někoho,dej si jej do ignoru.To že se to nelíbí tobě,neznamená,že to nezajímá druhý.A to že ten člověk pak odvrací nadávky,jen utvrzuje v obrázku, který jsem si na něj udělal.
Chceš číst něco jinýho,tak se na tom podílej a nebo běž do knihovny.

RST - Profil | Po 6.2.2017 15:14:45

grufa >> No ale ta dááááávno existuje. Je vidět že jsi vskutku správným členem svého svazu.

Kocháč - Profil | Čt 2.2.2017 19:32:20

grufa >> Aby tím metrákem D5 nepřekrmil :o))))

yvana - Profil | Čt 2.2.2017 10:50:39

4element >> Ahoj jenom dotaz.Tady jsi dal v anketě,že nesouhlasíš se závodem,proč jsi teda souhlasil se závodem na Orlíku?Obě vody jsou svazové.....díky

VL.K. - Profil | St 1.2.2017 10:57:59

Kocháč >> víš, když po vypuknutí aféry či kauzy vyletěl Carpkiller s hláškou, že tohle rozdělí naší karp scénu na srdcaře a na sráče, nechtělo se mi tomu věřit a bral to jako přehnané. Dnes musím dát Honzovi za pravdu. Teď se ukáže kdo je srdcař a kdo sráč !!

VL.K. - Profil | Út 31.1.2017 10:17:18

Kocháč >> to víš když se potkají dva, kterým jde jen o byznys, o nic jiného...jen prachy..prachy....tak to dlouho fungovat nemohlo

Ty sladké řečičky a líbačky je jen hnusá zástěrka.......

Kocháč - Profil | Ne 8.1.2017 20:42:49

Asi by bylo dobré, aby se stejně zeptalo více lidí teď v období členských schůzí. Stačí jen v diskusi vznést požadavek, co bude mít MRS z pořádání soukromé akce na revíru MRS Dyje 5. Co bude mít z toho, že se voda na týden uzavře pro členy MRS o prázdninách, co bude mít z toho, že tam vyřídí výjimku na lov nonstop pro soukromý subjekt, který vlastní Jakub Vágner.
Lidi by mohlo zajímat, že pořadatel Jakub Vágner vybere v hotovosti baj oko 3,5 milionu Kč.

Osobně doufám, že to nebude o týdenních povolenkách pro nečleny ČRS a MRS. To by bylo k smíchu. Povolenka na týden stojí 1000,- Kč na osobu a minulý rok to ještě měli se slevou. Výsměch.

A co mě pobavilo nejvíc na naší členské schůzi je to, že dle vyjádření našeho předsedy bylo v Brně na MRS prezentován závod jako akce, kterou pořádá MRS, o Jakubovi nepadlo ani slovo. A nevím, jestli je to záměr, ale na stránkách závodu o Jakubovi taky není ani slovo.

Kocháč - Profil | Ne 8.1.2017 19:59:43

Carpkiller >> Včera jsme měli členskou schůzi naší MO. Vznesl jsem oficiální dotaz na zástupce naší MO, aby zjistili a veřejně na internet vyvěsili informaci, co z toho závodu mimo povolenek bude mít MRS. Jsem zvědavý, jaká částka byla domluvena.

-bedna- - Profil | Út 20.12.2016 17:39:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mě v pravidlech toho závodu,,mimo jiné,zaujalo tohle:
Po celou dobu konání akce budou přítomni oficiální kameramani a fotografové. Všichni účastníci závodu jsou povinni jim být plně k dispozici a vyhovět jejich požadavkům.

Tohle je největší kravina a důkaz toho,že o závod,potažmo závodníky,jde až na posledním místě.
Pokud nebudu chtít,tak přece nebudu dělat někomu šaška,když si to zrovna on přeje?
Já například letos na Tovačově měl s Mirou Matějovičem taky rozdílnej postoj v tom,že se prostě nebudu fotit s rybou,pokud mám prut na břehu.Dalo se do pravidel,že po zdolání bodované ryby musí být dopravena na břeh a až pak se může daný prut zavést a tak než bych se vyfotil uplynul by čas,který jsem nebyl ochoten ztratit a jel jsem na vodu.I když Mira měl jako dokumentarista jinej názor,že by na fotce měl být celý team a i když jsem s ním souhlasil,že by to vypadalo líp,jel jsem na vodu.Já přijel závodit,ne se fotit.
Ale podmiňovat si v pravidlech nějaké natáčení či rozhovory,je ovlivňování závodících.To musí být dobrovolné a né vynucené.Tady bych řekl,že jde o jasnej příklad toho,že závodníci budou dělat jen křoví a ještě si za to zaplatí.No není to ideální?!:-):-):-)

Džoncek - Profil | Po 19.12.2016 12:00:45

Fishky >> Je to jak píšeš, jednou jsme se s kamarádem vydali na ty ,,komerční" závody a řekli si, že to zkusíme. No......Když jsme překousli 16tis na tým na tuším 72hodin, cesta, jídlo a byli jsme najednou přes 20tis. Do toho krmení, nákup patřičného vybavení (pva, šňůrky, háčky, olova a drobnosti) už jsme byli skoro na 25tis. Vedle nás seděl Nikl, který tam měl serenádu krmení, typuji asi kolem 150kg, litry boosteru, dipu tolik, že by se v tom dalo koupat, tak jsme začali pociťovat, že to nebude jen tak. My jsme měli asi 20kg koulí, dva litry boosteru a to bylo vše na krmení. Ano, byly to závody, kdy jedině pelety nebo boilie na vlasový přívěs a návazec max 50cm. Zaváželo se, ale člun jsme sehnali na poslendí chvíli tak aspoň že tak. Po výstřelu se to rozjelo, my na loďce s kyblíkem koulí, bez echolotu a prostě jsme vyrazili na hranu, kde jsme mapovali dno pomocí olova. Nikl vyjel na dvou loďkách, kdy jedna vezla jen krmení. Na druhém fleku přijel nějaký CT, který toho měl podobně jako Nikl a byli jsme docela v pasti. Těžce nás překrmili, ale ryby nám aspoň nalákali do sektoru, tak jsme vytáhli stejné na co chytali oni a docela to šlo. Ovšem systém bodování, tři nejtěžší ryby byl docela zvláštní. Každá větší ryba má svůj rajón a z toho málokdy vyjede. Takže na našem fleku vše maximálně do 7kg a 70cm, naproti už jsme měli zprávy o 100cm a 19kg kaprech.....A tak to byl ocelý závod. Samozřejmě, že jsme neskončili ani do první desítky a to ani Nikl. Druhá strana to težce vyhrála a víceméně všichni byli v prvních 15ti. Po cestě domů jsme si řikali, jestli nám to za to stálo a nestálo, Od té doby raději gulášovky, se starovným pár stovek, kde si člověk odpočine, pokecá, dozví se něco. Vystačí si s 5kg šrotu a krabičkou kukuřice a krabičkou boilie. Odveze si pohár, litr slivovice, dobré vzpomínky a nějaké to všimné popř. vybavení. Když se mne děda zeptak esi jezdím na závody, tak jsem mu vysvětlil jak se teď závody dělají a nestačil se divit....a ani já se mu nedivím. Začíná se z toho stávat zejména s moderní kaprařiny koníček pouze pro vyvolené s patřičnou soumou na účtu. Hodně technik lovu si pořád drží nějakou svoji finanční stránkiu, ať už vláčka, feeder, plavačka, ale z kaprařiny se začíná stávat byznys a takový rybářský golf......

kubas. - Profil | Ne 18.12.2016 14:28:43

Poušťák >> Oni to určitě dělali pouze z lásky ke kaprům, tomu nerozumíš :-))).

Poušťák - Profil | Ne 18.12.2016 14:26:00

dosec >> propadám se hanbou že jsem byl na závodech na státní vodě ze které se 25 let zarybnili všechny soukromé vody ve střední Evropě.Víš co je na tom nejsmutnější Eriku,že se na tom prodeji a převážení ryb převážně podíleli lidi kteří jsou z blízkého okolí a je to pro ně jak se říká,,srdcová"voda..o)))

kakr - Profil | Ne 18.12.2016 11:07:42

Martin M. >>
Napsal jsi to dobře a co se nákladů týče jsou reálné.
Ale kluci kaprařský jsou v jiném levelu v kaprařině se motají těžký love.
Je zajímavé, jak se dokáží rybáři organizovat, čím je skupina menší, tím lepší má organizační zajištění.
Vezmi si mouchu, vláčku, fídr, plavačku.
Jen kapraři i když je jich nejvíce nemají nic, zato asi mají love:-))

kakr - Profil | Ne 18.12.2016 10:44:07

Kocháč >>
Pokud Kuba pustí nějaké love, tak se dají využít na podporu mládeže. Letos byla první povolenka pro děti do 15 let zadarmo, děcka platila jen členský poplatek (200). Pro příští rok (2017) se o tom (zatím) neuvažuje. Kolik to stojí v korunách nevím, ale myslím si ,že jsou to lépe investované love než nakupovat násadu kapra.
Dají se podporovat i rybářské kroužky, naše jsou dotovány z prostředků PS, ale jinde za to chtějí balík a to děcka (rodiče) odrazuje. Nebudeme si nic nalhávat, stárneme a mladých každoročně ubývá.
Vidím to u nás.
Jsem zvědavej, jak dlouho bude trvat, než na "ceny" houpne finančák, asi to nebude trvat moc dlouho.

Kocháč - Profil | Ne 18.12.2016 8:15:24

Honza7 >> Lemplové jsou ti, co pořád nadávají a mají plnou hubu keců jak by to mělo fungovat a při tom nechodí na členské schůze a nikdy žádnou změnu nebo úpravu nenavrhli. Není všechno ideální může být vždy lepší. Jenže internet je plnej chytráků, kdy jejich rozumování končí u klávesnice a max se zmůžou na kecy, že to vedou důchodcí, co si drží koryta.

Kocháč - Profil | So 17.12.2016 22:45:34

Honza7 >> Je to úplně jednoduché. Kdo umí číst a má trochu rozumu, ten si poradí a třeba i přijde na to, že spousta těch keců o nefungujícím Svazu jsou jen bláboly líných lemplů, co umí jen plkat na anonymním internetu.

Fishky - Profil | So 17.12.2016 21:36:14

Další otázka kaput, Hraji s Kakrem vysvětlují všem na počkání proč je svaz super, ach jo.

potočák 62 - Profil | So 17.12.2016 17:19:40

xDanielS >> Co může/musí jedinec,člen rybářské organizace,udělat proto,aby se něco změnilo:přečíst si stanovy a jednací řád.Začít pracovat ve výboru MO, ale to se nikomu nechce, protože to znamená obětovat desítky hodin navíc prací pro jiné,pochopitelně zadarmo.Prosazovat na konferenci US delegáta,který tam bude prosazovat změny a ne sedět jako bluma,popřípadě nechat se tam zvolit sám.Dokud´tam budou jenom jednotlivci,kteří budou chtít nějakou změnu,tak se ničeho nedosáhne.Na konferenci US prosazovat zvolení na konferenci svazovou ty,kteří budou nějaké změny chtít navrhnout a prosazovat.V principu to je naprosto jednoduché.Petrův Zdar

kakr - Profil | So 17.12.2016 15:56:21

tvistr >>
Proč by se měla dodržovat zcela nesmyslná K70, když mistr světa (vítěz WCC 2016) do ofiis rybářského časopisu ČRS napíše, že nedodržuje doby lovu stanovené zákonem (vyhláškou) ???
Jak K70, tak doba lovu je uvedena v takové knížečce, která stanovuje pravidla hry. Jmenuje se Bližší podmínky výkonu rybářského práva.
Nebo pro mistra světa a velkovýrobce samochytacích koulí BPVRP neplatí?
Podle stejné logiky tedy neplatí K70 pro běžného rybáře:-)))

hraji - Profil | Pá 16.12.2016 21:17:02

tvistr >> souhlasím, většina volá po tom, aby se změnily podmínky, a nikdo nechce slyšet, že podmínky se mohou změnit až se změní rybáři. Až bude naprostá většina těch slušných, pak se mohou uvolňovat omezení.

fotojakes - Profil | Pá 16.12.2016 13:33:59

Carpkiller >> na jaře tohoto roku jsem se účastnil jednání, nebo spíše besedy mezi črs, krajem, obcemi kolem Labe, ČIŽP, zástupci CHKO, plavební správou, policií a povoďáky.

Z celého jednání jsem si odnesl jediný dojem, vinou některých rybářů jsou rybáři opravdu JEDINÍ, kdo je u Labe chce, všichni ostatní by byli rádi, kdyby tam vůbec nebyli. Schůzka se ve zkratce týkala toho, že by obce kolem Labe zavedli vyhlášky (myslím, že po vzoru Štětí), které v jejich katastru zakazují pobyt mimo stanovenou denní dobu lovu. Na základě takové vyhlášky na tebe pak může policie, která je schopna toto nařízení velmi účinně vymáhat.

Takže je super, že ti, kvůli kterým se zavedli restrikce na D5 teď jezdí na Labe. To celé snahy mnoha institucí, které na tom mají zájem jen urychlí a svaz i když se snaží najít nějakou společnou cestu s těmito subjekty bude poslouchat od lidí nadávky, že něco zakazuje.

PS: výzvy 2016 jsi se účastnil, ale jen do chvíle, než jsi si tam vyslechl, jakou jedinou cestou (osobní účastí a prací zevnitř svazu) se dá směřování svazu měnit:-)

RST - Profil | Pá 16.12.2016 12:50:13

Carpkiller >> Kdyby lidi nebyly hovada, tak věřím že by ty restrikce neexistovaly. Za všechno si můžeme sami. Místo abychom se dohodli, jen se hádáme. Všude bordel jak v tanku. Jestli si myslíš že kdyby se plošně povolilo po čem někteří volají, že by to jako vedlo k pořádku tak seš naivka. Máš s cestovanou za rybama půlku evropy a jistě dobře víš jak se na nás mnohde dívají......... třeba taková Francie tam českého "rybáře" vyloženě milují:-)))))) Prostě si lepší pravidla nezasloužíme!!!!!!

Carpkiller - Profil | Pá 16.12.2016 11:55:21

hraji >> a co by jste tam ještě chtěli více omezit než je to ted? že by se třeba už nemohlo rybařit vůbec, nebo jen hodinu denně? maximálně 5 metrů od břehu???
vždyť je to hloupost, prostě tam není o rybáře zájem ani ze strany obcí, a snaha MRS o podmínky pro rybáře je tam nulová... tam je ten problém, ne v chování pár rybářů rybářů, za které se schováváte.
a jestli chceš mluvit o bordelu atd, tak cyklisti ho vyprodukují minimálně stejně a nikdo je neomezuje, ba naopak.

-bedna- - Profil | Pá 16.12.2016 10:19:18

Kocháč >> Vždyť ono se prakticky nic nemění.Jestli to dělá Ros nebo Kuba sám,jakej je v tom rozdíl?:-)
Je jen rozdíl do které kapsy se to pak nasype a myslím,že Kubovi vůbec nejde o závod samotný,to tam budou poskakovat jiní,ale doprovodnej program,tam jsou prachy a proto to podle mě pořádá o prázdninách.Děcka ještě nejsou ve škole a takový kolotoče občerstvení a Kroky pana Janečka nebo jak se ta squadra nazývá,když zapěje,vydělá se víc než nějakým závodem.To je jen to lákadlo.
Dobrovolní hasiči taky už vydělávají víc na dětských dnech než na plesech.
Jo to prostě byznys a hnusný je to,že je to prostě svazovka a tak prakticky stejný rabování jak od masaře.Nezajímá mě voda,ale to co z toho můžu mít a co mě ta voda dá.

Carpkiller - Profil | Pá 16.12.2016 10:17:11

Vojc29 >> však v pohodě, uvidíme kdo a jak se k tomu postaví. Je to otázka cti, hrdosti, rozumu a přesvědčení každého soudruha.
Já mám jasno. I kdybych startovný dostal od kamaráda Jakuba zdarma, vytřel bych si tím zadek a pojedu raději na World carp masters na Lac du der, který je čirou náhodou ve stejném termínu.
Apropo jakej je termín pro CMP Praha??? To asi bude náhoda že se obvykle koná ve stejném datu:-o
Jj, v ČR holt o svini nezavadíš, a v rybařině už vůbec ne:-D kdo umí číst mezi řádky, mělo by mu bejt na zvracení stejně jako je z toho mě.
Aspoň bude na Kapří pohodě o čem diskutovat:-)

Pvl - Profil | Čt 1.12.2016 11:24:34

Tak kde je ta slibovaná informace ?

Rožnovák - Profil | St 23.11.2016 22:07:14

Nejsem příznivcem závodů na svazovkách a v podstatě se počítám mezi pravověrné tiché blázny, kteří sedí v klidu opodál a jen tu a tam prohodí pár slov když potkají známou tvář.
Navíc mám dojem, že některé spolky, které pravidelně pořádají na svých revírech závody, tak ty závodní protěžují a na ty ostatní co mají v péči dlabou. Pak máte úsek řeky, kde je ryb habaděj, stejně tak jako omezení v popisu revíru a rs tam má manévry - to bývájí ty závodní, ale stačí přejít hranici revíru a jste v půlnočním králoství, ryb podstatně ubylo, za prvním meandrem potkáte volavku a ledňáčka při troše štěstí morčáky, blízké setkání s rybářem bez rybářského lístku není vyloučeno a RS se v těchto končinách příliš nezdržuje protože má práci na závodním revíru. Tato krutá nevyváženost mě řadí k odpůrcům těchto kratochvílí na svazových vodách.

metal - Profil | St 23.11.2016 21:41:18

Na tohle téma by se dalo napsat snad tisíce slov ...ale stačí napsat jediné .... Fuck off závody na svazovkách !!

*Shimi* - Profil | St 23.11.2016 20:49:49

Já mám v tomhle ohledu klidné spaní, páč mě závody jako takové nezajímají, ale když někde zaslechnu slovní spojení "komerční soukromé závody na státní vodě", tak se mi otvírá kudla v kapse. Mít tu moc, tak to do konce věků zakážu. Pokud soukromá akce, tak pouze na soukromé vodě, tečka. Pokud by chtěl závodit Svaz, tak by měly jít veškeré náklady na vrub státu (tzn. bez startovného, pouze symbolické ceny, atd.). Nicméně Svaz tu není proto, aby závodil a už vůbec ne proto, aby vytvářel nějaký zisk. Ten je tu proto, aby výtečně hospodařil s přidělenými penězi a to semu ne vždy daří.

Fishky - Profil | St 23.11.2016 15:37:24

Džoncek >> samozřejmě! ale tyhle závody se můžou pořádat jen na svazovce, protože na soukromáku chce majitel vejvar za pronájem a při malém vstupu by se závodilo tak o krabičku cigár. Hromada MO pořádá závody, kde za 600 můžeš vyhrát výbavu za 20tis nebo za tři kila myčku nádobí... seděl vedle mě třeba děda a tak jak jsem si pokecal s ním - to prostě v člověku zůstane srašně dlouho, uplně pohodový "závodník", chytal na feeder a fakt byl šikovný, moc, ze začátku vůbec nemluvil a makal jak ďábel, ale jak viděl že ho přechytávám a nedožene mě, tak žádná závist, prostě pohoda a přejícnost - uplně v pohodě mi podal podběrák, pokecal a spíš se snažil něco zjistit a obohatit se o něco nové - a tohle bývalo i na kaprařských závodech, ale pár let dozadu, teď už si to představit nedokážu, dneska je vlez často taková darda, že smrtelník to nedá a rádoby profi kaprařské teamy potřebují výsledky, než aby ti přáli výhru sousedovi, i když lepšímu. Ano i výjimky se stále najdou, ale je jich stále méně a méně...

Fishky - Profil | St 23.11.2016 15:17:59

Džoncek >> ano máš pravdu, ale má to dva úhly pohledu... jeden je ta "nenažraná svině", co vybere vejvar a když vyhraješ třetí místo, tak nedostaneš zpět ani vlezné a druhý je vůl, co na takové závody leze. Ono jako ruku na srdce, bez těch volů by žádné takové závody "nenažraných sviní" nebyli, prostě je po nich poptávka tak jsou :)

Kocháč - Profil | St 23.11.2016 15:16:04

Džoncek >> To je současná realita. Závody dělá málokdo pro jejich úroveň. Většinou je prioritou zisk. Já se za to na ty pořadatele nezlobím, když to někdo zaplatí, ať to dělají.

Cestou je podle mě jiný model. Prestižní kaprařské závody mimo značky a carp teamy ve formě LRU. Založit LRU kaprařina a pořádat závody v tomto formátu s možností reprezentace ve světě na ofiko mistrovstvích jak jezdí ostatní rybolovné techniky. Klasický odhozový závod za náklady a o poháry, kterých se mohou účastnit všichni. Není nutné platit horentní startovné a závodit o milióny. Dle zájmu rozjet krajské soutěže a potom celorepublikovou ofiko ligu v položené.

Konkrétně na D5 odhoz a loď pouze pro případné zdolání uváznuté ryby. Pravidla dle CIPS a mít možnost vyrazit ven. Pokud vím, tak podobné aktivity jedou v ČRS. Byla by to pecka a alternativa pro komerční závody. Věřím tomu, že by zájem byl a na kaprařské závody by se přestalo nahlížet jen jako na honění trika zbohatlíků nebo sponzorovaných firemních týmů. A týmy by samozřejmě mohly mít své sponzori a tričko ať si vezmou jaké chtějí, ale prioritou by byl kvalitní závod. Ne třeba vydělat v krátkém čase na vodách Svazů peníz.

Džoncek - Profil | St 23.11.2016 12:38:29

fotojakes >> No vidíš, to ani nevím. Díky za upřesnění. Potom je bi z toho ještě více na blití, když někdo uvolní vodu jako je D5 zdarma a vydělá na tom v řádech stovek tisíc.....

PYTLAKS - Profil | St 23.11.2016 11:22:39

kdyby si parta rybářů chtěla udělat svoje závody,podobné těchto zmiňovaných a se stejnýma podmínkama,tak by se jim všeci vysmáli,hold jsme si všeci rovni:-)

Kocháč - Profil | Út 22.11.2016 18:14:46

Fishky >> Domnívám se, že některým lidem docvaklo, jaký má D5 při správných kontaktech a při hospodaření MRS podnikatelský potenciál. Rád bych se pletl.
Pokud trochu víc rozvedu:
1. Kontakty - nejlépe na MZe a tam dělat třeba poradce ministra.
2. MRS není firma, ale spolek, který není založen za účelem tvoření zisku. Nemůže pronajímat svěřené vody, na kterých hospodaří. Ze zákona má právo max vybírat peníze za povolenky k lovu.
3. Podnikatelský potenciál - voda zadarmo, minimální náklady, obsádku tvoří i trofejní ryby a v hojné míře. Vytvořit za týden čistý zisk v řádech minimálně statisíců není nejmenší problém.

Hele za necelých 14 dní tady bude asi veselo :o))))

Vetesnik.J - Profil | Po 6.2.2017 22:04:21

Tady se fakt asi nenajde téma kde by to neskončilo urážením a debilníma kecama. To jen ukazuje inteligenci velké části uživatelů.

Hariwake - Profil | Po 6.2.2017 20:26:55

Poušťák >> termín převážet bych nepoužíval. Dnes je to moderní a v kaprařině se to toleruje a jmenuje se to zachraňování trofejních ryb a vytváření genofondu.

RST - Profil | Po 6.2.2017 18:35:39

grufa >> Jak mele???? V ML máš větší půlku fotek z Jestřabic. Jestli ty nás kolego tak trochu netaháš za ponožku.

Poušťák - Profil | Po 6.2.2017 17:46:46

grufa >> proč potřebuješ vyvážku a nonstopku na svazovce,když pořád dřepíš na soukromáku?

Martin M. - Profil | Ne 5.2.2017 22:34:54

grufa >> a co konkretne ti v MRS vadi? Ja jsem celkem spokojen. Urcite by to slo lepe, to vzdy.

Kocháč - Profil | So 4.2.2017 7:13:40

Hariwake >> Tak děcka jsou nejdůležitější a pokud se nepletu, tak podpora z kraje na děcka už skončila, proto jsem to spojil. Ale jak známe Vágnera, tak by si z těch děcek ještě udělal reklamu. Musí si ten svůj mediální ohníček xichtíček něčím přiživovat. Já jen doufám, že ho nenapadne někde nakoupit ryby a bez vědomí PS je někde nasadit :o))))

l.s - Profil | Pá 3.2.2017 16:38:59

kocháč,Zdar Petře opakovat jak kolovrátek skutečnost že snad něco MRS dostane to mě připadne jako by to bylo přáni a ne skutečnost , .Očekával bych že někdo dá na stránky MRS proč a za jakých podmínek byl závod povolen, připadne mě velmi podivné ,aby vodu MRS měl někdo pronajatou za účelem nemalého zisku na týden v plné sezoně .

Kocháč - Profil | Pá 3.2.2017 9:28:26

Danda05 >> Karlos už tam má týmy čtyři :o) Já jen nechápu, na co čekají ostatní jména. Chybí mi tam spousta jmen, která na tom závodě být jistě chtějí a pořád je nevidím ve startovní listině.

Když si odmyslím pořadatele, tak závod to bude krásný. Super voda, vyvážka, nonstopka, označování míst, povolené biwakování,....atd. Je to prostě na závody nej voda ve střední Evropě. A navíc se tam nachytá víc trofejí než na IBCC, o tom jsem přesvědčen a asi i větší ryby. Ne že by na Balatonu nebyly větší než na D5 :o)))

Dědek - Profil | St 1.2.2017 21:59:21

1Mara >> Trocha škodolibosti mě napadla. Pěkně tam blonďákovi před závodem nasypat pár tun pšenice a kukuřice. Myslím, že by se kapříci tou turkyní, pěkně nacpali a potom už moc nebrali. Právě jsem si vyloudil příjemně škodolibý úsměv na rtech :-)))

Dědek - Profil | St 1.2.2017 15:32:37

VL.K. >> Já tak trochu doufal, že JT a jeho banda nebudou s blonďáčkem kamarádi. Koupil jsem totiž od JT obalovací pastu robin red brusinka. No a kdyby se kamarádil, na závody jel, musel bych tu pastu vyhodit do popelnice, na protest, a podpoření svého postoje k věci. No, a to víš, to kilo co mě to stálo, na zemi neleží... :-)))

Fishky - Profil | St 1.2.2017 9:30:40

Kocháč >> zbývá už jen držet palce aby si začal i koulet a pošle do prdele i naše bezcharakterní elity.

Kocháč - Profil | Út 10.1.2017 9:45:23

rices >> Jsem rád, že to, co se mi doneslo na konci minulého roku nebyly jen fámy. Ross musí být na Čechy hodně naštvaný a troufám si tvrdit, že žádné WCC juniorů na Katlově a společné fotky s Jakubem asi nebudou. Skoro by se dalo Jakubovi poděkovat, že už si u nás Ross na D5 nebude mastit kapsu. Teď už nějak jen dotáhnout jiný a pro ne jen MRS rozumnější formát. Doufám, že se pouze nezmění číslo účtu, na který chodí startovné.

Když se dívám na startovní listinu, tak zatím nic moc. Snad jen ten přenos a organizace bude profesionálnější než na WCC pod Rossem. U něj je to asi čistě o kšeftu bez jakékoliv snahy z toho fakt udělat top akci a někam se posouvat. Ten závod Rosse asi nebude špatný, ale v ČR máme ty standardy trochu někde jinde.

Fishky - Profil | Út 10.1.2017 9:21:32

rices >> chudák pan Ross Money :-)

Carpkiller - Profil | Ne 8.1.2017 19:56:31

Fishky >> MRS za to povolení zřejmě dostalo startovné zdarma:-D Vlk se nažral a koza zůstala celá:-)

Fishky - Profil | St 28.12.2016 21:03:26

viceroy >> když se nad tím tak zamyslíš, Kuba se svezl na vlně Rosse s WCC a teď když se ho zbavil a už má své jméno i zájemce na D5, tak nic nebrání pořádat ryze české závody bez těch cizáků kolem. Jako ruku na srdce, je to geniální a ať si říká kdo chce co chce... je takovým českým Jánošíkem, co chudým dává podívanou s online a bohatí za ten latexovej čumbuk ještě platí :) co se na tom vlastně komu nelíbí, no? :) jeho tah na branku je obdivuhodný, jde si za svým a daří se mu. A že jsou pravidla taková či maková? Své spokojené zájemce si najdou, o to bych se vůbec nebál...

viceroy - Profil | St 28.12.2016 14:08:54

Nejlepsi by bylo se na tu jeho saskarnu vysrat aby nemel nikoho to by byl nejlepsi trest na tu jeho vychcanost a nikdo nebude bečet .....krome ho

Kocháč - Profil | Pá 23.12.2016 8:46:09

A to ani nemluvím o tom, že žádost o udělení výjimky na lov nonstop ještě asi odeslána nebyla. Tedy ještě není jisté, jestli se bude chytat nonstop. Ale to si asi ošetřit dokážou a MRS výjimku jako hospodařící organizace dostane. Tento rok na jaře se žádalo o výjimku na CMT a první na týden byla zamítnuta s odůvodněním, že déle než 4 noci po sobě jdoucí jsou na závody dostatečné. Žádali jsme totiž o šest nocí datum od do. Potom jsem byl překvapen, že WCC 2016 se šest nocí v pohodě na výjimku chytalo. Byli jsme prostě hloupí a měli jsme požádat v podstatě o šest samostatných nocí, každý den zvlášť :o))) Potom by to možná prošlo i nám.

Kocháč - Profil | St 21.12.2016 11:04:42

rover >> On je ten lov kapra prostě nejrozšířenější a i kaprařina jako určitá odnož nejvíc vidět. S kaprařským způsobem lovu koketuje čím dál víc bobkařů. Logicky se v tom oboru motá nejvíc peněz a je to největší byznys u nás. Čím víc lidí, tím větší množství bláznů. Nedělám si iluze, že byznys nezasáhl jen kaprařinu, ale i plavačkáři, muškaři a vláčkaři jsou napadení :o) Jen je těch ostatních mimo lovce prasátek prostě podstatně méně. A pokřivené je všechno.

Kocháč - Profil | St 21.12.2016 8:17:28

rover >> Vás hospodskej vyhodil nějak brzo, ne? :o)

VL.K. - Profil | St 21.12.2016 7:10:15

Dědek >> dobrej ftip :-)) Já fakt NE !

RK - Profil | Út 20.12.2016 14:02:46

Fishky >> Vím, že mnoho lidí má zažité, že závody jsou o náhodě, myslím že to není až tak úplně pravda, klíč jak vybírat závody aby to nebylo o náhodě - a seděli každému - určitě je a šikovných lidí u nás - co vyhrávají pravidelně máme dost.



Ta věta je složená podivuhodně a jestli chápu souvislosti správně, tak je tam hrubka. Což mi nevadí, já je dělám taky, ale nedává mi to pak až tak úplně smysl.

Co chci říct. Mám dojem, že jsi místo sáhodlouhého výletu do nitra své duše, měl možná napsat, že si vybíráš takové závody, kde ta konkurence dává naději i přes špatnej los na dobrej bednovej výsledek. Aby se dukáty alespoň vrátily do domácí kasičky. Na některých závodech tě Niklové a spol. překrměj, přelodičkujou a přeecholotěj, tak si vybereš takový "guláše", kde se to nestane a ještě tvoje ,,strategie a umění přesně nahodit" z Tebe udělá jednookého mezi slepými králem. Ono umět přesně daleko nahodit a zakrmit je základní vybavení dobrého(spíše šikovného) rybáře.
Pravdou je, že se kolikrát u vody nestačíme divit. Nicméně, jak jsem už mnohokrát psal, je potřeba provětrat peněženku, mozkové závity a tvojí dnes už pověstnou šikovnost a pustit se do objevování jiných strategií a rybářských technik. Potom budeš nahlížet a i psát s větší objektivitou a možná se zdržíš některých úsměvných vyjádření a tvé články budou výrazně kratší, bez všeobecných klišé.....S pozdravem RK

Fishky - Profil | Út 20.12.2016 14:01:07

Mira Kolínek >> Míro, takže pro Hrajiho je nedůstojné vyzdvihnout své zásluhy, ale já o nich mluvit mám - cítíš v tom takový ten dvojí metr? Víš, ten internetový silák, vám nejen měřil okounky, on vám ještě před konáním MiČR, které jste měli na D5 i uklízel břeh. To abyste neměli mistrovství republiky mezi petkama - a o tohle tu jde, dokola o svaz. O svaz, který obhospodařuje D5, ale mezinárodní závody na ní musí uspořádat Kuba - a ukázat všem, že to jde - a věřím, že budou opět vyprodané a bude o ně zájem, i když jeho osoba je kontroverzní. Proč svaz nezajistí alespoň úklid D5, kam jdou love z brigád? Fakt nevím a je nedůstojné to zjišťovat a pídit se po tom, faktem však je, že znečištěné břehy hned několikrát uklízela parta dobrovolníků, kteří přijeli a dali ruku k dílu. Možná by ten Jakub měl tu D5ku dostat do nájmu také, že z toho bude mít love? No a co, věřím však, že by se o tu vodu na rozdíl od Svazu postaral a vyjednal pro rybáře jiné podmínky, než tam mají rybáři aktuálně.

Vojc29 - Profil | Út 20.12.2016 13:57:44

Tak co kdo už odeslal přihlášku na závod přiznejte se?

hraji - Profil | Út 20.12.2016 10:42:18

Fishky >> tenhle styl diskuze, kdy se do někoho navážíš a pak po něm chceš informace ti připadá normální? Mně ne. Zjisti si informace kde chceš. Cosi ti schází k tomu, abych uvěřil, že to myslíš vážně.

Kocháč - Profil | Po 19.12.2016 8:43:10

Fishky >> Máš pravdu v tom, že náklady na krmení jsou na některé závody enormní. Ale za to si můžeme zase sami. V minulosti a i v současnosti se pravidla závodu dost omezovaly a to třeba i ve vazbě na povolenou návnadu a nástrahu. Některé závody a jejich pořadatelé podle mě zcestně považují za kaprařské závody pouze ty, kde se loví na boilies a ještě tak max na pelety, vše mimo háček. A jen tímto krokem závody prodražují. Podle mě je nejednodušší povolit vše včetně živé a maximálně dát do pravidel velikost bodovaného kapra. Kaprařina není boilies, ale cílený lov kapra. Extrémem je omezování šikovnosti závodníků a snaha o stírání šancí. Tím myslím třeba zákazy dlouhých návazců na zig rig, velikost nástrahy, množství krmení. Většinou se k těmto krokům uchyluje ten pořadatel, který chce dát větší šanci průměru. Omezují se tím šikovní závodníci. Teď si asi budu ve vazbě třeba na pravidla Tovačova protiřečit, ale i závod na součet třeba pěti nejtěžších ryb už není závod, ale klasická kaprařina a honba za velkou rybou. Tyto pravidla jsou pro šikovné závodníky omezující a dávají šanci i těm nejméně šikovným, co to prostě položí a čekají na zázrak. Závody jsou mnohdy drahé a z vlastní zkušenosti vím, že i obyč víkendovka může přijít jen v krmení třeba na 5 000,- i víc a k tomu je třeba připočíst startovné a ostatní náklady na návazcový materiál, pva, nutné vybavení,....atd.

Jsem přesvědčen, že i přes tyto skutečnosti je nejmarkantnějším nákladem závodu startovné a zakomponování hotovostních cen, které jsou často zhruba půlkou nákladu celého startovného. A to nemluvím o pořádajících, kteří to nedělají pro radost, ale i pro zisk, kdy si za ten víkend prostě chtějí pár desítek tisíc vydělat pro sebe. Je jen na lidech, jestli na tuto hru přistoupí a jaký závod si vyberou. Ale víc než evidentní je, že jsou mnohdy ochotni horentní startovné pro tu šanci a zážitek zaplatit. V tomto mají kaprařské závody velký potenciál. A teď se tě zeptám? Podle jakých indícií si zrovna ty vybíráš závody? Jak je procentuelně zastoupen kalkul, když třeba vyrazíš na závod, kde je ve startovním poli spousta "obyč kaprařů" bez závodních zkušeností? Vyhodnocuješ si to tak, že máš při průměrném losu šanci po odečtení nákladů vytvořit čistý zisk třeba 20 000,- za víkend? Jak moc u tebe rozhoduje ekonomická část? Teď nechci urazit ani tebe ani pořadatele těch lepších gulášovek, ale mám pocit, že jezdíš po závodech, kde máš velkou šanci a tam, kde je konkurence a malá šance z toho vytěžit, tak tam se moc nehrneš. Neber to zle.

hraji - Profil | Po 19.12.2016 7:32:20

Fishky >> mělkost a nedomyšlenost tvých myšlenek lze doložit na příkladu řady lidí, kteří mají svoji živnost, desítky let, mají rodinu a přesto svůj čas svazu věnují. Nesmíš všechno a všechny hodnotit jen podle svých myšlenek a pohnutek. Vychází ti z toho potom nesmysly.

Červené karty: computerfish