Zkušenosti s Ebay?

Ahoj rybáři, chtěl bych se zeptat na to, co kupujete na Ebay a jaké jsou vaše zkušenosti? Jaká je kvalita výrobků atd.?

Nedá se opomenout, že nové věci - např. 4x silon a 10 balení háčků - vás s poštou vyjdou na 1000 Kč (v přepočtu) a u nás v našich prodejnách skoro na 3000 Kč.

Zajímají mě vaše ohlasy ohledně tohoto nakupování, jestli je vždy zboží kvalitní a jak jste spokojení s ohledem na velký cenový rozdíl?
Autor diskuse: Fidisak - Profil , 10.2.2013 všeobecné - náčiní, doplňky

NForex - Profil | Út 12.2.2013 11:43:18

Mike >> Jak můžeš být tak arogantní a urážet tady ty co neumí jak píšeš kváknout jinak než česky? A paypal třeba lidi staršího ročníku opravdu nezvládnou. Ti jsou třeba rádi za to, že umí napsat příspěvek do diskuse, to znamená že jsou to lidi horší jako ty? Tohle je rybářský server a ne server kde si lidi dokazují jak jsou počítačově gramotní. Proč vůbec do téhle diskuse vstupuješ? Aby jsi dokázal jaká jsi jednička? Měl by ses všem co si myslíš že jsou horší jak cvičená opice omluvit.

NMike - Profil | Út 12.2.2013 10:28:33

vanuz >> Paypal zvládne založit a používat cvičená opice, žádný zahraniční bankovní převod při nákupu venku zadávat není potřeba a ve finále si stejně všechny poplatky za dopravu (+platbu prostředníkovi) zaplatí.... Já tam tedy moc benefitů nevidím, krom případu, kdy obchodník nezasílá do zahraničí (ale to je o komunikaci s ním, o ničem jiném, každej chce udělat kšeft). Jo a ještě v případě, kdy našinec neumí kváknout jinak než česky, ale to je jeho problém... měl se naučit.

Nrs666 - Profil | Út 12.2.2013 8:01:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdravím, na ebay.de ale i na jiných německých e-shopech nakupuji pravidelně. Používám k tomu http://www.nakupynemecko.cz/. Funguje to následovně - objednám si tam nákup zboží, které jsem si v e-schopech vybral. Oni mi ho nakoupí a zaplatí z peněz, které jsem jim předem poslal. Nechají ho doručit na adresu v Německu pak ho převezou do ČR a pošlou mi ho za české poštovné. Výhody - nepotřebuju paypal, neplatím žádný zahraniční bankovní převod, nevadí že prodejce neposílá do ČR, za více zboží platím v ČR jen jedno poštovné, nevýhody - poplatky na nakupynemecko.cz (na něčem musí vydělávat)

Npaulmensik - Profil | Út 12.2.2013 1:22:44

frenkygo >> zdravim co se tyka zasilani do zahranici tak vse zalezi na dohode vetsina top sellers ma v nabidce zasilani u prodejce sviti zlata plaketka zadani postovneho do nabidky je otazka par sekund. Co se tyka ceny postovneho tak je nutno upozornit na odlisnosi u Royal Mail mame 1 a 2 tridu kde je odlisna cena za zaslani ...... A co je pro vas nejdulezitejsi info posta dorucuje do zahranici pouze balicky do 2 kg vijimka jsou pouze knihy zde je limit 5kg a taktez plati velikostni parametry pro balik. Tezsi baliky dorucuji kuryri jako DPD atd cena za doruceni 5kg do ceske nejlevnejsi variantou stoji cca £30 proto rada prodejcu nedava odeslani do zahranici do nabidky realne postovne presahuje cenu zbozi.
Co se tyka produkce od Kordy tak vam poslu klidne penize pokud mi dokazete koupit jedno baleni hacku za £1 a budou original nevybrane tupe .
Co se tyka vymen zbozi a refundace tak to zvladne prumerny uzivatel pocitace vse se resi primo na eBay rozkliknete nabidku pro neznale anglictiny zkopirujete info to prekladace Google.
EBAY JE I V CESTINE NA HLAVNI STRANCE NAJDETE VOLBU JAZYKA A MUZETE SI PRECIST JAK POSTUPOVAT V PRIPADE PROBLEMU ATD.
Pri nakupu dale upozornuji ze vramci Britanie plati na zbozi standartne pouze 1 rok zaruka pokud neni uvedeno jinak. U zvlast elektroniky si muzete zaplatit pojisteni poskozeni na 3 roky ( cca 27% z ceny) to se vztahuje na sonary lodicky atd. V pripade skody mate nove zbozi.
V ramci moznosi selekce lze navolit jakkoliv parametry vcetne pouze prodejcu z EU nebo Britanie v pokrocilem nastaveni lze zadat tz. Hlidaciho agenta na urcite zbozi jakmile se objevi v nabidce dostanete e mail.
Upozorneni pro kupujici dokud nerealizujete min 10 obchodu ( zluta hvezdicka u vaseho id.) nemusite byt bran jako duverihodny a prodejci (nebyva zvykem) vas nepripusi do aukce pripadne ji ukonci.
Jako zahranicni kupujici musite mit zrizenu platebni metodu paypal jinou platbu obchodnik neakceptuje. Pro moznost zasilani do zahranici rozkliknete u zbozi polozku platebni metody ( delivery..see details ) v menu zkuste zda je u zeme mozne rozevrit menu a zadat CR. Pokud ne otevrete odkaz ask question info o postovnem poslat zpravu prodejci a pozadejte o zaslani do zahranici.
Good luck with eBay
Paul

Nnofish - Profil | Ne 10.2.2013 19:52:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Fidisak - >> tohle by se ti mohlo hodit, kdybys nakupoval je občas http://www.czechebay.cz/nereg_kup_ted.php

Nmrkef - Profil | Ne 10.2.2013 18:50:20

Cloud >>
.. pche ... mi to už stálo peněz ... :o))))
ale nežli našim prodejcům ... tak je pustím raději do světa ...
páč je to levnější ...

NObrfišlař - Profil | Ne 10.2.2013 17:15:33

Cloud >> můžeš použít ebay.cz ale tam není taky všechno zboží zveřeněno, které zasílají také do ČR:-(

NObrfišlař - Profil | Ne 10.2.2013 17:10:50

Cloud >> zrovna tento odkaz co jsi poslal, je už aukce skončená. jinak pokud tam máš modré tlačítko "Place bid" tak je to normální aukce na příhozy. Pokud tam je modré tlačítko "Buy it now", tak je to kup teď. pak s tím poštovným. všichni nezasílají do ČR, musíš se také podívat pod ta tlačítka dolů, kde je uvedeno například:
Shipping: FREE Economy Int'l Shipping | See details
Ships to: Worldwide ( See exclusions )

to znamená
poštovné: zdarma
zasílá: po celém světě (kromě) - na tom see exclusions klikneš a nesmí tam být Czech Republic

NS&F - pescador - Profil | Ne 10.2.2013 17:02:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na eBay nakupuju poměrně často. Do aukcí nechodím a kupuju pouze Buy it Now.Osobně mě taktéž vyhovují ceny a hlavně koupím věci o kterých tady není ani potuchy.Podotýtám,že ještě za opravdu solidní cenu.K předraženým věcem našich obchodníků se raději nevyjadřuji. I dražší zakázka která jde přes vyhlášenou Poštu 120 v Praze vychází po zaplacení CLA a vůbec všech poplatů stále méně jak u nás v ČR.

NObrfišlař - Profil | Ne 10.2.2013 16:48:53

Cloud >> ne je to internetový platební portál. Založíš si u Paypalu účet (na netu je plno návodů), pak si převedeš na tento účet peníze ze svého účtu a můžeš platit. vše se platí přes internetové rozhraní na které tě ebay po nákupu přesměruje - kde zadáš přihlašovací jméno (emailová adresa) a heslo. Žel toto internetové rozhraní je v angličtině, ale není to nic složitého.
Pokud nemáš Paypal a máš jen u nějaké banky účet v Kč a chceš něco zaplatit převodem tak je tuším poplatek 250,-kč za platbu do zahraničí v jiné měně.