130kg arapaima - bojí se jí i domorodí indiáni

Kategorie: Všeobecné

Náruživý rybář a cestovatel za rybami Jakub Vágner si z amazonských vod vylovil další světový rekord. 2,5 metru a 130 kilogramů - to jsou míry jeho kořisti, arapaimy velké.

Celý článek na idnes.cz.

Martin M., 12.9.2008

Diskuse k bleskovce

šeptal - Profil | Pá 3.10.2008 21:50:46

Ege$$y: Mám skoro jistotu, že kdybych neměl k dispozici průvodce, tak mi sebelepší mapa bude v tý Roraimě k hovnu a cestu zpátky bych nejspíš nikdy nenašel. Podle čeho se v tom pralese chceš orientovat? Křoví na břehu řeky je prakticky pořád stejný, řeka je zakroucená jak špageta na talíři, slepá ramena se ani nedají spočítat. A amazonský prales není lesík kdesi za vsí. A to jsem se dostal na říčku jen velikosti pražské Vltavy. Co teprv nějaký močál? Nebo skutečný ostrovní labyrint nějakého veletoku?

karel 44: A levný to zrovna není. Nebo se ti 3500 dolarů za 6 dní rybařiny zdá jako pakatel? A to je ještě docela rozumná cena, na netu jsem viděl i nějaký pobyty za 4900. Ale nevím, jestli to nebylo i s holkama. :o)

whitehunter - Profil | Čt 2.10.2008 16:26:00

Jenom mi, prosím tě, prozraď, k čemu ti je v hloubi pralesa správná stránka na internetu :-). Něco jako www.survivalinjungle.com? :-) S tím průvodcem máš pravdu, dělá to hodně. Bez něj tam běloch moc šancí nemá. Akorát bych chtěl vidět, jak se s nějakym místňákem domlouváš. Většinou neuměj anglicky (v J. Americe bys možná uspěl, kdybys uměl španělsky nebo portugalsky, ale ani to neni moc jistota) A sou pořád místa, kde sou ti peníze k ničemu (hloubky deštných lesů mezi ně patří). A k tomu poslednímu: ročně se tam ztratí docela mrtě lidí, akorát to v půl osmí na Nově neuvidíš, protože to není mediálně zajímavý.

Ege$$y - Profil | St 1.10.2008 21:57:50

no nvm me moc jako borec neprijde. vsechno je jen o penezich (dnes jo). Nevim jak vy ale ja bych si dokazal sehnat pruvodce a ten by me zavedl tam kam chcu.staci se vyznat v mape a sledovat spravny program a stranku na netu a ne porno:D. pak vys kam jen ty penize no.Neslysel jsem ze by se tam nekdo ztratil mozna nekdy davno.

N šeptal - ® Út 23.9.2008 9:14:56
Je to prostě borec. V amazonským p.....

karel 44 - Profil | Út 30.9.2008 6:17:57

ahoj , vidím že se diskutuje , můj názor je ten pokud by tam na Ty ryby nejel , tak spousta rybářú ani neví že existuje nějaká Arapajma , není co závidět , otazka kde na to bere , hm zas to není tak drahé , je hodně lidí , kteří vydělávají velké peníze , tak si to můžou dovolit , jen tu ctižadost a odvahu někam vyrazít , naučit se něco žblechtnout a něco o té zemi vědět , v hospodě se toho člověk moc nenaučí , přjemné zažitky u vody Vám přeje Karel

OMO - Profil | Út 30.9.2008 1:29:11

whitehunter - Profil | So 27.9.2008 23:18:22

Tady snad nejde o to, jak si to financuje. Ať mu to platí kdo chce. To že si dokáže sehnat sponzory je jeho plus. Bez nich by to nešlo. Jen ten způsob, jakým si upravuje pravdu se mi moc nezamlouvá. Opravdu věřím tomu, že je to dobrej, schopnej rybář, ale ten kolotoč popularity a peněz, do kterýho vstoupil mu nedovolí neúspěch, a proto se uchyluje k praktikám o kterých tu debatujeme. Věřím, že by to šlo dělat i jinak, poctivěji.

šeptal - Profil | So 27.9.2008 21:48:14

Jozka: Dobrej nápad. Asi tam zase vyrazím. A když nechytím arapaimu, zachytám si tucunare.

Jdu udělat finanční rozvahu rodinného rozpočtu, bo se sponzoruji sám.

Jozka - Profil | So 27.9.2008 11:51:08

kazdy vi,ze tam arapaima zije,tak proc si ji nejdete chytnout Vy???To,ze mu nekdo doporuci misto(neboli da vedet o top mistech)je jeho plus a to,ze si nemusi nic platit to plati dvojnasob.Sahnete si do svedomi Vy.Kdyby jste meli sponzory platili by ste si vybavu sami nebo vyuzili "sponzorskych daru"???Myslim si,ze i kdyby ted JV vytahl treba i v cechach tr.sumce nektery ho stejne pomluvy.

Carp devil:::To jako,ze ma supr echolot tak,proto tolik chyta????Videl si nekdy praci s echolotem???Vis proboha kolik lidi vlastni sonar???

šeptal - Profil | So 27.9.2008 9:26:38

Nemáte někdo povědomí o tom, že by někdo chytil nějakou mrňavou arapaimu na mouchu?

Miky26 - Profil | Pá 26.9.2008 21:57:55

emililiano - přemejšlej než neco vypustíš.Šeptal má v tomhle pravdu, dovedeš si představit, že by sis vyrazil jen tak naslepo třeba jen v Madarsku například cíleně na trofejní kapry bez znalosti revíru.

šeptal - Profil | Pá 26.9.2008 20:56:51

Carp Devil: Echolot mě nesere. Ale to jak z lidí dělá voly, to jo.

emiliano: Víš kulový, o čem je řeč. Každý solidní rybářský camp má na netu svoji prezentaci. Jinak by nemoh fungovat. Čekat na náhodného návštěvníka, to by je neuživilo. A nikdo mě nepřesvědčí, že ten borec chytal mimo lokalitu obeznanou někým z průvodců právě takového campu.

emiliano - Profil | Pá 26.9.2008 20:46:30

To co tu pisete je jenom zavist..Pokud by uverejnil presne misto uloveni, sjedou se tam rybari z celeho sveta a to by byl masakr..copak vy si nestrezite sve top fleky...tak nezavidte jedte do amazonie a ulovte si svou arapaimu...a prestante tu zbytecne blbe zavistive kecat

Carp Devil - Profil | Pá 26.9.2008 20:30:45

jakub vagne je bez urazky [....] at si skusi chytit sumce bez echolotu a nebo at si koupy udici za sve on si nekoupil ani hacek vsechno od sponzoru a nejvic me serou ty echoloty ktere pouziva, jjeste rybu bez neho nechytil [pozn. redakce - vulgarne nadavat muzes na MRKu jen sam sobe]

šeptal - Profil | Út 23.9.2008 9:14:56

Je to prostě borec. V amazonským pralese se každou sezonu ztratí beze stop několik vědeckých expedic, pár vojenských jednotek, nepočítaně protřelých zálesáků, prospektorů, sběračů kaučuku a podobně. Ale tenhle klučina z konzervatoře prostě vyrazí do pralesa v podstatě "na šoulačku" a za pár týdnů se vynoří s balíkem rekordů. Až budu velký jako ON, chtěl bych to taky takhle umět.

Silumarkus - Profil | Po 22.9.2008 13:38:14

bohuzel na Jakuba je vytvorenej uz takovej natlak, ze musi nejak tu rybu dostat. Ceka se to od nej, nikdo nevi jak presne to bylo, ale stejne to zase dokazal. Jaky si to udelal, takovy to ma.