Sraz MRKu 2004, jaký byl?

- Roman Čejka

Sraz MRKu 2004 je úspěšně za námi. V pořadí již čtvrtý ročník se konal na 16ha nádrži v Ostrově n. Oslavou. Sjelo se celkově 78 chytajících rybářů, k tomu nějaký doprovod takže celkově se této akce zůčastnilo zhruba 85 – 90 lidí. Oproti Srazu MRKu 2003, kterého se zůčastnilo cca 55 lidí je to znatelný nárůst. Celý sraz provázelo převážně pěkné a slunečné počasí. V kombinaci s umístěním nádrže do malebného prostředí českomoravské vysočiny mezi lesy a políčky místních zemedělců to přispívalo k pohodové atmosféře během celého srazu.

Průběh jednotlivých dnů Srazu MRKu 2004



Pátek 27.8. - již od brzkého rána se sjíždějí nedočkaví rybáři na sraz. Já jako organizátor jsem tam dojel kolem 11-té hodiny a to už tam bylo cca 10 rybářů. Postupně se sjíždějí další a další rybáři, kolem vody rostou stany jako houby po dešti a naráží se první bečka piva. Někdo chce být blízko hlavního dění a tak si zabírá místo co nejblíže občerstvení u hráze, naopak někdo chce mít na chytání klid a tak vyráží ověšen bagáží někam dozadu na klidnější místa. Ti nejodhodlanější a nejzapálenější rybáři vytahují loďky s echolotem a vyrážejí hledat ty nejvhodnější lokality pro lov trofejních kusů. My s MM máme náš stan prakticky vedle chatky na hrázi v centru veškeré zábavy a tak s nějakými úlovky ani moc nepočítáme. MM umístil na naše místo tyčovou bójku, kterou si někteří již mírně pivem posilnění rybáři pletou s velkým anglickým splávkem. Během celého dne se loví převážně menší kapříci, plotičky a sem tam se podaří duhák. Do večera přijíždí velká většina účastníků a zábava se rozbíhá na plné obrátky. K večeři jsou párky a pivko. Objednaných 5 beček piva je vypito velmi rychle a tak se přikupují další 2, které vydržely do sobotního odpoledne. Diskuse se protahují až do brzkých ranních hodin a poté se ti nejvytrvalejší vracejí do svých stanů. Nemohu zamlčet Knechtových 10 koleček kolem našeho stanu, za neustálého škytání, než trefil do svého stanu. Páteční večer byl prostě „šmelc“!

Sobota 28.8. - jestliže byl pátek takový seznamovací a popíjecí den, tak pak sobota byla ve znamení chytání ryb a lehkého odpočinku. Na vodu vyjeli muškaři v belyboatech, plavačkáři i feedraři začali prokrmovat svoje lovná místa, kapraři si bójkama označili ty nejlepší fleky a vláčkaři si prošli velkou část revíru, aby zjistili chutě místní dravců. Muškař marfič objevoval krásu plavané s medvědovým 9m bičem a tahal na něj jednu plotičku za druhou, občas se spletl i kapřík. O jeho úspěších musel vědět kde kdo, každý úlovek přivítal zajímavým komentářem . K obědu se podával guláš, který byl nejen dle mého názoru opravdu povedený a kuchař by si jistě zasloužil pochvalu před nastoupenou jednotkou. Odpoledne za mnou přijela kamarádka, která evidentně zpestřila mužské části osazenstva celý sobotní večer. Dostal jsem se také odpoledne na pramici, se kterou jsem si projel celý revír a musím říct je to opravdu krásná voda, zvláště zadní část kolem přítoku připomíná divokou severskou přírodu. Zbytek odpoledne a sobotní večer nabral poněkud volnější tempo, ale i tak byla zábava výborná. Většina rybářů nabírala síly na nedělní sranda-závody,které startovaly v 8:00 ráno.

Neděle 29.8.- jak se už stalo pravidlem, tak nedělní dopoledne je na každém srazu MRKu ve znamení závodů, lépe řečeno takového „sranda-matche“. Žádné losování míst, každý si chytal tam kde chtěl a snahou bylo, aby si zachytal opravdu každý a také aby šanci na výhru měl kdokoliv bez ohledu na to, jakou rybolovnou techniku preferuje. Během pátku a soboty se ukázalo, že se budou chytat hlavně plotičky, menší kapříci, okouni a v omezené míře duháci a případně i další ryby. Závody začaly v 8h. a trvaly do 11h. I za tyto tři hodiny se podařilo nachytat velké množství ryb. Za zmínku stojí největší ryba závodu, kterou byl kapr 63cm a nebo největší počet ryb celkově a to 139ks. Podrobnější výsledky závodů jsou v přiložené tabulce níže. Závodilo o se o zajímavé ceny, které dodali následující sponzoři kterým patří velký dík: Martin Klimeš (dárkové předměty od PEPSI), firma Black Bass (fishing bag BLACK BASS, rybářské krabičky, rybářské háčky), p.Tydlačka (tričko a krmení Carp Devils baits, tričko a čepice Carpion team), Marek Beneš, marfič, pan Pikesson, Goba, Krecht, Zdeněk Chaloupský, medvěd, Lojza Stuchlý. Všem výše zmiňovaným jménem MRKu děkuji. Vyhlašování proběhlo ihned po skončení závodů, aby se rybáři mohli v klidu sbalit a odjet vstříc svým domovům.

Závěrečné hodnocení srazu


Tento sraz byl zatím co do účasti největším srazem MRKu. Přijelo plno známých tváří ze srazů minulých, ale také dost nový lidí a všem těmto zúčastěným bych rád poděkoval za pohodu, kterou během srazu vytvářeli a šířili. Neuvěřitelně se vydařilo i počasí, které nám letos naštěstí vůbec neznepříjemňovalo našeho oblíbeného koníčka. Velký dík patří také hospodáři a obsluze na tomto revíru (Petrovi Šrámkovi, Zdeňkovi, Honzovi a dalším), kteří pro nás zajišťovali občerstvení a další zázemí během celého srazu. Můj dojem ze Srazu MRKu 2004 byl pozitivní a vy ostatní, kteří jste se srazu zúčastnili se k němu můžete vyjádřit v diskusi pod tímto článkem. Budeme rádi za vaše ohlasy a případné připomínky.

Výsledky závodů


  Umístění Jméno Úlovek Cena Sponzor
Největší kapr 1.místo Radynek, J.Šedina kapr 63cm Black Bass - fishing bag, skleničky Pepsi, rybářská krabička, zásobník na CD od Pepsi, MRK tričko firma Black Bass, Martin Klimeš
Největší počet kaprů 1.místo Jurin 7ks kapra 10kg řepky, tričko a krmení Carp Devils Baits, rybářská krabička, rybářské háčky, zásobník na CD od Pepsi, skleničky , firma Black Bass, Martin Klimeš, Zdeněk Chaloupský, p.Tydlačka (AZ EXPO)
Největší duhák 1.místo Alojz Stuchlý duhák 47cm malé mušky, rybářská krabička, skleničky Pepsi firma Black Bass, Martin Klimeš, medvěd
Největší počet duháků 1.místo Alojz Stuchlý 2 duháci Gobopalička, Pepsi ponožky a šála Goba, Klimeš
Nejmenší kapr 1.místo Piškot kapr 28cm tričko a čepice Carpion Team p.Tydlačka AZ EXPO
Nejmenší ryba 1.místo Zdeněk Chaloupský plotička 5,5cm teploměr, Pepsi šála, skleničky Knecht, M.Klimeš
Nejmenší duhák 1.místo Kuba duhák 27,5cm pánský muškařský časopis, šála Pepsi marfič, M. Klimeš
Největší počet plotic 1.místo Zdeněk Chaloupský 112 plotic 10kg řepky, Pepsi šála, skleničky Z5, M.Klimeš
Největší počet všech ryb 1.místo Knecht 139 ryb 10kg řepky, batoh Reebok, rybářská krabička, skleničky Pepsi a obal na CD firma Black Bass, Zdeněk Chaloupský, M. Klimeš
Největší okoun 1.místo Fouňa okoun 21cm skleničky Pepsi, šála, ponožky M.Klimeš
Největší počet okounů 1.místo Knecht 36 okounů Pepsi lehátko, skleničky, obal na CD M.Klimeš

U ceny za největšího kapra se sešli 2 vítězové a to Radynek a Jaroslav Šedina. Po dohodě si hodili korunou a vyhrál Radynek. Jaroslav nakonec dostal nějaké ceny útěchy. Ceny za jiný úlovek na mušák než je duhák nebyla udělena, protože na mušák nikdo nic nechytnul.

Fotky ze Srazu MRKu 2004
Fotky od RC
Fotky od Honzase
Fotky od Jardy P.
Fotky od Jouzy
Fotky od HrubceT

Autor: Roman Čejka - ®

Diskuse k článku (23 reakcí)

Přečteno: 4 531x
Průměrná známka: 1.35

NSraz MRKu 2008

Letos padla volba opět na něco nového, kde jsme ještě nebyli.

NSraz MRKu 2006 - Skalička

Tak jako každý rok i letos chystáme velký sraz MRKu. Tentokrát jsme zvolili soukromý revír Skalička u Hranic na Moravě.

NSraz MRKu 2005, let´s go!

Voda je velmi dobře zarybněna především kaprem a amurem a o úlovky mezi 60-70cm by něměla být nouze, stejně jako o ryby kolem 15-22kg.

NProč chodíme na MRK?

Nebylo by přeci vůbec normální, kdybychom si jeden druhému přitakali a poplácávali se po rameni, jak jsme všichni dobří a jsme v absolutní shodě.

NSraz MRKu 2004, čas plnění

Jedná se opět o vodu vhodnou pro všechny rybolovné techniky: plavačkáři, feedraři, kapraři si jistě přijdou na své.