Morava 17A Sever

Zdravim vas kolegove z Petrova cechu! :)

Chci se zeptat jake mate zkusenosti s timto revirem a vse co se nej tyka
Autor diskuse: synnebes - Profil , 31.10.2013 kaprařina - druhy ryb, rekordy

syrus - Profil | Po 4.11.2013 17:42:46

Palo >> Masařka(masaj atd) je třeba rybář kterej mění kapry ve vezírku,bere kapry co mají sotva míru,bere nezákonné množství(igelitka s kaprem schovaná opodál),zapíše jednoho a po ulovení druhého rychle maže od vody aby se později mohl vrátit nebo se přesune jinam,chová se k nemírovým rybám jako prase.Nepoužívá podložku pod ryby.Po ulovení velké ryby se s ní fotí většinou až doma v kuchyni nebo na dvorku.Obvykle bývá nervozní když ryby neberou,protože nemůže chytnout a všechno je přece drahý-benzín,povolenka atd..Jsou to většinou nejvíce nadavájící individua na to,že se málo vysazuje a že ve vodě nic není.
Je toho spousta,ale víc mě momentálně nenapadá.

RST - Profil | Pá 1.11.2013 9:06:47

PETLOV >> Jak vidím zřejmě máš výrazně více informací než já. Prosím buď konkrétní a alespoň některé případy mi popiš. Víš ono to že něco psali v novinách a v Přerovsku zvláště, ještě neznamená že je to pravda. Na druhou stranu určitě byly v minulosti případy kdy se tebou popisované věci stávali, teda až na ty pneumatiky, o těch sem neslyšel a neví o nich nic ani PČR - Kojetín se kterými sem situaci kolem vody často rozebíral. Za spoustu krádeží si bohužel rybáři mohli sami- otevřené okno na autě, nebo třeba zapomenutý cajk položený vedle auta, a nebo třeba zaparkování na místech kde se to nesmí a kde auto není na očích, nikdo z lidí ti pak už neřekne "sem vůl nechal sem otevřené okno" je v lidské přirozenosti svou chybu hodit na někoho jiného.......
Jenže za poslední dva roky se "kriminalita" kolem štěrkoven v Tovačově výrazně omezila a to hned z několika důvodů.
1. Výrazně lepší součinnost s PČR, což někteří rybáři odskákali pokutou za porušení zákazových značek. Kontroly PČR jsou na příjezdových komunikacích pravidelné a ve srovnání s minulými lety i velmi časté.
2. Některé části jezer jsou pod fotopastmi a lumpici to už vědí, a jejich nekaloty jsou v poslední době jen velmi sporadické. (Letos osobně NEVÍM o případu vloupání a nebo krádeže v prostoru jezer, ale samozřejmě nemůžu vědět všechno)
3. Kontroly ze strany RS jsou také daleko častější a hlavně nepravidelné tudíž lump nemá tolik prostoru.
No a za 4. Díky zvýšenému pohybu vozidel odvážejících štěrk nemá lump klid.

Ano máš pravdu každý si brání svoje, ale já nevidím jediný důvod proč bych to měl dělat. Co mě opravdu vadí jsou odborníci kteří mají zaručené informace...............

petrikveprik - Profil | So 9.12.2017 9:01:54

RST >> víš nezlob se, já vím o co vám jde...a je mi jasné že urdžet pořádek, když někteří rybáři nemají vztah k přírodě je těžké, ale cpát do pravidel takové věci co s výkonem lovu vůbec nesouvisí (jako cpát odpadky jen do pevných nádob, jak vykonavat potřebu...) ...to už chybí nařízení ve které ruce si ho při čurani držet. Začíná to být absurdní. To abych se bál až sním svačinu dát odpadky do batohu, bude asi lepší chodit s vláčkou kolem vody a v ruce nosit kybel na odpadky :-)) Prosím Tě - mohl bys mi vysvětlit (bylo to v řádu i doposud) jak se uplatňuje to pravidlo omezení max počtu lovících na 50?

RST - Profil | Po 8.9.2014 9:07:23

Žádné omezení nepomůže, pokud se nezmění myšlení lovících. Je to všechno v lidech,bohužel se ze svazovek stal jen levná zásobárna rybího masa, pro kamarády, kamarády kamarádů, hospody a domácí drůbež. Dokud si každý rybář neuvědomí že revír má primárně jinou funkci než jakýsi sklad, lepší to nebude.

judas.d - Profil | So 4.4.2015 18:11:23

-bedna- >> neser,nebo vypustím svoji sekačku:-))))

-bedna- - Profil | St 1.4.2015 20:15:11

synnebes >> Rozdíl je prakticky jen jeden.U jednoho budeš mět při odchodu povolenku ve své kapse,když to u druhého v kapse někoho jiného.Ať se ti to líbí a nebo ne.:-)

Mi!d@72 - Profil | Pá 20.2.2015 16:30:19

...dnes bez aut..ale s ledem...

bart.bm - Profil | Čt 19.2.2015 13:27:24

dneska,je vidět ještě zůstatky ledu,ale kdosi tam seděl na parkovišti byl stříbrný Peugeot sw

bart.bm - Profil | St 15.10.2014 20:40:42

ctvrtmile >> kezby to zamrzlo :o))))

RST - Profil | Po 8.9.2014 1:56:12

Allpapa >> Asi znám jiný sever než ty, ale na sever který znám a jsem u něj prakticky denně jezdí lidí jako sr.ček, po zarybnění samozřejmě několikanásobně víc jak v průběhu roku, o čemž svědčí mimo jiné například počet aut zaparkovaný kolem mostu. Počty lovících jsou přímo úměrné tomu, jak to momentálně jde:-) Spekulovat o konkrétních počtech nebudu rybáři se u vody střídají takže tvrdit že je jich u vody 1-3 je trošku mimo.
Matematika ti zřejmě jde ale na zarybnění se používají jen peníze z prodeje povolenek, členský příspěvek a peníze za brigádu jsou z tohoto pohledu mimo.
MRS - Moravský ryb. svaz má nějakých cca 90 000. členů a se severem nemá nic společného, ten totiž obhospodařuje ČRS - český ryb. svaz ( cca 200 000 členů) prostřednictvím MO Tovačov. Peníze za povolenky se přerozdělují na všechny revíry jak v MRS tak i v ČRS.
S bodem "a" lze jen souhlasit ale ryba - kapr se u nás na většině revírů nevytíral nikdy a sever v tomto směru není žádnou výjimkou. K bodu "b" tak tady si dovolím oponovat a hrubě nesouhlasit. Zarybňovací plán na sever v kaprovy je pokud se nepletu nějakých 108q K3 = velikost cca 45 - 50cm. Ten plán je plněn a pravidelně i přeplňován z prostředků MO (např. loni šlo do severu něco kolem 120q). Sever má něco kolem 42. ha a ty metráky co tam každoročně svaz nasype mi přijdou více než dostatečné nebál bych se říct až zbytečné. Vždyť na sousedních jezerech které mají v současné době cca 380 ha je zarybňovací plán 256q kapra K3 a ryby se tam chytají celoročně a to prosím i v trofejních velikostech - měli totiž šanci dorůst.
Teď trochu té matematiky:
Na sever se ročně na 1. ha nasype +- 260.Kg kapra
Na ostatní jezera je to +- 70. kg/1.ha
To je nepoměr že jo a víš v čem je zásadní rozdíl mezi těmito vodami?? Je to prosté je to v lidech na sever jezdí "rybáři" ve valné většině pro maso, na jezera díky " vyšším cenám " povolenek pro zážitek.

RST - Profil | Po 4.11.2013 18:14:50

Palo >> Bohužel se mýlíš, soukromáky rostou jako houby po dešti a trofejních ryb na nich bude vždycky chybět. Servis a to ostatní je důležitý ale ryby jsou primární........

ksanda - Profil | Po 4.11.2013 17:54:29

syrus >> žáku syrus máte za 1 dokonale jste vystihl rybářský pojem masař/masařka to bychom měli dát na wikipedii :-)

syrus - Profil | Ne 3.11.2013 20:13:07

synnebes >> Životnost těchto vysazených pěkných kaprů bude tak 14 dní.Potom je čeká mrazák.Do zimy vydrží tak 5-10% vysazených kusů.

synnebes - Profil | Ne 3.11.2013 20:02:27

Pry ale na Lagunu a Prerovskej vysazovali nejpeknejsi kapry a okoli jako veselicko a zbytek dostali kapri miminka v delce +- 35cm Na veselicku je to pravda tam sem udelal tak 15 zaberu a z toho 3 kaprici by mozna tech 40 cm mit mohli :)))

ctvrtmile - Profil | Ne 3.11.2013 19:46:46

synnebes >> no jo,na Laguně musíš počkat až se kluci vyblbnou a nabydou přesvědčení,že už všechno zmasili...a pak je tam relativní klid...

synnebes - Profil | Ne 3.11.2013 19:41:14

s tim hajenim je to pravda je to prerovskej rybnik ,laguny atd. ale zda se mi ze se to ma v sobotu otvirat to zase bude problemu na lagune typu ,, ja hazu rovne pred sebe " :)

RST - Profil | So 2.11.2013 18:53:56

Zdencek - 2.11.201317:35:27 >> A já se vůbec se nedivím tomu že to bylo před deseti lety lepší, nebyl na tu vodu takový tlak. Když se tam člověk jde podívat třeba dnes (týden po odhájení) nestačí se divit jak se tam ti jakolovci vejdou, aut jak sraček a pitomci bojují o místo vidličkama. Nasadili tak honem ať ještě splním kvótu a naplním mrazák mě a v ideálním případě i všem sousedům na sídlišti.
Upřímně chce se mi z těchto nájezdů zvracet:-(