Rybářská stráž práva a povinnosti

Ahoj hoši , v mé předešlé diskusi jsem se ptal na to , jaký máte názor na používání podběráku. Ve spoustě reakcí sem také narazil na zajímavou věc , že dost z vás se ohraňovalo také na rybářskou stráž , která podle některých nedostatečně trestá rybáře , kteří dělají různé přestupky a z mého pohledu se také neukazují ani moc u vody. Například za dvě sezony zpět jsem měl u vody jedinou kontrolu(u vody strávím celkem dost času) a ještě bych řekl že ani ne moc povedenou. Otázka tedy zní jakou máte zkušenost s rybářskou stráží ? Jaká práva a povinnosti RS vám například leží v žaludku , která by jste jim naopak třeba přidaly do pravomocí a kolik kontrol stráží za sezonu máte ?
Autor diskuse: jany77 - Profil , 3.2.2013 všeobecné - ostatní

Kolik návštěv rybářské stráže z sezonu máte ?

A) Maximálně 1. do roka37%

B) 2 – 4 ročně40%

C) 4 a více ročně22%

Od 3.2.2013 hlasovalo 255 čtenářů.

8 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nhraji - Profil | So 4.1.2014 9:26:21

Mrknato >> zdá se, že vyčerpám jeden příspěvek ročně hned z kraje roku.
Pavle, jsi jako notorický opilec. Dokola opakuješ šest vět, dnes už jen ty v tomto lokále věříš tomu, že to je vtipné a něco to může změnit.
Útočíš na lidi, protože na útok na systém nemáš asi odvahu a nebo a to je horší pro tebe, na tvůj útok nikdo nereaguje stejně, jako lidé přestanou reagovat na opilecké řeči notorika.
Štve tě MO Brno 3? To je dobře.
A mám pro 2014 splněno.

Nhobitek - Profil | Ne 3.2.2013 19:08:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pánové,trošku do této diskuse zasáhnu. RS jsem už deset let,a musím říct že nás málo. Je hodně takových co to dělají jen pro to aby měli povolenku zadarmo,ale už jsem poznal i takové co to dělají pro správnou věc. Ale je pravdou že jsme malí páni,zadržíš povolenku,chytneš "rybáře" při prasárně, a nakonec zjistíš že se vše obešlo bez velkých postihů!! Sám jsem byl minulí rok zhnuset tím kolik je mezi námi blbů co napichnou na dravce malého kapra,jelce a dokonce i bolena! Sám letos verbuju pár řízných týpků na porybné ať se něco začne konečně dít. Ale neni to jen o nás,každý člen má právo zkontrolovat druhého rybáře a úplně v klidu na něj zavolat policii,a věřte že to funguje!! A v neposlední řadě musím říct že co jsem zažil profi RS,nerad bych měl něco v nepořádku sám. Je jich sice málo,ale to je zase ta otázka peněz,což já myslím že je nás tolik že by jsme jich ještě pár s poplatků zaplatili. A na závěr jen řeknu jedno,stoupající "krizí" je u vody stále víc masařů pro které je všecko co se hýbe k jídlu,a proto apeluji nejen na RS ale i na vás ostatní,nenechejme si ku..it něco tak krásného jako je Rybařina.

NKubalorenc - Profil | Ne 5.1.2014 18:55:56

Já se jen pořád divím jak tady každej píše že RS u vody potká jednou, max dvakrát za sezónu a přitom většina zdejších pisatelů je na ni vysazená jak pes na pošťáka. Fakt to nechápu. Já vesměs za tu dobu co vhytám nikdy s RS žádný problém neměl. Nikdy jsem ani u nikoho jiného neviděl, že by ten problém s ní měl ( pokud měl tedy vše v pořádku ).
Myslím si že spousta rybářů by si měla uvědomit, že RS ( dobrovolná ) dělá tuto práci ve většině případů zcela bezplatně, max tak za tu níže zmiňovanou povolenku. Ale zkuste si to přepočítat na peníze. Ta povolenka ani zdaleka nedosahuje toho co daní pánové projezdí jen v benzínu. A to nemluvím o tom že jedna vycházka zabere třeba 3 - 4 hodiny času, který by určitě mohl trávit jinak. třeba jako vy u vody chytáním ryb. O tom že můžou kdykoliv přistihnout nějakýho vyšinutýho magora co může udělat bůhví o ani nemluvě.
Pak tedy když podle vás je celá RS na hovno, tak ji zrušme a nechme to plynout tak jak to samo půjde.

Nhraji - Profil | So 4.1.2014 21:47:33

Sven >> možná i pod vlivem toho, co popisuješ, byly v MRS výbory MO a jejich kárné komise (u vás snad dozorčí výbory či jak) zrušeny a nahrazeny jednotnou svazovou Kárnou komisí, která projednává všechny přestupky. Kárný senát MRS je dokonce složen výhradně z osob právně vzdělaných, povětšinou soudců, tedy osob zběhlých ve výkladu práva a procesních věcech. Proto si považujeme každého RS, který dokáže svoje rozhodnutí dotáhnout až do konce, tedy potrestání viníka. Protože u nás žádné procesní pochybení neprojde.

NSven - Profil | So 4.1.2014 21:27:35

JaČ >> já bych zdejší debaty bral jen jako nezávazné, přátelské poplkání. Pravda, někdo to neunese ale s tím se už musí každý vyrovnat sám. Při posezení u pivka se jistě také všichni neplácají unisono po zádech ale také si nějaký ten opačný názor vymění.. někdy i pár facek.. ale i pak to opět spraví nějaký frťan...
Kdo chce, ten si z toho může něco odnést. Kdo nechce může přeladit na jiný kanál :-)
Pro mě osobně jsou podobné debaty přínosem. V řadě věcí mi MRK za ty roky otevřel oči, poučil a občas zbavil iluzí...

NSven - Profil | So 4.1.2014 18:58:59

Já bych navrhoval aby zkoužce na Rybářskou stráž, předcházela zkoužka ze schopnosti chápat psaný text.
Nebylo to tu pak jak u blbejch na půdě :-)

Nhraji - Profil | So 4.1.2014 10:39:46

medvěd >> on nechce věcné odpovědi, ty ho neuspokojují. Mu nestačí napsat, že MO dobře hospodaří, neutrácí zbytečně a peníze raději investuje do revíru. On by chtěl asi číst, že je to všechno podvod, korupce a ryby ve Svitavě jsou vymyšlené a peníze jsme ukradli z evropských fondů, nebo ještě lépe, získali je redistribucí múček a boilízů z ČRS.

NJaČ - Profil | St 6.2.2013 22:28:35

c.13 >> Těmito debatami o nesmyslnostech se opravdu dá RS vylíčit jako nekompetentní a nesvéprávná parta hochštaplerů a nepochopitelných individují.
Nenech se ale mýlit praxí. Je pořád ještě dost těch, kteří tlachání tady považují za ztrátu času a o to víc je potkáš v terénu jako neochvějné a nesmlouvavé a ti hrdinové, co tady do noci hoblují klávesnici a kape jim pěna od huby, jsou pak takhle malincí a jen zajíkavě blekotají omluvy.
A že jsem jich viděl!

Nc.13 - Profil | St 6.2.2013 21:44:58

Doba je taková nějaká divná....na jednu stranu se řeší pravomoci RS a když se někomu něco nelíbí hned má plnou hubu keců!....ale kde je autorita RS?!?!....dřív ,když někdo udělal pruser,tak pomalu chodil kanálama,měl ostudu a patřičně se styděl. Dnes když někoho klepne RS přes prsty,tak kolem sebe kope, vyhrožuje, mstí se, shání přes známé jak se vyhnout trestu a podobně....myslíte že je to v pořádku? Se pak nedivte,že RS není moc vidět...jim to za ty problémy nestojí,zvlášť když z toho v podstatě prd mají!

NJaČ - Profil | Út 5.2.2013 21:36:28

Mrknato >> Nechápu, co to tady zas meleš za moudra. Už jednou jsem ti napsal, že mě žádný velitel neorganizuje a zodpovídám se jen svému ustanoviteli.
To, že mě může Svaz kdykoli sestřelit, jak jsi mi připomněl někdy před čtrnácti dny, moc dobře vím a taky s tím počítám.
Jestli mě považuješ za LM je mi totálně jedno a pokud spoléháš na to, že jsem "zaplaťpánbůh" neozbrojen, tak se mýlíš.
To ale není to podstatné.
Podstatné vidím v tom, že pokud se tady vytvoří komunita, která současný stav vidí jako neetický, nebo odporující všeobecnému přesvědčení.
Pokud to vytí vlků dosáhne takové intenzity, že se ti první v řadě doopravdy osmělí.
Pak je výhled, že opravdu dojde ke změnám
Můžeš se ve svých paragrafových kreacích rýpat jak chceš, ale ty tvoje výroky jsou lautr stejně platné, jak dvojznačná a nesrozumitelná nařízení našich zákonodárců.
Nevím, co chceš, ale kdyby jsi chtěl něco změnit, hledal bys cestu jak,
ne příčinu proč.
Až si na tohle odpovíš, tak mi zas napiš. Tady a veřejně. A uvědom si, že nás sleduje několik set očí.

NCZ - Profil | Út 5.2.2013 20:04:31

Rybářská stráž je od toho aby jste Vy HOVADA dodržovali pravidla Rybářského řádu a místních výjimek.......Já po vás ten bordel uklízet nebudu,byť je to v řádu! Petrův Zdar!

NSven - Profil | Po 4.2.2013 20:30:46

Stanley88 >> Samozřejmě nikdo neschvaluje "nenežranost" některých takyrybářů
ale veřejně to kritizovat, si úřední osoba, v tomto případě Hobytek, nesmí dovolit..
To, oč v této debatě běží je, že neustále má řada členů RS tendenci improvizovat a vnášet do výkonu služby své představy a pocity.
Povinnosti a oprávnění RS striktně vymezuje zák. 99/2004 v § 16 a 17 a vše nad jejich rámec je v rozporu s platnou legislativou
RS tedy nemá např. ani právo komentovat nebo odsuzovat jednání držitele povolenky, pokud se pohybuje v v rámci zákona, vyhlášky a BP.
Jinak se nehneme z místa.
Jak může RS kontrolovat a případně postihovat přestupky, když není schopna uhlídat
ani sama sebe ?

NKubalorenc - Profil | Út 1.7.2014 8:26:18

Víš co? já se tebou nenechám strhnout do nesmyslné debaty o houně. Tím bych ti udělal totiž strašnou radost, protože tady většina lidí zjistila, že s tebou debatovat nemá smysl. Ty si o tom můžeš myslet svoje a já taky.
Měj krásný prosluněný a ničím nerušený den :-)

Nkakr - Profil | Pá 27.6.2014 21:21:55

petr999 >>
Mohl bys sem dát odkaz, případně offis foto na kterém je RS s pouty za pasem??
Nebyla to náhodou nějaká recese?
Jinak pouta za pasem může mít každý i ochranka v hypersuper ,která nemá ani statut osoby úřední...

Ještě si na závěr malinko rejpnu, pokud platí že jsi ročník 1982 (karta) tak jak víš jak se chovala za komančů VB?? Z filmu či literatury??

Nlipenak - Profil | Ne 2.3.2014 22:02:13

PETLOV >> pokud jsou jasně vytyčeny hranice chráněné rybí oblasti ,nesmí lovící rybář provozovat rybářské právo v této oblasti / nesmí do této oblasti nahazovat / , pokud bude sedet těsně na hranici tohoto pásma , musí mít nastražené pruty mimo chráněnou oblast. Řeší to Zákon 99/2004 hlava 2 ,paragraf 5 /chráněná rybí oblast /

NKrouzič - Profil | Po 6.1.2014 9:03:05

REX65 >> ano, ani já neměl při kontrole rybáře s platnými doklady problém i když to byl třeba přestupce, je to samozřejmě otázka rozdílných okolností a lidského faktoru. Jsem si jist, že člen rs by měl být nad věcí a kromě vědomostí by měl vystupovat jako veř činitel se slušností vůčikontrolovanému. Pokud neví co se v daném revíru smí a nesmí, tak by kontrolovat vůbec neměl, může si uříznout tak akorát pořádný kus ostudy, přinejmenším.

Nmik UTD - Profil | Po 6.1.2014 8:25:03

Kubalorenc >> Nevím proč, ale zřejmě dělají něco co by asi dělat neměli.Měl jsem namysli ty kteří vypráví jak příště potkají RS a pošlou jí do prd..e a nebo hodí do vo dy a další velkohubé poznámky co mají mezi ostatními rybáři. Vždy se snažím dělat kontrolu , bavit se s lidmi v přátelském duchu. Nemužeme přeci brát to že každý rybář je "pytlák". Jde o prevenci aby rybáři věděli že kdykoliv ta kontrola může přijít ne o buzeraci či něco jiného.

Nb.gun - Profil | Ne 5.1.2014 20:22:54

bundesfer >> U lidí, jako jsi ty, je zcela evidentní, že povolenky k lovu ryb jsou vydávány osobám, které jsou k lovu ryb naprosto nekompetentní. Doporučuji ti otevřít si na stránkách rybářského svazu předpisy upravující lov ryb a začít studovat. Až nastuduješ, můžeš se vrátit zpět a podělit se o to, co jsi se dozvěděl. Do té doby nemá cenu, abys tu šířil své smyšlenky, které se absolutně nezakládají na pravdě.

Nb.gun - Profil | Ne 5.1.2014 16:24:15

bundesfer >> Když se vrátím k tvému včerejšímu příspěvku, ve kterém ses vysmíval staříkovi ve funkci RS a zhodnotil jeho výkon jako "za vyliž prdel".

Zákon o rybářství a jeho prováděcí vyhláška stanoví, že v MP rybářském revíru si osoba provádějící lov může přisvojit nejvýše 7 kg ryb, kdy v těchto 7 kg úlovku mohou být nejvýše 2 kusy vyjmenovaných druhů ryb a 3 kusy ryb lososovitých, pokud se v daném MP revíru vyskytují. S tím, že denní lov končí ulovením a ponecháním té ryby, jejíž hmotností právě 7kg limit naplní či překročí. Převedeme-li si to na modelovou situaci, dle zákona to vypadá takto:
Při lovu na MP revíru si ulovím a ponechám kapra o hmotnosti 2 kg a lovím dál. Ulovím pstruha o hmotnosti 0,5 kg, ponechám si jej a lovím dál. Ulovím a ponechám si druhého 2kg kapra a pokračuji dále v lovu. Následně si ponechám další 2 pstruhy, každého opět o hmotnosti 0,5 kg. Tímto jsem sice vyčerpal zákonem daný limit 2 ks vyjmenovaných druhů ryb a 3 ks ryb lososovitých, nicméně celková hmotnost mého úlovku činí pouhých 5,5 kg. Tudíž mohu stále pokračoval v lovu, neboť jsem nepřekročil denní maximum v podobě 7 kg. Následně si ponechám třeba ještě 2 ks okouna, každého o hmotnosti 0,5 kg, a završím to 4 kg amurem. Teprve tímto amurem jsem překročil denní hmotnostní limit a až po jeho přisvojení jsem povinen denní lov ukončit.
Tato zákonná úprava bývá někdy dále rozvedena v BP, kde si uživatel revíru stanoví další omezení (např. že si osoba provádějící lov smí v denním úlovku ponechat pouze 1 ks kapra, že ponecháním druhého kusu vyjmenovaného druhu ryby denní lov končí apod.). V Bližších podmínkách Jihočeského územního svazu, jehož jsi předpokládám členem, však žádné takové další omezení ze strany uživatele stanoveno není. Tudíž platí zákonná úprava rozvedená v modelové situaci. Takže tebou vysmívaný stařík měl v tomto pravdu a tys svým příspěvkem jen prokázal, že neznáš pravidla rybolovu.
Nyní se tedy můžeme zeptat, čí výkon nakonec ve skutečnosti stál "za vyliž prdel" - staříkův, nebo tvůj?

NMrknato - Profil | Ne 5.1.2014 13:58:51

Krouzič >> Jak jistě víš, tak zákon 99/2004 v §16 dává oprávnění RS, aby kontrolovala oprávněné k lovu, zda tak činí způsobem, který umožňuje tento zákon. Tento zákon pověřil prováděcí předpis, aby stanovil některé podrobnosti. Tedy tyto parametry jsou od r.2004 známy. Současně ale umožnil uživateli, tedy tomu, kdo má dodržovat ustanovení tohoto zákona a plnit hospodaření na revíru tak, jak mu bylo dekretem stanoveno, aby v povolence případě stanovil bližší podmínky lovu (BP) . Tyto BP nikdo legislativně neschvaluje, neřeší ani se tak neděje na úrovni rybářských orgánů, zda a do jaké míry se týkají rybolovu a co upravují. Přeci není možné, aby si sám uživatel měnil parametry VRP povolené v dekretu (lovné míry ryb, hájení ryb, rybolovné způsoby, popis revírů). Co by mohly BP řešit uvádí příloha vyhlášky č.197/2004 v příloze č.7.

Současně je dobré se podívat do §13, odst.7) zákona 99/2004, co je osoba provádějící lov povinna mít u sebe. 1) RL 2) povolenku 3) případnou doklad o udělení výjimky dle odst. 4) a 5) tohoto paragrafu. Tyto výjimky se týkají zákázaných způsobů lovu. Tedy i lovu ryb hájených, nebo ryb, které nedosáhly nejmenší lovné míry. Zákon 99/2004 dává RO další možnosti k udělení vyjímek, dle §11, odst. 2), ale k nim chybí prováděcí předpis.

Když to shrnu, tak tam kde BP mění lovné míry, rybolovné způsoby, které stanovil zcela jasně a plošně prováděcí předpis, tak bych k tomu měl mít jako rybář nějaký doklad o udělení vyjímky (§13 odst.7), jak říká zákon. BP samy o sobě nestačí. BP mohou být v povolence dokladem o udělené vyjímce s uvedením č.j.. Takových výjimek je mimimum, ale počty BP měnících míry, způsoby lovu a hájení nekontrolovaně rostou.

A z toho tedy vznáším námitku, že RS by neměla za uloveného a přisvojeného kapř 35cm, když BP bez vyjímky říkají 40cm, zadržet povolenku a řešit přestupek. Tím samým problémem je omezení rybolovných způsobů, a hájení ryb bez vyjímky příslušného RO. Tyto vyjímky jsou možné, ale zřejmě by je RO neudělil (důvody jsou k další diskusi) a tak to uživatelé řeší po partyzánsku BP. Na toto by měla také dohlížet RS a zákon jí to ukládá jako povinnost v §17 odst.1 pís.c). Pak ale dochází ke střetu se zájmy zákona a uživatele. Proto mluvím o RS řízené MO jako o svazomilici.

Pak už vůbec nehovořím o BP typu zákaz parkování, táboření, rozdělávání ohňů, zákaz nosit při rybolovu košík či batoh, mít u sebe skleněmé nádoby, respektovat cedulky někoho jiného, než uživatele. Na dotaz Radě ČRS mně bylo odpovězeno, že takovéto BP jsou spíše doporučením a za BP dle zákona je považovat nelze.

No a pak je otázka, co na to RS? Bude plnit zadání MO (za povolenku grátis), nebo bude nestranná a kontrolovat pouze to, co stanovil zákon, vyhláška, vyjímky RO a BP tákající se rybařiny, které nějak už neřeší legislativa. No a že uživatel nemusí mít vždy navrch, je dokladem zápis z XII.2013, jednání Rady ČRS.

Nnofish - Profil | Ne 5.1.2014 0:11:44

Krouzič >> Jo a teď si ale vezmi, že spousta členů RS si tohle neuvědomuje a myslí si, že jim svaz pomůže, když se něco stane.... U nás si do bločků opisují jména, MO odkud jsi, někteří i bydliště, jestli to dobře chápu.
O "pánech v praze" mi zas nemusíš vyprávět. Oni si taky umí vykládat právo po svém a některé dotazy raději ignorovat. Nebo nevím jak si vysvětlit když někomu nestojíš ani za "doprdeleposlání".
Osobně bych se bez asistence policie do ničeho radši ani nepouštěl. Je pravda, že hromada věcí jako třeba podmírový kapr bude směšná, ale má to i "výchovný charakter" ten příjezd policejího auta k vodě a kryješ sám sebe. I když chápu, že policic se nechce a má dost vlastní práce.
RS jako taková prostě moji občanku uvidí jen když slušně poprosí a neexistuje, že mu ji dám do ruky. POkud si budu jistý že mi zadržel povolenku neoprávněně, klidně zavolám policici, alespoň se vyzkouší, co se stane. Když něco provedu, budud držet hubu a krok, je to přirozené.

NKubalorenc - Profil | So 4.1.2014 23:28:32

Je to až poslední odstavec: a doufám že teď už v tom budou mít všichni jasno a nebudem se hádat jak blbečci.

www.epravo.cz/top/clanky/obcansky-prukaz-a-prokazov​ani-totoznosti-32411.html

NSven - Profil | So 4.1.2014 20:45:35

hraji >> tak to ti učitě dávám za pravdu, že z MRK-plkání, těžko na cokoli usuzovat. Ovšem já se setkal často s takovým amatérismem bohužel i v realu.

Za nejhorší na tom považuji fakt, že pokud taková RS, která zhusta bývá i členem výboru MO, zadrží povolenku, bývá přestupek řešen na mistní úrovni. Tedy mám na mysli v ČRS.
O úrovni právního povědomí a znalosti rybářské legislativy místních funkcionářů si také netřeba dělat iluze... Že jeden kamarád druhého nepodtrhne, je rovněž nabíledni. Dokonce je běžným jevem, že výbor MO nadiktuje kárnému orgánu I.stupně svou vůli řešení.
Rovněž fakt, že na vydání povolenky nemá člen právní nárok a to ani po splnění všech předepsaných povinností a tedy je čistě na libovůli této party kamarádů, zda ho spláchnou nebo nebo nechají žít...
"Přehmaty" funkcionářů MO jsou rovněž ze známých důvodů nepostihnutelné. Tedy je to jakýsi začarovaný kruh , či spíš mlýnský kámen, který vzpurného člena semele, kdy si vzpomene...
Jak známo, interními záležitostmi občanského sdružení, tohoto rázu, se žádný soud zabývat nebude.
Tedy i proto mě nenechává v klidu, sebemenší pochybení RS v tomto směru.


NREX65 - Profil | So 4.1.2014 20:19:51

Prokázání totožnosti vyžaduji vždy pokud to není osoba kterou znám , protože by jinak na jednu povolenku a jeden rybářský lístek mohlo chodit půl vesnice poctivý rybář s tím nemá žádný problém a pokud nechce totožnost prokázat je podezřelí z přestupku a totožnost musí prokázat v případě že odmítne volám 158 a požaduji součinnost policie

Nb.gun - Profil | So 4.1.2014 19:49:34

dun >> Jednoduše, vyzveš osobu k prokázání totožnosti. A pokud bude mít RS za to, že způsob prokázání ze strany kontrolovaného je nedostatečně průkazný s ohledem na okolnosti a důvod kontroly, může ho vyzvat k dalšímu doložení uvedených údajů, případně poté požádat o součinnost PČR a nechat dotyčného tzv. ztotožnit.

Nb.gun - Profil | So 4.1.2014 18:26:47

computerfish >> Zákon by měl dodržovat v první řadě právě ten, kdo má v popisu "práce" dohlížení na to, aby byl jinými dodržován. Kde je hranice toho, co všechno může orgán v zájmu konání dobra porušovat?

NJaČ - Profil | So 4.1.2014 18:14:16

kanarek >>
Jo, s tím se setkávám na každém kroku.
Porybných je dost, ale většina ani neví, co má vlastně dělat.
A když nedělá nic, tak se taky nic neděje.
Nemá za to žádný postih a odvolat RS je doopravdy kumšt, protože to musí udělat zřizovatel a většinou na popud uživatele revíru.
Uživatel by se ale připravil o papírové místo, které je ze zákona povinen ustanovit.
Zřizovateli je to naprosto jedno - čím více činných porybných, tím větší problém.
Bez těch přešetřováních hlášenek o přestupcích, dohledávání osob, kterým není co vzít a jednání o kárných opatřeních, by se jim žilo o mnoho snáz. :-)))

Nb.gun - Profil | So 4.1.2014 18:05:23

computerfish >> Tady nejde o něčí domněnky, tady jde o to, k čemu je ze zákona oprávněna. Může se domnívat, co chce, ale pokud se to netýká "náplně její práce" stanovené zákonem, tak jí je do toho putna. RS jako úřední osobu má zajímat, zda je povolenka platná pro onen revír. To, zda někdo prodal nečlenu povolenku pro člena, tudíž výrazně levnější, je interní záležitost občanského sdružení (po novu spolku), a to má mít nastavené takové kontrolní mechanismy, aby odhalilo neoprávněné vydání ceniny.

NPavouk‌ - Profil | So 4.1.2014 11:54:14

místní brepta zde porad stejne nesmysly píše nekdy od roku 2007, mozna kdyby 1% svych plku smeroval tam kde by se jeho pripominkami mohli a treba i meli zabyvat tak udela lepe a hlavne smysluplneji, ale to nedela.. proc asi..

NWright - Profil | So 4.1.2014 10:34:26

Mrknato >> použiji slova klasika: "tahleta tvoje hra na chytrýho nemá vítěze, Kamile! Ale ty to dobře víš" Troška sebereflexe by nezaškodila.

Nkakr - Profil | So 4.1.2014 10:17:00

Mrknato >>
Zase jen žgryndáš......

Nmedvěd - Profil | So 4.1.2014 9:42:47

Mrknato >> a proč rozbíjíš Mrk?.Začni rozbíjet bezpráví,nezákonnost a všechno o čem jsi přesvědčen že není správné a do čeho tady naprosto platonicky tolik roku bušíš

Nkakr - Profil | So 4.1.2014 9:18:53

Mrknato >>
Stále kvoká, stále kvoká........

Nkakr - Profil | So 4.1.2014 9:07:48

Mrknato >>
Zase jen žgryndáš.......

Nkakr - Profil | So 4.1.2014 9:03:51

Mrknato >>
Zase jen žgryndáš.......

NLouda - Profil | Pá 3.1.2014 23:18:18

voda12 >> ano dělám to zadarmo,ryb je dost pokud je umíš chytit a to že tě nekontroluje RS neznamená že tě nevidí co děláš

Nlikin - Profil | St 6.2.2013 19:22:58

Pro Mrknato :
Velice by mne zajímalo, kdy při tvé frekvenci psaní zde na mrku bereš čas, na prosazování tvých teorií a doporučení v praxi.
Obávám se, že se jedná jen o klávesnicovou onanii profesionálního diskutéra všech témat, lidově řečeno o nevyžádané výkřiky do tmy.
Jo smutno je kazateli bez obecenstva v reálu že .....

Ndun - Profil | Út 5.2.2013 21:47:23

kakr >> :-)


Kolik dní přibližně trvá VČS v Pardubicích?

Nhraji - Profil | Út 5.2.2013 8:27:51

petr616 >> víš, s naprostou většinou těch pasivních máš společné právě to vymlouvání se na: kdyby byla šance na ....
Ta šance tu samozřejmě je, ale ty máš dost výmluv na to, abys tu šanci nevyužil.
Jeden můj předchůdce ve funkci předsedy mi kdysi řekl: "Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody." A já mu zpětně musím dát za pravdu. Nejhorší jsou takoví, co dokážou dvacet minut psát důvody, proč zrovna oni nemohou ...

Npetr616 - Profil | Po 4.2.2013 21:10:06

Dneska sem byl na MO, ja si proste nemuzu pomoct, ale uprime, co od tech lidi cekate? Budme radi ze tam vubec neco v te vode plave, ze aspon jednou za 200 vychazek prijde nekdo udelat "kontrolu", vzdyt ti lidi sou tam z uplne jinyho duvodu nez se starat jestli sou reviry plny velkejch nebo malejch ryb, nebo jestli se rad dodrzuje nebo ne, jestli nekdo kontroluje nebo nekontroluje, dokud budou chodit clenove s otevrenejma penezenkama tam se nezmeni vubec ale vubec NIC ! Tady nejde o ryby, o prirodu, o dodrzovani radu, o nic s timhle spojeneho, jde o kseft a prachy, dyt se na to podivejte kdo tam sedi, tem uz sou nejaky ryby uplne u zadele...

Nnofish - Profil | Po 4.2.2013 20:56:28

Sven >> o nevysvětlíš.... Ne lidem školeným svazem k tomu, aby "brali povolenky za dělání špatného jména svazu"... Vyprdni se na to :-)))

NJaČ - Profil | Ne 3.2.2013 21:41:25

karlak >> Ty jsi mi teda fakt chytrolín!
Nechápu, naco tu RS vlastně máme, když nic neumí a nic nedodržuje, jen buzeruje a prudí a dělá se chytrou a zajímavou.
Takový názor bych čekal od desetiletého děcka.
Víš vůbec, jak RS funguje a jaký má vliv na tresty přestupníků, které zdokumentuje?
Aspoň si to někde přečti, než sem budeš dávat ty své skvělé zápisy.

NSven - Profil | Ne 3.2.2013 20:50:24

hobitek >> ano s tím bych souhlasil a navíc bych mu přidal vyloučení ze Svazu :-) Ale stále mi tam nepasuje ta policie...
Jediný důvod proč ji volat, je její podpora při odmítnutí prokázání totožnosti, nebo odmítnutí předložení RL a povolenky. Určitě ne kvůli nadlimitnímu nebo podměrečnému úlovku.
Pro zahájení jednání kárného orgánu, stačí výpověď RS, příp. svědků.

Nlada78 - Profil | Ne 3.2.2013 20:23:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jak to tady tak pozoruju,nápadů jak vyzrát na pytláky je tu poskrovnu-zato jak vydrbat se zákonem,RS a BP je tu čímdál víc.

Nkarlak - Profil | Ne 3.2.2013 20:14:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

RS ma povest jakou si za dobu sve existence vybudovala a to spatnou sama absolutne nedodrzuje sve povinnosti a ve vetsine pripadu skutecne buzeruje na malickostech misto normalniho lidskeho pristupu timto se nezastavam pytlaku ani blbum kteri berou podmirecne ryby a podobnych pripadu ale je fakt ze lide kteri tuto funkci vykonavaji ve vetsine pripadu ji prave zneuzivaji at uz z neznalosti predpisu ci umyslne aby ukazali jak jsou dobri

Nnofish - Profil | Ne 3.2.2013 18:43:05

tuzemak >> hele pozor na to. Lidi co jsou pro ryby schopní udělat cokoli už jsou zase pro svaz na nic. To se pak moc ptají a moc do všeho kecají, moc jim to myslí... :-)
Jednoho takového člena RS jsem měl možnost poznat. Člověče, divil by ses, jak je mezi jinými členy RS neoblíben. Přitom mi připadal jako docela poctivý a slušný člověk. Jen nezná kamarády, nehlídá si jen "své" revíry, prostě všem jedním metrem- co vím.
Takhle by to teda mělo fungovat, ale pozor, ono to není zrovna něco, co by se lidem líbilo.

Nlipenak - Profil | Ne 3.2.2013 18:15:25

jany77 - >> nezlob se kolego ,,nedostatečně trestá rybáře,,, RS nemá právo trestat rybáře , RS pouze zadrží povolenku za přestupek vůči zákonu 99, vyhlášce 197 a BP .. Trestat /kárné opatření/ může jen dozorčí komise místní organizace.

NMrknato - Profil | Čt 23.10.2014 9:35:24

kakr >> Karle bacha, mik je WaM RS, tak aby ti nerozhodila kecky prde......

Nhraji - Profil | St 22.10.2014 21:10:06

MarcAndres >> vážený kolego, já vám nastíním, jak to chodí v reálném světě na běžném dobře zarybněném revíru. Je běžné, že polovina lovících je z jiné organizace. Těch domácích jsou 3 000. Opravdu si myslíte, že je RS může znát? Ano, může znát 100, možná 200 rybářů, ale co těch zbývajících 2800 vlastních a tisíce "cizích"?
Na revíru je za rok bezmála 20 000 docházek, z nich polovinu mají rybáři z jiných MO.
A těch skutečně aktivních RS je jak do mariáše. Možná na pauzírovaného.
Navíc, a to je asi nejzajímavější, povolenky bereme hodně často právě těm, co známe, protože je známe a víme, že dělají neplechu. Nikdy si nemůžete říct, že někoho nebudete kontrolovat. Protože dnes si dovolí pytláci lovit v pravé poledne na rušném místě, kde projdou stovky lidí.

NMalda512 - Profil | St 22.10.2014 14:50:52

tuzemak >> tuzemak - ® St 22.10.2014 14:44:55
Líbí: 0 Nelíbí: 0
Malda512 >> už sis vybral???? nehodlám si psát sněkým,který mě uráží,chápeš to???



Tady jsi se ukázal :::: celou dobu tady neřešíš žádné urážky ale najednou jak tě někdo dostal do kouta tak se nato začneš vymlouvat. je zjevné že nemáš žádný argument . Prostě sis krásně naběhl. Ha aha aa a

Ntuzemak - Profil | St 22.10.2014 14:49:53

Malda512 >> já tu nikoho nejmenoval,vidíš tam někde,že píšu Malda má dutou hlavu?ty patříš jinam,do ignoru nééé,já a dostal od tebe na frak?neblázni,sám tomu nevěříš...

NMalda512 - Profil | St 22.10.2014 14:48:57

tuzemak >> mě to je jedno... ty ses tady ponížil svou neskutečnou touhou to někomu nandat a přitom jsi to byl ty kdo utíká z boje jako zbabělej pes,.. ne já. ty tady něco kritizuješ a nemáš k tomu žádné pádné argumenty.
Dej si mě to ignoru aby jsi nemusel všem dotyčným ukázat jak jsi dostal na frak.

NMalda512 - Profil | St 22.10.2014 13:16:23

tuzemak >> ... uklidni se. Debila ze sebe děláš ty sám. Nikdo tě neuráží.
Píšeš dokola o něčem a nemáš ani nejmenší potuchy oco jde. Chápu, že je to pro tebe asi normální. myslím, že debata je u konce. Protože jsi omezenec který nedokáže pochopit význam slov jako jsou .... podstata věci.... učel na kandidátce .... smysl volebního programu.
když tady vyskakuješ a hážeš rozumama tak mi napiš co je na volebním programu špatně ?? jsem zvědavej na co se vymluvíš.
PS : mohl bych ti napsat proč jsem byl na kandidátce já a proč je volební program tak strohý. Ale to by jsi se musel normálně zeptat. Takže když tady meleš hubou tak nám zde napiš tvé informace. já ti je bud potvrdím nebo vyvrátím. Myslím, že zde bude víc lidí které to bude zajímat

NGloton - Profil | St 22.10.2014 12:34:44

Všichni jsou blázni, jen Malda512 je letadlo :-)))

NMalda512 - Profil | St 22.10.2014 12:16:08

tuzemak >> co tady ty lamo pořád plácáš o soudnosti ? Píšeš tady své výmysly které se ti urodili v hlavičce a nevíš vůbec podstatu věci. Až ji bzudeš vědět tak ji sem napiš . Pak se můžeme bavit o něčem o čem zatím nic nevíš,. Tohle tvé planné žvachtlání dokola se opakující a popisující něco co nedává logiku a už vůbec se nezakládá na právě nebudu dál komentovat. Až budeš mít pádnou otázku a argumenty tak budeme o tomto debatovat dál.

NFRANK71 - Profil | Út 21.10.2014 19:05:50

Kubalorenc >> sice je mě do vašeho sporu prd, ale celkem by mě zajímalo z čeho čerpáš vědomosti?

NMalda512 - Profil | Út 21.10.2014 17:27:46

tuzemak >> kašlu na tebe. ještě by jsi se zde rozbrečel

NMalda512 - Profil | Út 21.10.2014 17:20:59

tuzemak >>´ Tebe nechci vidět ani střízlivého. Protože pak bych si to musel hodit.
Mám své zdroje alkoholiku. A je mi jedno zda jsou pravdivé.,

NMalda512 - Profil | Út 21.10.2014 17:17:14

tuzemak >> Jen se vykecej. Až skončíš tak si to běž hodit :-)))))
Jo...... alkoholiku
Můžeš nám zde popsat do jaké politické strany se tady někdo sere ? Asi nemůžeš vid ? Ale jen dál plácej ... stejně to nikoho nezajímá.

NLadineeek - Profil | Út 3.6.2014 19:32:42

mik UTD >> ?

NKubalorenc - Profil | Út 3.6.2014 18:41:22

petr999 >> jasne. Do kriminalu pujde za to ze veme nekomu papiry. Moc sledujes americky filmy se mi zda. A kdyz uz mas takovy povedomi o tech pravech. Vis kdo je zodpovedny za skody zpusobene rskou pri vykonu funkce?

NKubalorenc - Profil | Ne 1.6.2014 20:09:39

petr999 >> Ty seš takovej ten typickej hrdina za klávesnicí že? ale až bude RSka držet papíry v rukách, tak budeš táááááákle malinkej.
Takových už bylo. Vyhrožovali soudy a kdečím a stejně prd. By mě zajímalo jak bys vyčísloval to odškodnění. Je vidět že o tom víš úplný kulový a akorát plácáš blbosti. Možná by ti je tak vrátili, ale s rychlostí naších soudů by sis ten rok asi už nezachytal.

Nnofish - Profil | So 31.5.2014 9:51:26

tuzemak >> Cedulka o hájení je jedna věc. Pokud budou všude okolo revíru, abys ji něpřehlédnul, ok. Taky je o ní v BP psáno, i o tom hájení.
Ale u nás dali do BP, že máš povinnost se řídit úṕravami na cedulích a webu. Cedule vidět nemusíš, třeba na velkém revíru, to prostě nejde a internetové připojení fakt není povinným vybavením k kovu ryb.

Npetr999 - Profil | So 31.5.2014 2:36:50

Pokud neni onen zakaz ci omezeni primo napsano v popisu reviru (ktery kazdy dostane), tak me prakticky nemusi zajimat. Stejne tak oznameni na nejakejch www strankach - nikdo nema za povinnost vlastnit pocitac/internet nebo tesne pred tim nez jde k vode onen web procitat, zda tam nahodou nekdo pred 5ti minutami nejake omezeni nenandal..

Npetr999 - Profil | So 31.5.2014 2:20:10

Kubalorenc >> Nic ve zlym, ale neprijdu.. a pokud ano, tak mi budou nakonec s omluvou (a odskodnenim) vraceny :-)
A opakuji znovu = "zadnou ceduli jsem nevidel, zadne jsem si nevsiml".. a kdo vi jestli tam vubec nejaka byla, kdyz jsem sel zrovna okolo. Co kdyz ji treba nejakej vtipalek jen na par minut sundal nebo necim zakryl? Nebo co kdyz jsem prichazel k ony vode jeste/uz za tmy?? A soudit se se mnou muze treba celej CRS. Uz pri prvnim soudnim stani vyhraju. Cedule/znacky jsem povinen sledovat prakticky jen jako USP ty dopravni na VK/silnici, rozhodne ne nejaky amatersky vyrobeny neosvetleny tabulky nekde v krovi u rybnika.. Ostatne podobny na tiskarne tisteny a posleze zaigelitovany tabulky si muze vyrobit a dat k ceste u plotu svyho pozemku prakt. kdokoli - treba "pruchod se strakatymi psy zakazan pod pokutou 5.000.000Kc" :-).. Taky to budes respektovat? Tot vse..

NKubalorenc - Profil | Po 28.4.2014 20:09:53

martas007 >> Tak teď jsi tomu cirkusu nasadil korunu :-D

Nb.gun - Profil | Út 7.1.2014 0:11:43

bundesfer >> Říká se, že každá manéž má svého klauna. Už několik dní usilovně pracuješ na tom, abys v tomto případě jím byl právě ty.
Cos tu zatím předvedl? De facto jsi člena RS za poskytnutí informace v souladu s předpisy označil za blbce, rozhodil jsi tu spousty vykřičníků, opakovaně vynesl své kategorické (ne)pravdy, okořenil je peprnějšími výrazy...
Dovol mi prostý dotaz - otevřel sis konečně od té doby, co tě tu mnozí opakovaně upozornili na to, že nemáš pravdu, onu knížečku, kterou jsi obdržel společně s povolenkou, a začetl se do ní?
Vážně ti nepřijde divné, že tě tu tolik lidí opravovalo, nezačal v tobě hlodat červík pochybností, zda by to přeci jen nemohlo být jinak, než se tu snažíš prezentovat? Anebo jinak - nevzbudilo to v tobě touhu najít v pravidlech rybolovu tebou obhajované formulace, ty sem pak jako argument na podporu svých tvrzení překopírovat a s plnou parádou tak těm staříkům dokázat, že máš pravdu ty a nikoliv oni?

Nlipenak - Profil | Ne 5.1.2014 20:39:42

bundesfer >> kolego nastuduj si řády at víš co je ušlechtilá ryba , amur tam jistě nepatří ..

NMrknato - Profil | Ne 5.1.2014 19:18:42

mik UTD >> Na Macháči, viď? Kolipak jsi jich tam sebral? A kolik k smrti vyděsil?

NMrknato - Profil | Ne 5.1.2014 19:11:31

Kubalorenc >> To máš pravdu a já si takové RS vážím, protože je pro rybolov nezbytná, stejně jako rybářský hospodář. To ale končí tím, proč některá RS, usuzuji tak z příspěvků zde na MRKu, říká a tvrdí něco jiného, než říká zákon a z konání v praxi, kde upřednostňuje BP vyvzdorované MO a tím neplní to, k čemu je určena.

Jen malý příklad. Když ti bude chtít neomalená RS vlést do auta a ty s tím nebudeš souhlasit a zabráníš tomu násilím, je každopádně problém, pro oba. Taková RS ztácí ochranu zánonem a statut RS, osoby úřední, ale i tak přijdeš pravděpodobně o povolenku a možná tě vyloučí ze svazu pomocí KK MO, i když jsi bránil své soukromí a důstojnost a neporušil zákon.

NMrknato - Profil | Ne 5.1.2014 18:59:35

Krouzič >> Coby, kdyby. Vztahy mezi ÚS, Radou a jednotlivými MO jsou "velmi různé a různě vřelé".
Už jenom pokusy o omezování úlovků, různé v různých svazech, mají dopad na přísun různých peněz z CS rybolovu. No a pak někteří zdražují povolenky a jiní je mají poloviční. A pak si někdo stěžuje a chce změny statutu CS rybolovu.....

NMrknato - Profil | Ne 5.1.2014 18:39:59

yvana >> Souhlasím. Pokud máme společný rybolov, tak by měly být stejné i podmínky pro tento rybolov a pokud se má něco, někde nutně řešit jinak, tak vyjímkou toho, kdo VRP povolil. Členská legitimace je majetkem svazu a co si do ní svaz napíše, nalepí, to tam má. To není věc rybáře, natož RS.

NLouda - Profil | Ne 5.1.2014 18:28:54

yvana >> ale já po nikom občanský průkaz nechci
já chci prokázání totožnosti co mně dotyčný předloží je na něm

Ntuzemak - Profil | Ne 5.1.2014 17:18:04

Louda >> jenom slovíčkaříš,ta fotka tam musí být,musí být přes ní i razítko MO,pokud tam foto nejní,je tato legitimace neplatná,už to jednou pochop,toto je jedna z povinností člena,bez fota ti legitimaci neudělají.

Ntuzemak - Profil | Ne 5.1.2014 17:04:08

Louda >> ta fotka tam musí být,pokud ju tam nemá,neměl správně ani dostat povolenku,RS určitě nemá právo po tobě požadovat občanku..

Nhraji - Profil | Ne 5.1.2014 9:32:25

kanarek >> kolego, ty si ale pleteš pojmy, RS nemá žádný nárok na to se podílet na chodu MO, to je zcela jiný píseček. Co se týče školení, ani to není věcí MO, žádný předpis jí to neukládá. Bylo by spíš věcí Územního svazu zajistit školení RS v nějakém masovějším měřítku, ale opět to žádný předpis neukládá.

Nb.gun - Profil | Ne 5.1.2014 0:29:13

Krouzič >> Pak si myslím, že by neměl být s focením rybářských dokladů problém. V případě úředního úkonu, při kterém je sepisován protokol, může RS pořizovat obrazové a zvukové záznamy v souvislosti s výkonem působnosti orgánu veřejné moci, takže by to mělo být v pořádku. OP se to ale, jak jsi upozornil, netýká. Nakládání s OP upravuje zákon o občanských průkazech, který dovoluje pořízení kopie OP jen s výslovným a prokazatelným souhlasem držitele, pokud to není upraveno jiným zvláštním předpisem.
Jen bych v této souvislosti podotknul, že právem pořizovat obrazový a zvukový záznam bez souhlasu RS disponuje i druhá strana, neboť RS nevystupuje jako osoba fyzická, ale úřední, takže se na ni nevztahuje ochrana a nejedná se o zásah do osobnostních práv.

Nnofish - Profil | So 4.1.2014 23:55:16

Krouzič >> no pro mě je směrodatné co řekne policista a ne svazový funcionář. Protože každý si určité věci vyloží dle své potřeby. Soudit je nebudu. Ale nemysli si, že jsem třeba pyláka v životě nechytil. A to Pak teprv sranda začíná, nějaké teorie o občankách a prokazování......

NBobertik - Profil | So 4.1.2014 22:40:35

kakr >> ne vidíš dobře: rozvádět to nemusím, většina diskusí s vámi dvěma končí tak, že všechny osočíte, že nic nevědí a pak hlavně pan Hraji, odmítne na kohokoliv reagovat. Ty, alespoň reaguješ, ale nikdy jsem nezaznamenal, že by si uznal, že se pleteš nebo by to taky mohlo být jinak, než si vykládáš.

Já jsem to podruhé nevyjádřil úplně přesně, ale trvám na tom, že osočujete jiné, že nic nevědí a jen vy máte pravdu, ne ve smyslu toho, že by někdo něco ukrad, jen jsou podle vás všichni úplně blbý, jen se jim to snažíte říct jinak.

NMrknato - Profil | So 4.1.2014 22:22:51

JaČ >> Těch Rulandů bylo asi víc, což? Když MÚ opere drzého čilimníka, bude to jen dobře, tady ti fandím.

Nhraji - Profil | So 4.1.2014 22:16:04

nofish >> v reálu je RS neřízená, proto funguje i v MRS tak jak funguje, z mého pohledu nedostatečně. Proto je třeba si vážit každé RS, která je aktivní a kontroluje.
Kdyby svaz skutečně RS řídil, bylo by to skvělé. Obávám se ale, že tohle se řízením nazvat nedá.

Ndun - Profil | So 4.1.2014 21:55:31

Krouzič >> :-))))

Nnofish - Profil | So 4.1.2014 21:54:26

Sven >> vrána k vráně sedá? Nebude to tím? :-)))

NREX65 - Profil | So 4.1.2014 21:39:32

Krouzič >> u dětí do 15 let je to problém mi u nich vyžadujeme foto v průkazu a při výdeji povolenky dávám razítko přes roh fota protože by si to klidné mohli půjčovát

NKubalorenc - Profil | So 4.1.2014 21:20:27

kdyby někteří zde přítomní nebyli ****** ( domyslí si každý sám ) tak by si v odkazu který jsem sem dal mohli najít, že občanský průkaz po tobě může chtít i ta poštovní doručovatelka, speditér a světe div se, ono je to v zákoně - v zákoně o občanských průkazech. A doknce ho může chtít i spousta dalších lidí uvedených v jiných zákonech. Ale to by si někteří zde diskutující museli přiznat chybu a to je zde pro některé MRKotlachaly nepřekonatelnej problém.
Takže naposled. Ano, občanský průkaz po tobě může RS vyžadovat. a můžete si tu mlít co chcete. a ještě dodatek. Nepředložení OP po výzvě příslušného orgánu může být postiženo pokutou do výše 20 tis.

NJaČ - Profil | So 4.1.2014 20:53:58

Krouzič >>
No jasně.
Ale mluvíme tady o kontrole rybářských dokladů a to jsou povolenka, rybářský lístek a podle MRS i průkaz člena, pokud je rybář členem.
Pokud je v těchto dokladech nejasnost, je zapotřebí ověřit ji podle dalšího dokladu.
Setkal jsem se s tím, že rybář lovil na oprávnění svého otce. Jmenoval se stejně a měl i stejné trvalé bydliště.
Teprve kontrola OP rozhodla.
Nemyslím si, že jsem postupoval nesprávně - odhalil jsem přestupek a o to přece šlo.
Tak na co si tady pořád hrajeme se slovíčky?

NPavouk‌ - Profil | So 4.1.2014 20:47:38

Krouzič >> a to jsi cetl kde? prokazat se muzes treba vojenskou knizkou, nebo sluzebnim prukazem...jde o to aby doklad vydal uradni statni spravy nebo obci a musí mit fotografii, mimo jine by takovy doklad mel mit i dobu platnosti ale to uz neni povinost

Nnofish - Profil | So 4.1.2014 20:41:57

Kubalorenc >> Lovící musí mít při lovu ryb u sebe platný členský průkaz s vylepenou fotografií a předloží ho společně s rybářským lístkem a povolenkou k lovu ryb kontrolním orgánům.

toto je bod č.18 z BP pro letošní rok. A to se loni ještě blbci (a to myslím vážně, to slovo, tohle už totiž není normální) dohadovali, jestli má být kulaté razítko přes fotku, nebo ne.

Nhraji - Profil | So 4.1.2014 20:17:13

Sven >> já bych si netroufl na základě diskuze na Mrku usuzovat na nic tak ošemetného, jako je nezákonný postup při kontrole. To bych si musel myslet, že celá řada lidí zde píšících jsou blázni. Moje dlouhodobá zkušenost je, že i ti nejhorkokrevnější debatéři se v reálu chovají jinak. A při kontrole u revíru zvlášť. Takže diskuzi na MRku přikládám menší než malou důležitost. V podstatě se tu dvě hodiny vedla přestřelka jen protože jeden psal o ČRS a druhý o MRS a nebyla vůle si to srovnat. A to má být seriózní podklad? Opravdu si myslíš, že po přečtení několika příspěvků od zuřivého geometra tady může rybář toužící po osvětě najít zrnko pravdy? Já už dávno ne.

NSven - Profil | So 4.1.2014 20:10:40

hraji >> s tvého pohledu snad :-) Ovšem já trvám na tom, že většina členů RS, překračuje ať už úmyslně či z nedbalosti své kompetence.
A to je špatně. Pokud vyžaduji dodržování zákona, musím jej ctít a dodržovat především sám.
Tato debata je důkazem toho, že i řada zde diskutujících členů RS se domnívá, že jim placka dává neomezenou moc improvizovat z pozice síly aniž by jim za to hrozila sankce.
Zatím chybí potřebný precedens ale věřím, že se dříve nebo později najde nějaký kos který to rozjede....

Nhraji - Profil | So 4.1.2014 20:07:16

Příště vyzkouším nový postup. Přijdu, představím se, upozorním kontrolovaného, že je průběh celé kontroly nahráván, a pak jej vyzvu, aby mi v souladu se zákonem prokázal totožnost. A uvidíme co se bude dít. Žádné napovídání, co má ukázat, jen suché konstatování, prokažte mi prosím totožnost. Již v loňském roce mi rybáři při kontrolách sami dávali svůj OP, i když jsem ho po nikom nechtěl. Dokonce si pamatuji na pytláka, který na žádost o doklady automaticky vytáhl OP, jiný doklad ani neměl. Bude tohle protizákonné? Co mrkoprávníci?

Ndun - Profil | So 4.1.2014 20:04:02

Sven >> Těžkej den?
Nepsal jsi zde moudra o porozumění psanému textu?

Nhraji - Profil | So 4.1.2014 19:56:52

Petan600 >> nosím průkaz RS spolu s odznakem RS na šňůrce na krku. Je to dostatečně viditelné?

Ndun - Profil | So 4.1.2014 19:56:11

b.gun >> Můžeš prosím stručně naznačit jak dostatečně důvěryhodně prokážeš kdo jsi bez dokladu s fotografií?Netrvám na OP,u Úkáček se spokojím s platným pasem...

Nkakr - Profil | So 4.1.2014 19:55:38

Kubalorenc >>
Z BP MRS.

VII. Povinné vybavení:
Oprávněný k lovu ve vodách mimopstruhových musí mít u sebe platný rybářský lístek, povolenku k lovu, Bližší podmínky výkonu rybářského práva a členskou legitimaci (pokud je členem MRS nebo ČRS).

Oprávněný k lovu je povinen mít při lovu vyprošťovač háčků (např. pean, obůstek, pinzetu, klíšťky), míru pro zjištění délky ulovených ryb.

Nhraji - Profil | So 4.1.2014 19:51:32

b.gun >> V MRS je na členském průkazu adresa. V ČRS ji tam nemáte, nemůžete porovnávat, RS v MRS může porovnávat. I na povolence je adresa. Pokud se liší, výslovně požádám lovícího, aby mi do záznamu o přestupku uvedl, na kterou adresu chce dostat předvolání na úřad k projednání přestupku. Pokud uvede špatnou adresu, v MRS si moc nepomůže. Co je na tom nepochopitelného?

Nkakr - Profil | So 4.1.2014 19:50:47

Petan600 >>
Copak RS porušila nanejtováním odznaku k průkazu RS??
Že by RŘ??

Nb.gun - Profil | So 4.1.2014 19:50:41

JaČ >> To naprosto vedle nejsem. A sám jsi ve svém příspěvku popsal zákonný postup, o OP v něm není ani slovo.

NKubalorenc - Profil | So 4.1.2014 19:48:59

Tak ještě jednou a naposled pro všechny kteří to nepochopili, nebo nechtějí pochopit.
Právo požadovat občanský průkaz má policie ČR a městská policie v zákonem daných případech a dále pak rybářská stráž, myslívecká stráž, stráž přírody, celní správa a jiné suběkty dané zákonem. Nevím co je na výkladu zákona tak těžké pochopit.
taktéž nikde není psané že po tobě RS může chtít členskou legitimaci a taky nikde není napsané že rybář ji s sebou musí u vody mít.
ale vidím že tady se jen nadává jak RS nic nedělá a když se vám napíše jak to má být tak máte jen plnou hubu keců a urážek a nic víc.
tady když chce někdo napsat jak to je podle skutečnosti tak si pak akorát vyslechne urážky. Pak se nedivte že na tad položený dotaz nikdo neodpovídá.

Nkakr - Profil | So 4.1.2014 19:45:45

b.gun >>
Ano je to problém orgánu, ale když orgán adresu nezjistí, tak hlášení spadne pod stůl a dacan z toho vyjde bez trestu.

Červené karty: Malda512, tuzemak