Sraz MRKu 2004, čas plnění

- Roman Čejka

Rádi bychom vás pozvali na Sraz MRKu 2004. Jedná se již o čtvrtý ročník setkání přátel MRKu u vody. Po premiérových Vlasaticích, druhých Říčanech a loňských Jestřabicích je tu sraz na nádrži u Ostrova nad Oslavou.

Kdy: 27-29.8.2004 Je to poslední prázdninový víkend. Počítá se s příjezdem v pátek odpoledne a odjíždět se bude v nědeli kolem oběda.

Kde: vodní nádrž Ostrov nad Oslavou (kousek od Ždáru nad Sázavou). Jedná se o 16 ha vodní plochu. Hloubka max. 7 metrů.

Počet účastníků: omezen na 80 lidí.
Aktuální počet přihlášených osob: 80 lidí k 10.6.04 (další prihlášky již NEPŘIJÍMÁME)

Cena: 550Kč – zahrnuje povolenku chyť a pusť na pátek, sobotu, neděli (běžná cena 150Kč/den). Cena dále zahrnuje 5 beček piva Gambrinus 10, gulášek, klobásky, maso na grilu...(jídlo ještě bude upřesněno). Pivo se bude podávat patřičně chlazené v plastových kelimcích, skleněné pulitry si každý přivezte s sebou.

Další občerstvení a zázemí: nádrž je asi 1km od Ostrova n.O. V chatě u hráze je potřebné zázemí včetně elektřiny, takže s přípravou jídel a chlazením piva nebude problém. Navíc budou připraveny velké stany s posezením. Pitnou vodu s sebou.

Ubytování: tradičně ve stanech, pod širákem, či v autě (tak jak na minulých srazech :-)). Vhodná místa pro stany se kolem vody jistě najdou. V Ostrově se navíc nachází rybářská ubytovna s cca 12ti lůžky.

Parkování: neměl by být problém s parkováním pro cca 40-50 aut. Auta budou stát prakticky u hráze.

Zarybnění, rybolov: voda je velmi dobře zarybněna především pstruhem duhovým a kaprem obecným. Duháci jsou zde trofejních rozměrů a neuvěřitelně bojovní. Nechybí jim ploutve a jsou v perfektní kondici. Velikost kaprů je také velice zajímavá a nechybějí trofejní kusy. Samozřejmě ostatní druhy ryb jsou zde také zastoupeny, dají se chytat candáti, štiky, úhoři a samozřejmě bílá ryba. Nečekejte vyložený kaprodrom, nebo duhákodrom, ale přírodní a rozumně zarybněnou vodu.
Jedná se opět o vodu vhodnou pro všechny rybolovné techniky – plavačkáři, feedraři, kapraři si jistě přijdou na své. Není zde problém chytat i z loďky. Muškaři zde budou mít dostatečný prostor pro nahazování (posekané louky), případně pro lov z bely-boatu a nakonec i vláčkaři si zde bez problémů zachytají.
Všechny ulovené ryby se šetrně pouští zpět - je vhodné odháčkovávat ryby ve vodě, či na podložce. Lov 24h. je povolen. Lov na 3 pruty by měl být povolen také.
Přehrada bude rezervována pouze pro nás, ale je možné že tam bude vyčleněn úsek pro pár příchozích rybářů.

Harmonogram: volná rybářská zábava – viz předešlé srazy. V neděli dopoledne tříhodinové závody o věcné ceny. Propozice k závodům jsou sepsány níže.

Platba a přihláška: Celou částku (550Kč) je potřeba zaplatit dopředu (stejně jako loni). Přihlášky na sraz MRKu posílejte na mail: roman@mrk.cz (v Předmětu mailu uveďte : Sraz MRKu 2004) a obratem vám bude zasláno číslo konta kam lze peníze poslat a také váš variabilní symbol. Známí brňáci můžou platit hotově při osobním setkání. Do 15.srpna je možno účast zrušit a peníze vám budou vráceny v plné výši, případně propadnou na sponzoring MRKu (to je na vás) :-). Dejte také vědět kdy přijedete (pátek odpoledne, večer, sobota ráno atd).
Kdo přijede, musí zaplatit celý poplatek, i kdyby nepil, nejedl, ani nechytal (není možné se stavit jen "na otočku" či jeden den). Nerybařící doprovod neplatí nic, ale také nic nedostane.

Tento článek bude průběžně aktualizován a doplňován o další informace, takže ho sledujte!

Propozice k nedělnímu závodu na srazu MRKu:

Start: v 8h. (přesný čas bude upřesněn v sobotu večer na srazu)
Délka závodu: 3h.
Povolené způsoby lovu: plavaná, feeder, hi-tech kaprařina, klasická položená, přívlač, muškařina. Loví se pouze na 1 prut s maximálně 1 háčkem (vyjímky: 1 trojháček - pro vláčkaře a max. 2 mušky pro muškaře).
Vnadění, krmení: omezeno na 0,5 -1kg suché směsi (bude upřesněno v sobotu večer po dohodě s majitelem).
Bodování úlovků: ušlechtilé a lososovité ryby: 1cm délky = 1bod, ostatní ryby: 1 ryba = 5 bodů. Všechny ryby se vrací šetrně zpět do do vody! Odháčkování ve vodě, na matraci atd...
Bodovaná místa - hlavní ceny:
-cena za největšího kapra (v cm) - konkrétní ceny budou upřesněny...
-cena za největšího duháka (v cm)
-cena za nejvíce bodu (= cca nejvíce ulovených ryb)
-cena za největší počet kaprů
-cena za největší počet duháků
-určitě bude i nějaká cena útěchy - např. za nejmenší rybu... (cen určitě nebude jen 5, další místa se ale budou odvíjet právě od těchto 5)
Rozhodčí a férovost závodu: na závod bude dohlížet jako hlavní rozhodčí Roman C. (případní další rozhodčí mohou být ustaveni na místě...) Předpokládá se, že účastníci srazu MRKu nemají potřebu podvádět :-) Lovce vždy kontroluje sousedící rybář či rybáři (rybáři sedící vlevo a vpravo hned vedle lovce), kteří si vzájemně počítají a přeměřují úlovky a vedou si o nich evidenci na startovním lístku. Ryba, která bude zaseknutá těsně před ukončením závodu, ale na břeh se dostane až po ukončení závodu bude ještě započítána do celkového skóre.
Vyloučení ze závodu: se snad ani nepředpokládá :-)
Losováni míst: po loňské zkušenosti se losování nepředpokládá. Chytat se bude tam, kde každý uzná za vhodné (většinou každý tam kde celý víkend chytal). Jen kdyby byl velký zájem, tak se budou místa losovat.
Vyhlašování vítězů: Na vyhlašování vítězů je potřeba se dostavit, zvláště pokud očekáváte nějakou cenu. Ti kteří se předání cen nezůčastní nic nedostanou a cenu obdrží další v pořadí (umístění v závodu je samozřejmě neměnné).
Hodnotné ceny do závodů: vše je ve fází příprav a probíhají jednání s různými rybářskými firmami. Některé ceny dodají sami účastníci srazu. Jste-li rybářská firma, nebo i jednotlivec a chcete věnovat do závodů nějakou cenu pište na mail: roman@mrk.cz a domluvíme podrobnosti. O srazu MRKu vyjde v záři článek, kde bude mimojiné soupis všech dárců hodnotných cen.


Popis cesty:
Dalnice D1, sjíždí se u Velkého Meziříčí (ve směru od Brna je na ceduli odbočka na Žďár nad Sázavou, ve druhém od Prahy je dokonce Ostrov n. O., je to tuším Exit 141). Poté se odbočí směr Jihlava a po nějakých cca 1-2km je odbočka na Radostín n. Oslavou, kterým projedete. Za Radostínem se jede směr Žďár, nebo přímo Ostrov. Po vjezdu do Ostrova na první označené odbočce odbočíte doleva na Březí n. Oslavou. Nejprve projedete mezi rodinými domky a vyjedete z Ostrova ven. Potom pojedete cca 1-1,5km (možná ani ne) a po pravé straně v poli uvidíte závoru a zákaz vjezdu. Sem odbočíte (a už budete vidět konečně i vodu) a po panelové cestě sjedete až k vodě a zaparkujete někde na trávníku - už tam jistě nejaké auta budou stát. Možných cest je více, ale prakticky se snad nedá zabloudit. Osobně jsem to našel napoprve bez problémů i bez mapy.

Seznam účastníků:
RC, MM, TomL., medvěd, Šlehy, Aleš p.t.d., Jarda P., Pan Pikesson, Petr Andrýsek, Radynek (+1), Iceman, Goba, G.Moolis, Koťón, Šošón, Knecht, Kuba, Sumík (+1), Lojza, Jurin, Lubin, Pan Slamáček, marfic, Robin, brach, Honzas (+1), Mirek Saf.(+manž.), Jan Chudý (SK), Vita, Maty, David Zabenský, Pavel Nováček, David Kadečka, Martin Stefunko (SK), Jan Hruby, Jouza (+2), Leoš Peterka, Kirda, Michal Hazdra, Benda, Ondra Bečák, Michal Platil, Fisherman, Zdeněk Chaloupský, Laďa Oliva(+1), Simon Daněk, Kamil Žitník, Golem,Martin Rojka (+manž.), Pavel Zaoral (+1), Michal Zoubek, MAW, Jakub a Petr Zahradníkovi, Piškot, Tomáš Karel, Kataban, Lukáš Kheil, pafka, Dědek, Fouňa, Dalibor Dohnal, Zdeněk Haflant, Marek Dmejchal, Robert Raschik(+manž.), Vaclav Torok, Honza Torok, Karel Čundrla (+1), Libor Hakl, Jan Galeta, xycht, Aleš Turek, Marek Beneš (+manž.SK), Jaroslav Šedina, Pete, Alan Gasior, Petak (od Radynka), Mates, Miloš_diakritický, Jan Držmíšek, Jirka Komolík (+2), Jan Ritzinger, K.Kleisner (+1)

Pokud se někdo z účastníků z nějakého důvodu nebude moci na sraz dostavit (pracovní vytížení, nedostatek financí, rodinné záležitosti..), dejte mi to prosím co nejdřív vědět, ať mohu volné místo postoupit nějakému z náhradníků. Díky. RC

Aktuální informace:
- počet osob je sice omezen na 80, ale nabereme dalších cca 10-15 náhradníků, protože jistě pár lidí odpadne, tak ať se ten počet opravdu naplní.
- peníze se snažte poslat do konce června, ať máme do prázdnin jasno
- k 19.8.04 došly peníze od těchto účastníků: Goba, Kecht, Sumík (+1), Alojz Stuchlý, brach, Mirek Saf., David Žabenský, Pavel Nováček, Jouza (+2), Leoš Peterka, Kirda, Benda, Michal Platil, Kamil Žitník, Michal Zoubek, MAW, Zdeněk Haflant, Marek Dmejchal, Jan Galeta, Dědek, Jan Držmíšek, Fisherman, Robin, Zdeněk Chaloupský, Mike, Dalibor Dohnal, Honzas(+1), Lada Oliva (+1), Maty, Jaroslav Šedina, Michal Sedláček (+2), Jirka Komolík(+3), Libor Hakl, Koťón, marfic, Ondra Běčák, Alan, TomL., medvěd, Šlehy, Aleš Baran, Jarda Poledna, Rici, Fouňa, Vínko, Martin Klimeš, Kuba, strejka, Petr Ježek, Petr Tydlačka, p.Mikerásek, Jurin, Lubin, pafka, Robert, Iceman.

Autor: Roman Čejka - ®

Diskuse k článku (30 reakcí)

Přečteno: 4 079x
Průměrná známka: 1.41

NSraz MRKu 2008

Letos padla volba opět na něco nového, kde jsme ještě nebyli.

NSraz MRKu 2007 - Štocký rybník

Po kolikáte už? Počítá to někdo? Myslím že posedmé, plus mínus nějaká ta menší akce.

NSraz MRKu 2005, let´s go!

Voda je velmi dobře zarybněna především kaprem a amurem a o úlovky mezi 60-70cm by něměla být nouze, stejně jako o ryby kolem 15-22kg.

NSraz MRKu 2004, jaký byl?

Na vodu vyjeli muškaři v belyboatech, plavačkáři i feedraři začali prokrmovat svoje lovná místa, kapraři si bójkama označili ty nejlepší fleky a vláčkaři si prošli velkou část revíru, aby zjistili chutě místní dravců.

NSraz MRKu 2003 - finíto!

Celkově byla noc z pátku na sobotu celkem bohatá na kapří záběry a o slušné jízdy a kvílející pípáky nebyla rozhodně nouze.

NSraz MRKu 2003 - už máme plno!

Jedná se o vodu vhodnou pro všechny rybolovné techniky s výborným zarybněním.

NSraz MRKu 2002 skončil

V pozdních nočních hodinách se konečně vytáhla pořádná ryba - kapr 90cm, cca 14kg, kterého chytl Jakub Zahradník na boilies.

NSraz MRKu 2002 plně obsazen!

Budou dosazeni další kapři a speciálně pro nás i duháci ve velikosti kolem 35cm, které smíme (musíme!) všechny vychytat.

NJak dopadl sraz MRKu?

Přijeli experti snad na všechny rybolovné techniky ...