Brabce mrzí, že znalec žádá delší lhůtu pro posudek k Bečvě

Kategorie: Všeobecné

Ministra životního prostředí Richarda Brabce (ANO) mrzí, že znalec Jiří Klicpera opět žádá delší lhůtu pro přípravu posudku ohledně zářijové otravy řeky Bečvy. Znalost příčiny by podle ministra pomohla i při úpravě legislativy, která má v budoucnu zlepšit vyšetřování podobných incidentů. Vyplývá to z vyjádření, které Brabec zaslal ČTK. Klicpera požádal o delší termín už podruhé, ty předchozí uplynuly loni v prosinci a letos v únoru. Kritici, z řad opozice, rybářů i ekologů, opakovaně uvádějí, že se vyšetřování případu protahuje. Kvůli dosud nedokončenému vyšetřování i pochybnostem ohledně postupu se konaly také protesty. Kritice čelí Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) i ministr Brabec.
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/brabce-mrzi-ze-znalec-zada-delsi-lhutu-pro-posudek-k-becve

MAXXSKATER, 4.3.2021

Diskuse k bleskovce

starecek - Profil | So 6.3.2021 8:54:39

Honza7 >> Já se ale vážně nebavil o práci v certifikované laboratoři. Já zpochybnil víru že po volbách se něco změní.
Je to politikum, když vyhraje Babiš, nebude zájem, když vyhraje opozice taky nebude zájem, neboť již vyhráli. A jen si dosadí všude na trafiky své úředníky.

Honza7 - Profil | Pá 5.3.2021 19:14:47

kakr >> Karle, žádná silná káva, realita dnešních dnů. Bavíme se o ČIŽP, která pokud má něco kontrolovat, tak sama musí dodržovat určité standardy dané normou.

Honza7 - Profil | Pá 5.3.2021 19:09:09

starecek >> Nevím kolego kolika laboratořemi jsi prošel a nejsem si jist zda-li jsi pochopil co jsem napsal. Pokud laboratoř je certifikovaná má vypracované SOP určitě je tam uvedeno jak pracovat se vzorkem při odběru, během analýzy, co má dělat s ním po analýze, včetně toho jak ho bezpečně zlikvidovat. Bez těchto věcí certifikát nezíská a pokud vznikne něco nestandardního, tak to musí řešit formou nežádoucích událostí.

Pvl - Profil | Pá 5.3.2021 19:08:18

ciernabaca >> Už se toho mělo stavět ...

ciernabaca - Profil | Pá 5.3.2021 18:40:42

Pvl >>
Tak jako fór v době, kdy stát nebude mít na důchody, dobrý.

starecek - Profil | Pá 5.3.2021 17:26:20

_Karel_ >> No odstupovali, ale že by to byli marginálie, jak pro koho. Babišovi buď nic nedokázali, nebo to umí ( lépe fixlovat).
A Bečva? Politicky o tu má zájem opozice , ale jen do voleb. Pokud vyhraje Babiš, tak nic, pokud opozice tak taky nic, to už bude pro ně pasé. Jen vymění všechny vysoké úředníky, i ČIŽP za ty, co jsou jim politicky zavázáni.
A ryby a rybáři?..... Jen politikum a voliči do voleb.

Pvl - Profil | Pá 5.3.2021 17:15:11

_Karel_ >> Co by jsi chtěl dřív (např) když někdo do někoho vrazil tak se omluvil dnes ?? se na tebe dívá jako, že jsi to zavinil ty . Přidržíš někomu vchodové dvěře do baráku ani nekvákne .. jiná doba .
To jsou jen takové kravinky oproti tomu co se děje

_Karel_ - Profil | Pá 5.3.2021 16:58:37

starecek >> Co já pamatuju, tak dřív i premiéři odstupovali jak na běžícím pásu, a za naprostý marginálie - optikou Babišových průserů. Takže - bylo špatně vždycky, ale teď je to o hodně horší než kdy dřív.

FockeWulf - Profil | Pá 5.3.2021 16:28:56

Bacha San >> Absolutně Ti většinu schvaluji!

Bacha San - Profil | Pá 5.3.2021 15:29:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

FockeWulf >> Já ti něco o čecháčcích napíšu, aby bylo jasno co jsou zač, a je to z první ruky.
Tady se rozlišuje, kdo je kobliha, kdo je hlupák, kdo volí toho a kdo zase toho. Přitom v každé sortě se najde ten samý vzorec lidí (koblihy, hlupáci, nemakačenka, pragmatici, intelektuálové, atd.), ale je problém, v jakém poměru jsou. Třeba u voličů Zemana budou poměry jiné, než u bývalých voličů Havla. To dá rozum. A teď!
Dceři bude letos osmnáct a dělá brigádu jako informační linka pro Ministerstvo dravotnictví ohledně registrace očkování proti Covid-19. A nedovedeš si představit, jak svinsky se k ní chovají učitelé, kteří se registrují na očkování pro případ výuky. Sprostě jí nadávají za něco, s čím jim dle zákona nemůže pomoci, když se jich zeptá, kolikrát jsou zaregistrovaní (můžou se jen jednou), bezostyšně lžou, že jednou, když u jejich jména je DESET!!! registrací, nadávají jí za to, že jsou registrovaní UŽ!!! tři dni a nic, když třeba osmdesátiletá babička sa slušně a pokorně zeptá, jestli by jí po třech měsících měl už dojít první pin. Že chtějí jinou vakcínu, že chtějí změnit očkovací centrum atd, atd, atd...
A taková svoloč učí naše děti.
Nedělám si proto iluze, že tady v dohledné době bude jakákoliv občanská síla, která by "otočila kormidlo dějin, zpátky ni krok", jak by řekl npor.Troník, a bylo opravdu líp. Bohužel, naprostá většina voličů jsou hlupáci nezpůsobilí vlastního názoru na to, aby byli schopni zvolit menší zlo, což dokládá skutečnost, že místo mozku mají mobil či PC. Zkus jim tyto hračky vzít a stanou se z nich vydlabané tykve. Po takových lidech nemůžeš chtít, aby jakýmkoliv způsobem posoudili otravu Bečvy, protože ani nevědí, co je to pH, průtok a nedej bože kyanid. Jsou schopní si dát dohromady maximálně Dezu s Babišem a odvodit z toho, že to je zase politická kampaň proti našemu nejlepšímu premierovi, který zatočil s korupcí a přidal na důchodech a učitelských, potažmo úřednických, platech.
No, tak jsem si ulevil a jdu něco dělat:-)