Kapr zůstává králem českého rybářství, hlavně kvůli ekonomice

Kategorie: Všeobecné

https://www.denik.cz/ekonomika/kapr-rybarstvi-cesko-20211211.html

MAXXSKATER, 12.12.2021

Diskuse k bleskovce

Nbolllekas - Profil | Po 20.12.2021 0:08:56

Tak hranolky dobrý, ale pecenac je za mě lepší. Ideálně menší kapry kolem 45cm napulit podél páteře, naporcovat, zbavit kůže! Trojobal, no a hlavní je lák. Na litr vody 0,3dcl octa cukru stejný poměr jako do laku na okurky, sůl, nové koření, bobkový list, pepř.Svarit a na závěr flašku bílého. Hodit do studeného laku a hlavně 12 dní vydržet. Věřte že kratší doba je málo. A olizovat se budete ještě v sanitce 😁Za mě prostě top.

NSpecialista - Profil | Ne 19.12.2021 20:33:35

novel >> jinak k tomu koření, více druhů koření nemusí znamenat hodně koření..

Nnofish - Profil | Ne 19.12.2021 20:01:23

novel >> Blbost, Jerky, jak to žerou všichni, je tuna koření. Cukr a sůl mají funkci aby vytáhli vodu z masa před finálním sušením.
Candát je filé bez chuti, velký má hodně mezi svalového tuku.
A k tomu co jsi mi psal níže, jde vidět, že jsi to nezkoušel, stříbrňák má strašně nasládlé maso, chce to koření....

Ntomvec - Profil | Ne 19.12.2021 19:49:16

novel >> no ti nee. Ale třeba z Tovačovských sádek si je lidí pochvalují, že nesmrdí.

Nnovel - Profil | Ne 19.12.2021 19:46:01

tomvec >> A ti kapří králové (o kterých je článek a nad kterými dumají proč je lidi málo jí) jsou z pískoven a z řek?

Nnovel - Profil | Ne 19.12.2021 19:40:08

Specialista >> Ano, sušička. Houby, křížaly, jerky, výborný pomocník.
Taky jsem zkoušel marinovat v koření. Cukr+sůl je top.

Ntomvec - Profil | Ne 19.12.2021 19:29:44

novel >> no když vezmu kapra z řeky nebo nedej Bože z pískovny která je zdroj pitné vody, smrady se nekonají. A to tlusté z břicha klidně odříznu a vyhodím.

NSpecialista - Profil | Ne 19.12.2021 19:28:10

novel >> tak zrovna na Jerky mám vyzkoušeno několik defacto marinád. Vlastně stačí pokaždé co dům dal.. V sušičce na ovoce?

Nnovel - Profil | Ne 19.12.2021 19:23:36

Specialista >> Tatarák je specifický a to dochucení tam patří, ale třeba maso na Jerky stačí naložit do cukru, pak do soli a to je všechno. Hovězí se nemusí přebíjet šesti druhy koření jako níže zmiňovaný kapr.
Candáta taky nejím bez soli. Ale stačí mu jen ta sůl, maximálně trocha pepře a oprásknout ho na másle. Pokud tohle udělám s kaprem, bude mastný, smradlavý a s pachutí bahna.

NSpecialista - Profil | Ne 19.12.2021 19:00:55

novel >> že ty konzumuješ tatarák tak, že hodíš hovězí do mlýnku a točíš to přímo na topinku bez čehokoliv...🤭 přeci nezkazíš chuť masa

Nnovel - Profil | Ne 19.12.2021 18:57:03

nofish >> Dobrá, tak neumím, ale ty ryby mi chutnají. Na stříbrňáka jsem se neptal, karas má mnohem lepší maso jak kapr...

Nnovel - Profil | Ne 19.12.2021 18:53:02

No já vám nevím, ale co z té ryby mám, když ji zasypu takovou směsí koření?
Česnek, tymián, paprika, kmín, pepř, zázvor, tohle usmažit a nepoznám, jestli to původně byl kapr nebo kuře 😂

NDanda05 - Profil | Ne 19.12.2021 0:17:36

Specialista >> jo jo přesně, udelat z toho ten hřeben je nejvíc nejdůležitější 👍🙂je s tim práce ale pak ten kapr ma úplně jinou úroveň.

NSpecialista - Profil | So 18.12.2021 23:52:34

Danda05 >> jj, mletej, jak je v receptu pod. Jen špetku. Jasný, kosti nesmíš vnímat. Každá moje hranolka je ze dvou až tří lupínků svaloviny. To je největší piplačka. Po vyfiletování to maso prořezávat na co nejtenčí lupínky. To jde jen dobře ostrým nožem. Ale zase neproříznout tu kůži... Ale výsledek za to každopádné stojí..
Jezte kapry! Doporučuje 9 z 10 pstruhů lososových z Lidlu 😄

NMkk - Profil | So 18.12.2021 23:10:38

Danda05 >>

NDanda05 - Profil | So 18.12.2021 22:21:13

Me tedy dlouho kapr taky nechutnal, podle me je klíčové ho umet vykostit a udelat z toho pěkný tenký plátky ve kterych se nemusi člověk hrabat kvuli každý kosti.